Uutiset

 • ACE – Riemu kooste nähtävillä 15.11.2018

  Viime viikonlopun Miesten Ykkösen ACE – Riemu -ottelun kooste on nähtävissä täällä.  Ottelu päättyi ACE:n 3-1 voittoon ja voitolla AC Estudiantes nousi kuuteen pisteeseen. Tulevana viikonloppuna ACE matkaa Kaustisille Monkuloiden vieraaksi. 

 • Riemu-taika säilyi maukkaalla kotivoitolla 10.11.2018

  ACE piti edelleen puhtaan saldon Riemua vastaan ja palasi pisteiden makuun komealla 3-1 voitolla sarjan piikkipaikkaa pitäneestä vierailijasta. Viime vuodet Riemu on pelannut Futsal-liigassa, joten joukkueet eivät ole kohdanneet, mutta aikaisemmilla kausilla Ykkösessä ja Opiskelijoiden SM-kisoissa pelatuissa keskinäisissä otteluissa ACE on joka kerta ollut vahvempi.

  ACE sai otteluun lentävän alun ja iski avausmaalin jo ajassa 1:42. Santtu Ojala toimitti rajapotkun jälkeen pallon takatolpalle, josta se kimposi Riemun Ville Vanttajan kautta omaan maaliin. Avausjaksolla ACE vaihteli prässitasoa onnistuneesti ottaen välillä ylhäältä kiinni ja välillä vetäytyen alemmas pystyen pitämään Riemun pois tekopaikoilta. Omat tilanteet syntyivät pääasiassa pallonriistojen jälkeen. Toinen maali syntyi erän puolivälissä, kun Ojala riisti pallon puolessa kentässä ja pelasi sen oikeaan laitaan klassisen takakierron suorittaneelle Matias Mäenpäälle. Ottelun ainoata vaihtoa pelannut Mäenpää laukoi pallon kohti takatolpalle juossutta Rasmus Hämäläistä, mutta Vanttaja oli jälleen jalkoineen välissä ja ohjasi pallon jo toisen kerran omaan maaliin.

  Pari minuuttia myöhemmin koko ottelun vahvasti vääntänyt Joona Neuvonen pakotti jyväskyläläiset rikkomaan ja hankki vapaapotkun n. 10 metristä. Neuvonen asettui itse pallon taakse ja laukoi maata pitkin ACE:n 3-0 johtoon. Riemu pääsi kuitenkin kuittaamaan tämän heti seuraavassa vaihdossa. Jonne Forsström ohitti ACE:n prässin oikealla laidalla ja laukoi kuljetuksen päätteeksi pallon voimalla etukulmasta sisään. Ensimmäisen jakson loppu mentiin tasaisissa merkeissä ja puolittaisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. ACE sai pallon vielä kertaalleen maaliviivalle asti, mutta lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin teekkareiden 3-1 johdossa.

  Toisella puoliajalla vierailijat ottivat pallonhallinnan entistä selvemmin itselleen, ACE:n jatkaessa tiivistä ja uhrautuvaa puolustamista. Muutaman kerran Riemu pääsi iskemään ACE:n selustaan, mutta kotijoukkueen maalilla varmasti esiintynyt Valtteri Kannosto luki tilanteet erinomaisesti ja tuli katkomaan orastavat lähentelyt. Ottelun loppuhetkillä Riemu yritti kavennusta vielä ”reikäpaidalla”. Myös alivoimapuolustaminen toimi kuitenkin tänään mallikkaasti ja vierailijat eivät vaaranpaikoille päässeet. Lähempänä lisämaaleja oli ACE, mutta tällä kertaa tyhjään maaliin ei osunut. Ottelu päättyi siis 3-1 lukemiin ja joukkueen lisäksi myös kauden ennätysyleisö pääsi juhlimaan riemukasta päänahkaa. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin pohjapelaajan paikalla lukuisia syötönkatkoja tehnyt ja vastustajien tunteita kuumentanut Henrik Rahikainen.

  Kahdessa ensimmäisessä maalissa vahvasti mukana ollut Ojala oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen: ”Alun maalin ansiosta pystyimme puolustuksen kautta pelaamaan tasapainoisen pelin. Vaikka Riemu pitikin hyvin palloa, niin pystyimme pitkälti pitämään heidät pois vaarallisilta paikoilta fiksulla ja uhrautuvalla puolustamisella. Erikoistilanteissa ja transitiopelaamisessa olimme taas vaarallisia ja niistä maalimme myös saimme luotua”.

