Uutiset

 • Sarjanousijoiden kohtaaminen päättyi ACE:n voittoon 2.7.2019

  Kaudeksi 2019 Tampereen Kolmoseen nousivat ACE ja PP-70. Odotettu sarjanousijoiden kohtaaminen miteltiin torstaina Hervannan keskuskentällä. Ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä, sillä useampaankin maaliin tontit luonut ACE vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lopulta puhtaasti 3-0.

  Ottelu starttasi ACE:n hallinnalla ja joukkue saikin luotua laitojen kautta useamman maalipaikan, mutta osumat jäivät tällä kertaa uupumaan. Ensimmäisen puoliajan erikoisin tilanne nähtiin noin 20 minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen erikoistilanteen jälkikahinoista Antti Haavisto unohtui vieraiden puolustukselta maalille ja runnoi pallon verkkoon ohi PP:n maalivahdin. Päätuomari ehti näyttää jo keskelle, mutta PP:n pelaajien protestoinnin jälkeen maali päätettiin vielä hylätä paitsiona. Hetkiä myöhemmin kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Juho Jumisko ei enää pystynyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen kentälle tuli Miika Varjonmaa. Vastoinkäymisistä huolimatta ACE jatkoi painostusta ja onnistui lopulta hyväksytysti maalinteossa 37 minuutin pelin jälkeen. Mika Knuuti rynni läpi oikealta keskityspaikkaan, ja maalinedessä valppaana oli tuttuun tapaan Tuomo Hentilä viimeistellen kauden kuudennen osumansa. Nämä jäivät myös taukolukemiksi.

  Toisella puoliajalla ottelun kulku pysyi pitkälti samanlaisena ACE:n pitäessä palloa ja PP:n tyytyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Maalipaikat tuntuivat muuttuvan kotijoukkueella koko ajan vaarallisemmiksi ja 58 minuutin kohdalla sai kotijoukkue ansaitsemansa toisen onnistumisen. Niko Virtanen sai pallon uudelleen antamansa kulmapotkun jälkeen, ja miehen jalkatyöskentely sai PP:n puolustajan putoamaan kyydistä. Vasemmalla jalalla lähtenyt kierteinen keskitys putosi takatolpalle Varjonmaan päähän, joka voitti kaksinkamppailun ja puski pallon verkkoon. Tässä vaiheessa PP alkoi selvästi nostaa prässiään ja saikin ahdistettua ACE:n puolustusta paikoin niin, että onnistui saamaan riistoja hyvissä paikoissa ja pääsemään lähemmäs ACE:n maalia. Mutta kuten monta kertaa aikaisemminkin, nostaessasi miehiä ylös jää alas enemmän tilaa: ACE vaihtoi vielä tuoreita jalkoja kentälle ja juoksuvoimaa riitti PP:n hyökkäyspäässä lisääntyneen miehistön selustassa. Lopullinen niitti syntyikin 89 minuutin pelin jälkeen, kun nollapelin pelannut Valtteri Kannosto nappasi pallon pelitilanteesta ja pelasi sen nopeasti Varjonmaalle, jolla siinsi edessään avoin kaista. Useamman kymmenen metrin kuljetuksen jälkeen Varjonmaan syöttö linjan taakse löysi kentälle tulleen Rasmus Hämäläisen täydestä vauhdista, joka viimeisteli tyylikkäästi etualakulmaan loppulukemat 3-0.

  ACE:lle pisteet olivat hyvin tärkeät ja voitolla joukkue paranteli asemiaan sarjan keskikastissa. Ensimmäisen kierroksen päättävä ottelu Estudiantesilla on torstaina 4.7, kun vastassa on sarjakärki HJS Akatemia.

 • Luonnonnurmi oli kova ACE:lle 11.6.2019

  Viime viikon torstaina ACE matkasi TP-T:n vieraaksi Lamminpäähän. Ottelu oli siis ensimmäinen vieraille nurmikentällä tällä kaudella, sillä kaikki aiemmat ottelut oli ACE pelannut tällä kaudella tekonurmella. Lopulta hellekelissä pelatussa ottelussa ACE joutui taipumaan toisella puoliajalla TP-T:lle 3-1-numeroin.

