Seuraava ottelu

Uutiset

 • Naiset venyivät voittoon sarjakärjestä! 17.11.2018

  Perjantai-iltana oli tiedossa tiukka vääntö, kun Tamppi Areenalle asteli Naisten Futsal-Liigaa johtava Ilves FS. Eroa toisena olevaan kotijoukkueeseen oli kuitenkin vain kaksi pistettä, joten suoralla voitolla ACE olisi napannut itselleen tuon piikkipaikan sarjataulukosta. Perjantaina mentiin kuitenkin pitkän kaavan mukaan aina rangaistulaukauksiin asti. ACE joutui lähtemään peliin ilman liigan maalipörssinä toisena olevaa Oona Jaatista, mutta muuten sai kuitenkin jalkeille hyvän kokoonpanon. Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta hyvin, kun vastustaja pidettiin hyvin kaukana vaarallisilta tekopaikoilta ja oma peli oli hyvin kasassa. ACE pääsi rakentamaan muutaman erittäin hyvännäköisen paikan, kun Ilves puolestaan sortui loppuhetkillä huonoihin ratkaisuihin tai ACE pelaajat olivat aina viime hetkellä edessä. Avaismaali nähtiin jo pelin kuudennella minuutilla, kun Maria Tetrin nosto löysi pystyyn juosseen Sanna Koskisen, joka nosti hallitusti yli vastaan tulleen Ilves-vahdin. ACE jatkoi hyvää peliään ja vaikka Ilves sai hetkittäin pidettyä palloa, ei se juuri vaarallisille alueille pallon kanssa päässyt. Niinä harvoina hetkinä kun Ilves pääsi uhkaamaan ACE:n maalia Leena Lepikonmäki torjui erinomaisesti kaikki yritykset. Voisikin siis sanoa, että tauolle mentiin ihan oikeutetusti ACE:n 1-0 johdossa.

  Toisella puoliajalla Ilves lähti hieman nostamaan prässiään ja puoliajan edetessä yhä enemmän. Puoliajan alku oli kuitenkin tasaista vääntöä ilman vaarallisempia maalipaikkoja kummassakaan päädyssä. Puoliajan edetessä intensiteetti kuitenkin kasvoi ja molempien voitonhalu kävi selväksi katsojille. Molemmat joukkueet kartuttivat myös korttisaldoaan pelin aikana. Ilveksen painostus ei tuottanut tulosta ja muutamaa minuuttia ennen peliajan päättymistä Ilves päätti hakea tasoitusta ”lentävällä” maalivahdilla. Lähes välittömästi tämän jälkeen Ilveksen Emilia Jokisalon laukaus tai syöttö kimposi epäonnisesti ACEn oman pelaajan käden kautta maaliin. Näin peli jatkui 5 minuutin jatkoajalle. Jatkoajalla nähtiin samaa tiukkaa vääntöä ja Ilveksen pelaajalla oli myös yksi avopaikka, josta ACE:n onneksi pallo ohi maalin. Näin peli jatkui rangaistuslaukauskilpailuun, jossa ainoan maalin teki Sini Lauermaa ja Tiia Ropanen torjui kaikki kolme vetoa. Näin siis ACE:lle kaksi pistettä ja Ilvekselle yksi ja tilanne sarjassa säilyy samana, mutta ero kaventui yhteen pisteeseen. Parhaina pelaajina palkittiin hienon pelin maalissa pelannut Leena Lepikonmäki (ACE) ja hyviä ootteita kentällä esittänyt Emilia Jokisalo (Ilves FS). 

