Uutiset

 • Luottomiehet Knuuti ja Uljanoff jatkavat ACE:ssa 13.3.2020

  ACE varmisti kahden runkopelaajansa kiinnityksen, kun seuran seniori Mika Knuuti ja keskikentän pohjan kapellimestari Timo Uljanoff allekirjoittivat sopimukset tulevaa kautta koskien.

  Nopeutta, fyysisyyttä ja pallonhallintataitoa. Näitä ominaisuuksia ACE saa Mika Knuutilta ja Timo Uljanoffilta.

  Timo Uljanoff oli mielissään viime sunnuntaina sopimuksen allekirjoittamisesta. Vieressä myhäili toinen sopimuksen allekirjoittaja Mika Knuuti. Miehet edustavat ACE:n konkariosastoa, sillä molemmat ovat pelanneet seurassa jo usean kauden ajan, ja esiintyneet samoissa väreissä myös futsalin puolella.

  Suoraviivainen ja fyysinen vauhtikone

  Mika Knuuti on joukkueen vanhin pelaaja. ”Vanhuus” ei ainakaan tunnu näkyvän miehen liikkeessä, sillä juoksutesteissä Keminmaan kasvatti onkin kellottanut joukkueen nopeimpiin kuuluvan ajan. Viime kaudelta mieleen on painunut erityisesti kauden avausottelussa nähty suoritus Ilves-Kissoja vastaan, jossa Knuuti karisti puolustajan kannoiltaan ja karkasi laidalta eteenpäin tarjoten namupassin takatolpalle Niko Virtaselle. Suoraviivainen rymistely onkin poikinut liikanimen ”Hirvi”.

  Knuuti on pelaajatyyppinä enemmän suoraviivainen menijä, ja näitäkin toki tarvitaan. Tulemme käyttämään häntä tulevalla kaudella todennäköisesti laiturina tai ysinä ja erityisesti, kun tarvitsemme vauhtia ja rymistelyä kärkeen. Nopeutensa lisäksi Knuuti on myös erittäin fyysinen ja hyvä suojaamaan palloa. Vaikka meillä on hyökkäyspäähän nopeita pelaajia, tuo Knuuti fyysisyydellään tähän uuden ulottuvuuden. – Kaipainen

  Viime kaudella Knuuti esiintyi yhteensä 17 ottelussa onnistuen kerran maalinteossa ja antaen 3 maalisyöttöä. Tuolloin Knuutia nähtiin välillä myös laitapuolustajan roolissa, mutta tälle kaudelle päävalmentaja Kaipainen on kaavaillut enemmän hyökkäyspään roolia. ACE:n konkariosaston edustajalle jatkosopimuspäätös oli helppo, ja mies odottaa jo malttamattomana tulevaa kautta.

  Useampi vuosi on jo ACE:ssa tullut tahkottua eri sarjatasoilla, joten mikäs sen mukavampaa kuin kirjoittaa jatkosopimus! Tekemisen taso on noussut hurjasti pelaamieni vuosien aikana, ja tällä hetkellä meillä on koossa heittämällä iskukykyisin nippu,
  joka tulee aiheuttamaan pettymyksiä vastustajilleen. Rinkiin on saatu lisää leveyttä ja laatua, joten joukkueen suoriutumisen voi olettaa pysyvän hyvänä mahdollisten pienten loukkien ja poissaolojen myötäkin.

  Viime kautta ajatellen toivon, että tällä kaudella ollaan joukkueena tuloksellisesti tasaisempia. Viime kaudella pystyttiin ryöstämään pisteitä ennakolta koviltakin joukkueilta, mutta sitten toisaalta taas menetettiin pistepotteja häntäpään joukkueille.

  Henkilökohtaisista tavoitteista Knuuti kuvaili kaudelle seuraavasti:

  Henkilökohtaisesti viime kaudelta itselleni jäi hampaankoloon muutama missattu maalipaikka, joista paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu kääntää ottelu meille. Tulevalle kaudelle pyrin tuomaan entistä enemmän juoksu- ja vääntövoimaa kentän molempiin suuntiin. Vahvuuksiani ovat pitkät pystyjuoksut ja kaksinkamppailupelaaminen, joita toivon mukaan pystyn hyödyntämään entistä enemmän hyökkäystehojen ja maalien muodossa tulevalla kaudella.

  Pallonhallintaa ja riistopelaamista keskikentän pohjalle

  ACE:n toimistolle on saatu tiiliseinä!

  Näin huudahti vitsikkäästi Timo Uljanoff, kun miehestä napattiin kuva sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Huumoriveikkona mies antoi kieli poskessa kommentteja tuntemuksistaan enemmänkin:

  Erittäin hyvillä fiiliksillä uuteen kauteen! Miehet ja peli on seksikkäitä, niin eihän tässä oikeastaan edes malta odottaa kauden alkua. Treeneissä on ollut hyvä pöhinä päällä ja viime kauden runkoon on saatu muutamia lisävahvistuksia. Kova luotto porukkaan, että ollaan kärkikahinoissa tulevalla kaudella.

  Timo Uljanoff on ollut viime kaudet ACE:n keskikentän ankkuri. Viitasaarelainen on vahvimmillaan erityisesti pallonkäsittelyssä, pelin avaamisessa ja kaksinkamppailuissa. Kaipainenkaan ei säästellyt sanojaan kuvaillessaan ”Timpan” tärkeyttä joukkueelle:

  Timpan jatkaminen meillä on mahdollisesti yksi tärkeimpiä jatkosopimuksiamme. Hän on ollut viime kaudet todella keskeinen pelaaja meille, jolla on jokseenkin uniikit pohjapelaajan ominaisuudet. Hän on todella vahva prässiä vastaan sekä häneltä on vaikea riistää palloa, ja se onkin se asia, mikä tekee hänestä niin kiinnostavan vaihtoehdon kutospaikalle. Hän soveltuu myös hyvin sekä yhden että kahden pohjapelaajan systeemiin. Kaiken muun lisäksi hän auttaa meitä todella paljon puolustussuuntaan työmäärällään, toimintasäteellään sekä riistopelaamisellaan.

