Seuraava ottelu

Uutiset

 • Tärkeä piste mukaan Vaasasta 14.1.2019

  ACE naiset käväisivät lauantaina FC Sportin vieraana Vaasassa, missä tiedossa oli tiukka kamppailu, sillä Sportin kanssa on totuttu tasaisiin taistoihin. Pelin alku sujuikin melko tasaisissa merkeissä, vaikka ACE:n huolimattomien syöttöjen takia Sport sai liian helposti pallonhallinnan. Ensimmäisen puoliajan alussa Sport ehtikin kolautella jo tolppien ja 1-0 lukemat olivat totta ajassa 8:09 kun vahvan laitapelaamisen jälkeen pallo otti kimmokkeen juuri ennen ACE-maalia ja meni näin ohi Tiia Ropasen. ACE ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan sai ajoittain luotua hyviäkin tilanteita Sport-maalilla, mutta aivan parhaimpaansa ei ACE kyennyt ensimmäisellä puoliajalla osoittamaan, mutta ei myöskään päästänyt Sportia enää vaarallisille paikoille ja näin tauolle mentiin 1-0 lukemissa. 

  Puoliajalla kopissa oli selvät sävelet, vaikka valmentajaa ei Vaasassa mukana ollutkaan. Pelaajat kyllä tiesivät, että omaa peliä oli parannettava, jos tämä ottelu vielä haluttiin voittaa. Kauaa ei toista puoliaikaa ehdittykään pelata, kun ajassa 20:48 Maria Tetri pelasi itsensä vastustajasta ohi ja tuikkasin kärkkärillä ohi Sport-vahdin ja tasoitti pelin. Tasaisissa merkeissä väännettiin tämän jälkeen muutama minuutti kunnes koitti ACE:n kannalta synkkä hetki. Ensin ajassa 24:31 Sport rokotti vastahyökkäyksestä ja puttasin takatolpalta pallon tyhjiin ja vain reilun minuutin päästä ajassa 25:52 Sport näytti mallia pivot pelaamisesta kun ACE puolustus hieman nukkuin ja Sport laittoi lukemiksi jo 3-1. ACE penkillä tajuttiin, että nyt oli tehtävä jotain, kun maalipaikoilla ei ollu juuri juhlittu ja maaleja olisi nyt tehtävä. Kentällisiin tehtiin nopeat muutokset ja prässiä lähdettiin nostamaan entisestään. Tämä ei kuitenkaan tuonut lisäosamia ACE:lle vaan ajassa 34:38 Sport kasvatti johtoa entisestään. 4-1 osuma näki päivän valon kun Sportin Tiialeena Hakala pelattiin vapaaksi aivan maalin edustalla eikä hän erehtynyt sijoituksessaan. Kolme maalia alkoi tuntua lähes mahdottomalta, kun peliä oli enää 5 minuuttia jäljellä, mutta ACE otti vielä viimeisen keinon käyttöönsä. Reikäpaita puettiin päälle ja palloa alettiin liikutella Sportin puoliskolla viidellä kenttäpelaajalla. Pallo liikkuikin hyvin, mutta Sport tuntui puolustavan tiiviistä eikä välejä maalille tahtonut löytyä. Pelikellossa oli enää kaksi minuuttia aikaa jäljellä kun ajassa 38:09 Sini Lauermaa näki Maria Tetri liikkeen takatolpalle ja pelasin kovan pallon läpi Sport puolustuksen ja Tetri iski sieltä 4-2 kavennuksen. Peliä oli alle kaksi minuuttia jäljellä ja vielä olisi kaksi maalia puristettava. ACE jatkoi ahnasta prässiään ja yritti pakottaa palloa yli Sport pelaajista, jotta päästäisiin taas pyörittämään ylivoimaa. Tässä onnistuttiinkin tehokkaasti ja YV-pyöri. Ajassa 39:04 Minna Kivelä löysi samalta laidalta jälleen Maria Tetrin, joka iski päivän kolmannen maalinsa etukulmasta sisään. Vajaa minuuttia peliä jäljellä ja Sportin aloitus. Sport onnistui pitämään palloa, niin että ACE ei saanut reikäpaitaa enää kentälle. Prässi oli kuitenkin korkealla ja se näytti toimivan. Tetri katkoi syötön ylhäällä hyökkäysalueella ja veti kohti maalia, mutta Sport-vahti torjui tämän vedon. Karoilla oli kuitenkin ensimmäisenä Oona Jaatinen ja kun kello näytti 39:58 Oona ei erehtynyt vaan tasoitti pelin 4-4. Tätä iloittiin ACE-penkillä kuin suurtakin voittoa, sillä niin mahdottomalta tilanne tuntui vielä kaksi minuuttia aikaisemmin. Näin päästiin pelaamaan jatko-ottelua.

