Uutiset

 • Roope Jetsu täydentää ACE:n joukkueen 22.5.2020

  Treeneihin paluuta on tässä odoteltukin jo pidempään, ja hienoa, että päästään taas yhdessä pelaamaan!

  Näin kommentoi ACE:n viime kauden luottopelaaja, tällä tietoa viimeinen kiinnitys kaudelle 2020, Roope Jetsu.

  Roope Jetsu on monille ACE:a seuranneille tuttu kasvo jo futsalin puolelta. Kaudella 2018 kertyivät Nelosessa jo ensimmäiset pelit myös viheriöiden puolella Estudiantesin paidassa. Tätä ennen Jetsu on vaikuttanut kotiseudullaan Keski-Suomessa myös FC Vaajakosken paidassa.

  Innolla odotan uutta kautta, henki joukkueessa on loistava. Meillähän on nuori ja nälkäinen jengi, ja nyt on tullut taas hyviä vahvistuksia, joiden kanssa päästään Tommin (Kaipainen) johdolla kehittämään peliä entisestään. Seuraan sitoo hyvän porukan lisäksi myös pelitapa ja rohkeus siihen, että tehdään omaa juttua ja pyritään kehittymään. – Jetsu

  Roope Jetsulle ACE:ssa on erityisen mieluista joukkuehenki ja pelitapa.

  Kuten monelle muullekin, myös Jetsulle tärkeää on ehjän kauden pelaaminen. Omatoimiselta harjoittelukaudelta mies toivoo pohjakunnon myös nousseen kiitettävälle tasolle. Joukkueen yhtenä vitsiniekkana mies heitti vielä oman mausteensa kauden tavoitteisiin.

  Omat odotukset on, että mies olis kaikkien aikojen kunnossa, päästän heti alusta treenaamaan kunnolla ja pelata ehjä kausi. Toki myös joukkeiden saunailloissa täytyy olla hyvällä rytkeellä mukana.

  Jetsu on pelannut erilaisissa puolustavissa rooleissa, joista tutuimmaksi on muodostunut laitapuolustajan tontti. Päävalmentaja Kaipainen kuvaili Jetsua monipuoliseksi ja fyysiseksi pelaajaksi.

  Jetsu on monipuolinen laitapuolustaja, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Hyvä fysiikka, nopea, kamppailuvoimainen. Myös pallon kanssa taitava ja erinomainen säilyttämään pallonhallinnan joukkueella kovankin prässin alla. Tosi hyvä homma, että Jetsun jatko varmistui, niin laitapuolustusosasto tätä myöten myös selvillä, ja myös tältä osin materiaalin laajuus tulee riittämään.

  Joukkue valmis ja kohti kesäkuun kauden alkua

  ACE:n joukkue kaudelle 2020 on tämän hetken tietojen mukaan valmis. Joukkue aloitti yhteisharjoittelun viime maanantaina rajoitusten sallimissa puitteissa. Treenitahtia lisätään pikkuhiljaa, kun samalla pelaajisto suorittaa yhteisharjoittelun ohella edelleen omatoimisen treenikauden harjoitteita. Valmennusryhmä Kaipaisen johdolla odottaa kauden alkua kuumeisesti, ja on ollut erittäin tyytyväinen pelaajiston motivaatioon ja siihen tapaan, jolla uudet vahvistukset on saatu sisään.

  Ovi on raollaan kakkosjoukkueesta mahdollisesti ponnistaville, mutta noin muuten ollaan oikein tyytyväisiä joukkueen koostumukseen ja tällä tullaan kauteen lähtemään. Harjoittelu nyt korona-aikana on lähtenyt rajoituksista huolimatta kuitenkin ehkä omia ennakointeja paremmin liikkeelle. Toki tässä odottaa kovasti, että kun on tehty aika paljon tällaisia unopposed-harjoitteita, niin pääsisi lähemmäs peliä kesäkuussa, kun treeneissä ymmärrykseni mukaan saa jo pelata ja teettää erinäisiä pelinomaisempia harjoitteita. Joukkue vaikuttaa yhä todella motivoituneelta ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet oikeastaan välittömästi, joten näistä kiitos eritoten pelaajien suuntaan. – Kaipainen

  Kauden alkamista odotetaan toki kovasti. Pelit on kuitenkin niitä, joiden vuoksi harjoitellaan ja innolla odotan, että päästään koestamaan ideoita tositilanteessa. Hiukan tässä kaipaa pitkän talven ja pre-seasonin jälkeen jo uutta materiaalia myös analysoitavaksi, niin senkin puolesta pelien alkaminen on oikein hyvä. Pääsee ns. normaaliin rytmiin kiinni!

  ACE on sopinut yhden harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua 6.6. TP-T:tä vastaan. Kauden avaa vierasottelu 17.6. Loisketta vastaan. ACE:n kotiavaus on 25.6. Ilves-Kissoja vastaan.

   

  A.C. Estudiantesin otteluohjelma 2020:

  Ke 17.6. 19:00 Lempäälä Hakkari UK Loiske ACE
  To 25.6. 19:00 Hervanta KK ACE Ilves-Kissat
  Ke 1.7. 19:00 Hervanta KK TPV/2 ACE
  Pe 10.7. 20:00 Kaukajärvi TN ACE Pato
  To 16.7. 19:00 Hervanta KK ACE Tampere United
  La 25.7. 14:00 Forssa UK FJK ACE
  Ke 29.7. 19:00 Hervanta KK ACE PS-44
  Pe 7.8. 19:00 Janakkala Turenki TN JanPa ACE
  To 13.8. 19:00 Hervanta KK ACE TP-T
  Su 23.8. 14:00 Pyynikki TN TKT ACE
  Pe 28.8. 20:00 Kaukajärvi TN ACE NoPS
 • ACE:n joukkue täydentyy Aunulalla ja Hentulalla 5.5.2020

  ACE on päässyt kautta 2020 koskevaan sopimukseen hienon debyyttikauden futsalin puolella pelanneen Oskari Aunulan kanssa. Samoin joukkueeseen liittyy niin ikään futsalissa jo useampana vuotena Estudiantesia tyylikkäästi edustanut Arttu Hentula.

  Mukana myös tuoreet päävalmentaja Tommi Kaipaisen kommentit joukkueen muuttuvista harjoitusjärjestelyistä johtuen koronavirustilanteesta aiheutuneiden rajoitusten purkamisesta.

  Monipuolinen pelimies Seinäjoelta

  Oskari Aunula (vasemmalla) siirtyy Estudiantesiin SJK:sta.

