Uutiset

 • Hentilän hattutemppu siivitti ACE:n murskavoittoon 19.8.2019

  ACE palasi voittojen tielle Tampereen Kolmosessa, kun se otti revanssin TPV/2:sta lopulta selvin 6-0-numeroin. Tappiollisen Loiske-vierasottelun jälkeen voiton takuumiehenä ahkeroi kolmesti osunut Tuomo Hentilä.

  ACE:n syyskierros oli hienoisessa nousukiidossa, kun ensin joukkue kaatoi NoPSin ja tämän jälkeen FJK:n kotonaan molemmat numeroin 4-2. Kapuloita rattaisiin löi kuitenkin Lempäälän tekonurmella jälleen Loiske, joka onnistui kaatamaan Estudiantesin myös kauden toisessa kohtaamisessa luvuin 3-1. Ensimmäisen puoliajan synkkä viisiminuuttinen oli vieraille liikaa, kun Loiske latoi nopeasti taululle kolme osumaa, eikä ACE enää kyennyt kampeamaan itseään rinnalle. ACE:n ainokaisesta vastasi tuolloin Rasmus Hämäläinen.

  Perjantai-iltana Hervannan nurmelle vastustajaksi asteli TPV/2. Kevätkierroksella ACE:n kotonaan kaatanut vierailija lähetti kentälle hyvin nuoren kokoonpanon, joista useimpia ei kevätkierroksella vielä nähty. Tämä näkyi myös pelin kuvassa, sillä Pallo-Veikot eivät tuntuneet missään kohtaa pysyvän kotijoukkueen tahdissa ja ACE:lla oli peli hallussaan käytännössä koko 90 minuutin ajan. Ilotulituksen aloitti maalitilastosta sekä viime viikolta myös valtakunnallisessa mediassa tuttu Niko Virtanen, jonka osuma olisi tälläkin kertaa kelvannut minkä tahansa urheilumedian kanaville. Virtanen kuljetti kovalla vauhdilla pallonriiston jälkeen palloa vasemmalla laidalla ja jätti laitapuolustajan taakseen. Kuljetuksen lopussa hän leikkasi keskelle ja laukoi kovaa ja tarkasti pallon upeasti maalin oikeaan yläkulmaan 1-0-lukemien arvoisesti.

  Sama mies oli järjestelemässä myös kotijoukkueen toista maalia noin kymmentä minuuttia myöhemmin. Sivurajaheiton jälkeen Virtanen käänsi kovan matalan pallon maalille, jossa pallon puttasi etutolpalta sisään Hentilä.

  Vain neljä minuuttia edellisestä ja palloa kaivettiin vieraiden maalista jo kolmannen kerran. Tällä kertaa kulmapotkun jälkitilanteesta osuma merkittiin Antti Haavistolle. Puoliajan viimeisen osuman teki jälleen ACE, kun Hentilä käänsi pallon maalille, jonne rynnisti kovalla vauhdilla Timo Uljanoff, mutta maaliin syöksyi pallon sijasta Uljanoff itse. Pallo ajautui tilanteesta kuitenkin Virtaselle, joka onnistui lyömään taululle taukolukemat 4-0.

  Toinen puoliaika jatkui pitkälti saman kaavan mukaan kuin ensimmäinenkin, ja TPV/2 alkoi myös tyytyä kohtaloonsa eikä saanut omaa peliään sellaiseen kuosiin, että olisi voinut taistella vielä pisteistä. ACE alkoi tehdä vaihtoja ja käyttikin kentällä kaikki vaihtopelaajansa. 5-0:aan lukemat puoliajan loppupuoliskolla löi Hentilä komealla laukauksella rangaistusalueen takaa, ja muutamia minuutteja myöhemmin sama mies oli asialla yhdestätoista metristä. Hentilälle ottelusta siis hattutemppu ja ACE:n sisäisen maalipörssin kärkisija kymmenellä onnistumisella, ja hyökkääjä kommentoi ottelua seuraavasti joukkuekavereitaan kiitellen:

  Pystyttiin hajottamaan TPV:n puolustusmuoto lukuisia kertoja omalla pelitavallamme, minkä ansiosta luotiin ottelussa varmasti toistakymmentä laadukasta maalipaikkaa. On hienoa pelata hyökkääjänä joukkueessa, jossa pelinrakentelu toimii näin hyvin ja maalipaikkoja tulee lähes liukuhihnalta.

  ACE sen sijaan nappasi kauden suurinumeroisimman voittonsa tyylikkäällä pelillä ja tolppien välissä Juuso Auvinen kirjautti itselleen nollapelin. ACE:n syyskierros jatkuu perjantaina 23.8. Janakkalassa JanPan vieraana.

