ACE murskasi TP-T:n harjoitusottelussa

Sunnuntaina aamupäivällä ACE sai Kaupissa vastaansa harjoitusotteluun vaihteeksi TP-T:n, joka Estudiantesin on määrä kohdata myös kauden avausottelussa. Voittajasta ei jäänyt lopulta mitään epäselvyyttä, kun ACE tyylitteli Peli-Tovereista selvän 1-7-voiton.

Maalinteon vierasjoukkueena pelannut ACE aloitti jo ottelun toisella minuutilla, kun Niko Virtanen riisti pallon TP-T-puolustukselta ja sijoitti sen varmasti maaliin. Peli jatkui vieraiden selvällä hallinnalla, mutta vetotarkkuus puuttui vielä tässä vaiheessa laukausten painuessa ohi maalin ja viimeisten syöttöjen karatessa. 0-2-maali syntyi puoliajan puolenvälin jälkeen, kun Oskari Aunula vapautti Mika Knuutin läpi, eikä Keminmaan hirvi erehtynyt tästä tarjoilusta. Aivan puoliajan lopussa ACE onnistui kolmannen kerran, kun Virtanen teki toisen maalinsa Rasmus Hämäläisen esityöstä.

Toiselle puoliajalle ACE vaihtoi suurimman osan kentällisestä maalivahtia myöten. TP-T onnistui kaventamaan puoliajan alkupuolella, mutta ACE alkoi varmistella johtoaan lopullisesti reilun tunnin pelin jälkeen. Neljännen maalin laukoi Leo Salmela Vili Ridellin nappisyötöstä hienon hyökkäyksen päätteeksi. Lopulta Estudiantes meni menojaan, kun ensin Antti Haavisto osui kulmapotkusta toisessa ottelussa putkeen ja myös Salmela teki toisen maalinsa oppikirjapuskulla Timo Uljanoffin keskityksestä.

Ottelun kohokohta nähtiin kuitenkin aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Loukkaantumisen vuoksi kentälle laitettiin ensimmäisellä puoliajalla nollapelin maalissa pitänyt Valtteri Kannosto. Nokialainen väläytteli osaamistaan myös kentän toisessa päässä, kun Aleksi Peltosen keskitys kaukaa kohti kuudentoista kaarta löysi linjojen välissä vaanineen Kannoston pään. Puskas Award-tason pusku yli vastaan tulleen maalivahdin toi vahvasti mieleen muuan Robin van Persien osuman muutaman vuoden takaa. Ilmiömäinen suoritus kirvoitti myös ACE:n penkin ottelun suurimpiin suosionosoituksiin. Vaikka maali oli mieleenpainuva, päävalmentaja Tommi Kaipainen näki Kannoston otteissa ensimmäisellä puoliajalla myös tutumpia suorituksia.

Valtteri pelasi jälleen erinomaisen pelin eritoten jalalla. Kun maalivahti pystyy toimimaan rauhallisesti ja tarkoituksenmukaisesti kovankin prässin alla, niin se luo meille mahdollisuuden olla ”pelin päällä”. Näin tänäänkin.

Toisella jaksolla tuli valitettava loukkaantuminen meille ja Valtteri oli ainoa jolla nappikset oli tässä kohdin enää penkin puolella jalassa. Heitettiin Valtsu kärkeen, ja noh, Valtsuhan on pelannut hyökkääjää vissiin 14-vuotiaaksi asti, niin toisaalta ei kai tuosta paikasta kukaan odotakaan muuta kuin tollaista refleksinomaista viimeistelyä.

Tommi Kaipainen

Itse pelistä kokonaisuutena Kaipaisen oli vaikea löytää moitittavaa.

Hyvä peli meiltä. Onnistuimme pelillisissä tavoitteissamme hyvin ja olimme useammassa pelin vaiheessa tosi hyviä. Ehkä nyt tällä kertaa erityisesti teki vaikutuksen meidän keskialueen ylittäminen ja se, miten hyvin taktisesti pelaajamme tässä mielestäni onnistuivat. Lisäksi toki toisella puoliajalla pelanneet pelaajat täyttivät hyvin paikkansa, kun neljä maalia pystyttiin toisella jaksolla värkkäämään.

Kokonaisuudessaan ehkei nyt tontteja meillä pelissä ihan 7 maaliin ollut, mutta toisaalta kertoo siitä, että viimeisteltiin paikoista hyvin. Tämäkin on ehdottomasti kehityskohteita viime kaudesta ja teemme hommia sen eteen, että tämä parantuisi.

Tommi Kaipainen

Tulevana viikonloppuna Estudiantes viettää vaihteeksi vapaaviikonloppua harjoitusotteluista. Seuraava harjoitusottelu pelataan 20.2. kun Kauppiin saapuu vierailulle sarjanousija Ikaalisten Urheilijat.