  ACE:n rosteriin siirtyy kesäksi kaksi pelaajaa, jotka molemmat ovat jo edustaneet seuraa futsalin puolella. Toinen heistä on SJK:sta Tampereelle siirtyvä Oskari Aunula. Kulunut kausi parketeilla oli Aunulalle niin ikään ensimmäinen ACE:n paidassa, ja 13 otteluun syntyikin upeat 10 maalia ja 9 maalisyöttöä. Aunula odottaa viheriöille pääsemistä malttamattomana, sillä aiemmin leikattu polvi ja varusmiespalvelus ovat estäneet aktiivipelaamisen.

  Hyvillä mielillä pelaamaan futista oikein kilpailullisesti pienen tauon jälkeen! Futsaltouhu oli tosi mukavaa ja äijät oli hyvällä asenteella hommassa mukana. Odotukset kauteen on ensinnäkin ja oikeastaan se, että päästään vihdoin edes pelaamaan. – Aunula

  Aunulan kokemus pelikentiltä on jo hyvin kattava: SJK:n lisäksi mies on edustanut myös SJK-junioreita, Kauhavan Kanuunoita ja TP-Seinäjoki 55:sta. Vyölle on tullut otteluita niin B-junioreiden SM-sarjasta kuin Suomen Cupistakin. Mieluisin pelipaikka löytyy keskikentältä, mutta homma toimii myös erilaisissa puolustavissa rooleissa.

  Aunulan Oskari on siinä mielessä erikoinen lisäys joukkueeseen, etten ole näinä aikoina saanut vielä tilaisuutta nähdä häneltä treenejä tai ainoatakaan peliä. Joka tapauksessa hän on hyvin odotettu vahvistus, sillä talven aikana kantautui tietoja, että hän saattaisi meidän mukaan tulevalle kaudelle liittyä ja mukava oli saada varmistus tähän huhtikuun aikana. Hänen pelaajataustansa sekä futsalkentiltä kuullun palautteen ja tehopisteiden myötä tässä uskaltaa siis Oskaria vahvistukseksi kuvailla. Pelaajan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella monipuolinen pelimies on kyseessä, ja mahdollisesti tässä kohdin kaavailtuna Oskari tulee vahvistamaan keskikenttäämme. – Kaipainen

  Paimion lahja maailmalle

  Arttu Hentula vaihtaa kesämaisemaa Turusta Tampereelle.

  Arttu Hentula siirtyy ACE:n vahvuuteen Peimari Unitedista. Seuran toiminta on kuitenkin tullut hyvin tutuksi jo futsalin puolelta. Viime kaudellakin Hentula harjoitteli joukkueen mukana alkukevään, mutta siirtyminen oli vielä kesäksi Turkuun. Tälle kaudelle paimiolainen puolustaja pukee päällensä saman paidan kuin talvella. Harjoittelu on muun joukkueen mukaisesti tosin ollut vähän tavallisuudesta poikkeavaa.

  Tuntuu hyvältä päästä pelaamaan tähän joukkueeseen tänä kesänä. Uskon, että tekemiseen löytyy yhteinen sävel melko nopeasti, koska suurin osa pelaajista on tuttuja futsalin puolelta.
  Harjoittelu nyt karanteeniaikana on ollut aika fysiikkapainotteista: lenkkeilyä, portaita, yms. ja tottakai golfia. Pallon kanssa käynyt treenaamassa vain muutaman kerran. ”Kovasta” harjoittelusta huolimatta paikat ovat pysyneet terveenä.

  Talvikausilta Hentula on tullut ACElaisille tutuksi pelirohkeana taiturina, joka vaatii niin itseltään kuin tarvittaessa joukkueeltaan. Sama sävel on havaittavissa miehen kommenteista tulevaa kautta koskien.

  Tavoitteita kaudelle on pysyä terveenä, pelata ehjä kausi ja tottakai murtautua ACE:n kivenkovaan avauskokoonpanon puolustuslinjaan. Joukkueelta odotan kauden alkaessa voittamista ja työntekoa kentän puolella. Osan pelaajista tuntien uskon, että kyseessä on kuitenkin yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista tällä kaudella.

  Artun liittyminen joukkueeseen on iloinen ja odottamaton yllätys. Hän on itselleni ja suurelle osalle joukkueesta tuttu pelaaja futsalin puolelta. Hän on hyvin monipuolinen pelaaja, josta on vaikea selkeitä heikkouksia löytää. Voisin tarttua tällä kertaa itse asiassa mentaalipuoleen. Arttu on tällainen ”voittajatyyppi”, joka vaatii itseltään ja muilta. Kentällä näihin vahvoihin mentaalipuolen ominaisuuksiin liittyy uskallus pelata ja uskallus ratkaista. Tältä mentaalipuolelta odotan, että Arttu tuo tietynlaista ”nälkää” lisää mukaan ryhmään ensi kaudella. Hän tulee pelaamaan meillä alakerran pelipaikkoja eli topparia, laitapakkia ja keskikentän pohjaa, mutta tarkemmin roolitusta pääsee pohtimaan sitten, kun saadaan treenejä alle. – Kaipainen

  Joukkueen tilanteesta ja harjoittelun jatkumisesta

  ACE:n joukkueen rakennus tulevalle kaudelle alkaa olla paketissa. Päävalmentaja Kaipainen on ollut erittäin tyytyväinen joukkueen sopimustilanteeseen ja kommentoi asiaa seuraavasti:

  Meillä alkaa olla joukkue jotakuinkin kasassa, mutta joitain jatkosopimuksia vielä mahdollisesti kirjoitellaan. Hankinnat on tämän hetken tiedon mukaan tässä. Jos jotenkin summaa off-seasonia pelaajaliikenteen osalta, niin joukkueessa on hyvää pysyvyyttä viime kausien rungon osalta ja on myös saatu hyviä vahvistuksia, joiden ansiosta joukkueessa on edellisiin kausiin verrattuna enemmän syvyyttä, mutta myös enemmän kilpailua. Rosterin puolesta voidaan siis tosi luottavaisella mielellä lähteä kautta kohti ja ehkä enemmän otankin haastetta itselleni ja valmennusryhmälle siitä, että saadaan ideat kommunikoitua tehokkaasti pelaajistolle, ja saadaan näitä toteutettua peleissä. Sillä lopultahan meidän onnistumisen mittari on se, mitä kentällä peleissä näkyy.

