ACE sopimuksiin viime kaudelta tuttujen pelaajien kanssa

ACE:n jalkapallojaoston miesten ykkösjoukkue aloitti valmistautumisen kauteen 2021 jo viime vuoden puolella. Ensimmäiset nimet sopimuspapereihin kirjoitettiin kuitenkin vasta kalenterivuoden vaihtumisen jälkeen, kun maalivahdit Juuso Auvinen ja Valtteri Kannosto, sekä topparit Antti Haavisto, Mikko Nieminen, Arttu Hentula ja Valtteri Seppälä sopivat jatkosta ensi kaudelle.

Maalivahdit Auvinen ja Kannosto jakoivat torjuntavastuun kaudella 2020 tasaisesti. Yhteensä kaksikko torjui viisi nollapeliä, joista Auvinen kirjasi 2 ja Kannosto 3. Alkava kausi on Auviselle kolmas ACE:n paidassa ja Kannostolle neljäs.

Toppariosasto sai ensimmäiset vahvistuksensa myöhemmin samalla viikolla, kun seura julkaisi tiedon maalivahtien sopimuksista. Erityisesti päävalmentaja Tommi Kaipaista miellyttää kiinnitetyn topparinelikon kyky avata peliä vaikeissakin tilanteissa.

Pelaajiston pysyvyys on tietysti todella tärkeää, jotta päästään rakentamaan aiemmin opittujen sisältöjen päälle. Pelitavassamme korostuu topparin kyky avata peliä, ja meillä on jonkin verran spesifejä malleja sekä myös yleisiä periaatteita siihen, miten topparin pitäisi peliä avata. Näillä herroilla kyseiset sisällöt on hyvin hallussa ja voidaan luottavaisella mielellä lähteä tällä toppariosastolla kauteen. Tosi hienoa, että jatkavat!

Tommi Kaipainen

Saman viikon sunnuntaina ACE pelasi harjoituskaudella toistamiseen Tampere Unitedia vastaan Kaupin tekonurmella. Ottelu päättyi lopulta 2-2 tasanumeroihin. ACE:n toisesta maalista vastasi nimenomaan väkevästi hyökkäystä tukemaan noussut Haavisto. Toppariparina Haaviston rinnalla luuti täydet 90 minuuttia Seppälä, Niemisen ja Hentulan poissaollessa. Maalivahdit Auvinen ja Kannosto pelasivat puoliajan mieheen, joista Kannosto kirjautti tililleen myös yhden torjutun rangaistuspotkun.