  Tilastot ja kooste

 • Naiset jatkoon Futsal Cupissa 14.11.2018

  ACE kohtasin keskiviikkoiltana kotonaan Mad Maxin Valkeakoskelta. Alemman sarjatason joukkue lähti otteluun rohkeasti prässäten ylhäältä. ACE:lle tämä viikopeli tarjosi jälleen mahdollisuuden kierrättää pelaajia ja näin säästää myös hieman jalkoja perjantain liigaottelua varten. Mad Max ei missään nimessä ollut helppo vastus ja ACE:n maalivahti Leena Lepikonmäki saikin illan aikana ottaa useamman kopin pitääkseen maalinsa puhtaana. ACE:n peli oli hieman hakemista varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ja tuntui, että hyökkäyspeli ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla rullaamaan. Yksittäisiä paikkoja ACE toki sai luotua ja niistä saatiin myös ensimmäinen maali ajassa 6:33 kun nopeasta kierrätyksestä Jonna Aro pelasi pallon maalille, jonne oli liikkunut Minna Kivelä, joka vastustajan maalivahdin estelyistä huolimatta pääsi ohjaamaan pallon takatolpalta maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty, vaikka paikkoja oli molemmissa päissä tosin enimmäkseen kamppailu käytiin kentän keskialueella.

   

   

  Toisella puoliajalla ACE sai taas tuoreita jalkoja kentälle ja hetkittäin peli rullasi oikein hyvinkin. Silti hyökkäyksten loppuun saattamisessa oli toivomisen varaa. Toinen maali nähtiin kuitenkin jo ajassa 21:02, kun Oona Jaatinen tuttuun tapaan laittoi pallon takanurkkaan hyvin pienestä kulmasta. Lisäosumia saatiin odottaa tovi ja 3-0 loppulukemista vastasi vasta toista peliään ACE-paidassa pelannut Heidi Rannikko. Anne Riekki pelasi pystysyötöllään juuri kentälle tulleen Rannikon yksin läpi ja tämä ei erehtynyt, vaan siirsi varmasti pallon maaliin. Mad Maxin pelaamisessa oli ihailtavaa heidän pelirohkeus ja hieman paremmalla viimeisen hyökkäysalueen pelaamisella ACE:n illasta olisi voinut tulla todella vaikea. Kotijoukkue pelasi kuitenkin varmasti itsensä Futsal Cupin seuraavaan vaiheeseen, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta FC Nokia – Ylöjärven Ilves.

  Ottelun tilastot ja kooste

 • ACE naiset jättivät Riemun nollille 11.11.2018

  Lauantain ensimmäinen ACE-Riemu ottelu alkoi ACE:n selvällä hallinnalla Riemun puolustaessa maltillisesti. Ensimmäinen maali syntyi jo toisella minuutilla Oona Jaatisen prässätessä vahvasti Riemun alinta pelaajaa ja riiston saatuaan sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Riemu-vahdin. Kotijoukkueen hallinta jatkui myös maalin jälkeen, mutta Riemun maalivahti ei suuremmin hommiin joutunut pelaajien blokatessa suurimman osan vedoista. 2-0 maali nähtiin puoliajan puolivälissä jälleen prässin seurauksena, kun Jonna Aro nappasi riiston keskellä hyökkäysaluetta ja iski pallon alanurkkaan. Puoliajan edetessä ACE sortui hieman hätäilyyn, vaikka suurta painetta vierajoukkue ei asettanut. Näistä tilanteista Riemu pääsi muutamaan otteeseen erittäin vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen, mutta ACE:n maalia vartioinut Tiia Ropanen piti huolen, että tilanteet eivät näkyneet tulostaululla.