  Suomen hallitus linjasi 4.5. tiedotustilaisuudessaan, että koronavirustilanteesta aiheutuneita rajoituksia aletaan asteittaisesti purkamaan. Urheiluseurojen kannalta tämä tarkoittaa asteittaista palautumista yhteisharjoitteluun edelleen tietyin rajoituksin. Kaipainen kommentoi myös, miten muuttuva tilanne vaikuttaa joukkueen arkeen.

  Uusien koronarajoitusten puitteissa joukkue käynnistää pienryhmäharjoittelua mahdollisuuksien mukaan jo tällä viikolla. Tämä tietysti haastaa valmentajaa suunnittelemaan treenejä näiden reunaehtojen mukaan, mutta tämä otetaan nimenomaan haasteena ja näillä mennään. Tavoitteena näissäkin olosuhteissa on järjestää mahdollisimman laadukasta arkea pelaajille. Pienryhmäharjoittelua täydennetään yhä omatoimisilla harjoitteilla sekä taktiikkapalavereilla, ja tavoite on olla mahdollisimman valmiina, kun kausi suurella todennäköisyydellä kesäkuun puolella käynnistyy.

   

   

   

 • ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa 30.4.2020

  Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

  Lisää jalkoja laidalle

  ACE on tehnyt jatkosopimuksen laitapelaaja Juho Jumiskon kanssa. Kaudella 2019 vikkelää ja juoksukuntoista Jumiskoa nähtiin oikealla laidalla enimmäkseen laiturin tontilla, mutta joukkoon mahtui myös pari ottelua laitapuolustajan paikalla.

  Kieltämättä jatkosopimus tuntuu oikein hyvältä, pääsee jälleen olemaan osa kaikin puolin loistavaa joukkuetta. Karanteeniajan omatoimiset harjoitukset ovat olleet pääasiassa lenkkeilyä ja kovavauhtista juoksua. Nämä treenit ovat maistuneet entiselle juoksijalle erittäin hyvin, ja on ollut mukava huomata juoksukunnon kehittyminen, mutta kyllä tässä jo alkaa pelaamista kaipaamaan. – Jumisko

  26-vuotiaan kemijärveläisen kauden katkaisi viime kesänä kuitenkin kotiottelussa NoPSia vastaan tullut reisivamma.

  Vammoilta en tosiaan ole säästynyt viime vuosina, kun edellinen futiskausi keskeytyi ensin heinäkuussa reisivammaan ja päättyi kokonaan elokuussa nilkkavammaan, joka kesti pitkälle talveen saakka, mutta sen jälkeen terveenä on pystytty. Tosin onhan tässä vielä aikaa rikkoa useampikin paikka ennen kuin pelit alkavat.

  Juho Jumisko omaa vahvan juoksijataustan, ja omatoimisella harjoittelukaudella mies onkin viihtynyt juoksuharjoitteiden parissa oikein hyvin.

  Juholla on erikoisominaisuuksina järjetön juoksuvoima ja nopeus. Samalla Juholla on nopea reagointikyky, räjähtävä kiihdytys ja erinomainen tasapaino, joten näistä ominaisuuksista saa kyllä aika kattavan paketin 1vs1-pelaamiseen niin ylös- kuin alaskin päin. Viime kaudella Juho pelasi jonkin verran laiturin ohella myös laitapuolustajaa, mutta ehkäpä tälle kaudelle ennakkokaavailuissa mietitään Juhoa ensisijaisesti laiturin paikalle. Intressinä meillä on saada näitä erikoisominaisuuksia näkymään eritoten hyökkäyspäähän. Hienoa, että saatiin Juho mukaan, nimittäin meillä alkaa tämänkin myötä olemaan ylärekisterissä aikamoinen orkesteri kasassa. – Kaipainen

  Jumisko on ainakin futsalista monelle ACE:a seuranneelle tuttu pelimies. Kuluneeksi talveksi mies siirtyi Futsal-Liigaa pelanneen PP-70:n riveihin. Jalkapallon puolella Jumisko kuitenkin päätti pukea aiemmalta kesältä tutun paidan, ja hänellä on selkeät tavoitteet sekä omalta että joukkueen osalta. Ykköstavoite on kuitenkin pysyä koko kauden terveenä.

  Joukkue on täynnä hyvä yksilöitä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, joten viihtyvyydestä ei ainakaan ole pulaa. Joukkueelta odotan tasaisempaa suorittamista koko kauden ajan. Sijoitusta lähdetään tietysti parantamaan! Omat tilastot jäivät kaudella karusti kiikareille, joten muutama maali voisi olla kiva plussa joukkueen menestyksen lisäksi. Toivottavasti pandemia alkaisi hellittää ja saataisiin vietyä kausi edes jollain tavalla läpi kesän ja syksyn aikana.

  Terveiset Meksikosta

  ACE tavoitti viime kaudella topparina pelanneen Valtteri Seppälän vaihto-opintojen ääreltä. Jatkosopimuspaperi kirjoitettiinkin etänä. Alunperin Seppälää oltiin kaavailtu rinkiin mukaan kauden puolivälin tienoilla, mutta kauden alun siirtyminen tarkoittaa sitä, että Seppälä voi hyvin olla joukkueen mukana jo kauden alusta saakka. Viime kausi oli jalkapallon puolella Seppälän ensimmäinen ACE:ssa, mutta futsalissa mies on tuttu jo usean kauden ajalta. Moni tunteekin Seppälän iloisena ja vitsikkäänä joukkuepelaajana, eikä vammalalainen ole muuttunut tässä suhteessa lainkaan mantereen vaihdon myötä.

  Kyllähän se hieno hetki oli, kun kirjekyyhky toi jatkopahvin. Täällä ollaan nyt kiskottu tequilaa kahden kilometrin korkeudessa, niin jalka kulkee kyllä ens kaudella. Näppäryyttä on tarttunut lantioon salsatunneilta mikä on lisännyt pallovarmuutta alakerrassa entisestään. – Seppälä

  Jos jotain positiivista täytyy tästä tilanteesta hakea, niin viruksen takia pääsee kauden avauspeleille. Joukkueeseen on saatu kovia hankintoja, ja odotan kovasti, että pääsee peleille taas. Viime kaudelta ja avausmaali ACE-paidassa tekemättä, niin tällä kaudella on korkea aika laittaa verkotkin tötterölle.

   

  Valtteri Seppälä allekirjoitti sopimuksen etänä palmujen alla.

