Seuraava ottelu

Uutiset

 • ACE naisten liigassa viidensiä 12.3.2018

  ACE naisten kausi päättyi sunnuntaina, kun ACE hävisi Ilvekselle 3-0. Näin ACE:n lopullinen sijoitus sarjassa oli viides, kun se päätyi tasapisteisiin Sportin kanssa, joka jatkoi matkaa pudotuspeleihin paremmalla maalierolla.

  Sunnuntaina pelissä molemmat joukkueet olivat varmasti jatkossa vain voitolla, joten panosta pelissä oli riittämiin. Ilves kykeni pelaamaan hyvätasoisen peruspelin, kun taas ACE ei pystynyt näyttämään tämän kauden parastaan. Koko kauden ailahdellut pelinavaaminen, prässi ja hyökkäyspeli eivät osuneet sunnuntaina kohdalleen. Hetkittäin ACE pystyi ahdistamaan Ilveksen virheisiin, mutta vaarallisille tekopaikoille ei ACE päässyt kuin muutaman kerran. Ilves puolestaan pääsi testaamaan Leena Lepikonmäen virettä maalilla useampaan kertaan, mutta ACE-vahti esitti hyviä torjuntoja läpi ottelu. Ilves kuitenkin meni 1-0 johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla ja lisäsi johtoaan heti toisen puoliajan alussa. 2-0 takaa-ajoasemassa ACE:n peli ei juuri parantunut, vaikka taistelutahtoa riitti. ACE yritti vielä lopussa kavennusta reikäpaidalla, mutta ylivoima oli yhtä tuloksetonta kuin hyökkäys muutenkin. Ilves pääsi vielä iskemään yhden maalin tyhjiin ja lukemiksi 3-0.

  Valitettavasti tällä kaudella viides sija oli paras mihin naiset pystyivät, vaikka kauden aikana nähtiin otteita, joilla olisi kaatunut mikä tahansa naisten liigan joukkue. Kuitenkaan samaa virettä ei kyetty pitämään läpi kauden ja ratkaisijoita ei löytynyt riittävän laajalla rintamalla. ACE naisten kautta voidaan kuitenkin pitää onnistuneena, kun katsoo lähtökohtia kauteen. Uudet pelaajat nostivat hyvin tasoaan kauden mittaa ja vanhoista pelaajista löytyi vastuunkantajia silloin kun sitä tarvittiin. Koko kauden ajan joukkueen harjoitusaktiivisuus ja -motivaatio olivat ehkä parhaita ACE:n historiassa. Jos samaa pystytään jatkamaan tuleville kausille, on ACE varmasti joukkue, joka nähdään liigan kärkisijoilla.

  Kiitos kaudesta 2017-2018!

   

 • Naiset yhä kiinni Final Four paikassa 26.11.2017

  Naisten paluu maajoukkuetauolta sujui erinomaisesti kun MuSaFutsal kaatui lauantaina kotona 4-1. ACE sai karun alun, kun alle puoli minuuttia peliä oli kulunut ja MuSa siirtyi 0-1 johtoon Mira Laurilan maalilla. MuSan tulikin pelin alussa hyvin korkealta kiinni ja aiheutti muutamia muitakin vaaratilanteita kotijoukkueen maalilla. Yhtä maalia enempää  ACE:n maalivahti Tiia Ropanen ei kuitenkaan päästänyt. ACE löysi pelin edetessä keinoja murtaa MuSa:n prässi, jonka takaa löytyi hyvin tilaa ja ACE pääsi useisiin ylivoimahyökkäyksiin. Myös MuSa:lla oli vaikeuksia avata peliään ACE:n prässin ohi ja vaikutti, että mitä pidemmälle peli eteni, sitä vähemmäksi keinot kävivät.