  Toinen puoliaika jatkui hyvin samanlaisena. Puoliaikaa ehti vanheta vain reilu kolme minuuttia, kun Oona Jaatinen pääsi puttamaan lähes tyhjiin Maria Tetrin erinomaisesta esityöstä. Vahvaa peliä pelannut Tetri iski myös itse maalin vain neljä minuuttia edellistä, kun Tetri pelasi seinäsyötön Sanna Koskisen kanssa ja viimeisteli keskeltä lukemiksi jo 4-0. Toisella puoliajalla Riemun maalipaikat olivat erittäin vähissä, vaikka muutama pallonhallintahetki puoliajan loppupuolella nähtiinkin. Kotijoukkueen johto pysyi vahvana ja ACE pääsi pelin aikana testaamaan erilaisia kokoonpanojakin. Kentällä nähtiin myös liigadebytantti Heidi Rannikko, joka esitti vahvoja otteita päästessään kentälle pelin loppupuolella. Loppulukemat 5-0 syntyivät noin 10 minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Sanna Koskinen siirsi laidasta pallon keskelle liikkuneelle Sini Lauermaalle, joka tökkäsi pallon verkon perukoille. Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti ACE:n Maria Tetri ja Riemun Heidi Malkki. ACE:n taktiikka toimi erinomaisesti Riemua vastaan ja puolustuspeli otti taas askeleita eteenpäin. Ensi viikolla on luvassa kaksi peliä, kun ensin keskiviikkona pelataan Cup-ottelu Mad Maxia vastaan ja perjantaina vastaan asettuu liigakärki Ilves FS. Molemmat pelit ovat ACE:n kotipelejä ja ensi viikolla nähdään kuinka ACE:n taktiikka puree eritavalla puolustavaa joukkuetta vastaan.

  Ottelun tilastot ja kooste

 • 4 pisteen tuplaviikonloppu 28.10.2018

  ACE kohtasi lauantaina kotonaan FTK:n ja sunnuntaina vieraissa MuSaFutsalin. Lauantaina ACE:n peli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla ja FTK oli selvästi hallitseva osapuoli ottelun alussa. FTK pääsi useampaan otteeseen vaarallisille paikoille ja viidennellä minuutilla Tiia Juntikka hassutti pari ACE:n pelaajaa laidalla ja Sofia Husso pääsi siirtämään pallon etutolpalta maaliin. Maalin jälkeen ACE terävöityi ja pystyi hallitsemaan peliä enemmän. Ajassa 9:01 tuli harmittava takaisku kesken pitkän hallintajakson. FTK pääsi kulmasta pommittamaan kohti maalia ja veto kimposi epäonnisesti omasta pelaajasta maaliin ja tilanteeksi 0-2. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle, mutta tauolta palasi jälleen kerran sisuuntunut ACE. Hallinta oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien kotijoukkueella ja hallinta tuotti tulosta ensin ajassa 20:56 kun Jonna Aro tiputti ja Sini Lauermaa viimeisteli. Tasoitus tuli ajassa 23:48 kun ACE oli ensin hetken pyörittänyt hyvin peliä kuitenkin tuloksetta ja välittömästi tämän jälkeen Oona Jaatinen riisti pallon korkealla hyökkäysalueella ja iski lukemiksi 2-2. Tiia Juntikka pääsi kuitenkin oman riistonsa jälkeen siirtämään FTK jälleen johtoon (2-3) alle minuutin päästä edellisestä maalista. ACE ei kuitenkaan luovuttanut vaan tuli rinnalle ja ohi. Ensin ajassa 27:21 Noora Terho laittoi pallon maalin kattoon Anne Riekin syötöstä ja voittomaali syntyi ajassa 32:51 kun Maria Tetri tarjoili ja Oona Jaatinen viimeisteli. Pelin lopulla nähtiin myös ulosajo kun Tiia Juntikka repi läpiajoon pääseen Oona Jaatisen kumoon. ACE:n ylivoima ei tuottanut maaleja, mutta myöskään FTK ei pelin lopulla päässyt suuremmin uhkaamaan ACE:n maalia ja näin pisteet jäivät Tampereelle.