  Vade taitaa olla näitä joukkueen vekkuleimpia jätkiä. Kaikkinensa erinomainen joukkuepelaaja ja tuo positiivista energiaa koppiin. Homma ei kuitenkaan mene hassuttelun puolelle, vaan päivittäisessä tekemisessä Vade ottaa vastuuta siitä, että hommat tehdään kunnolla. Kiva saada mies takaisin vahvuuteen Meksikosta ennen pitkää! – Kaipainen

  Pelaajana Vade on fyysinen ja nopea toppari, hyvä pääpelissä, hyvä puolustamaan 1vs1. Tyyppinä Vade on ihanteellinen valmennettava, sillä ohjeistukset menee hyvin perille ja hän oppii nopeasti, mutta toisaalta takaisinpäin tulee myös perusteltua mielipidettä ja kysymystä. Vadella lähtee nyt toinen kausi meidän mukana jalkapallon puolella, futsalin puolelta pelaaja onkin entuudestaan jo tuttu, ja odotuksissa on, että kehityskäyrä jatkaa Meksikon visiitistä huolimatta, tai ehkä sen ansiosta, tasaista kulkua ylöspäin.

 • Salmela ja Kulmala jatkavat ACE:ssa 10.4.2020

  Viime kaudella ensimmäistä kauttaan ACE:ssa pelanneet Leo Salmela ja Olli Kulmala tekivät sopimukset myös kaudelle 2020.

  Salmela jatkaa ACE:n keskikentällä

  Leo Salmela pelasi ensimmäisen kautensa ACE:ssa viime kesänä. Kautta varjostivat kuitenkin hankalat työkuviot, ja varsinkin kauden keskivaiheilla kesän ollessa kuumimmillaan Salmela oli estynyt pääsemästä kokoonpanoon töiden ollessa muualla. Tällä kaudella työkuvioiden ei pitäisi sotkea pelaamista yhtä paljon.

  Leolta löytyy ominaisuuksia pelata käytännössä kaikkia keskikentän rooleja. Pelaajatyyppinä häntä voisi parhaiten kuvata ehkä ns. ball progressorina: hän on erinomainen kuljettamaan palloa ja suojaamaan sitä, mikä tekee pallon riistämisen häneltä vastustajalle vaikeaksi. Lisäksi hän uskaltaa ohittaa vastustajia ja syöttää paljon eteenpäin. Fysiikkansa puolesta hän pärjää myös mainiosti puolustussuuntaan, mutta erinomaisen visionsa ansiosta häneltä odotetaan avuja etenkin hyökkäyssuuntaan. – Kaipainen

  Salmela kuvailee itseään keskikentän höyläksi, mutta pystyy omienkin sanojensa mukaan pelaamaan useampaa pelipaikkaa. Vuonna 1997 syntyneelle pallotaiturille ovat aiemmin tulleet tutuksi Uudenmaan sarjat käytännössä junnutasolta miesten sarjoihin saakka.

  Salmela piti korupuheet lyhyinä ja latasi ytimekkäästi odotukset kaudesta.

  Hyvällä fiiliksellä kauteen. Loistavalla yhteishengellä mennään pitkälle.

  Leo Salmela viihtyy keskikentällä hyvin myös monissa eri rooleissa.

  Väkevä mies alakertaan

  Myös Olli Kulmalalla lähtee käyntiin toinen kausi ACE:ssa. Viime kaudella häntä nähtiin enimmäkseen topparina, mutta myös laitapuolustajan roolissa.

  Olli on oikein pelirohkea ja hyvä peliä avaava toppari. Puolustuspäähän hän on voimakas ja vahva kamppailupelaaja. Ison kokonsa ja sen tarjoamien mahdollisuuksien myötä hän on myös hyvä pääpelaaja. Kaiken kaikkiaan Ollilla on oikein valmiit ja hyvät perusominaisuudet puolustuspelaamiseen. – Kaipainen

  Kuten monia muitakin, myös Olli Kulmalaa hymyilytti jatkosopimus ACE:n kanssa.

  Vuonna 1998 syntynyt hämeenlinnalainen on alkujaan saanut oppinsa Iittalan Pallon väreissä. Tämän jälkeen Kulmala vietti usean vuoden HJS:ssä, ja ehti välissä käydä pelaamassa pari peliä Parolan Visassakin ennen siirtymistä Estudiantesiin.

  Hyvillä fiiliksillä toiselle kaudelle ACE:n paidassa. Joukkueena odotan tulevalta kaudelta kärkikahinoihin pääsemistä, kun viime kaudella pystyttiin jo kovimmat joukkueet haastamaan.  – Kulmala

  Omista tavoitteistaan Kulmala pysyi varsin nöyränä.

   Itseltäni odotan varmaan enemmän onnistumisia kentällä ollessa. Meillä on hyvä jengi kasassa ja henki on hyvä, oikein mukavaa on palloa potkiessa.

 • Ohmeroluoma ja Lundahl sopimuksiin 30.3.2020

  ACE:n joukkueen rakennus kaudelle 2020 jatkuu edelleen, kun joukkueen sopimuskansio täyttyy kahdella uudella nimellä. Nimensä paperiin kirjoittivat keskikenttäpelaaja Jalmari Ohmeroluoma sekä maalivahti Juho Lundahl.

  Samalla seura ilmoittaa järjestelyistään koronavirustilanteen tuomien muutosten pohjalta.

  Jalmari Ohmeroluoma nähdään ACE:ssa myös tulevalla kaudella

  Jalmari Ohmeroluoma on pelannut ACE:n riveissä pitkään ja on varsin tuttu kasvo joukkueen keskikentältä. Mies sanoikin tunnelmien tulevaa kautta koskien olevan nyt kirjaimellisesti ”odottava”.

  Tulevaan kauteen lähden oikein hyvin mielin! Tavoitteet sekä henkilökohtaisella että erityisesti joukkueen tasolla ovat korkealla ja sitä ei oikein edes malta odottaa, milloin pääsee viheriölle taas pallon perään. Preseason on sujunutkin hyvin ja mukana on paljon hyviä jätkiä ja yhteishenki joukkueen sisällä on korkea. Tässä olisi kaikki hyvät menestymisen ainekset, kunhan yksi virus saataisiin vain kuriin kilpaurheilua estämästä.

  Viime kauden pilasi Ohmeroluoman osalta ikävät loukkaantumiset. Myös tästä syystä lienee sanomattakin selvää, miksi halu päästä takaisin kentille on todella korkealla.

  Viime kausi oli omalla kohdallani todella rikkonainen, ja lopulta varsinaisia virallisia pelejä ei kertynyt juuri ollenkaan. Viime kauden jälkeen onkin hieman taas extramotivaatiota pärjätä korkealla tasolla ja kehittyä pelaajana vieläkin paremmaksi. – Ohmeroluoma

  Jalmari Ohmeroluoma on tuttu kasvo ACE:n keskikentältä.

