Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Lisää jalkoja laidalle

ACE on tehnyt jatkosopimuksen laitapelaaja Juho Jumiskon kanssa. Kaudella 2019 vikkelää ja juoksukuntoista Jumiskoa nähtiin oikealla laidalla enimmäkseen laiturin tontilla, mutta joukkoon mahtui myös pari ottelua laitapuolustajan paikalla.

Kieltämättä jatkosopimus tuntuu oikein hyvältä, pääsee jälleen olemaan osa kaikin puolin loistavaa joukkuetta. Karanteeniajan omatoimiset harjoitukset ovat olleet pääasiassa lenkkeilyä ja kovavauhtista juoksua. Nämä treenit ovat maistuneet entiselle juoksijalle erittäin hyvin, ja on ollut mukava huomata juoksukunnon kehittyminen, mutta kyllä tässä jo alkaa pelaamista kaipaamaan. – Jumisko

26-vuotiaan kemijärveläisen kauden katkaisi viime kesänä kuitenkin kotiottelussa NoPSia vastaan tullut reisivamma.

Vammoilta en tosiaan ole säästynyt viime vuosina, kun edellinen futiskausi keskeytyi ensin heinäkuussa reisivammaan ja päättyi kokonaan elokuussa nilkkavammaan, joka kesti pitkälle talveen saakka, mutta sen jälkeen terveenä on pystytty. Tosin onhan tässä vielä aikaa rikkoa useampikin paikka ennen kuin pelit alkavat.

Juho Jumisko omaa vahvan juoksijataustan, ja omatoimisella harjoittelukaudella mies onkin viihtynyt juoksuharjoitteiden parissa oikein hyvin.

Juholla on erikoisominaisuuksina järjetön juoksuvoima ja nopeus. Samalla Juholla on nopea reagointikyky, räjähtävä kiihdytys ja erinomainen tasapaino, joten näistä ominaisuuksista saa kyllä aika kattavan paketin 1vs1-pelaamiseen niin ylös- kuin alaskin päin. Viime kaudella Juho pelasi jonkin verran laiturin ohella myös laitapuolustajaa, mutta ehkäpä tälle kaudelle ennakkokaavailuissa mietitään Juhoa ensisijaisesti laiturin paikalle. Intressinä meillä on saada näitä erikoisominaisuuksia näkymään eritoten hyökkäyspäähän. Hienoa, että saatiin Juho mukaan, nimittäin meillä alkaa tämänkin myötä olemaan ylärekisterissä aikamoinen orkesteri kasassa. – Kaipainen

Jumisko on ainakin futsalista monelle ACE:a seuranneelle tuttu pelimies. Kuluneeksi talveksi mies siirtyi Futsal-Liigaa pelanneen PP-70:n riveihin. Jalkapallon puolella Jumisko kuitenkin päätti pukea aiemmalta kesältä tutun paidan, ja hänellä on selkeät tavoitteet sekä omalta että joukkueen osalta. Ykköstavoite on kuitenkin pysyä koko kauden terveenä.

Joukkue on täynnä hyvä yksilöitä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, joten viihtyvyydestä ei ainakaan ole pulaa. Joukkueelta odotan tasaisempaa suorittamista koko kauden ajan. Sijoitusta lähdetään tietysti parantamaan! Omat tilastot jäivät kaudella karusti kiikareille, joten muutama maali voisi olla kiva plussa joukkueen menestyksen lisäksi. Toivottavasti pandemia alkaisi hellittää ja saataisiin vietyä kausi edes jollain tavalla läpi kesän ja syksyn aikana.

Terveiset Meksikosta

ACE tavoitti viime kaudella topparina pelanneen Valtteri Seppälän vaihto-opintojen ääreltä. Jatkosopimuspaperi kirjoitettiinkin etänä. Alunperin Seppälää oltiin kaavailtu rinkiin mukaan kauden puolivälin tienoilla, mutta kauden alun siirtyminen tarkoittaa sitä, että Seppälä voi hyvin olla joukkueen mukana jo kauden alusta saakka. Viime kausi oli jalkapallon puolella Seppälän ensimmäinen ACE:ssa, mutta futsalissa mies on tuttu jo usean kauden ajalta. Moni tunteekin Seppälän iloisena ja vitsikkäänä joukkuepelaajana, eikä vammalalainen ole muuttunut tässä suhteessa lainkaan mantereen vaihdon myötä.

Kyllähän se hieno hetki oli, kun kirjekyyhky toi jatkopahvin. Täällä ollaan nyt kiskottu tequilaa kahden kilometrin korkeudessa, niin jalka kulkee kyllä ens kaudella. Näppäryyttä on tarttunut lantioon salsatunneilta mikä on lisännyt pallovarmuutta alakerrassa entisestään. – Seppälä

Jos jotain positiivista täytyy tästä tilanteesta hakea, niin viruksen takia pääsee kauden avauspeleille. Joukkueeseen on saatu kovia hankintoja, ja odotan kovasti, että pääsee peleille taas. Viime kaudelta ja avausmaali ACE-paidassa tekemättä, niin tällä kaudella on korkea aika laittaa verkotkin tötterölle.

 

Valtteri Seppälä allekirjoitti sopimuksen etänä palmujen alla.

Vade taitaa olla näitä joukkueen vekkuleimpia jätkiä. Kaikkinensa erinomainen joukkuepelaaja ja tuo positiivista energiaa koppiin. Homma ei kuitenkaan mene hassuttelun puolelle, vaan päivittäisessä tekemisessä Vade ottaa vastuuta siitä, että hommat tehdään kunnolla. Kiva saada mies takaisin vahvuuteen Meksikosta ennen pitkää! – Kaipainen

Pelaajana Vade on fyysinen ja nopea toppari, hyvä pääpelissä, hyvä puolustamaan 1vs1. Tyyppinä Vade on ihanteellinen valmennettava, sillä ohjeistukset menee hyvin perille ja hän oppii nopeasti, mutta toisaalta takaisinpäin tulee myös perusteltua mielipidettä ja kysymystä. Vadella lähtee nyt toinen kausi meidän mukana jalkapallon puolella, futsalin puolelta pelaaja onkin entuudestaan jo tuttu, ja odotuksissa on, että kehityskäyrä jatkaa Meksikon visiitistä huolimatta, tai ehkä sen ansiosta, tasaista kulkua ylöspäin.