  Tilastot ja kooste

  Sunnuntain vastus tiedettiin myöskin kovaksi kun MuSa ja ACE sijaitsivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla samalla pistemäärällä. Ottelu olikin tiukka ja alkoi melko varovasti molemmilla joukkueilla. Ottelun edetessä ACE pääsi kuitenkin pyörittämään omaa peliään hyvin ja ensimmäinen puoliaika oli oikeastaan molemmilta joukkueilta hallittua pelaamista ja maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä. Tauolle siirryttiin kuitenkin 0-0 lukemissa. Toisella puoliajalla peli muuttui hieman suoraviivaisemmaksi MuSan nostettua prässitasoaan ja ACE:n hyödynnettyä vastahyökkäystilanteitaan. Ensimmäisenä verkkoa heilutti MuSa onnistuneen vaparikuvion päätteksi ajassa 22:31 maalintekijänä Mira Laurila ja syöttäjänä Jenna Oksanen. Peli kuitenkin jatkoi ailahteluaan ja ACE tasoitti ajassa 26:13 kun Maria Tetri pääsi etenemään laidalla ja vetämään kohti maalia, jossa odotti Anniina Myötyri ja siirsi pallon ilmasta maaliin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja näin siirryttiin jatko-otteluun. MuSa luotti ylivoimapeliinsä ja otti maalivahdin tilalle lentävän maalivahdin aina kun mahdollista. Se ei kuitenkaan mitään vaarallista tuottanut ja lähempänä maalintekoa oli ACE aivan jatko-ottelun lopulla kun ACE:n laukaus kimposi tolpan sisäpuolelta takaisin kentälle. 10 metrin rangaistuslaukauskilpailussa ainoan maalin teki MuSan Jessica Kannosto ja näin MuSalle kaksi pistettä ja ACE:lle yksi.

  Tilastot

 • Toisen puoliajan voitto Jyväskylästä 13.10.2018

  Kampuksen Dynamon ja ACEn kauden ensimmäinen kohtaaminen ei suuresti eronnut joukkueiden aikaisemmista kohtaamisista. Lähtökohdat molemmilla olivat melko samanlaiset muutamien avainpelaajien puuttuessa riveistä. KaDylla oli sivussa ainakin Markkanen ja Tamminen kun taas ACE:lta puuttui Kivelä ja Lauermaa. Ensimmäisellä puoliajalla ACE luovutti pallonhallinnan liian helposti kotijoukkueelle, joka ei tosin tilaisuuksia kovin hyvin hyödyntänyt. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt todellisille maalintekopaikoilla ACE:n puolustaessa hyvin ja hermoillessa hyökkäyksessä. Ensimmäiselle puoliajalle ei pöytäkirjaan muuta kirjattu kuin molempien joukkueiden virheet, vaikka ACE saikin maalin sisäverkon heilumaan kertaalleen, mutta tuomareiden mielestä pallo ei ollut kokonaan maalissa.

  ACE tuli kuitenkin kopista luottavaisin mielin, sillä tällä kertaa ei annettu vastustajalle kovin suurta etumatkaa. ACE dominoikin toista puoliaikaan pitäen hyvin palloa ja luoden vaarallisia paikkoja. Tästä huolimatta kävi kuten kaikissa aiemmissa peleissä ja vastustaja pääsi harvoista hyökkäyksistään iskemään ottelun avausmaalin ajassa 25:30. ACE kuitenkin tästä sisuuntui ja iski tasoituksen vain minuuttia myöhemmin kun Sanna Koskinen nosti pallon ylös liikkuneelle Maria Tetrille, joka hassutti maalivahdin ja viimeisteli lukemiksi 1-1. Joukkue sai tästä selvästi uutta virtaa ja työ tuotti tulosta ajassa 28:18 kun Oona Jaatinen riisti pallon ylhäällä oikealla laidalla ja iski pallon taka-alanurkkaan ja ACE:n 1-2 johtoon. ACE:n hallinta jatkui ja KaDy:lla oli selviä vaikeuksia omassa pelissään. Seuraava maali nähtiin ajassa 30:34, kun Leena Lepikonmäki heitti oivaltavan avauksen Jaatiselle, joka pääsi vapaasti etenemään ja jälleen laittamaan pallon takanurkkaan ja lukemiksi 1-3. ACE:n viimeisen sinetin iski puolestaan vasemmalla laidalla pallon riistänyt Anne Riekki, joka viimeisteli ottelun lukemiksi 1-4. KaDy otti hyvin aikaisessa vaiheessa viidennen kenttäpelaajan mukaan toivoen kavennusta, mutta juurikaan vaarallisia vetoja he eivät saaneet aikaan ja näin ACE otti jo kauden kolmannen voittonsa erinomaisella toisen puoliajan pelaamisella.