  Ottelun alkua jouduttiin heti alkajaisiksi siirtämään tunnilla eteenpäin, kun viikonloppuna Ratinassa pelattavan EM-karsintaottelun johdosta oli kentällä harjoittelemassa Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkue. Maajoukkuetason pelaajien murtautumiskuviot kalpenivat kuitenkin jo ACE:n avausmaalin edellä, kun ensin Miika Varjonmaa otti puolenvaihdon rinnalla alas ja vapautti laidalla Niko Virtasen vauhtiin. Virtasen keskitys oli tuttuun tapaan millintarkka, ja maalin edessä Tuomo Hentilän ”edindžekomainen” viimeistely ei jättänyt TP-T:n maalivahdille palaa. Oppikirjamainen maali olikin osa ACE:n avausjakson todella vahvaa avauskaksikymppistä, ja peli etenikin tässä kohtaa täysin vieraiden hallinnassa.

  Tämän jälkeen pelin kuva muuttui, ehkä useampien sattumien summana. TP-T suoritti aikaisen vaihdon ja alkoi selkeästi nostaa prässiään häiriten onnistuneesti ACE:n pelin avaamista. Samoilla hetkillä hyvin pelannut Rasmus Hämäläinen loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään kentän. Vierailla perussyöttöpeli alkoi takkuilla ja haltuunotot karkailla, ja tämä johti useisiin pallonmenetyksiin omalla puoliskolla. Tämän seurauksena TP-T saikin usean erikoistilanteen hyvästä paikasta, ja lopulta Christian Sola onnistui tasoittamaan pelin hienolla vapaapotkulla. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta 1-1, ja vaikka TP-T hallitsikin palloa kohti puoliajan loppua, oli erikoinen yksityiskohta se, että onnistunut erikoistilanne oli lopulta kotijoukkueen ainoa laukaus maalia kohti.

  Toiselle puoliajalle ACE pyrki palauttamaan avauskaksikymppisen hyvää otettaan tässä kuitenkaan onnistumatta. Liekö syy epätutun nurmialustan vai polttavan auringonpaisteen, mutta ACE:n peli takkusi edelleen, eikä joukkue saanut vaarallisen tuntuisia hyökkäyksiä kohti isäntien maalia. TP-T sen sijaan onnistui pääsemään vieraita paremmin maalipaikoille ja siirtyikin 63 minuutin pelin jälkeen 2-1-johtoon Joonas Thomasin osumalla. ACE:n vaarallisimmat tilanteet tulivat jälleen Virtaselle ja Hentilälle, mutta pusku ja puolittainen läpiajo eivät löytäneet verkkosilmukoita. TP-T piti pisteet lopulta Lamminpäässä lukemin 3-1, kun 84 minuutilla isänniltä onnistui vielä Lamin Fatty laukauksella rangaistusalueen kaarelta.

  ACE:n pelit Kolmosessa jatkuvat torstaina 13.6. Otteluennakon mukaisesti toivotaan, että vihreämmät nurmet löytyvät Lamminpään sijaan kuitenkin Hervannasta, sillä Hervannan keskuskentällä pallo liikahtaa klo 19. Tervetuloa nurmen ääreen!

 • ACE palasi voittojen tielle perjantaina 3.6.2019

  ACE nappasi toisen voittonsa Kolmosessa perjantaina Janakkalan Palloa vastaan ja nousi näin tukevasti sarjataulukon keskikastiin. JanPa-voittoa edelsivät tappiot Ahvenisjärvellä Loiskeelle ja Kaukajärven tekonurmella TPV/2:lle.

  17.5. ACE korkkasi kautensa Ahveniksella, kun Loiske matkasi perjantai-illaksi Estudiantesin vieraaksi. Ottelu oli ehkä ennakkoasetelmista poiketen isännille lopulta haastavampi mitä oletettiin, sillä Loiske onnistui jäädyttämään ACE:n pelinrakentelua hyvin ja oli vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa. Tästä kertovat vieraiden Joel Matjuksen kaksi maalia kulmapotkuista, ja tämä oli jo liikaa ACE:n onnistuessa maalinteossa vain kerran. Lopulta lukemiin 1-3 päättyneessä ottelussa kotijoukkueen leirissä vallitsi lähinnä tyytymätön ilmapiiri ja rutkasti parannettavaa jäi seuraavaan peliin. ACE:n ainoasta maalista vastasi kapteeni Juuso Maskonen.