  Jatko-ottelu jatkui pelin tavoin ja ACE oli valmis ottamaan YV:n käyttöön jo 4-4 tilanteessa, kun vain yläalueen erikoistilanne olisi tarjoutunut. Tällaista ei kuitenkaan tullut vaan Sport veti ensin pallon tolppaan ja sitten ajassa 43:48 jälleen takatolpalta pallo maaliin ja lukemiksi 5-4. ACE otti vielä viimeiseksi minuutiksi YV:n käyttöön ja aivan viimeisillä sekunneilla pallo pyöri vaarallisesti Sport maaliin edustalla, mutta ACE:n harmiksi Sport-puolustus ehti siivoamaan sen ensin. Näin Sportille ansaitusti kaksi pistettä ja ACE sai taistellen mukaansa erittäin arvokkaan pisteen, jolla sarjataulukossa Sport pysyy vielä kahden pisteen päässä ja MuSaankin saatiin piste eroa, eikä edelle oleva GFT ole kuin pisteen päässä. Vaasassa ei nähty kauden parasta peliä vierasjoukkueelta, mutta pystyttiin näyttämään, että pisteitä noin vain viedä. Tappiosta otetaan taas opiksi ja parannetaan tekemistä seuraaviin peleihin. 

  Ottelun tilastot

 • Kevätkausi alkuun selvällä voitolla 6.1.2019

  ACE naiset kohtasivat kevätkauden ensimmäisessä ottelussa Team Vanpan ja heti ottelun alusta pelin luonne kävi selväksi. ACE hallitsi palloa ja Vanpa pyrki iskemään nopeasti vastaan. Vanpa toki myös prässäsi korkealta, mutta ACE pääsi useaan otteeseen pelaamaan ohi tämän prässin ja hyökkäyksiin. Hyökkäykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ennen ensimmäisen puoliajan puoliväliä. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8:40 kun ACE pääsi keskialueen katkoon ja Maria Tetri pelasi seinäsyötön Oona Jaatisen kanssa ja sai itselleen tilaa edetä keskeltä ja viimeisteli tyylikkäästi pallon alanurkkaan. Vanpan vastahyökkäysten viimeiset syötöt eivät ensimmäisellä puoliajalla tuntuneet löytävän kohdetta tai Tiia Ropanen ACE:n maalilla pääsi siivoamaan pallot suhteellisen helposti. Ajoittain toki Vanpakin pääsi hallitsemaan palloa, mutta enimmäkseen hallinta oli vaaratonta ACE:n näkökulmasta. ACE:n toista maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina aikaan 16:29. Tällä kertaa asialla oli jälleen sama kaksikko. ACE katkoi Vanpan maaliheiton hieman puolikentän alapuolella ja katko pelattiin keskelle Maria Tetrille. Tetri jatkoi pallon laitaan Oona Jaatiselle, jokalöysi keskeltä taas Tetrin ja pallo jälleen varmasti ohi Vanpa-vahdin. Tästä ei kauaa kulunut, kun Tetri kolautti pallon myös tolppaan, mutta tällä kertaa kolmas maali sai vielä odottaa. Puoliajalle mentiin siis ACE:n 2-0 johdossa. 

  Toinen puoliaika alkoi samalla ACE:n hallinnalla mihin ensimmäinen päättyi. Peliä ehti kulua alle puolitoista minuuttia kun ACE siirtyi jo 3-0 johtoon. Oona Jaatinen pääsi haastoon oikella laidalla ja löysi maalin edestä Sini Lauermaan, joka viimeisteli maalin takanurkkaan. Puoliajan aivan alussa ACE:lla oli ainakin kolme hyvää maalintekopaikka, joista ei kuitenkaan tällä kertaa saatu lisäosumia. 4-0 osumaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin muutama minuutti. Oona Jaatinen pääsi haastamaan Vanpa-vahdin, joka kuitenkin torjui tämän yrityksen. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Sini Lauermaa, joka pääsi siirtämään pallon lähes tyhjään maaliin. Toisen puoliajan aikana ACE:lle tarjoutui vielä paikkoja lisäosumiin, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi tai päin vastustajan maalivahtia. Vanpakin pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalia, mutta heidänkin vedot suuntautuivat enimmäkseen ohi tai yli maalin. Puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla ei siten lisämaaleja nähty normikentällisin. Vanpa yritti kuitenkin vielä kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta tällä kertaa maaliverkko heilui vain Vanpan päässä ensin Anne Riekin toimesta ja kymmenen sekuntia ennen päätösvihellystä Maria Tetri viimeisteli hattutemppunsa. 