  Päävalmentaja Tommi Kaipaiselle Ohmeroluoma on hyvin tuttu pelaaja, sillä ”Jallu” on ollut ACE:n matkalla Kolmoseen mukana aivan alkutaipaleilta lähtien.

  Jallu on ollut meille tärkeä pelaaja matkalla Kolmoseen. Valitettavasti viime kausi oli hänen osaltaan aikalailla ohikausi loukkaantumisten vuoksi, mutta tällä kaudella on ryhmässä mukana ja myös ennestään kovassa keskikentän kilpailussa.

  Jallu on omimmillaan keskikentän pohjalla peliä tekevässä roolissa, johon hänellä onkin erinomaiset valmiudet. Joitain ominaisuuksia eritelläkseni, niin Jallulla on erinomainen potkutekniikka, laaja syöttövalikoima ja oikeastaan hän on kokonaisvaltaisesti hyvin peliälykäs pelaaja, joka nimenomaan uskaltaa pelata jalkapalloa. – Kaipainen

  Juho Lundahl täydentää ACE:n maalivahtiosaston

  ACE sai varmistuksen myös kolmannen maalivahtinsa jatkosta, kun Juho Lundahlin nimi saatiin sopimuspaperiin.

  Lundahlin Juho tuli meidän rinkiin viime kaudelle mukaan. Hän on treeneissä mukana viimeisen päälle hyvällä energialla. Juho on erittäin urheilullinen ja räjähtävä maalivahti, minkä ansiosta hän ehtii 1vs1-tilanteissa hyvin lähelle hyökkääjää ja onkin tosiaan erinomainen lähitorjuja.

  Kaikkinensa meillä on erinomainen maalivahtikolmikko ja kun kaikkien jatkot varmistui, niin tiedetään, että syvyys riittää meillä tällä osastolla. – Kaipainen

  Siinä missä luonnollisesti Kaipainen oli innoissaan maalivahtiosaston syvyydestä, oli innoissaan myös itse maalivahti Lundahl, ja odottaa niin ikään malttamattomana kauden alkua. Lundahlilla olikin selkeästi tiedossa henkilökohtaiset tavoitteet ja odotukset tulevalle kaudelle.

  Hyvällä fiiliksellä lähden ACE-uran toiseen kauteen. Meillä on tällä hetkellä laaja ja kova nippu ja mahdollisuudet saavuttaa tulevalla kaudella mitä vain. Omalta ja joukkueen kohdalta tavoitteet onkin asetettu korkealle. Ilman loukkaantumisia olisi tavoitteena nostaa oma pelaaminen uudelle tasolle. Myös kehittyminen toimivaksi osaksi ACE:n pelitapaa, jossa myös maalivahdilla on pallollista roolia, kuuluu isoihin tavoitteisiin tälle kaudelle. Puolustussuuntaan maalivahdin homma onkin sitten aika yksinkertaista: kaikki pitäisi hakea.

  Juho Lundahlilla lähtee käyntiin toinen kausi ACE:n paidassa.

  Lundahl luettelee vahvuuksiksiin nopeuden ja pelinlukutaidon, jotka korostuvat eniten läpiajoissa. Joukkuetovereille lähtee suitsutusta siitä, että yksissäkään treeneissä ei pääse helpolla: joukkueessa on paljon hyviä maalintekijöitä, jotka takaavat kehittymisen viime kaudesta.

  Kaiken kaikkiaan ennakoisin, että ACE on tulevalla kaudella tiivis pallonhallintajoukkue, josta vastustajien on erittäin vaikea löytää heikkouksia, mihin iskeä. Vaikeampiinkin peleihin viimeistään valmennus vetää sen ässän hihasta, millä pelit käännetään meidän eduksi. – Lundahl

  Koronavirustilanteen vaikutukset ACE:n toimintaan

  Koronavirustilanteen takia monet urheilusarjat ympäri maailmaa on jouduttu keskeyttämään ja myös liikuntapaikkoja sulkemaan. Tämä koskee myös Suomea ja sitä kautta ACE:a, joka on hyvin tietoinen pandemiatilanteesta. ACE noudattaa viranomaisohjeita ja seuran harjoitukset ovat toistaiseksi peruttu. Kauteen valmistautuminen jatkuu kuitenkin vaihtoehtoisin keinoin. Päävalmentaja Kaipainen kuvaili joukkueen valmistautumisesta tällä hetkellä tarkemmin:

  Joukkueen arki muuttui aika totaalisesti. Tällä hetkellä pelaajat tekevät omatoimista kunto-ohjelmaa, kun joukkueella ei harjoituksia ole. Kokoonnumme verkossa kerran viikossa joukkueen kanssa ja käymme sitä kautta yhdessä läpi pelin eri osa-alueita. Samalla pystymme vaihtamaan kuulumisia ja pitämään joukkuehenkeä yllä, joka omalta osaltaan lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

  Vaikka tilanne on hyvin vaikea ja omalta osaltaan hankaloittaa joukkueen valmistautumista kauteen, pyrkii Kaipainen näkemään tilanteessa myös parempia puolia.

  Valmennustiimin puolella valmistaudutaan kauteen eri tavoin. Tämänhetkinen tilanne mahdollistaa sen, että pääsemme suunnittelemaan harjoittelua vieläkin paremmin ja yksityiskohtaisemmin, kuin mitä toistaiseksi on ehditty. Pystymme nyt myös esimerkiksi scouttaamaan vastustajia tarkemmin, mitä kautta meillä tulee harjoitusviikkoihin yksityiskohtaisempaa sisältöä siihen, miten lähdemme pelaamaan eri vastustajia vastaan. Tiivistettynä oikeastaan on sellainen tunne, että tilanteen takia voimme nyt luoda yksityiskohtaisemman ja kokonaisvaltaisemman suunnitelman kaudelle, mitä olimme tammikuun alkuun mennessä ehtineet.

   

   

 • Luottomiehet Knuuti ja Uljanoff jatkavat ACE:ssa 13.3.2020

  ACE varmisti kahden runkopelaajansa kiinnityksen, kun seuran seniori Mika Knuuti ja keskikentän pohjan kapellimestari Timo Uljanoff allekirjoittivat sopimukset tulevaa kautta koskien.

  Nopeutta, fyysisyyttä ja pallonhallintataitoa. Näitä ominaisuuksia ACE saa Mika Knuutilta ja Timo Uljanoffilta.