  23.5. vastaan asettui TPV/2, joka oli onnistunut saamaan peliin kenties kauden vahvimman kokoonpanonsa. ACE oli päättänyt unohtaa viime viikkoisen Loiske-pelin ja kentällä nähtiinkin selkeästi pirteämpi ja pelirohkeampi ACE. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen vieraat palkittiinkin onnistumisella, kun vapaapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi Mikko Niemiselle, jonka kääntölaukaus painui verkkoon 51 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen TPV:n kokeneempi pelaajisto alkoi kuitenkin ottaa pelissä ohjia ja kovatempoisessa ottelussa ACE:n jalat alkoivat pikku hiljaa loppua. TPV alkoi vyöryttää hyökkäyksiä yhä enemmän ja alkoi löytää välejä vieraiden linjasta ACE:n keskittyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Tasoitus syntyi vain kuusi minuuttia ACE:n osumasta, mutta vieraiden voittomaaliksi jäänyt 1-2-maali syntyi vasta 78 minuutilla hyvin pelanneen Mika Ahosen jalasta. Lopulta ACE joutui taipumaan toiseen peräkkäiseen tappioon 1-4 lukemin. Vaikka palloa jouduttiin kaivamaan maalista neljä kertaa, pelasi Estudiantesin maalissa Juuso Auvinen huippuottelun torjuen monta vaarallista tilannetta ja piti torjunnoillaan pelin pitkään tiukkana.

  Ahvenisjärvelle ACE pääsi taas toukokuun viimeisenä päivänä JanPa:n saapuessa vierailulle metsästämään kauden avauspisteitään. ACE oli tyly isäntä ja piti vieraat nollilla 2-0 voitolla. Isännät jatkoivat samalla rohkealla eteenpäin pyrkivällä jalkapallolla kuin TPV/2:kin vastaan, ja tuloksena oli kaksi hienoa maalia. Ensimmäisen osuman iski Niko Virtanen komealla puskulla Topias Tuomolan mainiosta keskityksestä, ja vain minuutteja myöhemmin Juuso Maskosen läpisyöttö vapautti Rasmus Hämäläisen nokikkain JanPan maalivahdin kanssa maalintekoon pienen pompun saattelemana. Pirteästi ACE:lla esiintyi erityisesti ahnaasti maalintekoon hakeutunut Virtanen, ja olikin osua pelissä useampaan otteeseen. Tolppien välissä vastuun sai tällä kertaa Valtteri Kannosto, joka torjui upeasti ottelun loppuhetkillä myös JanPan vaarallisen suoran vapaapotkun.

  Myös ACE:n päävalmentaja Tommi Kaipainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen perjantaina. Pelien tarkempaan analysointiin mieltynyt Kaipainen kommentoi matsia seuraavasti:

  Saimme kolme pistettä hyvällä pelillä eli olemme tähän hyvin tyytyväisiä. Ottelun yhtenä teemana meillä oli uhkan luominen syvyyteen. Yritimme pelata vastustajan selustaan ottelussa 25 kertaa, mikä on korkein lukema kaudella tähän mennessä. Lukema kertoo siitä, että aloitteemme syvyyteen ovat lisääntyneet ja lisäksi saamme pallon yhä säännöllisesti sellaisille alueille, joilta eteneminen selustaan on mahdollista.

  Maaliodottama ottelussa oli erään simulaation mukaan 1,61 – 0,81. Myöskin tässä kategoriassa ja molempiin päihin onnistuimme erinomaisesti.

  Alkukaudella olemme kiinnittäneet huomiota myös sivurajaheittoihin, sillä emme olleet ensimmäisissä otteluissa näissä hyviä. Nyt säilytimme pallonhallinnan 79-prosenttisesti sivurajaheitoista, mikä on myöskin kauden tähän asti korkein noteeraus.