  Tilastot ja kooste

 • ACE jatkoon Cupissa 4.1.2019

  ACE naiset voittivat torstai-iltana FTK:n 1-0 ja jatkavat näin Jyväskylässä helmikuussa järjestettävään Final Four turnaukseen. Final Four ensimmäinen vastustaja selviää 9.1. järjestettävässä arvonnassa. Vaihtoehdot ovat Ilves FS sekä voittajat ottelupareista YIlves –  GFT ja GFT/QuBa – MuSa.

  Ottelun kooste:

 • Joulutauolle sarjakolmosena 16.12.2018

  Naisten syyskausi päättyi lauantaina vierasotteluun Ylöjärven Ilvestä vastaan. Tämän lisäksi sunnuntaina pelattiin Cup-ottelu ACE-MuSa, joka näiden joukkueiden osalta oli merkityksetön, koska molemmat olivat liigasijoituksensa perusteella varmistaneet paikkansa PlayOffs kierroksella. Lauantain ottelu alkoi ensimmäisen puoliajan osalta enimmäkseen ACE:n hallinnalla ja YIlves pääsi lähinnä yksittäisiin vastahyökkäyksiin. Nämä vastahyökkäykset hoitui kuitenkin varmasti ACE-maalilla Tiia Ropasen toimesta. Kauaa ei tarvinut odottaa, että ACE pääsi iskemään johto-osuman. Pelin kolmannella minuutilla hyvän prässin seurauksena pallo päätyi Anne Riekille, joka eteni kohti maalia ja yritti tavoittaa maalille liikkuneen Oona Jaatisen, mutta pallo kimposikin YIlveksen pelaajasta maaliin asti. Ensimmäinen puoliaika tarjosi muutaman läpiajon tai puolittaisen sellaisen molemmissa päissä, mutta näistä ei lisämaaleja onnistuttu tekemään. YIlveksen paras paikka taisi kolahtaa tolppaan. 

  Toisella puoliajalla ACE ei enää kyennyt hallitsemaan peliä yhtä hyvin kuin ensimmäisellä, mutta tästä huolimatta maalipaikkoja syntyi edelleen riittävä määrä. Näistä paikoista ei kuitenkaan saatu palloa maaliin osittain hyvin torjuneen Saara Viitasen ansiosta. Myös YIlvekselle tuli enemmän hyviä maalitekopaikkoja, mutta Tiia Ropanen jatkoi erinomaisia otteitaan myös toisella puoliajalla. Noin viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä YIlves lähti hakemaan tasoitusta nostamalla maalivahtinsa yli puolen kentän. Muutaman minuutin YV pyöritys toikin tasoituksen, kun ACE-pelaajasta kimmonnut pallo tippui suoraan YIlveksen jalkoihin ja Elisa Ilottu onnistui vedossa erinomaisesti ja lukemiksi 1-1. ACE ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta tekemään voittomaalia ennen päätössummeria ja näin siirryttiin jatko-ottelun. Ratkaisu syntyi kun jatko-ottelua oli pelattu vain minuutti. ACE pelasi korkealta saadun sivurajan Minna Kivelän kautta Sini Lauermaalle, joka pelasi kovan matalan pallon maalille, jonne Oona Jaatinen oli oikea-aikaisesti liikkunut. Oonan maski peitti YIlves-vahdin näkyvyyden ja pallo upposi suoraan alanurkkaan. YIlves yritti vielä hakea tasoitusta YV:llä, mutta tuloksetta ja näin ACE:lle kaksi pistettä jatko-otteluvoittolla lukemin 1-2. 

  Tilastot

   

  Sunnuntain ottelu MuSaa vastaan antoi mahdollisuuden hioa peliä kevätkautta varten. Ottelussa nähtiin myös ACE:n maalilla debyyttiottelunsa pelannut Heini Lehtipuu. Sunnuntain ottelu alkoi myös ACE:n osalta hyvällä pallonhallinnalla, vaikka alussa ei kovin vaarallisille maalintekopaikoille päästykään. Pallo liikkui kuitenkin hyvin pelaajalta toiselle ja vastustaja joutui puolustamaan huomattavasti enemmän kuin kotijoukkue. Ottelun ensimmäisen maalin iski kuitenkin MuSa yhdeksännellä peliminuutilla. Netta Hannulla pääsi katkaisemaan ACE:n poikittaissyötön ja eteni vahvasti kohti maalia ja iski pallon takanurkkaan. Tämän jälkeen ACE:n prässi jatkui hyvänä eikä MuSa juuri päässyt hallituilla hyökkäyksillä uhkamaan ACE:n maalia. Prässi tuotti ACE:lle myös muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta tälläkään kertaa viimeistelyssä ei onnistuttu. MuSa pääsi pariin vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Heini Lehtipuu ACE-maalilla hoiti nämä tilanteet hyvin. 

