ACE pelasi poikkeuksellisesti vierasjoukkueena Hervannan keskuskentällä, kun TPV/2 oli merkattu isäntäjoukkueeksi. Lähes poikkeuksetta Estudiantesin komennossa pelatusta ottelusta jäi käteen kuitenkin 2-2-tasapeli, ja kauden avauspiste oli näin melko laiha lohtu.

Ottelu alkoi vieraiden todellisella rymistyksellä, ja TPV/2 oli pinteessä ACE:n nopean hyökkäämisen ja pallonliikuttelun kanssa. Erona Ilves-Kissat peliin hyökkäyskolmikosta oikean laiturin paikan oli ottanut Rasmus Hämäläinen, joka korvasi penkiltä aloittaneen Pietu Lyytisen. Väsymättömänä prässipelaajana tunnettu Hämäläinen olikin avauspuoliskolla elementissään, ja pääsi siinä ohessa vielä koettamaan muutaman kerran maalintekoakin, mutta sateen kastelemalla nurmella lahtelainen huomasi usein liukastuvansa ja laukauksen suuntautuvan muualle kuin haluttuun kohteeseen. Keskikentän ylemmällä oksalla Aleksi Peltonen ja Oskari Aunula tukivat hyökkäyksiä aktiivisesti ja pääsivät myös molemmat itse koettamaan TPV/2:n maalivahdin torjuntataitoja, mutta maalit jäivät uupumaan. Vihdoin reilun 20 minuutin pelin jälkeen ACE sai palkintonsa, kun Aunulan väkevä nousu boksin reunalta päättyi terävään matalaan keskitykseen, jonka Mika Knuuti sai haltuunsa. Keminmaan kiimahirvi kääntyi nopeasti ja pamautti maalin edestä pallon vastustamattomasti maaliin.

Hetkiä myöhemmin myös kotijoukkue sai sivurajaheiton jälkitilanteesta hyvännäköisen paikan, jossa punapaitojen laiturin keskitys muutti ACE:n kannalta epäonnisesti Arttu Hentulan jalasta suuntaa. Pallo pomppasi yli maalivahti Juuso Auvisen suoraan maalin takakulmaan, ja TPV/2 sai näin onnekkaan tasoitusosuman. Puoliajan hallitsevasta osapuolesta ei silti ollut epäselvyyttä, vaikka ACE kompastui jälleen kerran edeltävien ottelujen tavoin heikkoon viimeistelyyn.

Toiselle puoliajalle ACE saikin lentävän startin. TPV/2:en maalivahdin avaus epäonnistui, ja päätyi suoraan Niko Virtasen jalkaan. Tämä jallitti epäonnisen veräjänvartijan taidokkaasti ja painoi pallon takakulmaan. Virtasen kauden toinen maali syntyi jo 4 minuuttia puoliajan avausvihellyksestä.

Tämän jälkeen TPV/2 alkoi vihdoin päästä pelin juonesta kiinni, ja etsikkoaika oli vajaan tunnin pelin jälkeen. Ensin kotijoukkue sai vapaapotkun aivan boksin reunalta käsivirheen seurauksena, josta pian seurannut kulmapotku jäi pomppimaan vaarallisesti ACE:n maalille. Maalivahti Auvinen selvitti tilanteen kuitenkin rutinoituneesti puolustuksen hyvällä avustuksella. Toisessa päässä Virtanen oli toistaa viime kauden FJK-pelistä tutun tempun korkealla kierteisellä laukauksella, jopa lähes samoilta etäisyyksiltä, mutta tällä kertaa vapaapotkusta lähtenyt laukaus päätyi TPV-maalin ylärimaan.

Vanha sanonta kuuluu, että jos itse et tee, kaveri tekee. 66 minuutin kohdalla TPV/2 onnistui prässäämään ACE:n pelinavaamista ja sai pallonriiston hyvästä paikasta. Pallo pelattiin nopeasti Nuutti Mustalahdelle, jonka laukaus löysi tiensä ACE:n puolustajan jalkojen välistä maalin takakulmaan. Näin tilanne oli jälleen tasan.

Pelin loppua kohti ACE pyrki rikkomaan TPV/2:n tiivistä muotoa, tässä kuitenkaan onnistumatta maalin muodossa. Lähimmäksi maalintekoa pääsi vaihdosta sisään tullut Lyytinen, jonka ohjauksen Virtasen matalaan crossiin Antti Paasi onnistui jälleen peittämään. ACE-leirissä oltiinkin ottelun loppuessa varsin pettyneitä, vaikka pistetili saatiin avattua. Maalinteossa jälleen onnistunut Virtanen kommentoi ottelua seuraavasti:

Pelasimme suhteellisen ehjän 90-minuuttisen ja toteutimme pelisuunnitelmaa melko hyvin. Vanha klisee pelin tappamisesta sopii tähän matsiin varsin hyvin, ja kahdesti hukattu johtoasema olisi ehdottomasti pitänyt pystyä säilyttämään loppuun asti.

Vaikka pistetili vihdoin avattiinkin, tuntui tämä tasuri lähinnä tappiolta. Uusi viikko tuo uuden mahdollisuuden voittamiselle ja joukkueen pelillinen ilme antaa syytä uskoa, että Pato kaatuu perjantaina Kaukajärvellä. – Virtanen

Nummelalaisen kommentti sisälsi samalla ilmaisen mainoksen. Voittotili täytyy avata pikimmiten, ja tähän seuraava mahdollisuus on perjantaina 10.7. Kaukajärven tekonurmella, kun vierailulle saapuu sarjanousija ja Nelosen kaudelta tuttu Tervakosken Pato. Tervetuloa kannustamaan ACE sankoin joukoin voittoon!