  ACE aloittikin maalinteon 10 peliminuutilla Maria Tetrin maalatessa Sini Lauermaan syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin vuorossa oli MuSa:a viime kaudella edustanut Amanda Siren, joka siirsi ACE:n 2-1 johtoon. Heti minuutti tämän jälkeen ACE sai riiston korkealla hyökkäysalueella ja Oona Jaatinen pääsi viimeistelemään taukolukemiksi 3-1. Toisella puoliajalla ACE:n hyvä meno jatkui ja tilanteita useampaankin maaliin olisi ollut. Puoliajan ainokainen syntyi kuitenkin puoliajan puolivälissä Jenni Laatikaisen siirtäen Lauermaan syötön maaliin. MuSa yritti suuren osan toisesta puoliajasta hakea kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta sen aikana ei tainnut tulla yhtään laukausta ACE:n maalivahdille asti.

  Sarjatilanne ACE:n osalta on edelleen varsin jännittävä ja paikka Final Four turnauksessa ratkeaa vasta ensi viikolla pelattavassa FC Sport – ACE pelissä. ACE on siis tällä hetkekellä neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan FC Sportin kanssa. Sport on kuitenkin pelannut yhden pelin vähemmän. FTK kummittelee viidennellä sijalla vain kaksi pistettä ACE:n perässä. Koko viiden kärki onkin tällä hetkellä vain neljän pisteen sisällä, joten kevätkierros käynnistyykin mitä todennäköisemmin harvinaisen tasaisissa merkeissä.

  Katso ACE-MuSa pelin tilastot ja kooste täältä.

 • ACE:lta neljä pelaajaa naisten maajoukkueleirille 24.10.2017

  Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu 3.-5.11. Eerikkilässä ja päävalmentaja Jaakko Laitisen nimeämään ryhmään on valittu neljä pelaajaa ACE:sta. Leirillä ACE:a edustavat maalivahtikaksikkomme Leena Lepikonmäki ja Tiia Ropanen sekä kenttäpelaajat Jonna Aro ja Sini Lauermaa. Kyseisestä leirirymästä on tarkoitus valita pelaajat myös tulevaan ensimmäiseen maaotteluun Puolaa vastaan. Koko leiriryhmän pääset näkemään täältä.

 • ”ACE-prässi” oli liikaa niin YIlvekselle kuin FTK:lle 22.10.2017

  Naiset viettivät kuuden pisteen viikonloppua voittaen ensin lauantaina YIlveksen 1-0 ja sunnuntaina FTK:n 3-0. Kumpikaan vastustaja ei onnistunut purkamaan ACE:n prässiä, eikä näin ollen päässyt kiinni normaaliin pelinrakenteluunsa. YIlves puolusti pienessä kotiluolassaan uhrautuvasti eikä ACE:n vedot löytäneet tietään maalin perukoille kuin yhden kerran Maria Tetrin toimesta.

  Niin YIlves kuin FTK joutui turvautumaan lähinnä vastahyökkäyksiin, mutta koko viikonlopun ACE:n puolustus oli timanttia eivätkä vastustajat juuri päässeet maalipaikoilla. Ne paikat mitä vastustajille siunaantui hoitui kovassa iskussa olevan maalivahtikaksikon Ropanen/Lepikonmäki toimesta. FTK:n verkkoja heilutti ensin Anne Riekki Maria Tetrin esityöstä. 1-0 lukemissa edettiinkin aivan ottelun loppuhetkille, jolloin Sini Lauermaa veti Oona Jaatisen antaman kulman maaliin ja tilanteeksi 2-0. FTK päätti yrittää vielä tasoitusta reikäpaidalla, mutta ”ACE-prässi” puri jälleen ja Jonna Aron riistosta Oona Jaatinen pääsi viimeistelemään 3-0 lukemat tyhjään maaliin.

  YIlves – ACE tilastot ja kooste

  ACE -FTK tilastot ja kooste

 • Naisilla takana kotivoitto ja edessä tuplaviikonloppu 19.10.2017

  ACE naiset saivat käännettyä viikonlopun kotipelin lopulta selväksi 4-2 voitoksi Liikunnan Riemua vastaan. Tämän pelin tilastot ja kooste on nähtävissä täällä. Myös aikaisemman ACE – FC Nokian ottelun kooste löytyy ottelut-osiosta.