  Kauden kulun Kaipainen on myös nähnyt toistaiseksi positiivisena, mutta myöntää, että kehitettävääkin on:

  Kausi on tähän asti sujunut hyvin. Meillä on toki yhä paljon kehitettäviä osa-alueita pelissä, mutta pyrimme luomaan näille mittarit, harjoittelemme ja mittaamme tämän jälkeen peleissä miten olemme osa-alueilla kehittyneet. Kauden alusta tähän pisteeseen voitaneen lyhyesti tiivistää, että eteenpäin on menty. Seuraava mahdollisuus jälleen parantaa on ensi torstaina TP-T:tä vastaan.

  Estudiantesin seuraava ottelu TP-T – ACE starttaa Lamminpään urheilukentällä tämän viikon torstaina klo 19.

 • Forssasta kotiintuomisina piste ja nihkeä maku 13.5.2019

  ACE matkasi lauantaina 11.5. Forssaan FJK:n vieraaksi. Kauden aikaisempiin peleihin verrattuna päivän vastustaja oli erilainen, sillä ACE sai nyt aiempaa enemmän pitää palloa isäntien puolustaessa syvemmältä ja iskien aina paikan tullen. 90 minuutin jälkeen vaiherikkaassa pelissä pisteet tasattiin lopulta numeroin 3-3.

  Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni pitkään tasaisesti. ACE piti enimmäkseen palloa, mutta FJK:n puolustus onnistui pitämään vieraat poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta. FJK puolestaan onnistui saamaan vaarallisimmat paikkansa erikoistilanteista ja aikaisista keskityksistä. Myös ahnaasti Estudiantesin toppariparia Valtteri SeppäläAntti Haavisto paineistanut isäntien hyökkäysosasto aiheutti päänvaivaa ACE:lle. Avausmaalia saatiin odottaa lopulta 38 minuutille, kun vieraat rikkoivat kuparisen. Niko Virtanen haastoi hyvin boksin reunalla ja Tuomo Hentilä pääsi viimeistelemään Virtasen matalasta crossista kauden kolmannen ja myös kauden ensimmäisen pelitilannemaalinsa. Maalin myötä puoliajalle siirryttiin 0-1-tilanteessa.

  Toiselle puoliajalle ACE sai hyvän startin ja lisäsi johtoaan pian puoliajan alusta Hentilän osuessa toistamiseen. Erinomaisen crossin tähän tarjoili tällä kertaa ahkerasti töitä oikealla laidalla tehnyt Rasmus Hämäläinen. Hentilä oli hetkiä myöhemmin viimeistellä jo hattutempun samankaltaisesta tilanteesta, mutta tulinen laukaus viuhui tällä kertaa maalin yli.

  57 minuutin kohdalla FJK:n hyökkääjien prässityö palkittiin ACE:n lepsun pelaamisen seurauksena, ja Sakari Suontausta pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-2. Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin isännät kampesivat itsensä tasoihin Santeri Ketolan onnistuessa pomputtamaan pallon ACE-maaliin, ja yhtäkkiä tilanne oli tasan 2-2. ACE onnistui kuitenkin ottamaan vielä pelistä otteen ja siirtyi kuskin paikalle upeasti pelatun vapaapotkukuvion seurauksena, josta Niko Virtanen pamautti pallon verkkoon 75 minuutin pelin jälkeen.

  FJK taisteli silti itsensä vielä rinnalle. 89 minuutin kohdalla isäntien kulmapotku pomppi Juuso Auvisen nyrkkeilystä onnekkaasti suoraan Ivo Dankovin päähän, ja tämä onnistui puskemaan pelin vielä kerran tasoihin. ACE lähti lisäajalla hakemaan vielä voittomaalia ja kävikin pariin otteeseen todella lähellä. Lähimmäksi pääsi hienon pelin pelannut Hämäläinen, joka puski pallon onnistuneesti maaliin, mutta maali hylättiin vieraiden pettymykseksi paitsion takia. ACE ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan useamman maalin tekemiseksi, FJK sen sijaan onnistui käyttämään harvat paikkansa. 3-3-lopputulokseen päättynyt ottelu ja yksi vieraspiste eivät tästä syystä riittäneet tyydyttämään kotimatkalla takaisin Tampereelle.

  ACE:n seuraava ottelu on perjantaina 17.5. Ahvenisjärven kentälle saapuu toistaiseksi sarjassa vielä ilman pisteitä oleva Loiske. Pallo potkaistaan liikkeelle klo 20.