  Timo Uljanoff oli mielissään viime sunnuntaina sopimuksen allekirjoittamisesta. Vieressä myhäili toinen sopimuksen allekirjoittaja Mika Knuuti. Miehet edustavat ACE:n konkariosastoa, sillä molemmat ovat pelanneet seurassa jo usean kauden ajan, ja esiintyneet samoissa väreissä myös futsalin puolella.

  Suoraviivainen ja fyysinen vauhtikone

  Mika Knuuti on joukkueen vanhin pelaaja. ”Vanhuus” ei ainakaan tunnu näkyvän miehen liikkeessä, sillä juoksutesteissä Keminmaan kasvatti onkin kellottanut joukkueen nopeimpiin kuuluvan ajan. Viime kaudelta mieleen on painunut erityisesti kauden avausottelussa nähty suoritus Ilves-Kissoja vastaan, jossa Knuuti karisti puolustajan kannoiltaan ja karkasi laidalta eteenpäin tarjoten namupassin takatolpalle Niko Virtaselle. Suoraviivainen rymistely onkin poikinut liikanimen ”Hirvi”.

  Knuuti on pelaajatyyppinä enemmän suoraviivainen menijä, ja näitäkin toki tarvitaan. Tulemme käyttämään häntä tulevalla kaudella todennäköisesti laiturina tai ysinä ja erityisesti, kun tarvitsemme vauhtia ja rymistelyä kärkeen. Nopeutensa lisäksi Knuuti on myös erittäin fyysinen ja hyvä suojaamaan palloa. Vaikka meillä on hyökkäyspäähän nopeita pelaajia, tuo Knuuti fyysisyydellään tähän uuden ulottuvuuden. – Kaipainen

  Viime kaudella Knuuti esiintyi yhteensä 17 ottelussa onnistuen kerran maalinteossa ja antaen 3 maalisyöttöä. Tuolloin Knuutia nähtiin välillä myös laitapuolustajan roolissa, mutta tälle kaudelle päävalmentaja Kaipainen on kaavaillut enemmän hyökkäyspään roolia. ACE:n konkariosaston edustajalle jatkosopimuspäätös oli helppo, ja mies odottaa jo malttamattomana tulevaa kautta.

  Useampi vuosi on jo ACE:ssa tullut tahkottua eri sarjatasoilla, joten mikäs sen mukavampaa kuin kirjoittaa jatkosopimus! Tekemisen taso on noussut hurjasti pelaamieni vuosien aikana, ja tällä hetkellä meillä on koossa heittämällä iskukykyisin nippu,
  joka tulee aiheuttamaan pettymyksiä vastustajilleen. Rinkiin on saatu lisää leveyttä ja laatua, joten joukkueen suoriutumisen voi olettaa pysyvän hyvänä mahdollisten pienten loukkien ja poissaolojen myötäkin.

  Viime kautta ajatellen toivon, että tällä kaudella ollaan joukkueena tuloksellisesti tasaisempia. Viime kaudella pystyttiin ryöstämään pisteitä ennakolta koviltakin joukkueilta, mutta sitten toisaalta taas menetettiin pistepotteja häntäpään joukkueille.

  Henkilökohtaisista tavoitteista Knuuti kuvaili kaudelle seuraavasti:

  Henkilökohtaisesti viime kaudelta itselleni jäi hampaankoloon muutama missattu maalipaikka, joista paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu kääntää ottelu meille. Tulevalle kaudelle pyrin tuomaan entistä enemmän juoksu- ja vääntövoimaa kentän molempiin suuntiin. Vahvuuksiani ovat pitkät pystyjuoksut ja kaksinkamppailupelaaminen, joita toivon mukaan pystyn hyödyntämään entistä enemmän hyökkäystehojen ja maalien muodossa tulevalla kaudella.

  Pallonhallintaa ja riistopelaamista keskikentän pohjalle

  ACE:n toimistolle on saatu tiiliseinä!

  Näin huudahti vitsikkäästi Timo Uljanoff, kun miehestä napattiin kuva sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Huumoriveikkona mies antoi kieli poskessa kommentteja tuntemuksistaan enemmänkin:

  Erittäin hyvillä fiiliksillä uuteen kauteen! Miehet ja peli on seksikkäitä, niin eihän tässä oikeastaan edes malta odottaa kauden alkua. Treeneissä on ollut hyvä pöhinä päällä ja viime kauden runkoon on saatu muutamia lisävahvistuksia. Kova luotto porukkaan, että ollaan kärkikahinoissa tulevalla kaudella.

  Timo Uljanoff on ollut viime kaudet ACE:n keskikentän ankkuri. Viitasaarelainen on vahvimmillaan erityisesti pallonkäsittelyssä, pelin avaamisessa ja kaksinkamppailuissa. Kaipainenkaan ei säästellyt sanojaan kuvaillessaan ”Timpan” tärkeyttä joukkueelle:

  Timpan jatkaminen meillä on mahdollisesti yksi tärkeimpiä jatkosopimuksiamme. Hän on ollut viime kaudet todella keskeinen pelaaja meille, jolla on jokseenkin uniikit pohjapelaajan ominaisuudet. Hän on todella vahva prässiä vastaan sekä häneltä on vaikea riistää palloa, ja se onkin se asia, mikä tekee hänestä niin kiinnostavan vaihtoehdon kutospaikalle. Hän soveltuu myös hyvin sekä yhden että kahden pohjapelaajan systeemiin. Kaiken muun lisäksi hän auttaa meitä todella paljon puolustussuuntaan työmäärällään, toimintasäteellään sekä riistopelaamisellaan.

  Sen lisäksi, että Uljanoff on Knuutin ohella pitkän linjan ACE:lainen, edustaa hän niin ikään Knuutin kanssa myös yhtä erikoisinta osastoa seurassa, nimittäin rakennusalaa. ACE:n pelaajistosta hyvin merkittävä osa on rakennusalan opiskelijoita, mutta Uljanoff on hankkinut koulutuksensa osaston toistaiseksi ainoana ammattikorkeakoulusta yliopiston sijaan. Villimpien huhujen mukaan ACE:n toimistotyömaan johtaminen onkin miehen osoite yleensä varsinaisen työpäivän jälkeen.

  Joo, on pitänyt vähän opettaa noille teekkareille tuota käytännön puolta, niin päivät venynyt. Ollaan vaihdeltu noita ACE:n toimiston seinien tyyliä tässä käytännössä viikottain. Viimeisimpänä opeteltiin muuraamaan. Ajattelin, että ensi viikolla rapataan oikein urakalla.