  Tilastot

 • Voitto pitkän kaavan mukaan 6.10.2018

  ACE:n kotiavaus lauantaina vaasalaista FC Sportia vastaan ei alkanut toivotulla tavalla. ACE:lla oli vaikeuksia koko ensimmäisen puoliajan päästä todella testaamaan Sportin puolustusta ja peli pyörikin enimmäkseen ACE:n päädyssä. ACE sai ainoastaan prässillä hetkittäin Sportin ongelmiin, mutta todellisia maalintekopaikkoja sekään ei tuottanut. Sport aloittikin maalinteon jo viiden minuutin pelin jälkeen kun Vilma Rosenström siirsi takatolpalta pallon maalin. Vain reilun kahden minuutin päästä Rosenström teki päivän toisen laittaen karat sisään Sandra Lindin vahvan esityön jälkeen. Sport jatkoi pallonhallintaa ja puoliajan puolivälin tienoilla iskivät jo 0-3 johdon, kun Tiialeena Hakala viimeisteli vapaapotkukuvion poikittaissyötöstä pallon aivan tolpan juureen. Ensimmäinen puoliaika näytti siis ACE:n osalta varsin epätoivoiselta, kunnes minuuttia ennen puoliajan loppua Oona Jaatinen yksilösuorituksella kavensi lukemiksi 1-3 ja näin ACE oli vielä mukana pelissä.

  Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa peliä ja ACE alkoi päästä peliin mukaan. Sport sai aikaan kuitenkin edelleen monta vaarallista hyökkäystä, mutta nyt ACEn puolustus oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kun kellossa oli 35:18 ACE:n työ palkittiin. Maria Tetri nosti hienon pallon ylös liikkuneelle Anne Riekille, joka tarjoili tiputuksen Jonna Arolle, eikä tämä erehtynyt viimeistellessään lukemiksi 2-3. Välittömästi kavennusmaalin jälkeen ACE vaihtoi maaliin Leena Lepikonmäen ja nosti hänet puolen kentän yläpuolelle, jotta päästiin pyörittämään ylivoimaa. Sport ei tuntunut olevan valmis tähän ja ACE sai helposti pidettyä pallon itsellään ja luotua rauhassa maalintekopaikkoja. Vain kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä tuli tasoitusmaalinkun Tetrin poikittaissyöttö tavoitti Lepikonmäen, jolla oli helppo työ siirtää pallo ohi Sport-vahdin.

  Näin varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja siirryttiin jatkoajalle. Viiden minuutin aikana ACE otti uudelleen käyttöön hyvin toimineen YV:n, mutta maaleja ei nähty kummassakaan päässä. Rangaistuspotkukilpailussa vaadittiin molemmilta joukkueilta kaikki kolme vetäjää, joista ainoana maalinteossa onnistui Maria Tetri tuoden ACElle kaksi pistettä ja Sportille yhden.

  Tilastot ja kooste

 • Naisten kausi alkuun takkuisella voitolla 30.9.2018

  ACE:n kauden avaus Team Vanpan vieraana alkoi hermostuneesti, kun hyökkäyspelissä syötöt karkailivat ja puolustuspelissä kommunikaatiokatkokset aiheuttivat vantaalaisille vaarallisia vastahyökkäyspaikkoja. Team Vanpa iskikin terävästi hienolla seinäsyöttökuviolla ja 5 minuutin kohdalla Petra Suutarinen puttasi pallon takatolpalta tyhjään maaliin.