 • NoPS piti pisteet Nokialla viime hetken maaleilla 5.5.2019

  ACE matkasi perjantaina Nokialle kauden toiseen otteluunsa NoPS:in vieraaksi. Kuten kauden avausottelussa Ilves-Kissoja vastaan, myös NoPS kohdattiin jo harjoituskaudella kerran ja oli sarjan ennakkoarvioissa rankattu aivan kärkipäähän. Estudiantesilla oli siis hyvin tiedossa, kuinka laadukas vastustaja olisi Menkalan tekonurmella vastassa.

  Avauskokoonpanoon ACE teki pari muutosta kauden avausotteluun. Ilves-Kissoja vastaan kahdesti osunut Tuomo Hentilä jäi pois sairastumisen vuoksi ja hänen paikkansa otti Rasmus Hämäläinen. Tolppien välissä ollut Juuso Auvinen sai vaihteeksi huilivuoron Valtteri Kannoston aloittaessa maalilla. Myös Roope Pöyry avasi oikean laitapuolustajan tontilla.

  Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta aivan vaarallisimmalle maalintekosektorille eivät nokialaiset päässeet ACE:n puolustaessa keskustaa tiiviisti. Parhaimmat paikat NoPS sai oikeastaan luotua erikoistilanteista, ja kerran Kannosto venyikin maaliltaan erinomaiseen torjuntaan alakulmaa kohti suuntautuneeseen puskuun kulmapotkusta. ACE:n kannalta ikäviä uutisia tuli puoliajan puolenvälin tienoilla, kun keskikentän monitoimimies Timo Uljanoff sai tällin jalkaansa ja joutui puoliajan loppupuolella jättämään pelin kesken. Kentälle hänen tilalleen tuli Juho Jumisko. Ensimmäinen puolikas ei tarjonnut maaleja ja puoliajalle siirryttiin sopuisasti tasalukemissa.

  Toinen puoliaika sai vieraiden kannalta paremman startin ja ACE saikin paremmin otetta pelistä. Erityisesti oikealta laidalta tuntui löytyvän tilaa, ja juoksukone Jumiskon laidalta ACE saikin luotua etsikkohetkiensä vaarallisimmat tilanteet. Kemijärveläisen crossit eivät kuitenkaan ensimmäisenä osuneet vieraspelaajien jalkaan ja tilanne säilyi maalittomana.

  Ottelun ikävin tilanne nähtiin vajaan 70 minuutin pelin jälkeen, kun ACE:n maalivahti Kannosto ja vieraiden Ville Kuusinen törmäsivät 50-50-pallossa boksin ulkopuolella. Pelaajat törmäsivät kovalla voimalla, eikä hienoa peliä pelannut Kannosto voinut jatkaa ottelua. ACE vaihtoi maalivahtia ja Auvinen otti paikan vieraiden maalilla.

  Tilanteen jälkeen NoPS alkoi saada enemmän ja enemmän painetta vieraiden maalille ja maalipaikkojakin alkoi syntyä enemmän. Lopulta kotijoukkue onnistui juuri ennen lisäaikaa 89 minuutilla, kun kulmapotku etualueelle löysi Kuusisen pään, jonka voimakas pusku löysi tiensä maaliin. ACE:n hakiessa tasoitusta puolustuslinjaan jäi enemmän tilaa, ja nokialaiset onnistuivat käyttämään tämän hyödykseen. Wihtori Vänttinen laukoi hienon haltuunoton jälkeen tarkalla laukauksella NoPS:lle ottelun loppulukemat 2-0.

  ACE jatkaa Nokian vierailun jälkeen vieraskiertuettaan heti seuraavalla viikolla. Lauantaina matka käy Forssaan FJK:n vieraaksi, jossa isännillä on sarjasta alla tappio ja tasapeli. FJK-ACE starttaa Kuhalan tekonurmella klo 14.

 • ACE kaatoi Kissat sarja-avauksessa 26.4.2019

  24. huhtikuuta oli odotettu päivä ACE:n leirissä, kun Kolmosen sarjaohjelma julkaistiin alkukeväästä. ACE sai vastaansa seurahistorian ensimmäisessä Kolmosen ottelussa Ilves-Kissat. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kerran, ja tuolloin Kissat oli parempi lukemin 1-5. Harjoituspelin pohjalta oli jo kotijoukkueelle selvää, että vastassa on laadukas joukkue, ja sarjan ennakkoarvioissa Kissoja olikin povattu aivan kärkikahinoihin.