 • ACE:lle ansaittu revanssi NoPSista Hervannan helteessä 29.7.2019

  ACE palasi upealla voitolla kesätauon jälkeen kotikentille, kun se sai vieraakseen sarjakakkosena majailevan NoPSin. Kevätkierroksella viime hetken maaleilla taipunut kotijoukkue kaatoi ennakkosuosikkina otteluun lähteneet nokialaiset Ahvenisjärven auringonpaahteessa 4-2-numeroin.

  ACE aloitti ottelun räväkästi ja vieraat saivat shokkialun jo neljän minuutin pelin jälkeen. Niko Virtanen lähetti erinomaisen sivuvapaapotkun ja maalin kulmalta toppari Mikko Nieminen pääsi survomaan kauden toisen maalinsa. Lisää ilonaiheita kotijoukkueelle oli luvassa vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Virtanen sai pallon vasemmalla laidalla ja lähti leikkaamaan keskelle. Lopputulemana oli vihainen oikean jalan laukaus etuyläkulmaan ja isännät karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle.

  Vahvan alun jälkeen oli vuorossa ACE:lle ikävämpiä uutisia. Juho Jumiskon reisi sanoi sopimuksen irti vajaan kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, ja jo valmiiksi vähämiehisellä penkillä otteluun lähtenyt kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa. Kentältä Jumiskon paikan otti Roope Pöyry. Vaihdon ja paahtavan kelin johdosta nautitun juomatauon jälkeen vieraat alkoivat päästä paremmin pelin juonesta kiinni. Lähimpänä kavennusta oli Pekka Äijälä, joka näki suoran vapaapotkunsa kimpoavan kuitenkin ylärimasta ACE:n maalilta väljemmille vesille.

  Kohti puoliajan loppua NoPS pääsi yhä useammin maalipaikoille ja pääsikin lähellä puoliajan loppua murtautumaan kerran ACE:n boksiin vaarallisesti. Eric Bullockia kohdeltiin tuomarin mukaan liian kaltoin ja seurauksena oli NoPSin rangaistuspotku, jonka Äijälä laittoi varmasti maaliin. Puoliajalle siirryttiin isäntien 2-1-johdossa.

  ACE nollasi heikomman ensimmäisen puoliajan lopun puoliajalla ja jatkoi toisella puoliajalla siitä, miten ensimmäinen alkoi. Vain kuusi minuuttia ehdittiin pelata toista puoliaikaa, kun oman pään kulmapotkusta pallo pelattiin Virtaselle täyteen vauhtiin. Tämän perässä ei pysynyt kukaan NoPSin puolustajista eikä edes maalivahti Virtasen kiertäessä vieraiden veräjänvartijan mestarillisesti ja siirtäen pallon vasurilla verkkoon 3-1-maalin arvoisesti. Virtasen kauden viidenteen osumaan syöttöpiste merkattiin Mika Knuutille.

  Isännät suorittivat toisen vaihtonsa ja Miika Tuovinen tuli sisään 62 minuutin kohdalla. Tuovinen ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kun palloa kaivettiin nokialaisten maalista neljännen kerran. Alati vieraiden puolustajien riesana ollut Virtanen jallitti jälleen puolustajansa ja käänsi pallon keskelle. Maalin edessä vastaan juossut Knuuti vuoti pallon nerokkaasti Tuoviselle, joka otti pallon haltuun, ja kirjaimellisesti siirsi nöyryyttävästi pallon ulkosyrjällä tolpan juureen. Taululle 4-1 ja Tuoviselle kauden avausmaali.

  Helpoksi ACE ei johtoasemassa pelaamista itselleen tehnyt. Vain minuutteja edellisestä ja vieraiden nosto boksiin osui Antti Haavistoa käteen. Tilanne tulkittiin tahalliseksi ja tuomari näytti Haavistolle punaista korttia ja tämä tietää pelikieltoa seuraavista peleistä. Pilkulta vieraiden kavennuksen viimeisteli jälleen Äijälä.

  NoPSin kiri vajaamiehistä ACE:a vastaan jäi lopulta todella vaisuksi. Keskitykset eivät löytäneet omia, ACE puolusti tiiviisti ja loput hoiti varman pelin tolppien välissä pelannut Valtteri Kannosto. Turhautuneisuus alkoi paistaa vieraiden pelistä ja tämä johti myös paikoitellen hätäisiin ratkaisuihin. Vaarallisimmat paikat olivat siunaantua kotijoukkueelle iskeä vastustajan selustaan vastahyökkäyksin, mutta kuluttava keli ja vajaamiehisenä pelaaminen laski mahdollisuuksia karata uudestaan kolmen maalin johtoon. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Virtanen, mutta hattutemppuun oikeuttanut laukaus pomppi kuitenkin oikeasta alakulmasta ohi. Upean esityksen jälkeen ACE nappasi toisen voittonsa sarjan kärkinelikkoa vastaan ja paranteli asemiaan sarjan keskikastissa.