  Sen lisäksi, että Uljanoff on Knuutin ohella pitkän linjan ACE:lainen, edustaa hän niin ikään Knuutin kanssa myös yhtä erikoisinta osastoa seurassa, nimittäin rakennusalaa. ACE:n pelaajistosta hyvin merkittävä osa on rakennusalan opiskelijoita, mutta Uljanoff on hankkinut koulutuksensa osaston toistaiseksi ainoana ammattikorkeakoulusta yliopiston sijaan. Villimpien huhujen mukaan ACE:n toimistotyömaan johtaminen onkin miehen osoite yleensä varsinaisen työpäivän jälkeen.

  Joo, on pitänyt vähän opettaa noille teekkareille tuota käytännön puolta, niin päivät venynyt. Ollaan vaihdeltu noita ACE:n toimiston seinien tyyliä tässä käytännössä viikottain. Viimeisimpänä opeteltiin muuraamaan. Ajattelin, että ensi viikolla rapataan oikein urakalla.

 • Monipuolinen Saku-Aleksi Peltonen ACE:n riveihin 10.3.2020

  Neljäs ACE:n uusi hankinta saapuu seuraan Åbo IFK:sta. Saku-Aleksi Peltonen tuo joukkueeseen nopeutta, taitoa ja kestävyyttä.

  Saku-Aleksi Peltonen oli tyytyväinen mm. siitä, miten uusi seura on hänet ottanut vastaan.

  Hyvä fiilis sopimuksesta! Jengi on ottanut hyvin vastaan ja treeneissä on kaikilla hyvä meininki. Hienolta tuntuu päästä pelaamaan jätkien kanssa.

  Näin kommentoi sopimuksen allekirjoittamista ACE:n kanssa nuori Saku-Aleksi Peltonen. Hyvä fiilis on varmaan myös Antti Haavistolla, sillä Peltosesta tulee samalla joukkueen uusi nuorin pelaaja. Palloja keräilee jatkossa treenien jälkeen siis joku muu.

  Peltonen on edustanut B-junnuista eteenpäin Åbo IFK:ta. Tuolloin tutuksi tulivat sekä B-junnujen Kakkonen ja Ykkönen, mutta samanaikaisesti ”Peltsi” nostettiin myös Åbo IFK:n edustusmiehistöön Kolmoseen. Ominaisin pelipaikka löytyy hyökkäävistä keskikenttärooleista, mutta laidalla pelaaminenkin onnistuu.

  Tulemme todennäköisesti käyttämään Peltsiä pääosin keskisektorilla ja hyökkäyspään erilaisissa rooleissa. Ylipäätään tärkeää on, että meiltä löytyy monipuolisia pelaajia, jotta pystymme muuttamaan pelimuodostelmaa tarvittaessa hieman eri asentoihin. Yksi teemojamme tähän mennessä onkin ollut monipuolisuus, ja tähän muottiin Peltsi sopii erinomaisesti. Hän on taitava, nopea, kestävä ja erinomainen jalkapalloilija meille. – Kaipainen

  Peltonen oli mielissään uudelta paikkakunnalta nopeasti löytyneestä uudesta seurasta.

  Odotukset on melko korkealla. Treenatessa olen huomannut, miten paljon joukkueesta löytyy potentiaalia, kun tehdään oikeita asioita. Itse koitan vain tuoda oman panokseni mukaan ja sitä kautta parantaa ACE:n peliä. – Peltonen

  Omiksi vahvuuksiksini laskisin nopeuden ja kestävyyden, ja näitä koitan joukkueen peliin tuoda. Pallokontrollikin on ihan kohtalaisella tasolla. Hyvät fiilikset tulevaa kautta kohti.

  Harjoitusottelu ACE – RiPS 4-1

  Peltonen on pelannut harjoituskauden molemmissa harjoitusotteluissa TKT:tä ja Ilves-Kissoja vastaan. Hän oli mukana myös viime viikonloppuna, kun ACE sai vieraakseen vaihteeksi joukkueita Pirkanmaan ulkopuolelta. Vastaan asettui Kaupin tekonurmella Riihimäen Palloseura, joka jäi lopulta jalkoihin isäntien käsittelyssä. ACE:n maaleista vastasivat Antti Haavisto, Tuomo Hentilä ja Juha Franssila. Yksi maali merkattiin RiPS:in omaksi maaliksi.

  ACE:n seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana sunnuntai-iltana Pirkkahallissa TP-T:tä vastaan.

 • Kalle Syrjä tilkitsemään ACE:n alakertaa 3.3.2020

  ACE:n tulevan kauden toinen vahvistus puolustusosastolle on TPV:n kasvatti Kalle Syrjä.

  Kalle Syrjä siirtyy ACE:en TamU/2:sta.

  ACE sai puolustuspäähänsä toisen täsmävahvistuksen, kun Kalle Syrjä siirtyy joukkueeseen.

  Ensivaikutelma ACE:sta on ollut odotusten mukainen. Treeneissä on tekemisen meininki ja ilmapiiri joukkueessa on loistava. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa kohti kevättä! – Syrjä

  Vuosimallia -98 oleva Syrjä omaa kokemusta rakkaan lajin parista rutkasti. Kasvattiseurana on toiminut TPV, jossa mies pelasi aina B-junioritasolle asti. Viimeisen kauden jälkeen seurasi kolmen vuoden tauko, mutta viime kesänä Syrjä palasi viheriöille ja pelasi 4. divisioonassa TamU/2:n riveissä.