  Toiselle puoliajalle ACE teki hieman muutoksia kokoonpanoonsa ja vaikutti siltä, että MuSa nosti hieman prässinsä tasoa, joka taas vaikutti osaalta ACE:n peliavaukseen. Pallonhallinta tasoittui huomattavasti joukkueiden välillä ja ajoittain MuSa jopa hallitsi peliä. ACE onnistui kuitenkin luomaan yksittäisiä maalintekopaikkoja ja kun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia saatiin aikaan myös tasoitusosuma. Tilanne lähti MuSan kulmasta, jonka Emilia Keski-Korpela katkoi ja pallo päätyi suoraan Sini Lauermaan jalkaan. Sini eteni vahvasti omalta kenttäpuoliskolta aina MuSa-maalille saakka ja siirsi pallon viime hetkellä hyökkäyksessä mukana olleelle Oona Jaatiselle, joka pääsi viimeistelemään pallon tyhjään maaliin ja lukemiksi 1-1. Ottelui jatkui enimmäkseen keskialueen kamppailuna, vaikka molemmat joukkueet saivat yksittäisiä maalintekojapaikkoja näissä pidemmän korren veivät maalivahdit molemmissa päissä. MuSan johto-osuma 1-2 syntyi keskialueen syötönkatkosta, jonka jälkeen MuSa:n Jenna Oksanen eteni vahvasti laitaa pitkin ja laittoi pallon tarkasti takanurkkaan. Tämän jälkeen Heini ACE-maalilla joutui venymään vielä muutamaan hyvään torjuntaan kun taas ACE:n yritykset MuSa:n maalilla päätyivät enimmäkseen ohi maalin. Viiden viimeisen minuutin ajan ACE yritti hakea tasoituista vielä viidennellä kenttäpelaajalla, mutta tällä kertaa tulos jäi kauas odotetusta ja näin MuSa vei Cup-ottelun nimiinsä lukemin 1-2. 

  Tilastot ja kooste

 • GFT aiheutti ensimmäisen kotitappion 27.11.2018

  Lauantain ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tiukasti puolustaen ja palloa ei juuri vaarallisille alueille saatu. Ensimmäinen tilanne tuli kuitenkin kotijoukkueelle muutaman minuutin pelin jälkeen, kun ACE sai puolustusalueen riiston ja Noora Terhon läpisyöttö löysi Jonna Aron, jonka veto kuitenkin painui takatolpasta ohi maalin. Montaa minuuttia ei tästä kulunut, kun GFT sai myös ensimmäisen maalintekopaikkansa. Kiia Laine jakoi maalivahdinavauksen suoraan Daniela Tjederille, joka pääsi harhauttamaan oman puolustajansa ja laukomaan, mutta Tiia Ropanen ACE:n maalilla oli hyvin pallon edessä. Puoliajan edetessä molemmat saivat satunnaisia hyökkäyksiä, mutta molemmille tuli myös huolimattomia pallonmenetyksiä eli kumpikaan joukkue ei kyennyt osoittamaan parastaan. Tämä saattoi johtua vastustajan hyvästä puolustuspelaamisestä tai yksinkertaisesti puutteista omassa hyökkäyspelaamisessa. Puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla ACE sai muutamia maalintekopaikkoja, mutta lähes jokaisessa paikassa vedot eivät tuntuneet löytävän tietään tolppien väliin. GFT sai myös vaparin erinomaiselta etäisyydeltä, kun tuomari ei nähnyt pallon osuvan vastustajaan ja tulkitsi tilanteen palautukseksi. Tiia Ropanen kuitenkin torjui tämänkin GFT:n yrityksen. Vierasjoukkueen ensimmäinen todella vaarallinen paikka syntyi, kun Daniela Tjeder pelasi Tuula Sirénin vapaaksi maalivahdinalueen sisälle, mutta veto karkasi yli maalin. Puoliaika päättyi ACE:n kannalta harmillisesti, kun vain kaksi sekuntia ennen puoliajan päätöstä, kun GFT sai prässättyä pallon syvällä ACE:n kenttäpuoliskolla ja pelasi ylivoimahyökkäyksen erinomaisesti ja Kiia Laine pääsi iskemään pallon takatolpalta tyhjiin ja lukemiksi 0-1.