  ACE alkoi saamaan pitempiä pallonhallintajaksoja, mutta vantaalaiset taistelivat taklaten ja rikkoen ACEn vaaralliset maalintekoyritykset. Tamperelaisten puolustuspeli oli vaikeuksissa jakson lopulla ja Taika Hiltunen rouhi oman paluupallonsa maaliin. Jakson viimeisellä minuutilla ACE pääsi vihdoin testaamaan Vanpan maalivahtia Maija Huupposta ja heti verkoissa soi, kun Oona Jaatisen kova laukaus kavensi tilanteen 2-1 ennen taukoa.

  Tauolla ACE keskittyi puolustuspelaamisen parantamiseen, mutta heti toisen jakson alussa ACE näyttikin pallollisen pelin osaamistaan. Pallo liikkui kaikkien neljän kenttäpelaajan kautta ja Noora Terho puttasi sen verkon perukoille vantaalaisten katsellessa vierestä. Ottelu jatkui tästä ACE:n hallinnassa, mutta vain maalipaikoissa arastelu esti johtomaalin synnyn. Ottelun parhaaksi ansaitusti valittu Oona Jaatinen kuitenkin päästi tamperelaiset piinasta, kun nopean hyökkäyksen jälkeen harhautti 1v1 tilanteessa puolustajansa ja laukoi takanurkkaan ACE:n johtoon. Heti perään ACE jatkoi vahvaa pallonhallintaansa ja seuraavaksi vantaalaisia rankaisi Minna Kivelä.

  Pelin 33 minuutilla vantaalaiset pelasivat mallikkaan pitkän hyökkäyksen ja pakottivat ACE:n omalle puoliskolleen. Merkkausvirheen jälkeen taitava Petra Suutarinen pääsi laukomaan illan toisen maalinsa. ACE kuitenkin iski nopeasti takaisin 36 minuutilla, kun Oona Jaatinen viimeisteli vantaalaiset lahjasyötöstä illan kolmannen maalinsa! Loppua kohti vantaalaiset hakivat epätoivoisesti kavennusosumaa, mutta eivät päässeet ACE:n vahvan puolustuspelin läpi testaamaan hyvin pelannutta Leena Lepikonmäkeä. Ottelun tilastot löytyvät täältä.

 • ACE naisten liigassa viidensiä 12.3.2018

  ACE naisten kausi päättyi sunnuntaina, kun ACE hävisi Ilvekselle 3-0. Näin ACE:n lopullinen sijoitus sarjassa oli viides, kun se päätyi tasapisteisiin Sportin kanssa, joka jatkoi matkaa pudotuspeleihin paremmalla maalierolla.

  Sunnuntaina pelissä molemmat joukkueet olivat varmasti jatkossa vain voitolla, joten panosta pelissä oli riittämiin. Ilves kykeni pelaamaan hyvätasoisen peruspelin, kun taas ACE ei pystynyt näyttämään tämän kauden parastaan. Koko kauden ailahdellut pelinavaaminen, prässi ja hyökkäyspeli eivät osuneet sunnuntaina kohdalleen. Hetkittäin ACE pystyi ahdistamaan Ilveksen virheisiin, mutta vaarallisille tekopaikoille ei ACE päässyt kuin muutaman kerran. Ilves puolestaan pääsi testaamaan Leena Lepikonmäen virettä maalilla useampaan kertaan, mutta ACE-vahti esitti hyviä torjuntoja läpi ottelu. Ilves kuitenkin meni 1-0 johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla ja lisäsi johtoaan heti toisen puoliajan alussa. 2-0 takaa-ajoasemassa ACE:n peli ei juuri parantunut, vaikka taistelutahtoa riitti. ACE yritti vielä lopussa kavennusta reikäpaidalla, mutta ylivoima oli yhtä tuloksetonta kuin hyökkäys muutenkin. Ilves pääsi vielä iskemään yhden maalin tyhjiin ja lukemiksi 3-0.