  ACE:n pelit Futsal-Ykkösessä jatkuvat 17.11. joukkueen matkatessa Kaustisille vahvan alkukauden pelanneen sarjanousija Monkuloiden vieraaksi.

 • ACE nappasi kauden avausvoiton paikallispelissä 21.10.2018

  Futsalpiireissä ACE:lla on maine tiiviisti puolustavana ja vahvana erikoistilannejoukkueena. Tällä kertaa maine piti myös paikkansa, kun ACE haki 0-3 vierasvoiton paikallisvastustaja Loiskeen kustannuksella. Kaksi maaleista syntyi erikoistilanteista ja kolmas iskettiin tyhjiin Loiskeen hakiessa kavennusta nostamalla maalivahdin ylös.

  Avausjaksolla ACE oli hieman vaikeuksissa pelin avaamisen kanssa Hakkarin kapealla parketilla. Tämä johti lukuisiin pallonmenetyksiin, joista kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa. Uhrautuva puolustus ja maalilla vakuuttavasti esiintynyt Juuso Auvinen venyivät kuitenkin pallojen tielle ja muutaman paikan Loiske tuhri heikkoon viimeistelyyn. ACE pääsi rankaisemaan kulmapotkusta ajassa 5:26, kun Niklas Salmisen takatolpalle suuntautunut laukaus kimposi Loiske-puolustajan jalasta maaliin.

  Maalin jälkeenkin Loiske hallitsi hieman pallollista peliä, mutta ACE pääsi vaarallisiin vastaiskuihin. Lähimpänä maalintekoa oli Antti Peltola, jonka tsippiyrityksen kotijoukkueen maalivahti Marko Virtanen torjui vaivoin ja jatkolaukaus osui tolppaan. Lisäksi Juho Jumisko aiheutti jälleen nopeudellaan ongelmia vastustajan puolustukselle, mutta tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

  Toisen jakson alussa Loiske pääsi vielä pariin kertaan vaarallisille paikoille ennen kuin ajassa 22:59 syntyi helpottava 0-2 maali. Fredrik Kuokkanen ja Mikael Tammisto toistivat samaa sivurajakuviota, kunnes neljännellä kerralla pallo löysi tiensä maalin edustalle, josta Jumisko pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Maalin jälkeen ACE sai ottelua paremmin kontrolliin ja isompaa hätää ei enää sen jälkeen ollut.

  Loiske alkoi kartuttaa virhetiliään ja myös Hakkarin yleisö keräsi lisää kierroksia samaa tahtia. Kotijoukkueen kuudes virhe syntyi jo jakson puolivälissä, mutta 10 metristä ei vielä lopullista ratkaisua saatu. Tämän jälkeen tuomarien vihellykset kääntyivät toisinpäin ja toista kertaa kympiltä ei päästy yrittämään.

  Jakson puolivälin jälkeen Loiske nosti ajoittain maalivahti Virtasen mukaan hyökkäysalueelle pyörittämään peliä viidellä, mutta vaarallisille paikoille se ei päässyt. Reilu kolme minuuttia ennen loppua Joona Neuvonen katkaisi poikittaissyötön ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Maalin jälkeen loppuminuutit Loiske pyöritti viidellä tuloksetta, joten ACE otti tärkeät avauspisteet 0-3 lukemin.

  ACE:n parhaana palkittu nollapelin pelannut Auvinen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja omaan peliinsä:

  ”Peli oli alusta asti aika hyvin hallussa, pystyttiin hallitsemaan peliä, vaikka ei ihan hirveästi pallossa oltu. Käytettiin tarpeeksi hyvin omat maalipaikat ja Loiske ei käyttänyt hyviäkään paikkoja.”

  ”Oma peli tuntui hyvältä, vaikka varsinkin avaaminen oli hakemista pitkän tauon jälkeen. Maalin olisi voinut tehdä lopussa tyhjiin, mutta se jäi odottamaan seuraavaan peliin.”

  ACE:n pelit jatkuvat lauantaina 27.10. klo 17.30 kotiottelulla sarjanousija Riverballia vastaan. Joensuulaiset ovat sarjataulukossa tasapisteissä teekkareiden kanssa, joten tärkeitä pisteitä on jälleen jaossa. Tervetuloa kannustamaan Tamppi Areenalle!