  Syrjä pystyy pelaamaan sekä laitapuolustajana että topparina, mikä kelpaa valmentaja Tommi Kaipaiselle varsin hyvin.

  Meillä viime kauteen nähden on pari topparia nyt vähemmän, kun yksi on vaihdossa kesäkuulle asti ja toinen todennäköisesti menossa kilpailevaan seuraan. Laitapuolustajissa on vielä avointa työtilannetta kesälle, joten sekään osasto ei ihan vielä täysin kasassa ole. Tässä mielessä Kallen tulo meille osuu hyvään saumaan, sillä kyseessä on monipuolinen alakerran yleispelaaja, joka ensisijaisesti pelaa laitapuolustajaa, mutta tarvittaessa tulemme käyttämään topparina. – Kaipainen

  Kallelta löytyy vahvuuksia molempiin suuntiin. Hän on kamppailuvoimainen ja lukee hyvin puolustustilanteita. Peliä avatessa Kalle on harjoituspeleissä näyttänyt, että syöttövalikoima on laaja ja hyviä ratkaisuja tulee korkealla prosentilla.

  Joukkueen kuvioista Kaipainen kommentoi pikaisesti seuraavasti.

  Joukkue vaikuttaa tässä kohdin kautta oikein hyvältä. Maaliskuulle meillä on tärkeitä tavoitteita saada ryhmää hitsautumaan vielä paremmin yhteen kentällä ja sen ulkopuolella. Uusille pelaajille eritoten on tärkeää saada kommunikoitua meidän ideoita ja pyrkiä integroimaan myös heidän vahvuuksiaan osaksi joukkuetta. Eli treeniä, treeniä ja kohti mielenkiintoisia harjoituspelejä.

 • Viime kauden tehokkain pelaaja Niko Virtanen jatkaa ACE:ssa 22.2.2020

  ACE sai tehtyä viikolla tärkeän jatkosopimuksen, kun kaudella 2019 joukkueen tehokkain pelaaja Niko Virtanen kirjoitti nimen sopimuspaperiin.

  Niko Virtanen oli ACE:n ensimmäisellä kaudella Kolmosessa joukkueen tehokkain pelaaja 11 maalin ja 9 maalisyötön muodossa.

  Kello on lauantaina 11.54, kun ACE:n mediatiimi tavoittelee Virtasta viestitse. Aiemmin viikolla jatkosopimuksen tehneeltä ahnaalta maalintekijältä kaivataan kommentteja asiaan liittyen. Tyylikäs pelaaja vastaa kohteliaasti vastaavansa sopimuksen tekoon liittyviin kysymyksiin paremmalla ajalla.

  Vajaata tuntia myöhemmin klo 12.46 on jo vastauksia saatu. 25-vuotias nummelalainen oli iloinen saadessaan jatkaa hyvässä seurassa. Hiljattain harjoitusottelussa kovia kokenut nilkkakin on paranemaan päin.

  Hienoa kirjoittaa sopimus ACE:n kanssa ja mukavaa, että pääsee jatkamaan hyvässä porukassa myös tulevalla kaudella. Fiilikset kauden alun lähestyessä ovat korkealla ja nautin tällä hetkellä pelaamisesta. Vaikka pre-seasonin alku on ollut itselleni haastava nilkkavamman johdosta, pyrin olemaan täydessä tikissä, kun tosipelit alkavat, ja taistellaan cup- ja sarjamenestyksestä.

  Virtanen oli kiistatta ACE:n hyökkäyspelin vaarallisin pelaaja kaudella 2019. 20 ottelussa tehot puhuvat puolestaan: 11 maalia ja 9 syöttöä riitti joukkueen sisäisen maalipörssin toiseen sijaan, ja mukavasti piste per peli-tahdissa liitänyt laitahyökkääjä oli kauden päättyessä myös sisäisen pistepörssin kärjessä. Kauden päätöstilaisuudessa Virtanen palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Vaikka odotukset miehen kohdalla ovat kovat, pysyy Virtanen tyylinsä mukaisesti nöyränä vastatessaan kysymyksiin.

  Odotan, että haastamme tosissaan mitalisijoista ja käymme viime kauden tapaan ryöstämässä ennakkoon koviakin ryhmiä. Häntäpään joukkueita vastaan odotan joukkueelta entistä parempaa mentaliteettia ja otteluiden paketoimista.
  Omalta osaltani pyrin auttamaan joukkuetta kentän kaikilla osa-alueilla sekä tuomaan tehoja hyökkäyspäähän.

  Nummelan Palloseuran kasvatti edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia, sillä kokemusta löytyy myös Kakkosen tasolta. Virtanen tietääkin, miten maalipaikkoja pystytään luomaan niin itselle kuin joukkuetovereille, eikä tämä ole jäänyt myöskään päävalmentaja Tommi Kaipaiselta huomaamatta.

  Niko on meille tosi tärkeä hyökkäyspään pelaaja. Viimeiset kaksi kautta hän on enimmikseen pelannut vasemmalla laidalla ja sieltä tehnyt varsin tuhoisaa jälkeä. Hän on nopea, hyvä haastamaan, hänellä on hyvä laukaus myös kauempaa ja hän on hyvä luomaan itselleen tilaa sekä hyökkäämään tilaan boksissa. Voisi oikeastaan sanoa, että kyseessä on monipuolisesti vaarallinen pelaaja, jonka kaikki ulottuvuudet ei suinkaan ole tässä. Joukkueena meillä on haasteena parantaa hyökkäyspelaamista viime kaudesta ja saada maalimäärää kasvuun, ja jotta tässä voitaisiin onnistua, on Nikon panos keskeisessä osassa.