  Toista puoliaikaa ei montaa sekuntia ehtinyt kulua, kun tilanne olikin jo 1-1. ACE sai katkon keskellä kenttää ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Jonna Aro pelasi erinomaisen pallon laidalta maalille, jossa takatolpalla odotti Heidi Rannikko. Pallo ei kuitenkaan tullut Rannikolle asti, vaan kimposi GFT:n omasta pelaajasta maaliin. Toinen puoliaika lähti muutenkin hyvin käyntiin kotijoukkueelta ja pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle, tosin vaarallisille maalintekopaikoille ei hallinnasta huolimatta päästy. GFT:n ensimmäinen pallonhallintajakso tuotti kuitenkin tulosta. Pallo pelattiin kovana ACE:n maalille, jonne oli liikkunut molemmilta joukkueilta pelaaja, mutta ACE:n epäonneksi pallo kimposi omasta pelaajasta maaliin asti ja näin GFT siirtyi 1-2 johtoon. Maalin jälkeen GFT tuntui nostavan prässinsä erittäin korkealle ja ACE:n pallonliikuttelu kävi samalla heikommaksi. Myöskään GFT:n peliavaaminen ei tuntunut sujuvan, vaan se sortui usein nostamaan korkeita palloja ACE:n päätyyn. Vaarallisimmat paikat tulivatkin lähinnä prässin seurauksena, eivätkä hyvin rakennelluista hyökkäyskuvioista. Yksi ACE:n parhaista paikoista syntyi, kun Tiia Ropanen pelasi nopealla avauksella Oona Jaatisen läpiajoon, mutta tällä kertaa veto suuntautui päin maalivahtia. Myös GFT pääsi puoliajan toisella puoliskolla useampaan kertaan tulittamaan kohti maalia, mutta kerta toisensa jälkeen vedot pysähtyivät Tiia Ropaseen. Kerran myös tolppa pelasti ACE:n enemmiltä takaiskuilta. Muutama minuuttia ennen loppua ACE vaihtoi maalivahdin viidenteen kenttäpelaajaan ja haki tasoitusta ylivoimalla. Tulos jäi kuitenkin kauas toivotusta. ACE sai yhden laukauksen kohti maalia ja sekin suuntautui päin maalivahtia. Kotijoukkueella oli pelin aikana riittävästi paikkoja voittoon, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin asti.

  Tilastot ja kooste

 • Naiset venyivät voittoon sarjakärjestä! 17.11.2018

  Perjantai-iltana oli tiedossa tiukka vääntö, kun Tamppi Areenalle asteli Naisten Futsal-Liigaa johtava Ilves FS. Eroa toisena olevaan kotijoukkueeseen oli kuitenkin vain kaksi pistettä, joten suoralla voitolla ACE olisi napannut itselleen tuon piikkipaikan sarjataulukosta. Perjantaina mentiin kuitenkin pitkän kaavan mukaan aina rangaistulaukauksiin asti. ACE joutui lähtemään peliin ilman liigan maalipörssinä toisena olevaa Oona Jaatista, mutta muuten sai kuitenkin jalkeille hyvän kokoonpanon. Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta hyvin, kun vastustaja pidettiin hyvin kaukana vaarallisilta tekopaikoilta ja oma peli oli hyvin kasassa. ACE pääsi rakentamaan muutaman erittäin hyvännäköisen paikan, kun Ilves puolestaan sortui loppuhetkillä huonoihin ratkaisuihin tai ACE pelaajat olivat aina viime hetkellä edessä. Avaismaali nähtiin jo pelin kuudennella minuutilla, kun Maria Tetrin nosto löysi pystyyn juosseen Sanna Koskisen, joka nosti hallitusti yli vastaan tulleen Ilves-vahdin. ACE jatkoi hyvää peliään ja vaikka Ilves sai hetkittäin pidettyä palloa, ei se juuri vaarallisille alueille pallon kanssa päässyt. Niinä harvoina hetkinä kun Ilves pääsi uhkaamaan ACE:n maalia Leena Lepikonmäki torjui erinomaisesti kaikki yritykset. Voisikin siis sanoa, että tauolle mentiin ihan oikeutetusti ACE:n 1-0 johdossa.