  ACE sai otteluun loistavan startin, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen tuomari osoitti kotijoukkueen rangaistuspotkua. Tuomo Hentilä sai kunnian avata kauden maalihanat ja latasi pallon pilkulta varmasti maaliin. 11 minuutin kohdalla kotijoukkue onnistui toistamiseen, kun pallo pelattiin nopeasti Mika Knuutille oikealle laidalle. Knuuti rymisteli väkisin ohi telineisiin jääneen Kissojen puolustajan, ja päätti nousunsa loistavaan matalaan crossiin takaviistoon, josta Niko Virtanen paukutti ACE:n kahden maalin karkumatkalle.

  Shokkialku vieraille sai myös Kissat heräämään peliin mukaan, ja pelin painopiste alkoikin siirtyä koko ajan enemmän kohti Juuso Auvisen vartioimaa maalia. Vieraat onnistuivat kavennuksessa 31 minuutin pelin jälkeen, kun Juho Ihalainen löi pomppivan pallon kotijoukkueen maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin tuomittiin nyt myös vieraille rangaistuspotku sekavan tilanteen seurauksena, ja Berat Grabovci onnistui 11 metristä. Noin viisi minuuttia tästä näytti ottelun päätuomari kepein perustein jo kolmatta rangaistuspotkua, isäntien epäonneksi jälleen Kissoille. Grabovci pääsi koittamaan illan toista osumaansa, mutta Auvinen haistoi miehen aikeet ja torjui pilkun rutiininomaisesti. Tilannerikkaan ensimmäisen puoliajan lukemiksi jäivät siis 2-2.

  Toisen puoliajan alku oli kuin toisinto ensimmäisestä. Virtanen ja kapteeni Juuso Maskonen pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, ja Virtasen erinomainen haasto boksissa johti rikkeeseen. Rangaistuspotkujen sävyttämässä ottelussa nähtiin jo neljäs pilkku, ja Hentilä onnistui kotijoukkueen osalta tässä toistamiseen – ACE 3-2 johtoon.

  Vieraat alkoivat lisätä painetta ACE:n päässä koko ajan, mutta kotijoukkueen taistelu esti tasalukemat. Ylärimaa lähemmäs vieraat eivät lopulta tasoitusta päässeet, ja pitkän tuntuisen lisäajan jälkeen tuomarin päätösvihellys vapautti kotijoukkueen voitonjuhliin. Sitkeästi toisella puoliajalla puolustanut ACE nappasi kauden sarja-avauksesta täydet pisteet ja jätti Kissat nuolemaan tassujaan.

  ACE:n pelit jatkuvat samantien seuraavalla viikolla, kun niin ikään harjoituskaudella kohdattu Nokian Palloseura isännöi perjantaina 3.5. Estudiantesia.

   

 • ACE:lle tyylikäs harjoituspelivoitto Pirkkahallissa 30.3.2019

  ACE jatkoi valmistautumistaan kesän peleihin lauantaina aamupäivänä, kun kevään kolmannessa harjoitusottelussa se sai vastaansa TP-T:n. Toisin kuin Kaupin kylmissä ulko-olosuhteissa aiemmin NoPSia vastaan, päästiin ottelu pelaamaan nyt mukavasti sisällä Pirkkahallissa.

  Johtuiko tämä inhimillisemmistä peliolosuhteista vaiko joukkueen jatkuvasti kehittyvästä pelistä, mutta ottelu oli lähes koko ajan ACE:lla hyvin kontrollissa. Tästä kertoo nolla päästettyä maalia ja kaksi osumaa vastustajan verkkoon, kun Estudiantes nappasi mukavan 2-0-voiton hienon esityksen jälkeen. Myös päävalmentaja Tommi Kaipainen oli iloissaan joukkueen ilmeestä ja kommentoi ottelua:

  Paras esitys tähän asti harjoituskaudella meiltä. Valmennuksen silmää miellyttää eritysesti se, että pelaajat luottaa ja toteuttaa omaa pelitapaa ja harjoiteltuja asioita näkyy pelissä. Todella työteliäs porukka oltiin tänäänkin ja tehtiin toki myös pari hienoa maalia! Hyvä fiilis joukkueessa, hyvä jatkaa tästä.

