Yhteenveto

1-2 (0-1)

14′  0-1   Ella Lehtonen   (Sini Sulonen)
37′  1-1    Sanna Koskinen
40′  1-2   Jenni Rantonen (Senni Viren)

ACE-naiset avasivat naisten futsalliigan kotiottelut keskiviikkoillan ottelulla nuorta ja yritteliästä FC Nokiaa vastaan. Kaudenalusturnauksessa liittocupissa joukkueet olivat kohdanneet jo kertaalleen, silloin ACE vei ottelusta vakuuttavan 7-0 voiton. Tällä kertaa ACE:n rosterista puuttui kapteeni Lauermaa loukkaantumisen johdosta, mutta muutoin kokoonpanossa oli hyvin porukkaa ja muutama uusi pelurikin.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, vaikkakaan vauhti ei päätä huimannut. Varsinaisia kotijoukkueen ensimmäisiä maalipaikkojakin saatiinkin odotella melko pitkään; vedot lähtivät hieman kaukaa, kun vieraat puolustivat tiiviisti ja kurinalaisesti omaa maaliaan. Lisäksi vedot suuntautuivat enempi yli kuin kohti vierasmaalia. Kaikki muut yritykset kilpistyivätkin sitten viimeistään loistavasti pelanneeseen Nokia-vahtiin. Ensimmäisen jakson parhaat maalintekopaikat menivät vieraille ja 13. peliminuutilla he saivat palkintonsa Nokia-pelurin laukoessa pallon tarkasti tolpan kautta maaliin. ACE:lle suotiin vielä aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä vapari hyvästä paikasta, mutta hyvästä kuviosta huolimatta tasoitusta ei saatu aikaiseksi. Tauolle siirryttiin hieman yllättävästikin vierasjohdossa.

Toisella jaksolla asetelma kääntyi lähinnä ACE:n hallinnaksi ja jakson alusta asti kotijoukkue loi maalipaikkoja minkä ehti, mutta aina pallon tielle kerkesi joko Nokian parhaana palkittu maalivahti tai uhrautuneesti pelannut vieraspuolustus. 36. peliminuutilla tuomittiin ACE:lle 6m vapari pallon osuessa maalinedushässäkässä Nokia-puolustajan käteen. Pallon taakse asettui Sanna, jonka ensimmäisen vedon eteen maalivahti venytti jalkansa, mutta reboundista pallo onneksi saatiin verkon perukoille. Tilanteeksi 1-1 ja ACElaiset pääsivät hiukan huokaisemaan. Maalin jälkeen emännät jatkoivat myllytystä ja maalipaikkojen rakentelua ja Nokian virhetili ylittyikin ajassa 39 minuuttia. Pallo siis 10m vaparipilkulle. Ottelu noudatteli kuitenkin samaa kaavaa ja jälleen Nokia-vahti nappasi pallon kiinni. Tässä vaiheessa saattoi mieleen hiipiä jo pistejako. Nokialaiset olivat kuitenkin toista mieltä ja tekaisivat vielä voittomaalin yläkulmaan viisi sekuntia ennen loppusummeria läheltä ACE-maalia. ACE yritti viimeisillä sekunneilla yllättää vieraat suoraan aloituksesta, mutta laukaus jäi hieman vajaaksi ja näin kaikki pisteet matkasivat naapurinkuntaan 1-2.

ACE:ssa ensiesiintymisen tekivät myös uudet nuoret pelaajat Oona Jaatinen ja Amanda Sirén. Molemmat pelasivat hyvän ja aktiivisen ottelun ja olivat varsinkin toisella jaksolla tehokkaasti luomassa maalipaikkoja. Oona palkittiin myös ACE:n parhaana. Yleisöä oli saapunut Tamppi Areenan ahtaaseen katsomoon mukavasti: epävirallisen laskennan mukaan 65 silmäparia.

 

Video

Tulokset

Joukkue1st HalfGoals
ACE Naiset01
FC Nokia12