  Tulevana viikonloppouna ACE kohtaa ensin lauantaina klo 17 vieraissa Ylöjärven Ilveksen ja heti perään sunnuntaina klo 14 kotona FTK:n. Helppo viikonloppu ACE:lla ei tule olemaan, sillä Ylöjärven Ilves on ottanut pisteen jokaisesta pelaamastaan ottelusta mukaan lukien pelin hallitsevaa mestaria Ilves FS vastaan. FTK puolestaan on aikaisempina vuosina ollut ACE:lle haastava vastus erityisesti vieraissa, mutta kotikentällä ACE on useammin poistunut voittajana. ACE:n puolustus on alkukauden peleissä ollut tiivistä maalivahtiemme Lepikonmäen ja Ropasen johdolla eli helppoa ei tule vastustajillakaan olemaan.

 • Naisille harmittava tappio 12.10.2017

  ACE naiset kokivat harmittavan tappion kauden ensimmäisessä kotiottelussan FC Nokiaa vastaan. Lue ottelun tilastot ja raportti.

 • ACE aloitti naisten futsal-liigan voitolla 3.10.2017

  ACE vieraili lauantaina Jyväskylässä hakien sieltä 1-6 vieravoiton KaDysta.

  Katso ottelun tilastot ja kooste

 • ACE myös Super Cup voittoon 19.9.2017

  Kauden 2016-2017 liigan mestari Ilves FS asettui Cup mestari ACE:n vastustajaksi 16.9. Pirkkalassa pelatussa Super Cupissa. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, vaikka ACE pääsikin 1-0 johtoon viidennellä peliminuutilla. Ilves pyrki prässäämään korkealta, mutta Anne Riekki pääsi kääntymään ohi prässääjästään ja eteni vauhdilla kohti vastustajan maalia. Annelta oikea-aikainen syöttö takatolpalle, josta Maria Tetri siirsi varmasti pallon maaliin. Ensimmäinen puoliaika jatkui tämän jälkeen tasaisissa merkeissä, vaikka kovin vaarallisille paikoille kumpikaan joukkue ei päässyt. ACE löysi kuitenkin yllättävän paljon tilaa Ilveksen puolustuksesta ja yksi vastaan yksi tilanteen kääntyivät useammin ACE:lle kuin Ilvekselle.

  ACE sai salama-alun toiseen puoliaikaan, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Ilvesprässi ohitettiin ja päästiin ylivoimahyökkäykseen. Jälleen Anne Riekki haastoi vahvasti laidalta ja tarjoili keskelle Jonna Arolla. Jonna jatkoi vielä hyökkäykseen mukaan nousseelle Sini Lauermaalle, joka pääsi siirtämään ACE:n 2-0 johtoon. Alun jälkeen peliä jatkettiin taas tasaisissa merkeissä ja molemmille avautui maalintekopaikkoja, mutta sisään palloa ei saatu. ACE:n maalilla Tiia Ropanen tuli loistavasti vastaan ja esitti muutaman huipputorjannan ja piti näin Ilveksen nollilla. ACE siirtyi jo ratkaisevantuntuiseen 3-0 johtoon kun peliä oli enää viisi minuuttia jäljellä. ACE:n kolmas maali syntyi sivurajasta, jossa käytettiin hyväksi Ilveksen jättämää tilaa keskustaan. Noora Terho pelasi seinän Minna Kivelän kanssa ja syötti maalin eteen täysin vapaana olleelle Jonnalle, joka viimeisteli päivän esnimmäisensä. Ilves pyrki heti tämän jälkeen hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. ACE:n puolustus oli kuitenkin sen verran tiivis, että pian saatiin katko omalla kenttäpuoliskolla, josta Jonna nosti pallon hallitusti tyhjään maaliin. Muutama minuutti ennen loppu lukemat kaunisteltiin vielä 5-0. Tilanne lähti Tiian hyvästä avauksesta Jonnalle, joka pelasin nätin seinäpelin Annen kanssa ja pääsi viimeistelemään hattutemppunsa lähes tyhjään maaliin.