  Toisella puoliajalla Ilves lähti hieman nostamaan prässiään ja puoliajan edetessä yhä enemmän. Puoliajan alku oli kuitenkin tasaista vääntöä ilman vaarallisempia maalipaikkoja kummassakaan päädyssä. Puoliajan edetessä intensiteetti kuitenkin kasvoi ja molempien voitonhalu kävi selväksi katsojille. Molemmat joukkueet kartuttivat myös korttisaldoaan pelin aikana. Ilveksen painostus ei tuottanut tulosta ja muutamaa minuuttia ennen peliajan päättymistä Ilves päätti hakea tasoitusta ”lentävällä” maalivahdilla. Lähes välittömästi tämän jälkeen Ilveksen Emilia Jokisalon laukaus tai syöttö kimposi epäonnisesti ACEn oman pelaajan käden kautta maaliin. Näin peli jatkui 5 minuutin jatkoajalle. Jatkoajalla nähtiin samaa tiukkaa vääntöä ja Ilveksen pelaajalla oli myös yksi avopaikka, josta ACE:n onneksi pallo ohi maalin. Näin peli jatkui rangaistuslaukauskilpailuun, jossa ainoan maalin teki Sini Lauermaa ja Tiia Ropanen torjui kaikki kolme vetoa. Näin siis ACE:lle kaksi pistettä ja Ilvekselle yksi ja tilanne sarjassa säilyy samana, mutta ero kaventui yhteen pisteeseen. Parhaina pelaajina palkittiin hienon pelin maalissa pelannut Leena Lepikonmäki (ACE) ja hyviä ootteita kentällä esittänyt Emilia Jokisalo (Ilves FS). 

  Tilastot ja kooste

 • Naiset jatkoon Futsal Cupissa 14.11.2018

  ACE kohtasin keskiviikkoiltana kotonaan Mad Maxin Valkeakoskelta. Alemman sarjatason joukkue lähti otteluun rohkeasti prässäten ylhäältä. ACE:lle tämä viikopeli tarjosi jälleen mahdollisuuden kierrättää pelaajia ja näin säästää myös hieman jalkoja perjantain liigaottelua varten. Mad Max ei missään nimessä ollut helppo vastus ja ACE:n maalivahti Leena Lepikonmäki saikin illan aikana ottaa useamman kopin pitääkseen maalinsa puhtaana. ACE:n peli oli hieman hakemista varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ja tuntui, että hyökkäyspeli ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla rullaamaan. Yksittäisiä paikkoja ACE toki sai luotua ja niistä saatiin myös ensimmäinen maali ajassa 6:33 kun nopeasta kierrätyksestä Jonna Aro pelasi pallon maalille, jonne oli liikkunut Minna Kivelä, joka vastustajan maalivahdin estelyistä huolimatta pääsi ohjaamaan pallon takatolpalta maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty, vaikka paikkoja oli molemmissa päissä tosin enimmäkseen kamppailu käytiin kentän keskialueella.

   

   

  Toisella puoliajalla ACE sai taas tuoreita jalkoja kentälle ja hetkittäin peli rullasi oikein hyvinkin. Silti hyökkäyksten loppuun saattamisessa oli toivomisen varaa. Toinen maali nähtiin kuitenkin jo ajassa 21:02, kun Oona Jaatinen tuttuun tapaan laittoi pallon takanurkkaan hyvin pienestä kulmasta. Lisäosumia saatiin odottaa tovi ja 3-0 loppulukemista vastasi vasta toista peliään ACE-paidassa pelannut Heidi Rannikko. Anne Riekki pelasi pystysyötöllään juuri kentälle tulleen Rannikon yksin läpi ja tämä ei erehtynyt, vaan siirsi varmasti pallon maaliin. Mad Maxin pelaamisessa oli ihailtavaa heidän pelirohkeus ja hieman paremmalla viimeisen hyökkäysalueen pelaamisella ACE:n illasta olisi voinut tulla todella vaikea. Kotijoukkue pelasi kuitenkin varmasti itsensä Futsal Cupin seuraavaan vaiheeseen, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta FC Nokia – Ylöjärven Ilves.

  Ottelun tilastot ja kooste

 • ACE naiset jättivät Riemun nollille 11.11.2018

  Lauantain ensimmäinen ACE-Riemu ottelu alkoi ACE:n selvällä hallinnalla Riemun puolustaessa maltillisesti. Ensimmäinen maali syntyi jo toisella minuutilla Oona Jaatisen prässätessä vahvasti Riemun alinta pelaajaa ja riiston saatuaan sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Riemu-vahdin. Kotijoukkueen hallinta jatkui myös maalin jälkeen, mutta Riemun maalivahti ei suuremmin hommiin joutunut pelaajien blokatessa suurimman osan vedoista. 2-0 maali nähtiin puoliajan puolivälissä jälleen prässin seurauksena, kun Jonna Aro nappasi riiston keskellä hyökkäysaluetta ja iski pallon alanurkkaan. Puoliajan edetessä ACE sortui hieman hätäilyyn, vaikka suurta painetta vierajoukkue ei asettanut. Näistä tilanteista Riemu pääsi muutamaan otteeseen erittäin vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen, mutta ACE:n maalia vartioinut Tiia Ropanen piti huolen, että tilanteet eivät näkyneet tulostaululla.