 • Monipuolinen Saku-Aleksi Peltonen ACE:n riveihin 10.3.2020

  Neljäs ACE:n uusi hankinta saapuu seuraan Åbo IFK:sta. Saku-Aleksi Peltonen tuo joukkueeseen nopeutta, taitoa ja kestävyyttä.

  Saku-Aleksi Peltonen oli tyytyväinen mm. siitä, miten uusi seura on hänet ottanut vastaan.

  Hyvä fiilis sopimuksesta! Jengi on ottanut hyvin vastaan ja treeneissä on kaikilla hyvä meininki. Hienolta tuntuu päästä pelaamaan jätkien kanssa.

  Näin kommentoi sopimuksen allekirjoittamista ACE:n kanssa nuori Saku-Aleksi Peltonen. Hyvä fiilis on varmaan myös Antti Haavistolla, sillä Peltosesta tulee samalla joukkueen uusi nuorin pelaaja. Palloja keräilee jatkossa treenien jälkeen siis joku muu.

  Peltonen on edustanut B-junnuista eteenpäin Åbo IFK:ta. Tuolloin tutuksi tulivat sekä B-junnujen Kakkonen ja Ykkönen, mutta samanaikaisesti ”Peltsi” nostettiin myös Åbo IFK:n edustusmiehistöön Kolmoseen. Ominaisin pelipaikka löytyy hyökkäävistä keskikenttärooleista, mutta laidalla pelaaminenkin onnistuu.

  Tulemme todennäköisesti käyttämään Peltsiä pääosin keskisektorilla ja hyökkäyspään erilaisissa rooleissa. Ylipäätään tärkeää on, että meiltä löytyy monipuolisia pelaajia, jotta pystymme muuttamaan pelimuodostelmaa tarvittaessa hieman eri asentoihin. Yksi teemojamme tähän mennessä onkin ollut monipuolisuus, ja tähän muottiin Peltsi sopii erinomaisesti. Hän on taitava, nopea, kestävä ja erinomainen jalkapalloilija meille. – Kaipainen

  Peltonen oli mielissään uudelta paikkakunnalta nopeasti löytyneestä uudesta seurasta.

  Odotukset on melko korkealla. Treenatessa olen huomannut, miten paljon joukkueesta löytyy potentiaalia, kun tehdään oikeita asioita. Itse koitan vain tuoda oman panokseni mukaan ja sitä kautta parantaa ACE:n peliä. – Peltonen

  Omiksi vahvuuksiksini laskisin nopeuden ja kestävyyden, ja näitä koitan joukkueen peliin tuoda. Pallokontrollikin on ihan kohtalaisella tasolla. Hyvät fiilikset tulevaa kautta kohti.

  Harjoitusottelu ACE – RiPS 4-1

  Peltonen on pelannut harjoituskauden molemmissa harjoitusotteluissa TKT:tä ja Ilves-Kissoja vastaan. Hän oli mukana myös viime viikonloppuna, kun ACE sai vieraakseen vaihteeksi joukkueita Pirkanmaan ulkopuolelta. Vastaan asettui Kaupin tekonurmella Riihimäen Palloseura, joka jäi lopulta jalkoihin isäntien käsittelyssä. ACE:n maaleista vastasivat Antti Haavisto, Tuomo Hentilä ja Juha Franssila. Yksi maali merkattiin RiPS:in omaksi maaliksi.

  ACE:n seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana sunnuntai-iltana Pirkkahallissa TP-T:tä vastaan.

 • Kalle Syrjä tilkitsemään ACE:n alakertaa 3.3.2020

  ACE:n tulevan kauden toinen vahvistus puolustusosastolle on TPV:n kasvatti Kalle Syrjä.

  Kalle Syrjä siirtyy ACE:en TamU/2:sta.

  ACE sai puolustuspäähänsä toisen täsmävahvistuksen, kun Kalle Syrjä siirtyy joukkueeseen.

  Ensivaikutelma ACE:sta on ollut odotusten mukainen. Treeneissä on tekemisen meininki ja ilmapiiri joukkueessa on loistava. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa kohti kevättä! – Syrjä

  Vuosimallia -98 oleva Syrjä omaa kokemusta rakkaan lajin parista rutkasti. Kasvattiseurana on toiminut TPV, jossa mies pelasi aina B-junioritasolle asti. Viimeisen kauden jälkeen seurasi kolmen vuoden tauko, mutta viime kesänä Syrjä palasi viheriöille ja pelasi 4. divisioonassa TamU/2:n riveissä.

  Syrjä pystyy pelaamaan sekä laitapuolustajana että topparina, mikä kelpaa valmentaja Tommi Kaipaiselle varsin hyvin.

  Meillä viime kauteen nähden on pari topparia nyt vähemmän, kun yksi on vaihdossa kesäkuulle asti ja toinen todennäköisesti menossa kilpailevaan seuraan. Laitapuolustajissa on vielä avointa työtilannetta kesälle, joten sekään osasto ei ihan vielä täysin kasassa ole. Tässä mielessä Kallen tulo meille osuu hyvään saumaan, sillä kyseessä on monipuolinen alakerran yleispelaaja, joka ensisijaisesti pelaa laitapuolustajaa, mutta tarvittaessa tulemme käyttämään topparina. – Kaipainen

  Kallelta löytyy vahvuuksia molempiin suuntiin. Hän on kamppailuvoimainen ja lukee hyvin puolustustilanteita. Peliä avatessa Kalle on harjoituspeleissä näyttänyt, että syöttövalikoima on laaja ja hyviä ratkaisuja tulee korkealla prosentilla.

  Joukkueen kuvioista Kaipainen kommentoi pikaisesti seuraavasti.

  Joukkue vaikuttaa tässä kohdin kautta oikein hyvältä. Maaliskuulle meillä on tärkeitä tavoitteita saada ryhmää hitsautumaan vielä paremmin yhteen kentällä ja sen ulkopuolella. Uusille pelaajille eritoten on tärkeää saada kommunikoitua meidän ideoita ja pyrkiä integroimaan myös heidän vahvuuksiaan osaksi joukkuetta. Eli treeniä, treeniä ja kohti mielenkiintoisia harjoituspelejä.

 • Viime kauden tehokkain pelaaja Niko Virtanen jatkaa ACE:ssa 22.2.2020

  ACE sai tehtyä viikolla tärkeän jatkosopimuksen, kun kaudella 2019 joukkueen tehokkain pelaaja Niko Virtanen kirjoitti nimen sopimuspaperiin.

  Niko Virtanen oli ACE:n ensimmäisellä kaudella Kolmosessa joukkueen tehokkain pelaaja 11 maalin ja 9 maalisyötön muodossa.