  ACE:n kotipelit jatkuvat heti torstaina, kun Hervannan nurmella vastaan asettuu FJK.

   

   

 • Sarjanousijoiden kohtaaminen päättyi ACE:n voittoon 2.7.2019

  Kaudeksi 2019 Tampereen Kolmoseen nousivat ACE ja PP-70. Odotettu sarjanousijoiden kohtaaminen miteltiin torstaina Hervannan keskuskentällä. Ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä, sillä useampaankin maaliin tontit luonut ACE vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lopulta puhtaasti 3-0.

  Ottelu starttasi ACE:n hallinnalla ja joukkue saikin luotua laitojen kautta useamman maalipaikan, mutta osumat jäivät tällä kertaa uupumaan. Ensimmäisen puoliajan erikoisin tilanne nähtiin noin 20 minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen erikoistilanteen jälkikahinoista Antti Haavisto unohtui vieraiden puolustukselta maalille ja runnoi pallon verkkoon ohi PP:n maalivahdin. Päätuomari ehti näyttää jo keskelle, mutta PP:n pelaajien protestoinnin jälkeen maali päätettiin vielä hylätä paitsiona. Hetkiä myöhemmin kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Juho Jumisko ei enää pystynyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen kentälle tuli Miika Varjonmaa. Vastoinkäymisistä huolimatta ACE jatkoi painostusta ja onnistui lopulta hyväksytysti maalinteossa 37 minuutin pelin jälkeen. Mika Knuuti rynni läpi oikealta keskityspaikkaan, ja maalinedessä valppaana oli tuttuun tapaan Tuomo Hentilä viimeistellen kauden kuudennen osumansa. Nämä jäivät myös taukolukemiksi.

  Toisella puoliajalla ottelun kulku pysyi pitkälti samanlaisena ACE:n pitäessä palloa ja PP:n tyytyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Maalipaikat tuntuivat muuttuvan kotijoukkueella koko ajan vaarallisemmiksi ja 58 minuutin kohdalla sai kotijoukkue ansaitsemansa toisen onnistumisen. Niko Virtanen sai pallon uudelleen antamansa kulmapotkun jälkeen, ja miehen jalkatyöskentely sai PP:n puolustajan putoamaan kyydistä. Vasemmalla jalalla lähtenyt kierteinen keskitys putosi takatolpalle Varjonmaan päähän, joka voitti kaksinkamppailun ja puski pallon verkkoon. Tässä vaiheessa PP alkoi selvästi nostaa prässiään ja saikin ahdistettua ACE:n puolustusta paikoin niin, että onnistui saamaan riistoja hyvissä paikoissa ja pääsemään lähemmäs ACE:n maalia. Mutta kuten monta kertaa aikaisemminkin, nostaessasi miehiä ylös jää alas enemmän tilaa: ACE vaihtoi vielä tuoreita jalkoja kentälle ja juoksuvoimaa riitti PP:n hyökkäyspäässä lisääntyneen miehistön selustassa. Lopullinen niitti syntyikin 89 minuutin pelin jälkeen, kun nollapelin pelannut Valtteri Kannosto nappasi pallon pelitilanteesta ja pelasi sen nopeasti Varjonmaalle, jolla siinsi edessään avoin kaista. Useamman kymmenen metrin kuljetuksen jälkeen Varjonmaan syöttö linjan taakse löysi kentälle tulleen Rasmus Hämäläisen täydestä vauhdista, joka viimeisteli tyylikkäästi etualakulmaan loppulukemat 3-0.

  ACE:lle pisteet olivat hyvin tärkeät ja voitolla joukkue paranteli asemiaan sarjan keskikastissa. Ensimmäisen kierroksen päättävä ottelu Estudiantesilla on torstaina 4.7, kun vastassa on sarjakärki HJS Akatemia.

 • Luonnonnurmi oli kova ACE:lle 11.6.2019

  Viime viikon torstaina ACE matkasi TP-T:n vieraaksi Lamminpäähän. Ottelu oli siis ensimmäinen vieraille nurmikentällä tällä kaudella, sillä kaikki aiemmat ottelut oli ACE pelannut tällä kaudella tekonurmella. Lopulta hellekelissä pelatussa ottelussa ACE joutui taipumaan toisella puoliajalla TP-T:lle 3-1-numeroin.

  Ottelun alkua jouduttiin heti alkajaisiksi siirtämään tunnilla eteenpäin, kun viikonloppuna Ratinassa pelattavan EM-karsintaottelun johdosta oli kentällä harjoittelemassa Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkue. Maajoukkuetason pelaajien murtautumiskuviot kalpenivat kuitenkin jo ACE:n avausmaalin edellä, kun ensin Miika Varjonmaa otti puolenvaihdon rinnalla alas ja vapautti laidalla Niko Virtasen vauhtiin. Virtasen keskitys oli tuttuun tapaan millintarkka, ja maalin edessä Tuomo Hentilän ”edindžekomainen” viimeistely ei jättänyt TP-T:n maalivahdille palaa. Oppikirjamainen maali olikin osa ACE:n avausjakson todella vahvaa avauskaksikymppistä, ja peli etenikin tässä kohtaa täysin vieraiden hallinnassa.