  Toinen puoliaika jatkui hyvin samanlaisena. Puoliaikaa ehti vanheta vain reilu kolme minuuttia, kun Oona Jaatinen pääsi puttamaan lähes tyhjiin Maria Tetrin erinomaisesta esityöstä. Vahvaa peliä pelannut Tetri iski myös itse maalin vain neljä minuuttia edellistä, kun Tetri pelasi seinäsyötön Sanna Koskisen kanssa ja viimeisteli keskeltä lukemiksi jo 4-0. Toisella puoliajalla Riemun maalipaikat olivat erittäin vähissä, vaikka muutama pallonhallintahetki puoliajan loppupuolella nähtiinkin. Kotijoukkueen johto pysyi vahvana ja ACE pääsi pelin aikana testaamaan erilaisia kokoonpanojakin. Kentällä nähtiin myös liigadebytantti Heidi Rannikko, joka esitti vahvoja otteita päästessään kentälle pelin loppupuolella. Loppulukemat 5-0 syntyivät noin 10 minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Sanna Koskinen siirsi laidasta pallon keskelle liikkuneelle Sini Lauermaalle, joka tökkäsi pallon verkon perukoille. Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti ACE:n Maria Tetri ja Riemun Heidi Malkki. ACE:n taktiikka toimi erinomaisesti Riemua vastaan ja puolustuspeli otti taas askeleita eteenpäin. Ensi viikolla on luvassa kaksi peliä, kun ensin keskiviikkona pelataan Cup-ottelu Mad Maxia vastaan ja perjantaina vastaan asettuu liigakärki Ilves FS. Molemmat pelit ovat ACE:n kotipelejä ja ensi viikolla nähdään kuinka ACE:n taktiikka puree eritavalla puolustavaa joukkuetta vastaan.

  Ottelun tilastot ja kooste

 • 4 pisteen tuplaviikonloppu 28.10.2018

  ACE kohtasi lauantaina kotonaan FTK:n ja sunnuntaina vieraissa MuSaFutsalin. Lauantaina ACE:n peli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla ja FTK oli selvästi hallitseva osapuoli ottelun alussa. FTK pääsi useampaan otteeseen vaarallisille paikoille ja viidennellä minuutilla Tiia Juntikka hassutti pari ACE:n pelaajaa laidalla ja Sofia Husso pääsi siirtämään pallon etutolpalta maaliin. Maalin jälkeen ACE terävöityi ja pystyi hallitsemaan peliä enemmän. Ajassa 9:01 tuli harmittava takaisku kesken pitkän hallintajakson. FTK pääsi kulmasta pommittamaan kohti maalia ja veto kimposi epäonnisesti omasta pelaajasta maaliin ja tilanteeksi 0-2. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle, mutta tauolta palasi jälleen kerran sisuuntunut ACE. Hallinta oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien kotijoukkueella ja hallinta tuotti tulosta ensin ajassa 20:56 kun Jonna Aro tiputti ja Sini Lauermaa viimeisteli. Tasoitus tuli ajassa 23:48 kun ACE oli ensin hetken pyörittänyt hyvin peliä kuitenkin tuloksetta ja välittömästi tämän jälkeen Oona Jaatinen riisti pallon korkealla hyökkäysalueella ja iski lukemiksi 2-2. Tiia Juntikka pääsi kuitenkin oman riistonsa jälkeen siirtämään FTK jälleen johtoon (2-3) alle minuutin päästä edellisestä maalista. ACE ei kuitenkaan luovuttanut vaan tuli rinnalle ja ohi. Ensin ajassa 27:21 Noora Terho laittoi pallon maalin kattoon Anne Riekin syötöstä ja voittomaali syntyi ajassa 32:51 kun Maria Tetri tarjoili ja Oona Jaatinen viimeisteli. Pelin lopulla nähtiin myös ulosajo kun Tiia Juntikka repi läpiajoon pääseen Oona Jaatisen kumoon. ACE:n ylivoima ei tuottanut maaleja, mutta myöskään FTK ei pelin lopulla päässyt suuremmin uhkaamaan ACE:n maalia ja näin pisteet jäivät Tampereelle.