  ACE jatkaa harjoituksia tulevilla viikoilla normaalisti. Seuraava harjoituspeli joukkueelle on sovittuna 8.3. Riihimäen Palloseuraa vastaan. Lisää sopimusuutisia on luvassa ensi viikolla.

 • Nopeajalkainen Pietu Lyytinen on ACE:n uusi laituri 18.2.2020

  ACE:n toinen uusi kiinnitys on enimmäkseen pääkaupunkiseudulla tähän asti pelannut Pietu Lyytinen. Vaasassakin uransa aikana vaikuttanut laituri tuo joukkueeseen lisää jalkoja ja haastovoimaa.

  Pietu Lyytinen uskoo tuovansa joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.

  Pietu Lyytinen siirtyy joukkueeseen Helsingin IFK:n organisaatiosta, jossa viimeksi pelasi Uudenmaan piirin Kolmosessa HIFK/2:ssa. Sarjataso on siis jo entuudestaan tuttu, ja ACE:nkin toiminta on tullut tutuksi talvikaudella futsalin merkeissä. Peliuran aikana Lyytinen on kerinnyt edustaa myös Vaasan IFK:ta.

  Aikaisempia seuroja ovat Helsingin ja Vaasan IFK, josta edellisessä viettänyt jo vuosikymmenen ja jälkimmäinen tuli tutuksi opiskelujen aikana. HIFK/2:n kanssa Kolmosessa tuli yhteensä pelattua yli 5 kautta.

  Lyytinen on päässyt sekä omasta että valmennuksen mielestä hyvin seuraan sisään. Sekä päävalmentaja Tommi Kaipainen että Lyytinen olivat mielissään sopimuksen synnystä.

  Huippufiilis tulla useamman pääkaupunkiseudun Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen pelaamaan Pirkanmaan piiriin, ja toivottavasti taistelemaan myös Kakkoseen noususta. Meillä on hyvät eväät haastaa Kolmosessa kaikki joukkueet. – Lyytinen

  Pietu on ehdottomasti vahvistus meidän hyökkäyspäähän. On nopea, taitava ja työteliäs pelaaja, joka väläytteli vaarallisuuttaan Kissat-pelissä. Hänellä on aiempaa kokemusta tältä sarjatasolta ja se tekemisestä kyllä näkyykin. Aktiivisuus, asenne ja tekeminen ylipäänsä ollut hänellä treeneissä aivan kiitettävällä tasolla. – Kaipainen

  ACE mielletään edelleen enimmäkseen opiskelijoiden seuraksi, ja tässäkin suhteessa Lyytinen sopii joukkueen profiiliin. Kauppatieteiden opinnot ovat viimeistä sinettiä vaille valmiit, vaikka opiskelijaseuraan päätyminen ei uuden seuran etsinnässä pääprioriteetti ollutkaan. Itseään Lyytinen kuvaa mielellään sisään leikkaavaksi ja pelirohkeaksi laituriksi.

  Itselle suurin syy liittyä miehistöön on hyvä fiilis treeneissä ja laatu tekemisessä, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Oikealta laidalta usein sisään leikkaavana linkkinä tuon joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.

   

   

 • Aleksi Siro vahvistamaan ACE:n puolustusta 15.2.2020

  ACE julkistaa ensimmäisen uuden nimen tulevalle kaudelle. Puolustaja Aleksi Siro siirtyy joukkueen riveihin pidemmän loukkaantumisen jälkeen.

  Aleksi Siro kertoi, että lähtee hyvillä mielin joukkueen toimintaan mukaan.

  Oikeana laitapuolustajana viihtyvä Aleksi Siro siirtyy ACE:en tulevaksi kaudeksi. Aiempaa kokemusta Sirolta on Nokian Palloseuran riveistä samalta sarjatasolta. -96 syntynyttä voimanpesää kiusasi aiemmin pidempi loukkaantuminen.

  Näin pitkän loukkaantumisen jälkeen on mukavaa palata treenaamaan joukkueeseen, jossa joukkuehenki on selkeästi korkealla ja treeneissä mennään kovaa. Toivottavasti päästään kauden mittaan aiheuttamaan muille joukkueille mahdollisimman paljon päänvaivaa.

  Tuttuun tapaan myös päävalmentaja Tommi Kaipainen kommentoi uutta peluria.

  Siro on tullut hyvin porukkaan mukaan. Hän tulee vahvistamaan meidän laitapuolustusosastoa. Hän kellotti joukkueen toiseksi nopeimman ajan nopeustestissä ja noin muutenkin moottori vaikuttaisi olevan kunnossa, minkä avulla ehtii molempiin suuntiin. Odotukset on hyvin positiiviset. Seuraavaksi treeniä alle ja joukkueen pelitapaa tutummaksi.

  Joukkueen tilanteesta Kaipainen kommentoi lyhyesti seuraavaan tapaan.

  Vähän hiljaista helmikuuta vietetään. Treeneissä käydään hieman uusia ideoita läpi helmi- ja maaliskuussa, jotta päästään testaamaan näitä maaliskuun peleissä ja siten tiedetään, mitä säilytetään kaudelle. Maaliskuuta siinä mielessä odotetaan innolla, että saadaan loputkin pelaajat futsalin puolelta täysillä mukaan ja mahdollisesti vielä viimeiset täydennykset rinkiin.

 • Varjonmaa, Hämäläinen ja Tuovinen jatkavat ACE:ssa 7.2.2020

  ACE varmisti lisää pelaajia niin puolustukseen, keskikentälle kuin hyökkäyspäähänkin. Laitapuolustaja Miika Varjonmaa, keskikenttäpelaaja Miika Tuovinen sekä laitahyökkääjä Rasmus Hämäläinen tekivät myös ensi kautta koskevan sopimuksen seuran kanssa.

  Yksi jokaiselle kentän osa-alueelle. Miikat Varjonmaa (vasemmalla) ja Tuovinen (oikealla) sekä Rasmus Hämäläinen (keskellä) ovat juuri kirjoittaneet nimensä sopimuspaperiin.