  Valitettavasti tällä kaudella viides sija oli paras mihin naiset pystyivät, vaikka kauden aikana nähtiin otteita, joilla olisi kaatunut mikä tahansa naisten liigan joukkue. Kuitenkaan samaa virettä ei kyetty pitämään läpi kauden ja ratkaisijoita ei löytynyt riittävän laajalla rintamalla. ACE naisten kautta voidaan kuitenkin pitää onnistuneena, kun katsoo lähtökohtia kauteen. Uudet pelaajat nostivat hyvin tasoaan kauden mittaa ja vanhoista pelaajista löytyi vastuunkantajia silloin kun sitä tarvittiin. Koko kauden ajan joukkueen harjoitusaktiivisuus ja -motivaatio olivat ehkä parhaita ACE:n historiassa. Jos samaa pystytään jatkamaan tuleville kausille, on ACE varmasti joukkue, joka nähdään liigan kärkisijoilla.

  Kiitos kaudesta 2017-2018!

   

 • Naiset yhä kiinni Final Four paikassa 26.11.2017

  Naisten paluu maajoukkuetauolta sujui erinomaisesti kun MuSaFutsal kaatui lauantaina kotona 4-1. ACE sai karun alun, kun alle puoli minuuttia peliä oli kulunut ja MuSa siirtyi 0-1 johtoon Mira Laurilan maalilla. MuSan tulikin pelin alussa hyvin korkealta kiinni ja aiheutti muutamia muitakin vaaratilanteita kotijoukkueen maalilla. Yhtä maalia enempää  ACE:n maalivahti Tiia Ropanen ei kuitenkaan päästänyt. ACE löysi pelin edetessä keinoja murtaa MuSa:n prässi, jonka takaa löytyi hyvin tilaa ja ACE pääsi useisiin ylivoimahyökkäyksiin. Myös MuSa:lla oli vaikeuksia avata peliään ACE:n prässin ohi ja vaikutti, että mitä pidemmälle peli eteni, sitä vähemmäksi keinot kävivät.

  ACE aloittikin maalinteon 10 peliminuutilla Maria Tetrin maalatessa Sini Lauermaan syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin vuorossa oli MuSa:a viime kaudella edustanut Amanda Siren, joka siirsi ACE:n 2-1 johtoon. Heti minuutti tämän jälkeen ACE sai riiston korkealla hyökkäysalueella ja Oona Jaatinen pääsi viimeistelemään taukolukemiksi 3-1. Toisella puoliajalla ACE:n hyvä meno jatkui ja tilanteita useampaankin maaliin olisi ollut. Puoliajan ainokainen syntyi kuitenkin puoliajan puolivälissä Jenni Laatikaisen siirtäen Lauermaan syötön maaliin. MuSa yritti suuren osan toisesta puoliajasta hakea kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta sen aikana ei tainnut tulla yhtään laukausta ACE:n maalivahdille asti.

  Sarjatilanne ACE:n osalta on edelleen varsin jännittävä ja paikka Final Four turnauksessa ratkeaa vasta ensi viikolla pelattavassa FC Sport – ACE pelissä. ACE on siis tällä hetkekellä neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan FC Sportin kanssa. Sport on kuitenkin pelannut yhden pelin vähemmän. FTK kummittelee viidennellä sijalla vain kaksi pistettä ACE:n perässä. Koko viiden kärki onkin tällä hetkellä vain neljän pisteen sisällä, joten kevätkierros käynnistyykin mitä todennäköisemmin harvinaisen tasaisissa merkeissä.

  Katso ACE-MuSa pelin tilastot ja kooste täältä.

 • ACE:lta neljä pelaajaa naisten maajoukkueleirille 24.10.2017

  Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu 3.-5.11. Eerikkilässä ja päävalmentaja Jaakko Laitisen nimeämään ryhmään on valittu neljä pelaajaa ACE:sta. Leirillä ACE:a edustavat maalivahtikaksikkomme Leena Lepikonmäki ja Tiia Ropanen sekä kenttäpelaajat Jonna Aro ja Sini Lauermaa. Kyseisestä leirirymästä on tarkoitus valita pelaajat myös tulevaan ensimmäiseen maaotteluun Puolaa vastaan. Koko leiriryhmän pääset näkemään täältä.