  Tämän jälkeen pelin kuva muuttui, ehkä useampien sattumien summana. TP-T suoritti aikaisen vaihdon ja alkoi selkeästi nostaa prässiään häiriten onnistuneesti ACE:n pelin avaamista. Samoilla hetkillä hyvin pelannut Rasmus Hämäläinen loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään kentän. Vierailla perussyöttöpeli alkoi takkuilla ja haltuunotot karkailla, ja tämä johti useisiin pallonmenetyksiin omalla puoliskolla. Tämän seurauksena TP-T saikin usean erikoistilanteen hyvästä paikasta, ja lopulta Christian Sola onnistui tasoittamaan pelin hienolla vapaapotkulla. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta 1-1, ja vaikka TP-T hallitsikin palloa kohti puoliajan loppua, oli erikoinen yksityiskohta se, että onnistunut erikoistilanne oli lopulta kotijoukkueen ainoa laukaus maalia kohti.

  Toiselle puoliajalle ACE pyrki palauttamaan avauskaksikymppisen hyvää otettaan tässä kuitenkaan onnistumatta. Liekö syy epätutun nurmialustan vai polttavan auringonpaisteen, mutta ACE:n peli takkusi edelleen, eikä joukkue saanut vaarallisen tuntuisia hyökkäyksiä kohti isäntien maalia. TP-T sen sijaan onnistui pääsemään vieraita paremmin maalipaikoille ja siirtyikin 63 minuutin pelin jälkeen 2-1-johtoon Joonas Thomasin osumalla. ACE:n vaarallisimmat tilanteet tulivat jälleen Virtaselle ja Hentilälle, mutta pusku ja puolittainen läpiajo eivät löytäneet verkkosilmukoita. TP-T piti pisteet lopulta Lamminpäässä lukemin 3-1, kun 84 minuutilla isänniltä onnistui vielä Lamin Fatty laukauksella rangaistusalueen kaarelta.

  ACE:n pelit Kolmosessa jatkuvat torstaina 13.6. Otteluennakon mukaisesti toivotaan, että vihreämmät nurmet löytyvät Lamminpään sijaan kuitenkin Hervannasta, sillä Hervannan keskuskentällä pallo liikahtaa klo 19. Tervetuloa nurmen ääreen!

 • ACE palasi voittojen tielle perjantaina 3.6.2019

  ACE nappasi toisen voittonsa Kolmosessa perjantaina Janakkalan Palloa vastaan ja nousi näin tukevasti sarjataulukon keskikastiin. JanPa-voittoa edelsivät tappiot Ahvenisjärvellä Loiskeelle ja Kaukajärven tekonurmella TPV/2:lle.

  17.5. ACE korkkasi kautensa Ahveniksella, kun Loiske matkasi perjantai-illaksi Estudiantesin vieraaksi. Ottelu oli ehkä ennakkoasetelmista poiketen isännille lopulta haastavampi mitä oletettiin, sillä Loiske onnistui jäädyttämään ACE:n pelinrakentelua hyvin ja oli vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa. Tästä kertovat vieraiden Joel Matjuksen kaksi maalia kulmapotkuista, ja tämä oli jo liikaa ACE:n onnistuessa maalinteossa vain kerran. Lopulta lukemiin 1-3 päättyneessä ottelussa kotijoukkueen leirissä vallitsi lähinnä tyytymätön ilmapiiri ja rutkasti parannettavaa jäi seuraavaan peliin. ACE:n ainoasta maalista vastasi kapteeni Juuso Maskonen.

  23.5. vastaan asettui TPV/2, joka oli onnistunut saamaan peliin kenties kauden vahvimman kokoonpanonsa. ACE oli päättänyt unohtaa viime viikkoisen Loiske-pelin ja kentällä nähtiinkin selkeästi pirteämpi ja pelirohkeampi ACE. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen vieraat palkittiinkin onnistumisella, kun vapaapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi Mikko Niemiselle, jonka kääntölaukaus painui verkkoon 51 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen TPV:n kokeneempi pelaajisto alkoi kuitenkin ottaa pelissä ohjia ja kovatempoisessa ottelussa ACE:n jalat alkoivat pikku hiljaa loppua. TPV alkoi vyöryttää hyökkäyksiä yhä enemmän ja alkoi löytää välejä vieraiden linjasta ACE:n keskittyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Tasoitus syntyi vain kuusi minuuttia ACE:n osumasta, mutta vieraiden voittomaaliksi jäänyt 1-2-maali syntyi vasta 78 minuutilla hyvin pelanneen Mika Ahosen jalasta. Lopulta ACE joutui taipumaan toiseen peräkkäiseen tappioon 1-4 lukemin. Vaikka palloa jouduttiin kaivamaan maalista neljä kertaa, pelasi Estudiantesin maalissa Juuso Auvinen huippuottelun torjuen monta vaarallista tilannetta ja piti torjunnoillaan pelin pitkään tiukkana.