  Nouseva laitapuolustaja

  Miika Varjonmaalla alkaa kolmas kausi ACE:n jalkapallojaoston mukana. Ensimmäisen kauden katkaisi työt Helsingissä, viime kaudella pistemerkintöjä kertyi yhden maalin ja neljän maalisyötön verran. Päävalmentaja Kaipainen luonnehti pelaajaa seuraavasti.

  Varjonmaan Miika on hyökkäysvoittoinen laitapuolustaja, jonka erikoisominaisuus on oikein ajoitetut nousut. Varjonmaa tarjoaa meille vaihtoehdon eritoten silloin, kun haluamme laitapuolustajan avulla tuottaa leveyden yläalueille. Keskityksillään hän onnistui tarjoilemaan muutaman maalisyötön viime kaudella ja näitä odotetaan tietysti tällä kaudella lisää.

  Pelaajalle itselleen jatkopäätös oli helppo, ja odotuksia on tulevaan kauteen niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisellakin tasolla.

  Tuntui hyvältä lyödä nimi paperiin. ACE:ssa pelaaminen on monella tasolla mielekästä. Olen kehittynyt pelaajana koko ajan ja nautin osana tätä joukkuetta olemisesta. Meillä on mahtavia tyyppejä joukkue täynnä valmennusta myöten, ja todella taitavia yksilöitä. Viime kausi näytti, että pystymme pärjäämään tällä tasolla hyvin, ja odotankin, että tällä kaudella meillä on kaikki mahdollisuudet taistella sarjan kärkipaikoista.

  Jonkin verran perfektionistin vikaa itsessäni kai on, ja oma tavoite onkin pelata ”tasaisempi” kausi kuin aiemmin. Joka kauteen mahtuu parempia ja heikommin menneitä otteluita, joten haluan omalla tekemisellä joka pelissä varmistaa sen, että autan joukkuetta mahdollisimman hyvin. Tietysti ehjänä pysyminen on tärkeää myös.

  Tuovinen tukemaan hyökkäyksiä

  Miika Tuovinen on ACE:sta monille tuttu myös futsalparketeilta. Vaikka viime kaudella keskikentän pallotaituri pääsi kunnolla sisään vasta kauden puolenvälin jälkeen, syntyi tulosta silti kahden maalin ja kahden maalisyötön muodossa. Hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta on siis kyse.

  Viime kaudella Tuovinen pääsi oikeastaan sisään kauden puolenvälin jälkeen ja tekeminen näkyi 2+2 tehomerkinnöin. Nyt hän on hyvin jatkanut tästä jo pre-seasonilla ja toiveissa on, että hänen panostaan saadaan tällä kaudella enemmän joukkueen käyttöön. Pelaajana hän mm. nousee hyvin taustalta boksiin ja puolustussuuntaan puolustaa hyvin syöttölinjoja pois ollen erinomainen syötönkatkoja. – Kaipainen

  Tuovinen kommentoi itse sopimustaan lyhyesti seuraavasti:

  Tottakai hyvillä fiiliksillä, kun pitkään jatkunut ACE-ura saa jatkoa. Luottavaisin mielin kohti kauden alkua, sillä joukkueen tekemisessä on sitä laatua, mitä tällä sarjatasolla pärjäämiseen tarvitaan.

  Maalintekijä ja prässipelaaja

  ACE sai tärkeän laiturikiinnityksen, kun Rasmus Hämäläinen allekirjoitti jatkosopimuksen. Hämäläinen kuuluu myös näihin ACE:laisiin, jotka ovat olleet mukana nousemassa Kolmoseen aina Kutosesta asti. Mukavat kuusi maalia ja kaksi maalisyöttöä viime kaudelta eivät kuitenkaan riittäneet lahtelaiselle, vaan tavoitteina on myös maalimäärän kasvattaminen.

  Hyvillä mielin uuteen kauteen. Pitkästä aikaa ei noustu sarjaporrasta ylöspäin, joten vastustajat ovat pääosin tuttuja ensi kaudella.

  Tulevalta kaudelta odotan, että jatketaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Jo viime kaudella pystyttiin kaikki joukkueet haastamaan, mutta hiukan maksettiin vielä oppirahoja kokeneita Kolmosen joukkueita vastaan. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan ehjän kauden ja kenties tekemään muutaman maalin enemmän kuin viime kaudella.

  Yksi Hämäläisen erityisominaisuuksista on vahva prässipelaaminen. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta myöskään joukkueen sisällä, ja ahnas vastustajan alakerran paineistaminen onkin poikinut lempinimen ”Rässi-Rasse”.

  Hämäläinen viihtyy enimmikseen oikealla laidalla. Hän on kuitenkin suhteellisen kokonaisvaltainen pelaaja varustettuna hyvällä pelikäsityksellä, joten ei ole poissuljettua, ettemmekö hyödyntäisi häntä muuallakin. Rasse on lisäksi todella työteliäs ja taitava pelaaja prässissä, joten jahka saamme ajettua sisään hieman aggressiivisempaa tapaa puolustaa, kuin mitä pre-seasonilla on tähän mennessä nähty, niin näille Rassen ominaisuuksille tulee olemaan käyttöä. – Kaipainen

  Lisää sopimusuutisia on luvassa tulevalla viikolla.

 • ACE kiinnitti lisää runkopelaajiaan 2.2.2020

  Lauantaina ACE:n toimistolla kävi jälleen kuhina, kun seura pääsi taas sopimukseen useamman pelaajan kanssa. Tällä kertaa nimensä sopimuspaperiin laittoivat monikäyttöpelaajat Roope Pöyry ja Topias Tuomola sekä joukkueen viime kauden paras maalintekijä Tuomo Hentilä.