  Tilastot ja kooste

  Sunnuntain vastus tiedettiin myöskin kovaksi kun MuSa ja ACE sijaitsivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla samalla pistemäärällä. Ottelu olikin tiukka ja alkoi melko varovasti molemmilla joukkueilla. Ottelun edetessä ACE pääsi kuitenkin pyörittämään omaa peliään hyvin ja ensimmäinen puoliaika oli oikeastaan molemmilta joukkueilta hallittua pelaamista ja maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä. Tauolle siirryttiin kuitenkin 0-0 lukemissa. Toisella puoliajalla peli muuttui hieman suoraviivaisemmaksi MuSan nostettua prässitasoaan ja ACE:n hyödynnettyä vastahyökkäystilanteitaan. Ensimmäisenä verkkoa heilutti MuSa onnistuneen vaparikuvion päätteksi ajassa 22:31 maalintekijänä Mira Laurila ja syöttäjänä Jenna Oksanen. Peli kuitenkin jatkoi ailahteluaan ja ACE tasoitti ajassa 26:13 kun Maria Tetri pääsi etenemään laidalla ja vetämään kohti maalia, jossa odotti Anniina Myötyri ja siirsi pallon ilmasta maaliin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja näin siirryttiin jatko-otteluun. MuSa luotti ylivoimapeliinsä ja otti maalivahdin tilalle lentävän maalivahdin aina kun mahdollista. Se ei kuitenkaan mitään vaarallista tuottanut ja lähempänä maalintekoa oli ACE aivan jatko-ottelun lopulla kun ACE:n laukaus kimposi tolpan sisäpuolelta takaisin kentälle. 10 metrin rangaistuslaukauskilpailussa ainoan maalin teki MuSan Jessica Kannosto ja näin MuSalle kaksi pistettä ja ACE:lle yksi.

  Tilastot

 • Toisen puoliajan voitto Jyväskylästä 13.10.2018

  Kampuksen Dynamon ja ACEn kauden ensimmäinen kohtaaminen ei suuresti eronnut joukkueiden aikaisemmista kohtaamisista. Lähtökohdat molemmilla olivat melko samanlaiset muutamien avainpelaajien puuttuessa riveistä. KaDylla oli sivussa ainakin Markkanen ja Tamminen kun taas ACE:lta puuttui Kivelä ja Lauermaa. Ensimmäisellä puoliajalla ACE luovutti pallonhallinnan liian helposti kotijoukkueelle, joka ei tosin tilaisuuksia kovin hyvin hyödyntänyt. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt todellisille maalintekopaikoilla ACE:n puolustaessa hyvin ja hermoillessa hyökkäyksessä. Ensimmäiselle puoliajalle ei pöytäkirjaan muuta kirjattu kuin molempien joukkueiden virheet, vaikka ACE saikin maalin sisäverkon heilumaan kertaalleen, mutta tuomareiden mielestä pallo ei ollut kokonaan maalissa.

  ACE tuli kuitenkin kopista luottavaisin mielin, sillä tällä kertaa ei annettu vastustajalle kovin suurta etumatkaa. ACE dominoikin toista puoliaikaan pitäen hyvin palloa ja luoden vaarallisia paikkoja. Tästä huolimatta kävi kuten kaikissa aiemmissa peleissä ja vastustaja pääsi harvoista hyökkäyksistään iskemään ottelun avausmaalin ajassa 25:30. ACE kuitenkin tästä sisuuntui ja iski tasoituksen vain minuuttia myöhemmin kun Sanna Koskinen nosti pallon ylös liikkuneelle Maria Tetrille, joka hassutti maalivahdin ja viimeisteli lukemiksi 1-1. Joukkue sai tästä selvästi uutta virtaa ja työ tuotti tulosta ajassa 28:18 kun Oona Jaatinen riisti pallon ylhäällä oikealla laidalla ja iski pallon taka-alanurkkaan ja ACE:n 1-2 johtoon. ACE:n hallinta jatkui ja KaDy:lla oli selviä vaikeuksia omassa pelissään. Seuraava maali nähtiin ajassa 30:34, kun Leena Lepikonmäki heitti oivaltavan avauksen Jaatiselle, joka pääsi vapaasti etenemään ja jälleen laittamaan pallon takanurkkaan ja lukemiksi 1-3. ACE:n viimeisen sinetin iski puolestaan vasemmalla laidalla pallon riistänyt Anne Riekki, joka viimeisteli ottelun lukemiksi 1-4. KaDy otti hyvin aikaisessa vaiheessa viidennen kenttäpelaajan mukaan toivoen kavennusta, mutta juurikaan vaarallisia vetoja he eivät saaneet aikaan ja näin ACE otti jo kauden kolmannen voittonsa erinomaisella toisen puoliajan pelaamisella.

  Tilastot