 • ACE/1 valmennustiimiin uusi jäsen 11.10.2018

  AC Estudiantesin miesten ykkösjoukkueen valmennustiimi vahvistuu, kun pitkään seuran toiminnassa mukana ollut Santtu Ojala liittyy valmennustiimiin. Ojala on aiemminkin vaikuttanut joukkueessa taustalla ja kasvaneen roolin myötä pääseekin vaikuttamaan joukkueen pelilliseen ilmeeseen vankalla lajitietämyksellään yhä enemmän. Tämän lisäksi Ojalan pelit jatkuvat myös kentän puolella.

 • AC Estudiantes kausiennakko Futsal Ykköseen 2018-2019 2.10.2018

  Futsal Ykkösen kausi alkaa lauantaina, joten on aika kurkistaa myös ACE:n kuulumisiin. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Mikael Tammisto ja maalivahti Juuso Auvinen. Viime vuodet jalkapalloon keskittynyt Auvinen pelasi tosin jo yhden kauden seuran kakkosjoukkueessa muutama vuosi sitten. Lisäksi try outeilta seuraan valituista pelaajista muutama todennäköisesti esiintyy myös ykkösjoukkueen mukana tällä kaudella. Viime kauden loukkaantumisten takia kokonaan sivussa olleet Matias Mäenpää ja Jesse Saari ovat myös palaamassa pelikuntoon.

  Kolmatta kautta ykkösjoukkuetta koutsaava Tommi Kaipainen näkee pelaajatilanteen positiivisena: ”Meillä on hyvä ja nuori joukkue, jolla on nyt valmentajaa myöten kauden verran enemmän kokemusta tasaisista ja tiukoista peleistä. Odotettavissa on, että seuraan tulleista uusista pelaajista osa debytoi jo kauden avauksessa Raumalla. ACE/2 joukkueesta saattaa myös olla tyrkyllä pelaajia Futsal Ykköseen ja mahdollisuuksia annetaankin mielellään. Lisäksi pitkäaikaistoipilaista on odotettavissa paluita kauden mittaan, joten nämä kaikki osa-alueet summattuina arvioisin, että meillä on leveämpi ja laadukkaampi joukkue kuin viime kaudella.”

  Opiskelijaseurana vaihtuvuus on yleensä ACE:ssa suurta, mutta tällä kertaa viime kauden vakiokokoonpanosta ainoastaan Topias Tuomola ei ole käytettävissä. Hän viettää tämän lukuvuoden vaihto-opiskelijana Saksassa.

  Niklas Salminen (vas), Juho Jumisko ja maalivahti Miska Jurva jatkavat ACE:n riveissä myös alkavalla kaudella.

  Joukkue on harjoitellut elokuusta lähtien, mutta kauteen valmistautuminen on ollut hieman rikkonainen. Lähes kaikki joukkueen pelaajista pelaavat myös jalkapalloa ja seuran omalla jalkapallojoukkueella on ollut käynnissä tiivis nousukamppailu. Lisäksi useat pelaajat ovat kärsineet loukkaantumisista.

  Pelillisesti joukkue jatkaa viime kauden teemojen kehittämistä: ” Yksi keskeinen arvo on pelien hallinta pallolla, joka ilmenee pallon takaisin voittamisena nopeasti korkealla prässillä ja toisaalta pallonhallintahyökkäämisen parantamisena. Näihin on tulossa joitakin muutoksia tai painotuseroja, joiden tuloksista pääsemme toivottavasti nauttimaan kentällä,” Kaipainen kertoo.

  Valmistavia otteluita joukkueella on alla vain yksi. Liittocupissa vastaan asettui Futsal-Liigassa pelaava PP-70. Ottelu sujui lupauksia herättävästi ja ACE johtikin ensimmäisen puoliajan jälkeen lukemin 1-2. Lopulta liigajoukkue kuitenkin punnersi edelle ja voitti 6-3. Viimeinen viikko ennen sarjakauden alkua harjoitellaan tiiviisti ja kuviot hiotaan kuntoon seuran sisäisessä harjoitusottelussa kakkosjoukkuetta vastaan.

  Futsal Ykkösessä on tällä kaudella peräti kuusi uutta joukkuetta viime kauteen verrattuna, mikä tekee voimasuhteiden arvioinnista haastavaa. ”Tulossa on jälleen tukku todella tasaisia otteluita, joissa toivottavasti ACE pääsee hiukan enemmän niskan päälle kuin viime kaudella”, Kaipainen päättää.