  Tuomo Hentilä, Roope Pöyry ja Topias Tuomola jatkavat ACE:n paidassa.

  ACE:lle tärkeä uutinen oli hyökkääjä Tuomo Hentilän jatkaminen seuran paidassa. Viime kaudella Kolmosessa Hentilä oli joukkueen paras maalintekijä 12 maalilla. 20 ottelussa maalien kaveriksi mahtui myös yksi maalisyöttö. Pitkänhuiskea kärki oli tyytyväinen sopimuksesta ja odottaa innolla tulevaa kautta.

  Hyvät fiilikset päästä jatkamaan ACE:ssa. Itse olen ollut mukana kutosdivarista asti ja on ollut hieno seurata, kuinka joukkue on vuosi vuodelta kehittynyt hurjaa vauhtia. Toivottavasti tulevana kesänä pystytään ottamaan seuraava askel eteenpäin ja kamppaillaan viime kautta paremmista sarjasijoituksista.

  Päävalmentaja Tommi Kaipainen oli luonnollisesti tyytyväinen maalintekijänsä jatkosta ja kommentoi myös tyylinsä mukaisesti hieman analyyttisemmin.

  Tuomo on viime kaudet kantanut meillä päävastuun ysipaikalla. Hän on todella monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan useampaakin erilaista ysipaikan roolia. Edelliset kolme kautta Tuomolla ovat olleet erinomaisia ja oli ilo huomata, että ensimmäisellä Kolmosen kaudella hän pystyi kasvattamaan maalimäärää edelliskaudesta divaria alempana.

  Juuri nyt pre-seasonilla Tuomon pelaaminen näyttää vaarallisemmalta kuin koskaan mm. parantuneiden pystyliikkeiden ansiosta. Paineita asettamatta voi ehkäpä hekumoida, josko tällä kaudella nähtäisiin parasta Tuomoa koskaan.

  Monikäyttöpelaajat Pöyry ja Tuomola

  Hentilän lisäksi ACE ilmoittaa, että Roope Pöyry ja Topias Tuomola jatkavat seurassa myös tulevalla kaudella. Molemmat ovat Estudiantesia seuranneille niin ikään tuttuja kasvoja, sillä molemmat ovat pelanneet joukkueessa jo useamman kauden. Päävalmentaja Kaipaisen mukaan molemmat pelaajat ovat joukkueelle tärkeitä erityisesti siksi, että pystyvät pelaamaan useammalla pelipaikalla: Pöyry viihtyy sekä laitahyökkääjänä että -puolustajana, Tuomola valmentajan mukaan käytännössä missä vain.

  Pöyryn Roope on joukkueelle todella arvokas pelaaja pystyessään pelaamaan sekä laituria että laitapuolustajaa laadukkaasti. Roope on vahvan palloilulajitaustansa vuoksi hyvin peliälykäs ja erittäin kamppailuvoimainen pelaaja. Roopella lähtee meidän mukana nyt neljäs kausi ja odotuksissa on, että Roopen kehityskäyrä jatkaa kulkua ylöspäin, kuten aikaisemmilla kausilla. – Kaipainen

  Topias on yksi näistä pelaajista, keitä olen valmentanut koko lyhyen valmennusurani ajan. Hän on myös Tuomon ja muutaman muun ohella pelaajia, jotka ovat olleet meidän matkassa Kutosesta saakka. Topias on erittäin monikäyttöinen, pelikova ja taitava pelaaja. Monikäyttöisyytensä vuoksi Topiasta onkin käytetty hyvin usein siellä missä on tarvittu ja mies on vastannut huutoon. Näkisin tässä vaiheessa, että sama jatkuu tulevallakin kaudella ja Topias tulee olemaan erittäin tärkeä osa meidän kokonaisuutta. – Kaipainen

  Pöyry kommentoi nimen lyömistä paperiin seuraavasti ja kuvasi myös omia toiveitaan tulevasta kaudesta:

  Oli helppo päätös jatkaa, kun saa harjoitella ja pelata hyvässä valmennuksessa. Omalta osalta toivon ehjempää kautta kuin viime vuonna loukkaantumisten osalta. Pre-seasonin pääsi nyt aloittamaan paljon aikaisemmin, joten tässä ehtii hyvin treenata sekä pelitapaa että fysiikkaa. Odotan, että joukkueena saadaan kehitettyä pelaamista viime kauteen nähden ja pystytään sitä kautta ottamaan enemmän pisteitä myös sarjan kärkijoukkueilta.

  Niin ikään Tuomola kertoi jatkamispäätöksen olevan helppo.

  Meillä on hyvä joukkuehenki ja kilpailukykyinen joukkue. Tulevalle kaudelle lähdetään kehittämään joukkueen pelitapaa entisestään ja uskon, että oma sekä joukkueen pelaaminen ottavat harppauksia eteenpäin kauden aikana. – Tuomola

  Harjoitusottelussa Kissat vahvempi

  Viime viikon tapaisesti uusia pelaajia julkistettiin harjoitusottelun yhteydessä. Aamutuimaan lauantaina pelatussa ottelussa ACE sai vastaansa hyvin vahvistuneen ja sarjan voittajasuosikkeihin povatun Ilves-Kissat. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, kun Kissat vei ottelun itselleen lopulta tylysti 6-0. Kommentteja ottelusta antoi päävalmentaja Kaipainen.

  Peli oikeastaan tarjosi meille sitä, mitä lähdimmekin hakemaan: todellisen mittarin ja valtavasti lisää informaatiota. Meillä oli ottelussa numeroista huolimatta hyviä hetkiä ja suorituksia. Pääsimme näkemään, miten päivän valittu pelitapamme ja yksittäiset pelaajat performoivat sarjan parhaisiin joukkueisiin povattua joukkuetta vastaan. Mm. näiden tietojen perusteella pääsemme fokusoimaan harjoitteluamme tulevan kuukauden aikana jälleen tärkeimpiin kehityskohteisiin ja uskon, että pelistä saatu tieto auttaa meitä tekemään parempia päätöksiä mm. pelitapakysymyksissä ihan koko kautta koskien.