  Ahvenisjärvelle ACE pääsi taas toukokuun viimeisenä päivänä JanPa:n saapuessa vierailulle metsästämään kauden avauspisteitään. ACE oli tyly isäntä ja piti vieraat nollilla 2-0 voitolla. Isännät jatkoivat samalla rohkealla eteenpäin pyrkivällä jalkapallolla kuin TPV/2:kin vastaan, ja tuloksena oli kaksi hienoa maalia. Ensimmäisen osuman iski Niko Virtanen komealla puskulla Topias Tuomolan mainiosta keskityksestä, ja vain minuutteja myöhemmin Juuso Maskosen läpisyöttö vapautti Rasmus Hämäläisen nokikkain JanPan maalivahdin kanssa maalintekoon pienen pompun saattelemana. Pirteästi ACE:lla esiintyi erityisesti ahnaasti maalintekoon hakeutunut Virtanen, ja olikin osua pelissä useampaan otteeseen. Tolppien välissä vastuun sai tällä kertaa Valtteri Kannosto, joka torjui upeasti ottelun loppuhetkillä myös JanPan vaarallisen suoran vapaapotkun.

  Myös ACE:n päävalmentaja Tommi Kaipainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen perjantaina. Pelien tarkempaan analysointiin mieltynyt Kaipainen kommentoi matsia seuraavasti:

  Saimme kolme pistettä hyvällä pelillä eli olemme tähän hyvin tyytyväisiä. Ottelun yhtenä teemana meillä oli uhkan luominen syvyyteen. Yritimme pelata vastustajan selustaan ottelussa 25 kertaa, mikä on korkein lukema kaudella tähän mennessä. Lukema kertoo siitä, että aloitteemme syvyyteen ovat lisääntyneet ja lisäksi saamme pallon yhä säännöllisesti sellaisille alueille, joilta eteneminen selustaan on mahdollista.

  Maaliodottama ottelussa oli erään simulaation mukaan 1,61 – 0,81. Myöskin tässä kategoriassa ja molempiin päihin onnistuimme erinomaisesti.

  Alkukaudella olemme kiinnittäneet huomiota myös sivurajaheittoihin, sillä emme olleet ensimmäisissä otteluissa näissä hyviä. Nyt säilytimme pallonhallinnan 79-prosenttisesti sivurajaheitoista, mikä on myöskin kauden tähän asti korkein noteeraus.

  Kauden kulun Kaipainen on myös nähnyt toistaiseksi positiivisena, mutta myöntää, että kehitettävääkin on:

  Kausi on tähän asti sujunut hyvin. Meillä on toki yhä paljon kehitettäviä osa-alueita pelissä, mutta pyrimme luomaan näille mittarit, harjoittelemme ja mittaamme tämän jälkeen peleissä miten olemme osa-alueilla kehittyneet. Kauden alusta tähän pisteeseen voitaneen lyhyesti tiivistää, että eteenpäin on menty. Seuraava mahdollisuus jälleen parantaa on ensi torstaina TP-T:tä vastaan.

  Estudiantesin seuraava ottelu TP-T – ACE starttaa Lamminpään urheilukentällä tämän viikon torstaina klo 19.

 • Forssasta kotiintuomisina piste ja nihkeä maku 13.5.2019

  ACE matkasi lauantaina 11.5. Forssaan FJK:n vieraaksi. Kauden aikaisempiin peleihin verrattuna päivän vastustaja oli erilainen, sillä ACE sai nyt aiempaa enemmän pitää palloa isäntien puolustaessa syvemmältä ja iskien aina paikan tullen. 90 minuutin jälkeen vaiherikkaassa pelissä pisteet tasattiin lopulta numeroin 3-3.

  Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni pitkään tasaisesti. ACE piti enimmäkseen palloa, mutta FJK:n puolustus onnistui pitämään vieraat poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta. FJK puolestaan onnistui saamaan vaarallisimmat paikkansa erikoistilanteista ja aikaisista keskityksistä. Myös ahnaasti Estudiantesin toppariparia Valtteri SeppäläAntti Haavisto paineistanut isäntien hyökkäysosasto aiheutti päänvaivaa ACE:lle. Avausmaalia saatiin odottaa lopulta 38 minuutille, kun vieraat rikkoivat kuparisen. Niko Virtanen haastoi hyvin boksin reunalla ja Tuomo Hentilä pääsi viimeistelemään Virtasen matalasta crossista kauden kolmannen ja myös kauden ensimmäisen pelitilannemaalinsa. Maalin myötä puoliajalle siirryttiin 0-1-tilanteessa.