  Maalikooste: Huuhkaja.tv

 • ACE Naiset Liittocupin mestareiksi 11.9.2017

  ACE naiset lähtivät liittocupin peleihin hyvin kapealla pelaajaringillä johtuen loukkaantumisista ja muista poissaoloista. Onneksemme saimme kuitenkin korvaamattomia vahvistuksia niin vanhoista pelaajista, uusista kokelaista ja jopa liigasta tutulta vastustajalta. Näillä avuilla pääsimme kahdella kentällisellä pelaamaan ensimmäisen pelimme FC Nokian nuorta, mutta yrittelijästä joukkuetta vastaan. Peli alkoi yllättävän nopeasti kulkemaan haluamallamme tavalla huolimatta monelle uusista taktiikoista. Tästä hatunnosto jokaiselle meidän vahvistukselle. Huikeaa pelinlukua ja pelaamista aivan kaikilta. Aloimme siis saamaan riistoja ylä-alueella ja pääsimme pitämään palloa suurimman osan ajasta. ACE aloitti maalinteon kahdeksannella minuutilla Jonna Aron toimesta ja heti seuraavalla minuutilla Jonna iski toisen maalinsa. Heti perään Lyylimaija Toivola viimeisteli ensimmäisen puoliajan lukemiksi 0-3. Toisella puoliajalla Sini Lauermaa, Anne Riekki ja Noora Terho iskivät kukin yhden maalin lähes kolmen minuutin sisällä, eikä montaa minuuttia kulunut kun Jonna teki kolmannen maalinsa ja pelin loppulukemat 0-7 Tiia Ropasen pitäessä maalinsa koskemattomana. ACE-leirissä oltiin ensimmäiseen otteluun oikein tyytyväisiä niin tuloksellisesti kuin toteutettujen taktiikoiden puolesta.

  Finaaliottelu Ilvestä vastaan oli odotetusti hyvin erilainen kuin päivän ensimmäinen ottelu. ACE menetti kokoonpanostaan kaksi pelaajaa, mutta sai onneksi vielä viime hetkillä yhden vahvistuksen finaalipeliin. Taktiikkaa ja puolustusasetelmaa jouduttiin hieman muuttamaan vastustajasta johtuen ja oma peli ei luonnollisestikaan pyörinyt aivan samalla tavalla vastustajan puolustaessa hyvin. ACE sai kuitenkin luotua paikkoja ja piti Ilveksen poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta Tiian hoitaessa mainiosti loput. ACE eteni 1-0 johtoon kun Anne riisti pallon vastustajalta omalla kenttäpuoliskolla, eteni suoraviivaisesti maalia kohti ja tarjoili poikittain maalin edustalle, josta Jonna pisti pallon varmasti ohi Ilves-vahdin. Tauolle siirryttiin myös näissä lukemissa. Toisella puoliajalla Ilves haki ahnaasti tasoitusta, mutta Tiia venyi useampaan tärkeään torjuntaan. ACE sai myös omat maalintekopaikkansa, mutta tällä kertaa niistä ei saatu palloa maaliin asti. Ilves pääsi kuin pääsikin lopulta tasoihin Emilia Jokisalon laukauksella, joka taisi vielä muuttaa suuntaa ennen päätymistä maalin perukoille. Molempien joukkueiden yrityksestä huolimatta varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen ja ratkaisu siirtyi pilkuille. Ilveksen ensimmäisen pilkun laittoi Anni Karelehto vuorenvarmasti ohi Tiian. ACE:n ensimmäisen puolestaan veti Sini ohi Lilli Sandstömin. Ilveksen toinen vetäjä osui meidän onneksi tolppaan, mutta Lilli venytti jalkatorjunnan ACE:n toisen vedon eteen, jolloin siirryttiin tasatilanteessa kolmansiin vetäjiin. Ilveksen kolmas veto suuntautui keskelle maalia ja Tiia oli juuri oikein sijoittunut ja torjui pallon varmasti. ACE:n kolmas vetäjä, MuSasta lainassa ollut Elina Setälä, sijoitti kylmän viileästi oman vetonsa maaliin ja näin ACE juhli liittocupin voittoa.

  ACE:n mukana olleet pelaajat:

   • Tiia Ropanen
    Sini Lauermaa
    Jonna Aro
    Noora Terho
    Anne Riekki
    Elina Setälä
    Kati Vastamäki
    Lyylimaija Toivola
    Noora Miettinen
    Emmi Välimäki