  Lisää sopimusuutisia Estudiantesilta on luvassa tulevalla viikolla.

 • ACE sopimukseen viiden viime kauden runkopelaajan kanssa 27.1.2020

  ACE julkaisi eilen ensimmäiset sopimuspelaajansa tulevalle kaudelle. Viime kaudella seuran väreissä esiintyneet Mikko Nieminen, Juuso Maskonen, Antti Haavisto, Juuso Auvinen sekä Valtteri Kannosto jatkavat joukkueessa myös tulevalla kaudella.

  Tyytyväisiä miehiä. Mikko Nieminen, Juuso Maskonen, Antti Haavisto, Juuso Auvinen ja Valtteri Kannosto olivat yhtä mieltä siitä, että ACE:ssa jatkaminen oli helppo päätös.

  ACE julkaisi eilen illalla pre-seasonin toisen harjoitusottelun yhteydessä ensi kauden ensimmäiset sopimuspelaajat. Päävalmentaja Tommi Kaipainen oli mielissään, että seura sai pidettyä joukkueessa viime kauden tärkeitä palasiaan.

  Luonnollisesti todella tyytyväinen, että tämä viisikko meillä myös tulevalla kaudella mukana. Ovat sitoutuneita pelimiehiä ja tärkeitä runkopelaajia meille.

  Maalivahtikaksikko Juuso Auvinen-Valtteri Kannosto oli vartioimassa Estudiantesin tolppien väliä myös edellisellä kaudella 2019. Yhteensä 22 ottelussa tandemi jakoi torjuntavastuun likipitäen puoliksi. Molemmat veräjänvartijat olivat hyvillä mielin, kun saivat lyödä nimikirjoituksen paperiin.

  Hieno saada jatkaa pelaamista ACE:ssa! Itselle kolmas kausi alkamassa ja joka vuosi olen itse kehittynyt ja joukkuena ollaan menty eteenpäin. Vahva usko, että sama jatkuu tänäkin vuonna. – Kannosto

  ACEssa jatkaminen oli itsestäänselvyys, meillä on todella hyvä joukkuehenki ja mielenkiintonen projekti. Pelaamisesta täällä nauttii ja pelitapa kehittää myös pelaajia. – Auvinen

  Auvinen ja Kannosto olivat myös yhtä mieltä siitä, että tulevalla kaudella joukkue pystyy parantamaan peliään sekä sijoitustaan sarjataulukossa.

  Viime kesänä osoitettiin, että pärjätään tällä tasolla yksilöinä ja joukkueena. Nyt sama runko jatkaa ja saatu hyviä vahvistuksia, eli tällä kaudella päästään näyttämään, että kuulutaan tän sarjan kärkipäähän. Odotan meiltä ensi kaudella voittavaa jalkapalloa ja taktisesti edistyksellistä ja kokeilullista futista, minkälaista ei oo Suomen alasarjoissa koskaan nähty. – Auvinen

  Jalalla pelaaminen on ollut tärkeässä roolissa ACE:n pelisysteemissä, ja maalivahtien taitotaso on kiinnitänyt Kaipaisen huomion myös tällä osa-alueella. Luonnollisesti luotettavien maalivahtien kiinnittäminen ensi kaudelle miellytti päävalmentajaa oikein paljon.

  Auvinen ja Kannosto ovat hyvin sisäistäneet meidän filosofian ja maalivahdin vaativan roolin siinä. Heiltä molemmilta löytyy tärkeän torjuntapuolen ja 1vs1-osaamisen lisäksi myös kykyä ja malttia ratkoa pelin avaamisessa säännöllisesti esiintyviä tilanteita.

  Toppariosastolle täsmäkiinnitykset

  Mikko Nieminen on pitkän linjan ACElainen myös futsalkenttien puolelta. Päävalmentaja Kaipainen on tuttu vuosien varrelta ja Mäntän kasvatti on tyytyväinen, että saman valmennuksen alla voidaan jatkaa myös tulevana kesänä.

  Helppo päätös jatkaa ACE:ssa. Tuttu runko ja valmennus jatkavat, joten tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta. Tommin valmennusaikana on joka kausi parannettu pelaamista ja uskon, että siihen pystytään tälläkin kertaa. Jo viime kaudella aiheutettiin pistemenetyksiä kärkijoukkueille, joten jatketaan siitä ja napsitaan paremmalla prosentilla pisteitä sarjan muilta joukkueilta.

  Omalta osaltaan Nieminen toivoo, että pystyisi pelaamaan aiempia ehjemmän kauden. Jämäkkä ja itsensä täysillä likoon pistävä toppari on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista aiempina vuosina.

  Henkilökohtaisesti viime kaudet ovat olleet enemmän ja vähemmän rikkonaisia, joten ensisijaisena tavoitteena on pysyä ehjänä ja saada fyysinen kunto nostettua sarjan edellyttämälle tasolle.

  Antti Haavistolla lähtee käyntiin toinen kausi Hervannan Los Blancosissa. Pallollisesti vahva pelaaja stunttasikin muutamaan otteeseen viime kesänä myös keskikentän pohjalla.

  Positiivisen viime kauden jälkeen odotan vielä parempaa kesää. Pelaaminen ACE:ssa on hauskaa ja hyvä meininki tulee varmasti näkymään tuloksina ensi kaudella.