  Kello on lauantaina 11.54, kun ACE:n mediatiimi tavoittelee Virtasta viestitse. Aiemmin viikolla jatkosopimuksen tehneeltä ahnaalta maalintekijältä kaivataan kommentteja asiaan liittyen. Tyylikäs pelaaja vastaa kohteliaasti vastaavansa sopimuksen tekoon liittyviin kysymyksiin paremmalla ajalla.

  Vajaata tuntia myöhemmin klo 12.46 on jo vastauksia saatu. 25-vuotias nummelalainen oli iloinen saadessaan jatkaa hyvässä seurassa. Hiljattain harjoitusottelussa kovia kokenut nilkkakin on paranemaan päin.

  Hienoa kirjoittaa sopimus ACE:n kanssa ja mukavaa, että pääsee jatkamaan hyvässä porukassa myös tulevalla kaudella. Fiilikset kauden alun lähestyessä ovat korkealla ja nautin tällä hetkellä pelaamisesta. Vaikka pre-seasonin alku on ollut itselleni haastava nilkkavamman johdosta, pyrin olemaan täydessä tikissä, kun tosipelit alkavat, ja taistellaan cup- ja sarjamenestyksestä.

  Virtanen oli kiistatta ACE:n hyökkäyspelin vaarallisin pelaaja kaudella 2019. 20 ottelussa tehot puhuvat puolestaan: 11 maalia ja 9 syöttöä riitti joukkueen sisäisen maalipörssin toiseen sijaan, ja mukavasti piste per peli-tahdissa liitänyt laitahyökkääjä oli kauden päättyessä myös sisäisen pistepörssin kärjessä. Kauden päätöstilaisuudessa Virtanen palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Vaikka odotukset miehen kohdalla ovat kovat, pysyy Virtanen tyylinsä mukaisesti nöyränä vastatessaan kysymyksiin.

  Odotan, että haastamme tosissaan mitalisijoista ja käymme viime kauden tapaan ryöstämässä ennakkoon koviakin ryhmiä. Häntäpään joukkueita vastaan odotan joukkueelta entistä parempaa mentaliteettia ja otteluiden paketoimista.
  Omalta osaltani pyrin auttamaan joukkuetta kentän kaikilla osa-alueilla sekä tuomaan tehoja hyökkäyspäähän.

  Nummelan Palloseuran kasvatti edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia, sillä kokemusta löytyy myös Kakkosen tasolta. Virtanen tietääkin, miten maalipaikkoja pystytään luomaan niin itselle kuin joukkuetovereille, eikä tämä ole jäänyt myöskään päävalmentaja Tommi Kaipaiselta huomaamatta.

  Niko on meille tosi tärkeä hyökkäyspään pelaaja. Viimeiset kaksi kautta hän on enimmikseen pelannut vasemmalla laidalla ja sieltä tehnyt varsin tuhoisaa jälkeä. Hän on nopea, hyvä haastamaan, hänellä on hyvä laukaus myös kauempaa ja hän on hyvä luomaan itselleen tilaa sekä hyökkäämään tilaan boksissa. Voisi oikeastaan sanoa, että kyseessä on monipuolisesti vaarallinen pelaaja, jonka kaikki ulottuvuudet ei suinkaan ole tässä. Joukkueena meillä on haasteena parantaa hyökkäyspelaamista viime kaudesta ja saada maalimäärää kasvuun, ja jotta tässä voitaisiin onnistua, on Nikon panos keskeisessä osassa.

  ACE jatkaa harjoituksia tulevilla viikoilla normaalisti. Seuraava harjoituspeli joukkueelle on sovittuna 8.3. Riihimäen Palloseuraa vastaan. Lisää sopimusuutisia on luvassa ensi viikolla.

 • Nopeajalkainen Pietu Lyytinen on ACE:n uusi laituri 18.2.2020

  ACE:n toinen uusi kiinnitys on enimmäkseen pääkaupunkiseudulla tähän asti pelannut Pietu Lyytinen. Vaasassakin uransa aikana vaikuttanut laituri tuo joukkueeseen lisää jalkoja ja haastovoimaa.

  Pietu Lyytinen uskoo tuovansa joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.

  Pietu Lyytinen siirtyy joukkueeseen Helsingin IFK:n organisaatiosta, jossa viimeksi pelasi Uudenmaan piirin Kolmosessa HIFK/2:ssa. Sarjataso on siis jo entuudestaan tuttu, ja ACE:nkin toiminta on tullut tutuksi talvikaudella futsalin merkeissä. Peliuran aikana Lyytinen on kerinnyt edustaa myös Vaasan IFK:ta.

  Aikaisempia seuroja ovat Helsingin ja Vaasan IFK, josta edellisessä viettänyt jo vuosikymmenen ja jälkimmäinen tuli tutuksi opiskelujen aikana. HIFK/2:n kanssa Kolmosessa tuli yhteensä pelattua yli 5 kautta.

  Lyytinen on päässyt sekä omasta että valmennuksen mielestä hyvin seuraan sisään. Sekä päävalmentaja Tommi Kaipainen että Lyytinen olivat mielissään sopimuksen synnystä.

  Huippufiilis tulla useamman pääkaupunkiseudun Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen pelaamaan Pirkanmaan piiriin, ja toivottavasti taistelemaan myös Kakkoseen noususta. Meillä on hyvät eväät haastaa Kolmosessa kaikki joukkueet. – Lyytinen

  Pietu on ehdottomasti vahvistus meidän hyökkäyspäähän. On nopea, taitava ja työteliäs pelaaja, joka väläytteli vaarallisuuttaan Kissat-pelissä. Hänellä on aiempaa kokemusta tältä sarjatasolta ja se tekemisestä kyllä näkyykin. Aktiivisuus, asenne ja tekeminen ylipäänsä ollut hänellä treeneissä aivan kiitettävällä tasolla. – Kaipainen

  ACE mielletään edelleen enimmäkseen opiskelijoiden seuraksi, ja tässäkin suhteessa Lyytinen sopii joukkueen profiiliin. Kauppatieteiden opinnot ovat viimeistä sinettiä vaille valmiit, vaikka opiskelijaseuraan päätyminen ei uuden seuran etsinnässä pääprioriteetti ollutkaan. Itseään Lyytinen kuvaa mielellään sisään leikkaavaksi ja pelirohkeaksi laituriksi.

  Itselle suurin syy liittyä miehistöön on hyvä fiilis treeneissä ja laatu tekemisessä, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Oikealta laidalta usein sisään leikkaavana linkkinä tuon joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.