Treeneihin paluuta on tässä odoteltukin jo pidempään, ja hienoa, että päästään taas yhdessä pelaamaan!

Näin kommentoi ACE:n viime kauden luottopelaaja, tällä tietoa viimeinen kiinnitys kaudelle 2020, Roope Jetsu.

Roope Jetsu on monille ACE:a seuranneille tuttu kasvo jo futsalin puolelta. Kaudella 2018 kertyivät Nelosessa jo ensimmäiset pelit myös viheriöiden puolella Estudiantesin paidassa. Tätä ennen Jetsu on vaikuttanut kotiseudullaan Keski-Suomessa myös FC Vaajakosken paidassa.

Innolla odotan uutta kautta, henki joukkueessa on loistava. Meillähän on nuori ja nälkäinen jengi, ja nyt on tullut taas hyviä vahvistuksia, joiden kanssa päästään Tommin (Kaipainen) johdolla kehittämään peliä entisestään. Seuraan sitoo hyvän porukan lisäksi myös pelitapa ja rohkeus siihen, että tehdään omaa juttua ja pyritään kehittymään. – Jetsu

Roope Jetsulle ACE:ssa on erityisen mieluista joukkuehenki ja pelitapa.

Kuten monelle muullekin, myös Jetsulle tärkeää on ehjän kauden pelaaminen. Omatoimiselta harjoittelukaudelta mies toivoo pohjakunnon myös nousseen kiitettävälle tasolle. Joukkueen yhtenä vitsiniekkana mies heitti vielä oman mausteensa kauden tavoitteisiin.

Omat odotukset on, että mies olis kaikkien aikojen kunnossa, päästän heti alusta treenaamaan kunnolla ja pelata ehjä kausi. Toki myös joukkeiden saunailloissa täytyy olla hyvällä rytkeellä mukana.

Jetsu on pelannut erilaisissa puolustavissa rooleissa, joista tutuimmaksi on muodostunut laitapuolustajan tontti. Päävalmentaja Kaipainen kuvaili Jetsua monipuoliseksi ja fyysiseksi pelaajaksi.

Jetsu on monipuolinen laitapuolustaja, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Hyvä fysiikka, nopea, kamppailuvoimainen. Myös pallon kanssa taitava ja erinomainen säilyttämään pallonhallinnan joukkueella kovankin prässin alla. Tosi hyvä homma, että Jetsun jatko varmistui, niin laitapuolustusosasto tätä myöten myös selvillä, ja myös tältä osin materiaalin laajuus tulee riittämään.

Joukkue valmis ja kohti kesäkuun kauden alkua

ACE:n joukkue kaudelle 2020 on tämän hetken tietojen mukaan valmis. Joukkue aloitti yhteisharjoittelun viime maanantaina rajoitusten sallimissa puitteissa. Treenitahtia lisätään pikkuhiljaa, kun samalla pelaajisto suorittaa yhteisharjoittelun ohella edelleen omatoimisen treenikauden harjoitteita. Valmennusryhmä Kaipaisen johdolla odottaa kauden alkua kuumeisesti, ja on ollut erittäin tyytyväinen pelaajiston motivaatioon ja siihen tapaan, jolla uudet vahvistukset on saatu sisään.

Ovi on raollaan kakkosjoukkueesta mahdollisesti ponnistaville, mutta noin muuten ollaan oikein tyytyväisiä joukkueen koostumukseen ja tällä tullaan kauteen lähtemään. Harjoittelu nyt korona-aikana on lähtenyt rajoituksista huolimatta kuitenkin ehkä omia ennakointeja paremmin liikkeelle. Toki tässä odottaa kovasti, että kun on tehty aika paljon tällaisia unopposed-harjoitteita, niin pääsisi lähemmäs peliä kesäkuussa, kun treeneissä ymmärrykseni mukaan saa jo pelata ja teettää erinäisiä pelinomaisempia harjoitteita. Joukkue vaikuttaa yhä todella motivoituneelta ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet oikeastaan välittömästi, joten näistä kiitos eritoten pelaajien suuntaan. – Kaipainen

Kauden alkamista odotetaan toki kovasti. Pelit on kuitenkin niitä, joiden vuoksi harjoitellaan ja innolla odotan, että päästään koestamaan ideoita tositilanteessa. Hiukan tässä kaipaa pitkän talven ja pre-seasonin jälkeen jo uutta materiaalia myös analysoitavaksi, niin senkin puolesta pelien alkaminen on oikein hyvä. Pääsee ns. normaaliin rytmiin kiinni!

ACE on sopinut yhden harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua 6.6. TP-T:tä vastaan. Kauden avaa vierasottelu 17.6. Loisketta vastaan. ACE:n kotiavaus on 25.6. Ilves-Kissoja vastaan.

 

A.C. Estudiantesin otteluohjelma 2020:

Ke 17.6. 19:00 Lempäälä Hakkari UK Loiske ACE
To 25.6. 19:00 Hervanta KK ACE Ilves-Kissat
Ke 1.7. 19:00 Hervanta KK TPV/2 ACE
Pe 10.7. 20:00 Kaukajärvi TN ACE Pato
To 16.7. 19:00 Hervanta KK ACE Tampere United
La 25.7. 14:00 Forssa UK FJK ACE
Ke 29.7. 19:00 Hervanta KK ACE PS-44
Pe 7.8. 19:00 Janakkala Turenki TN JanPa ACE
To 13.8. 19:00 Hervanta KK ACE TP-T
Su 23.8. 14:00 Pyynikki TN TKT ACE
Pe 28.8. 20:00 Kaukajärvi TN ACE NoPS