  ACE avasi maalinteon toisen puoliajan puolenvälin tienoilla, kun Tuomo Hentilä pelasi Sajad Ahmadin kanssa lähellä vastustajan boksia hienosti yhteen. Hentilä nosti pallon linjan taakse juoksuaan jatkaneelle Ahmadille, joka chippasi tyylikäästi pallon yli vastaan tulleen TP-T:n maalivahdin. Lähestyttäessä puoliajan loppua Leo Salmela löysi upealla syötöllä linjan taakse repivän juoksun tehneen Niko Virtasen, joka ohitti maalivahdin ja iski loppunumerot 2-0. Omassa päässä Juuso Auvinen piti nollapelin torjuen muun muassa yhden puolittaisen läpiajon.

  ACE:n kevään viimeinen harjoitusottelu pelataan la 6. huhtikuuta, kun vastaan asettuu TKT.

 • ACE kohtaa NoPSin harjoitusottelussa vahvistuneella miehistöllä 17.3.2019

  ACE kohtaa kauden toisessa harjoitusottelussaan tänään Kaupissa NoPSin. Ottelu starttaa klo 16.30, ja kotijoukkueeksi merkatun ACE:n miehistössä on tänään jälleen pari uutta pelaajaa.

  Getuar Shemsedini pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa ACE:n paidassa. 24-vuotias kirkkonummelainen on KyIFin kasvatti ja on edustanut myös FC Espoota. ”Getsu” on pääasiassa pelannut keskikenttää, mutta myös puolustajan tontti on tullut tutuksi.

  Odotan innolla tulevaa kautta ja omalta osaltani voin luvata joukkueelle ja kannattajille menestystä, voitonjuhlia sekä hikipisaroita joukkueen eteen!

  ACE onnistui viikolla kiinnittämään myös toisen uuden kasvon. Antti Haavisto siirtyy Tampere Unitedin riveistä Estudiantesiin, ja nähtäneen tänään myös debytoivan kentällä. 20-vuotias tamperelainen on Parkunmäen Apassien kasvatti, mutta tutuksi on TamU:n lisäksi tullut myös TPV.  

  Odotan kauden alkua innolla! Treeneissä on ollut hyvä meininki. Erityisesti tykkään joukkueen rohkeasta pelitavasta.

  ACE varmisti tällä viikolla myös jo futsalista tutun Leo Salmelan pelaavan joukkueen riveissä tulevan kauden. -97 vuosimallia oleva Salmela on pelannut tähän asti pääasiassa pääkaupunkiseudulla, ja Kolmosen taso on näiltä ajoilta jo tullut tutuksi. Keskikentän höyläksi itsensä mieltävä ”Leksa” odottaa tulevaa kautta niin ikään innokkain mielin. 

  Salmela pelasi aiemmin jo Ilves-Kissat-ottelussa, mutta ei tänään ole käytettävissä NoPSia vastaan. Loukkaantumisten takia toistaiseksi sivussa ovat varmasti Juho JumiskoJuha FranssilaMiika Varjonmaa ja Matti Kähkönen.  Materiaalin leveys mahdollistaa kuitenkin sen, että ACE saa kentälle tänään laadukkaan kokoonpanon. 

  Ottelu starttaa klo 16.30. Kotijoukkue kokeilee tänään myös uudenlaista taltiointitekniikkaa, kun ottelun ensimmäinen puoliaika kuvataan dronella.

 • ACE:n jalkapallojaostolle tukku vahvistuksia Kolmoseen 11.3.2019

  Kuten aiemmin Ilves-Kissat harjoituspelin yhteydessä ilmoitettiin, ACE on vahvistanut runkoaan tulevan kauden viheriöille neljällä uudella pelaajalla.