  Myös pelaajista Joona Neuvonen uskoo joukkueen olevan viime kautta valmiimpi alkavaan kauteen: ”Joukkueena viime kausi oli pääosin sopeutumista uudelle sarjatasolle ja oppimista uudesta kovemmasta sarjasta. Tavoitteenahan meillä oli pitää sarjapaikka, joka saavutettiin, joten kai sitä pitäisi olla tyytyväinen? Kuitenkin yleiseksi fiilikseksi jäi, että olisimme voineet sijoittua sarjassa korkeammalle. Pystyimme jokaisessa pelissä haastamaan vastustajan hyvin, lukuun ottamatta vieraspeliä Tervareita vastaan. Monta peliä olisi voinut kääntyä meille, jos olisimme olleet maalipaikoissa röyhkeämpiä ja käyttäneet vastustajan nukahdukset hyväksi. Tässä kohtaa tuli hyvin esille pelaajien kokemattomuus kovista peleistä, kun pallo olisi pitänyt laittaa nopealla erikoistilanteella maaliin tai reagoida vastustajan erikoistilanteisiin nopeammin.”

  ACE ja Joona Neuvonen (nro. 20) pääsevät hakemaan revanssia viime kauden tappioille FC Raumaa vastaan heti kauden avauskierroksella.

  ”Uskon, että tällä kaudella pystymme sijoittumaan sarjassa huomattavasti korkeammalle, jopa top3:een. Olemme nyt huomattavasti valmiimpia kuin vuosi sitten, eikä joukkue ole viime vuodesta muuttunut oikeastaan ollenkaan. Try outtien kautta joukkueeseen on saatu muutamia vahvistuksia, joista varsinkin Mikael Tammisto on pistänyt silmälle. Hän tulee varmasti tekemään läpimurtonsa jo ensimmäisellä kaudellaan Ykkösessä. Maalivahtitilanne näyttää kokonaisuutena tällä hetkellä erittäin hyvältä, kun saimme mukaan Auvisen Juuson. Pienen kysymysmerkin kaudelle luo usean runkopelaajan pitkäaikaiset rasitusvammat. Jos nämä saadaan hoidettua ja joukkue pysyy kunnossa, niin uskon, että olemme hyvällä sarjasijoituksella keväällä”, Neuvonen arvioi.

  Neuvonen oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä ja tehoja odotetaan tälläkin kertaa: ”Itselleni viime kausi oli hyvin vaihteleva, vaikka pisteiden valossa se olikin positiivinen. Akillesjänteiden tulehtuminen vaikeutti treenaamista, joka näkyi suoraan myös peliotteissa. En tiedä mistä johtui, että osaan peleistä heräsin vasta toisella puoliajalle. Tulevan kauden tavoitteena itselläni on pysyä kunnossa, jolloin sitä kautta tulee varmasti onnistumisia. Pyrin tälläkin kaudella raatamaan joukkueen eteen sen minkä keuhkoista ja jaloista irtoaa. Jos pisteiden valossa pohdin tulevaa kautta, niin kyllä se yli piste per peli on henkilökohtainen tavoitteeni.”

  Uusi tulokas Mikael Tammisto on esiintynyt treenikaudella positiivisesti. Hänen taustansa on enimmäkseen jalkapallon puolella, mutta hieman futsalkokemustakin löytyy: ”B-junnuna pelasin parhaimmillaan kolmessa eri joukkueessa samaan aikaan: Kankaanpään Pallossa, Musan Salamassa ja Noormarkun Koitossa. KaPassa ja MuSassa jalkapalloa ja Koitossa futsalia.”

  Kankaanpäästä kotoisin oleva Tammisto on ollut myös suomalaiselle jalkapalloyleisölle tutun Piracaian opissa: ”Pira valmensi meitä MuSan A- ja B-junioreissa kolmen kauden ajan. Ennen armeijaa treenasin MuSan edustuksen mukana puolen vuoden ajan”, Tammisto kertoo.

  Debyyttikauteen ACE:ssa Tammisto lähtee seuraavin odotuksin: ”Toivon saavani vastuuta ja onnistumisia kentällä sekä joukkueen menestymistä kovatasoisessa sarjassa.”