  Toiselle puoliajalle ACE sai hyvän startin ja lisäsi johtoaan pian puoliajan alusta Hentilän osuessa toistamiseen. Erinomaisen crossin tähän tarjoili tällä kertaa ahkerasti töitä oikealla laidalla tehnyt Rasmus Hämäläinen. Hentilä oli hetkiä myöhemmin viimeistellä jo hattutempun samankaltaisesta tilanteesta, mutta tulinen laukaus viuhui tällä kertaa maalin yli.

  57 minuutin kohdalla FJK:n hyökkääjien prässityö palkittiin ACE:n lepsun pelaamisen seurauksena, ja Sakari Suontausta pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-2. Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin isännät kampesivat itsensä tasoihin Santeri Ketolan onnistuessa pomputtamaan pallon ACE-maaliin, ja yhtäkkiä tilanne oli tasan 2-2. ACE onnistui kuitenkin ottamaan vielä pelistä otteen ja siirtyi kuskin paikalle upeasti pelatun vapaapotkukuvion seurauksena, josta Niko Virtanen pamautti pallon verkkoon 75 minuutin pelin jälkeen.

  FJK taisteli silti itsensä vielä rinnalle. 89 minuutin kohdalla isäntien kulmapotku pomppi Juuso Auvisen nyrkkeilystä onnekkaasti suoraan Ivo Dankovin päähän, ja tämä onnistui puskemaan pelin vielä kerran tasoihin. ACE lähti lisäajalla hakemaan vielä voittomaalia ja kävikin pariin otteeseen todella lähellä. Lähimmäksi pääsi hienon pelin pelannut Hämäläinen, joka puski pallon onnistuneesti maaliin, mutta maali hylättiin vieraiden pettymykseksi paitsion takia. ACE ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan useamman maalin tekemiseksi, FJK sen sijaan onnistui käyttämään harvat paikkansa. 3-3-lopputulokseen päättynyt ottelu ja yksi vieraspiste eivät tästä syystä riittäneet tyydyttämään kotimatkalla takaisin Tampereelle.

  ACE:n seuraava ottelu on perjantaina 17.5. Ahvenisjärven kentälle saapuu toistaiseksi sarjassa vielä ilman pisteitä oleva Loiske. Pallo potkaistaan liikkeelle klo 20.

 • NoPS piti pisteet Nokialla viime hetken maaleilla 5.5.2019

  ACE matkasi perjantaina Nokialle kauden toiseen otteluunsa NoPS:in vieraaksi. Kuten kauden avausottelussa Ilves-Kissoja vastaan, myös NoPS kohdattiin jo harjoituskaudella kerran ja oli sarjan ennakkoarvioissa rankattu aivan kärkipäähän. Estudiantesilla oli siis hyvin tiedossa, kuinka laadukas vastustaja olisi Menkalan tekonurmella vastassa.

  Avauskokoonpanoon ACE teki pari muutosta kauden avausotteluun. Ilves-Kissoja vastaan kahdesti osunut Tuomo Hentilä jäi pois sairastumisen vuoksi ja hänen paikkansa otti Rasmus Hämäläinen. Tolppien välissä ollut Juuso Auvinen sai vaihteeksi huilivuoron Valtteri Kannoston aloittaessa maalilla. Myös Roope Pöyry avasi oikean laitapuolustajan tontilla.

  Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta aivan vaarallisimmalle maalintekosektorille eivät nokialaiset päässeet ACE:n puolustaessa keskustaa tiiviisti. Parhaimmat paikat NoPS sai oikeastaan luotua erikoistilanteista, ja kerran Kannosto venyikin maaliltaan erinomaiseen torjuntaan alakulmaa kohti suuntautuneeseen puskuun kulmapotkusta. ACE:n kannalta ikäviä uutisia tuli puoliajan puolenvälin tienoilla, kun keskikentän monitoimimies Timo Uljanoff sai tällin jalkaansa ja joutui puoliajan loppupuolella jättämään pelin kesken. Kentälle hänen tilalleen tuli Juho Jumisko. Ensimmäinen puolikas ei tarjonnut maaleja ja puoliajalle siirryttiin sopuisasti tasalukemissa.

  Toinen puoliaika sai vieraiden kannalta paremman startin ja ACE saikin paremmin otetta pelistä. Erityisesti oikealta laidalta tuntui löytyvän tilaa, ja juoksukone Jumiskon laidalta ACE saikin luotua etsikkohetkiensä vaarallisimmat tilanteet. Kemijärveläisen crossit eivät kuitenkaan ensimmäisenä osuneet vieraspelaajien jalkaan ja tilanne säilyi maalittomana.