  Nieminen ja Haavisto edustavat modernia topparityyppiä parhaasta päästä. Heillä on monipuolinen syöttövalikoima ja ovat molemmat hyviä kuljettamaan. Mm. nämä on meidän avauspelaamisen kannalta keskeisiä taitoja. – Kaipainen

  ”Meidän oma David Silva”

  Estudiantesia aiemmat kaudet kipparoinut Juuso Maskonen on ollut tärkeä palanen ACE:n keskikenttää. Nimen kirjoittaminen sopimuspaperiin oli iso asia niin seuralle, kuin herralle itselleen.

  Hyvältä tuntui päästä laittamaan nimi paperiin! Pre-season on lähtenyt mukavasti käyntiin ja joukkueessa on vahva kehittymisen halu.

  Keskikenttäpelaaja on innoissaan tulevasta kaudesta ja siitä, miltä joukkueen tekeminen on pre-seasonilla näyttänyt. Tulevan kauden osalta Maskonen on vakuuttunut siitä, että merkit paremmasta kaudesta ovat olemassa. Selkeitä tavoitteitakin löytyy.

  Tulevalla kaudella lähdetään parantamaan sijaa sarjataulukossa. Talvelle ja keväälle on sovittu jo useita treenipelejä, joissa on mahdollista saada tietoa joukkueen suorituskyvystä ja tätä kautta kohdentaa harjoittelua oikeisiin kohteisiin.

  ACE osoitti edelliskaudella olevansa varteenotettava joukkue Tampereen Kolmosessa, ja viime kauden runko on näillä näkymin onneksi jatkamassa myös tulevalla kaudella. Myös muutama täsmävahvistus on jo saatu treenirinkiin, joten kaikki edellytykset onnistuneelle kaudelle 2020 on olemassa!

  Päävalmentaja Kaipainen ei säästellyt sanojaan kehuessaan vuolaasti keskikentän taikuria.

  Maskosen Juuso on meidän oma David Silva. Monipuolinen keskikenttäpelaaja, jolla työkalupakista löytyy ratkaisuja niin ylös kuin alaskin päin. Kapteenina Juuso on esimerkillinen ja hänen arvomaailmansa istuu joukkueen arvoihin todella hyvin. Juuso on työteliäs, kannustava, periksiantamaton ja reilu. Omalla olemisellaan Juuso nostaa pelikavereita ylöspäin.

  ACE – TKT 1-0 (0-0)

  Itse harjoitusottelun ACE vei nimiinsä Tuomo Hentilän toisen puoliajan maalilla. Syötön osumaan tarjoili jälleen työteliäästi esiintynyt kapteeni Maskonen. Puolustuspäässä syntymäpäiviään viettänyt Antti Haavisto pelasi varmasti, kuin niin ikään tolppien välissä merkkipäiväänsä nollapelillä juhlistanut Juuso Auvinen. Aina kehitettävää kuitenkin löytyy, ja tästä Kaipainen mainitsi myös kommentoidessaan ottelua.

  TKT-pelissä onnistuttiin kohtalaisen hyvin pallollisen pelin tavoitteissa rakenteluvaiheessa. Puolustussuuntaan sen sijaan tämä ei ollut niin eheä kokonaisuus kuin NoPS-peli, ja tietyt asiat oikeastaan jokaisella kolmanneksella puolustettaessa kaipaa selkeyttä ihan valmennuksesta asti.

  Tästä päästään oikeastaan aasinsillalla tulevaan viikkoon eli tärkeimmät kehityskohteet oli helppo löytää ja nyt olisi parit treenit aikaa näitä työstää ennen viikonlopun Kissat-peliä. Varmasti mielenkiintoinen matsi tuolloinkin tulossa ja paljastanee jotain uutta meille itsestämme sekä tulevasta ensi kauden vastustajasta uuden valmentajan alaisuudessa.

  Harjoitusottelu Ilves-Kissat – ACE pelataan 1.2. Pirkkahallissa klo 10.15.

  Uusista sopimuksista ACE ilmoittaa myöhemmin.

 • ACE potkaisi pre-seasonin käyntiin Nokialla 22.1.2020

  ACE:n jalkapallokausi 2020 starttasi harjoituspelien osalta viime sunnuntaina NoPSia vastaan. Hämmentävästi tammikuussa ulkona Menkalan tekonurmella pelattu ottelu päättyi lopulta nokialaisten 2-1 voittoon. ACE:n maalista vastasi kulmapotkusta toppari Antti Haavisto.

  Itse peli ei harjoitusotteluna suurempia ihmeitä tarjonnut, vaikka molempien joukkueiden pelaaminen näytti näin aikaisessa vaiheessa kautta suhteellisen kypsältä. Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi 0-0-lukemissa, ja toisella puoliajalla nokialaisten maaleista vastasi ACE:ssa futsalia tämän kauden pelannut Iikka Häkkinen. ACE:n kokoonpanosta tippui ottelun alla pelaajia pois erilaisten esteiden vuoksi, ja otteluun lähdettiin lopulta vain yhdellä vaihtomiehellä. Tällä oli ehkä osansa siihen, että palloa ottelussa pitivät isännät enemmän.

  Päävalmentaja Tommi Kaipainen oli kuitenkin myönteisin mielin näkemänsä suhteen.

  Ihan positiivinen esitys ekaksi peliksi pre-seasonilla. Parit uudet puolustuspelilliset asiat toimivat hyvin. Kokeilimme uusia juttuja prässissä ja keskialueen blokissa. Lisäksi pelin avaaminen sujui hyvin.

  ACE:lla pelasi ottelussa harjoitusrinkiin tulleita 4 uutta pelaajaa. Kaipainen suitsutti myös uusia kasvoja.

  Uudet miehet esiintyivät kaikki edukseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia harjoitusotteluita TKT:ta ja Ilves-Kissoja vastaan.

  ACE julkistaa ensimmäisiä pelaajasopimuksiaan lähitulevaisuudessa.