  Ensimmäisenä vahvistuksena tolppien väliin ACE on kiinnittänyt Juuso Auvisen. 25-vuotias kuopiolainen on KuPS:in kasvatti ja pelannut aiemmin myös mm. SiPS:in riveissä. Viimeisimmät kaudet Auvinen on viettänyt Tampere Unitedin organisaatiossa. Pelikokemusta mieheltä löytyy Kolmosen lisäksi myös Kakkosesta. Futsalin puolelta Auviselle ACE on jo tuttu seura, ja futsalkausi menikin ACE:n ykkösjoukkueen mukana. Tulevaa kautta Auvinen kuvaa seuraavasti:

  ACE:ssa pelaaminen herättää valtavasti innostusta, koska kasassa on jengi, joka uskaltaa tehdä asioita eri tavalla kuin muut, sekä pelaajamateriaali on laadukasta. Joukkueessa on paljon hyviä äijiä.

  Toppariosastoa vahvistamaan ACE on kiinnittänyt Valtteri Seppälän. 1996 syntynyt FC Vapsin kasvatti on niin ikään pelannut Kolmosta aiemmin TKT:n riveissä. Myös Seppälä on pelannut ACE:ssa futsalia viime kaudet ja onkin ollut seuran toiminnassa vahvasti mukana viime vuosina. Tulevaa kautta hän kommentoi seuraavasti:

  Todella hyvä fiilis päästä pelaamaan ja treenaamaan kovaa hyvien äijien kanssa laadukkaan valmennuksen alla.

  Seppälä innostui maalaamaan myös henkilökohtaisia tavoitteitaan tulevalle kaudelle:

  Tavoitteena on pitää oma pää puhtaana ja käydä iskemässä joku viisi häkkiä toiseen päähän.

  Olli Kulmala on myös ACE:lle jo futsalista tuttu pelaaja. 21-vuotias hämeenlinnalainen on Iittalan Pallon kasvatti, mutta siirtyi jo varhaisessa vaiheessa pelaamaan HJS:n riveihin. Tämän lisäksi ennen ACE:a hän on edustanut muutaman ottelun verran Parolan Visaa. Kulmala on monikäyttöinen pelaaja, ja pystyykin pelaamaan niin topparina, laitapuolustajana kuin keskikentän pohjallakin. Myös Kulmala oli innoissaan tulevasta kaudesta ja totesi, että hyvä jengi on kasassa.

  Neljäs vahvistunut pelaajakiinnitys on vuosimallia -94 oleva Sajad Ahmadi. Tampereelta kotoisin oleva keskikenttämies on TPV:n kasvatti, mutta edustanut kasvattajaseuransa lisäksi myös TKT:tä.  Ahmadin odotukset kaudesta olivat yhtenevät muiden kommentteihin ja hänkin kommentoi tulevaa kautta odottavaisin mielin:

  Hyvä fiilis. Meininki on ollut hyvä ja uskon, että kaudesta tulee hyvä.

  ACE jatkaa valmistautumista kauteen alkaneella viikolla ja pelaa viikonloppuna myös toisen harjoitusottelunsa, kun sunnuntaina Kaupissa on vastassa NoPS.

 • ACE jalkapallon harjoitusottelukausi avattu 4.3.2019

  AC Estudiantes aloitti jalkapallon puolella harjoitusottelukautensa Ilves-Kissoja vastaan sunnuntaina 03.03.2019 Pirkkahallissa. Ottelu päättyi Kissojen 5-1 (1-1) voittoon. ACE:n maalista vastasi suorasta vapaapotkusta Tuomo Hentilä. Videotaltiointi ottelusta nähtävissä ohessa: 

  ACE:n kokoonpanossa esiintyivät sunnuntaina: Juuso Auvinen (MV), Olli Kulmala, Valtteri Seppälä, Ville Peräkorpi, Tapani Suksi, Kaius Toivonen, Leo Salmela, Saijad Ahmadi, Juuso Maskonen, Tuomo Hentilä, Rasmus Hämäläinen, Ilari Leinonen, Miika Tuovinen, Mika Haapala, Juha Franssila sekä Miika-Samuel Rostedt. 

  Edellä mainituista Auvinen, Kulmala, Seppälä sekä Ahmadi ovat varmistuneita uusia kiinnityksiä ACE jalkapallon miehistöön. 

  Seuraavaksi AC Estudiantes pelaa harjoitusottelun Nopsia vastaan sunnuntaina 17.03.2019 klo 16.30 Kaupissa.