  Ottelun ikävin tilanne nähtiin vajaan 70 minuutin pelin jälkeen, kun ACE:n maalivahti Kannosto ja vieraiden Ville Kuusinen törmäsivät 50-50-pallossa boksin ulkopuolella. Pelaajat törmäsivät kovalla voimalla, eikä hienoa peliä pelannut Kannosto voinut jatkaa ottelua. ACE vaihtoi maalivahtia ja Auvinen otti paikan vieraiden maalilla.

  Tilanteen jälkeen NoPS alkoi saada enemmän ja enemmän painetta vieraiden maalille ja maalipaikkojakin alkoi syntyä enemmän. Lopulta kotijoukkue onnistui juuri ennen lisäaikaa 89 minuutilla, kun kulmapotku etualueelle löysi Kuusisen pään, jonka voimakas pusku löysi tiensä maaliin. ACE:n hakiessa tasoitusta puolustuslinjaan jäi enemmän tilaa, ja nokialaiset onnistuivat käyttämään tämän hyödykseen. Wihtori Vänttinen laukoi hienon haltuunoton jälkeen tarkalla laukauksella NoPS:lle ottelun loppulukemat 2-0.

  ACE jatkaa Nokian vierailun jälkeen vieraskiertuettaan heti seuraavalla viikolla. Lauantaina matka käy Forssaan FJK:n vieraaksi, jossa isännillä on sarjasta alla tappio ja tasapeli. FJK-ACE starttaa Kuhalan tekonurmella klo 14.

 • ACE kaatoi Kissat sarja-avauksessa 26.4.2019

  24. huhtikuuta oli odotettu päivä ACE:n leirissä, kun Kolmosen sarjaohjelma julkaistiin alkukeväästä. ACE sai vastaansa seurahistorian ensimmäisessä Kolmosen ottelussa Ilves-Kissat. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kerran, ja tuolloin Kissat oli parempi lukemin 1-5. Harjoituspelin pohjalta oli jo kotijoukkueelle selvää, että vastassa on laadukas joukkue, ja sarjan ennakkoarvioissa Kissoja olikin povattu aivan kärkikahinoihin.

  ACE sai otteluun loistavan startin, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen tuomari osoitti kotijoukkueen rangaistuspotkua. Tuomo Hentilä sai kunnian avata kauden maalihanat ja latasi pallon pilkulta varmasti maaliin. 11 minuutin kohdalla kotijoukkue onnistui toistamiseen, kun pallo pelattiin nopeasti Mika Knuutille oikealle laidalle. Knuuti rymisteli väkisin ohi telineisiin jääneen Kissojen puolustajan, ja päätti nousunsa loistavaan matalaan crossiin takaviistoon, josta Niko Virtanen paukutti ACE:n kahden maalin karkumatkalle.

  Shokkialku vieraille sai myös Kissat heräämään peliin mukaan, ja pelin painopiste alkoikin siirtyä koko ajan enemmän kohti Juuso Auvisen vartioimaa maalia. Vieraat onnistuivat kavennuksessa 31 minuutin pelin jälkeen, kun Juho Ihalainen löi pomppivan pallon kotijoukkueen maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin tuomittiin nyt myös vieraille rangaistuspotku sekavan tilanteen seurauksena, ja Berat Grabovci onnistui 11 metristä. Noin viisi minuuttia tästä näytti ottelun päätuomari kepein perustein jo kolmatta rangaistuspotkua, isäntien epäonneksi jälleen Kissoille. Grabovci pääsi koittamaan illan toista osumaansa, mutta Auvinen haistoi miehen aikeet ja torjui pilkun rutiininomaisesti. Tilannerikkaan ensimmäisen puoliajan lukemiksi jäivät siis 2-2.

  Toisen puoliajan alku oli kuin toisinto ensimmäisestä. Virtanen ja kapteeni Juuso Maskonen pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, ja Virtasen erinomainen haasto boksissa johti rikkeeseen. Rangaistuspotkujen sävyttämässä ottelussa nähtiin jo neljäs pilkku, ja Hentilä onnistui kotijoukkueen osalta tässä toistamiseen – ACE 3-2 johtoon.

  Vieraat alkoivat lisätä painetta ACE:n päässä koko ajan, mutta kotijoukkueen taistelu esti tasalukemat. Ylärimaa lähemmäs vieraat eivät lopulta tasoitusta päässeet, ja pitkän tuntuisen lisäajan jälkeen tuomarin päätösvihellys vapautti kotijoukkueen voitonjuhliin. Sitkeästi toisella puoliajalla puolustanut ACE nappasi kauden sarja-avauksesta täydet pisteet ja jätti Kissat nuolemaan tassujaan.

  ACE:n pelit jatkuvat samantien seuraavalla viikolla, kun niin ikään harjoituskaudella kohdattu Nokian Palloseura isännöi perjantaina 3.5. Estudiantesia.