  ACE:n kausi Futsal Ykkösessä alkaa lauantaina 6.10. rutinoituneen futsaljoukkueen FC Rauman vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 13.10., kun Tamppi Areenalle vieraaksi saapuu kakkosdivariajoilta tuttu sarjanousija PTU Porista. Kaikki kauden ottelut löytyvät Ottelut-osiosta.

   

 • PP-70 – ACE Liittocupissa 6-3 (1-2) 2.9.2018

  PP-70 ja ACE ottivat mittaa toisistaan Tesomalla Liittocupin merkeissä. Ottelu päättyi PP:n 6-3 (puoliajalla 1-2) voittoon. Ottelun tiedot palloliiton tulospalvelussa.

  ACE:n maaleista vastasivat Juho Jumisko (syöt. Valtteri Seppälä), Fredrik Kuokkanen sekä Mikael Tammisto (syöt. Henrik Rahikainen).

 • Futsal Ykkösen otteluohjelma julkaistu 26.8.2018

  Futsal Ykkösen otteluohjelma kaudelle 2018-2019 on julkaistu tovi sitten. Nyt ottelut löytyvät myös joukkueen ACE1 Ottelut-sivulta.  ACE:n osalta sarjapelit starttaavat Raumalla 6.10.2018 klo 13.00.

  Futsal Ykkösen lisäksi ACE osallistuu Tampereen Liittocuppiin, jota pelaavat Futsal Liigan ja Futsal Ykkösen joukkueet. Ensimmäiselle kierrokselle AC Estudiantesia vastaan arvottiin liigajoukkue PP-70. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina 2.9.2018 klo 17.00 Tesoman Palloiluhallissa.

 • ACE:n kausi päätökseen voitolla Futsal Ykkösessä 10.3.2018

  ACE kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan LPK:n Jyväskylästä Tamppi areenalla. Ottelu eteni ACE:n komennossa ja lopulta tulostaululle leivottiinkin 8-3 lukemat. Ottelun parhaana ACE:lta palkittu Franssila iski kolme osumaa ja ACE:n sisäisen pistepörssin voittanut Neuvonen puolestaan kaksi.

  Voiton myötä kausi Ykkösessä saatiin taputeltua päätökseen ACE:n lopulta sijoittuessa yhdeksänneksi. Sijoitus tarkoittaa sitä, että ACE:n pelit jatkuvat myös ensi syksynä valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.

  Joukkue kiittää yhteistyökumppaneita, yleisöä ja kaikkia toimintaan myötävaikuttaneita kaudesta! Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan myös ensi kaudella Tampille!

 • ACE kärsi tappion Raumalla 11.11.2017

  ACE:n kausi jatkui FC Rauman vieraana Rauman kauppiksella. Ottelu alkoi kuten edellinenkin ja n. 4minuutin kohdalla ACE joutui jälleen takaa-ajajaksi Raumalaisten painellen 2-0 karkumatkalle. Reilun 10 minuutin pelin jälkeen Rauma lisäsi johtoaan lukuihin 3-0 ACE:n puolustaessa jälleen pehmeähkösti. Kirivaihdetta ruvettiin kuitenkin virittelemään, kun Kuokkanen laitahaaston jälkeen paukautti ACE:lle 3-1 kavennuksen. Valitettavasti Rauma kuittasi kohta kuitenkin jälleen helpohkon oloisesti numerot 4-1 ennen taukoa.

  Toisella puoliajalla ACE jatkoi kiriä ja 4-2 maali syntyi erikoistilanteesta kombolla Salminen – Neuvonen. Lukemat 4-3 viimeisteli Tuomola nopean hyökkäyksen ja Jumiskon laitahaaston päätteeksi. Ylivoimalla ACE oli varsin tehoton ja näin lukemat 4-3 jäivät lopullisiksi.

  ACE:n kausi jatkuu viikon päästä, kun sarjan yläkerrasta PS Villa saapuu Tampille vieraaksi. Tervetuloa nauttimaan futsal-viihteestä!

 • ACE tappiollinen Pirkanmaan derbyssä 26.10.2017

  Pirkanmaalla pelattiin Ykkösen derby keskiviikkona 25.10.2017. Loiske oli tällä kertaa parempi maalein 2-5. Maalinteossa onnistuivat Nieminen (ottelun MotM) ja Jumisko.

  ACElla on tällä hetkellä käynnissä neljän ottelun voitottomien otteluiden putki, jota lähdetään taittamaan Seinäjoen vieraillessa Tampilla lauantaina 4.11.2017. Tervetuloa kannustamaan!