   

 • ACE:lle tyylikäs harjoituspelivoitto Pirkkahallissa 30.3.2019

  ACE jatkoi valmistautumistaan kesän peleihin lauantaina aamupäivänä, kun kevään kolmannessa harjoitusottelussa se sai vastaansa TP-T:n. Toisin kuin Kaupin kylmissä ulko-olosuhteissa aiemmin NoPSia vastaan, päästiin ottelu pelaamaan nyt mukavasti sisällä Pirkkahallissa.

  Johtuiko tämä inhimillisemmistä peliolosuhteista vaiko joukkueen jatkuvasti kehittyvästä pelistä, mutta ottelu oli lähes koko ajan ACE:lla hyvin kontrollissa. Tästä kertoo nolla päästettyä maalia ja kaksi osumaa vastustajan verkkoon, kun Estudiantes nappasi mukavan 2-0-voiton hienon esityksen jälkeen. Myös päävalmentaja Tommi Kaipainen oli iloissaan joukkueen ilmeestä ja kommentoi ottelua:

  Paras esitys tähän asti harjoituskaudella meiltä. Valmennuksen silmää miellyttää eritysesti se, että pelaajat luottaa ja toteuttaa omaa pelitapaa ja harjoiteltuja asioita näkyy pelissä. Todella työteliäs porukka oltiin tänäänkin ja tehtiin toki myös pari hienoa maalia! Hyvä fiilis joukkueessa, hyvä jatkaa tästä.

  ACE avasi maalinteon toisen puoliajan puolenvälin tienoilla, kun Tuomo Hentilä pelasi Sajad Ahmadin kanssa lähellä vastustajan boksia hienosti yhteen. Hentilä nosti pallon linjan taakse juoksuaan jatkaneelle Ahmadille, joka chippasi tyylikäästi pallon yli vastaan tulleen TP-T:n maalivahdin. Lähestyttäessä puoliajan loppua Leo Salmela löysi upealla syötöllä linjan taakse repivän juoksun tehneen Niko Virtasen, joka ohitti maalivahdin ja iski loppunumerot 2-0. Omassa päässä Juuso Auvinen piti nollapelin torjuen muun muassa yhden puolittaisen läpiajon.

  ACE:n kevään viimeinen harjoitusottelu pelataan la 6. huhtikuuta, kun vastaan asettuu TKT.

 • ACE kohtaa NoPSin harjoitusottelussa vahvistuneella miehistöllä 17.3.2019

  ACE kohtaa kauden toisessa harjoitusottelussaan tänään Kaupissa NoPSin. Ottelu starttaa klo 16.30, ja kotijoukkueeksi merkatun ACE:n miehistössä on tänään jälleen pari uutta pelaajaa.

  Getuar Shemsedini pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa ACE:n paidassa. 24-vuotias kirkkonummelainen on KyIFin kasvatti ja on edustanut myös FC Espoota. ”Getsu” on pääasiassa pelannut keskikenttää, mutta myös puolustajan tontti on tullut tutuksi.

  Odotan innolla tulevaa kautta ja omalta osaltani voin luvata joukkueelle ja kannattajille menestystä, voitonjuhlia sekä hikipisaroita joukkueen eteen!

  ACE onnistui viikolla kiinnittämään myös toisen uuden kasvon. Antti Haavisto siirtyy Tampere Unitedin riveistä Estudiantesiin, ja nähtäneen tänään myös debytoivan kentällä. 20-vuotias tamperelainen on Parkunmäen Apassien kasvatti, mutta tutuksi on TamU:n lisäksi tullut myös TPV.  

  Odotan kauden alkua innolla! Treeneissä on ollut hyvä meininki. Erityisesti tykkään joukkueen rohkeasta pelitavasta.

  ACE varmisti tällä viikolla myös jo futsalista tutun Leo Salmelan pelaavan joukkueen riveissä tulevan kauden. -97 vuosimallia oleva Salmela on pelannut tähän asti pääasiassa pääkaupunkiseudulla, ja Kolmosen taso on näiltä ajoilta jo tullut tutuksi. Keskikentän höyläksi itsensä mieltävä ”Leksa” odottaa tulevaa kautta niin ikään innokkain mielin. 

  Salmela pelasi aiemmin jo Ilves-Kissat-ottelussa, mutta ei tänään ole käytettävissä NoPSia vastaan. Loukkaantumisten takia toistaiseksi sivussa ovat varmasti Juho JumiskoJuha FranssilaMiika Varjonmaa ja Matti Kähkönen.  Materiaalin leveys mahdollistaa kuitenkin sen, että ACE saa kentälle tänään laadukkaan kokoonpanon. 

  Ottelu starttaa klo 16.30. Kotijoukkue kokeilee tänään myös uudenlaista taltiointitekniikkaa, kun ottelun ensimmäinen puoliaika kuvataan dronella.