ACE:n joukkueen rakennus kaudelle 2020 jatkuu edelleen, kun joukkueen sopimuskansio täyttyy kahdella uudella nimellä. Nimensä paperiin kirjoittivat keskikenttäpelaaja Jalmari Ohmeroluoma sekä maalivahti Juho Lundahl.

Samalla seura ilmoittaa järjestelyistään koronavirustilanteen tuomien muutosten pohjalta.

Jalmari Ohmeroluoma nähdään ACE:ssa myös tulevalla kaudella

Jalmari Ohmeroluoma on pelannut ACE:n riveissä pitkään ja on varsin tuttu kasvo joukkueen keskikentältä. Mies sanoikin tunnelmien tulevaa kautta koskien olevan nyt kirjaimellisesti ”odottava”.

Tulevaan kauteen lähden oikein hyvin mielin! Tavoitteet sekä henkilökohtaisella että erityisesti joukkueen tasolla ovat korkealla ja sitä ei oikein edes malta odottaa, milloin pääsee viheriölle taas pallon perään. Preseason on sujunutkin hyvin ja mukana on paljon hyviä jätkiä ja yhteishenki joukkueen sisällä on korkea. Tässä olisi kaikki hyvät menestymisen ainekset, kunhan yksi virus saataisiin vain kuriin kilpaurheilua estämästä.

Viime kauden pilasi Ohmeroluoman osalta ikävät loukkaantumiset. Myös tästä syystä lienee sanomattakin selvää, miksi halu päästä takaisin kentille on todella korkealla.

Viime kausi oli omalla kohdallani todella rikkonainen, ja lopulta varsinaisia virallisia pelejä ei kertynyt juuri ollenkaan. Viime kauden jälkeen onkin hieman taas extramotivaatiota pärjätä korkealla tasolla ja kehittyä pelaajana vieläkin paremmaksi. – Ohmeroluoma

Jalmari Ohmeroluoma on tuttu kasvo ACE:n keskikentältä.

Päävalmentaja Tommi Kaipaiselle Ohmeroluoma on hyvin tuttu pelaaja, sillä ”Jallu” on ollut ACE:n matkalla Kolmoseen mukana aivan alkutaipaleilta lähtien.

Jallu on ollut meille tärkeä pelaaja matkalla Kolmoseen. Valitettavasti viime kausi oli hänen osaltaan aikalailla ohikausi loukkaantumisten vuoksi, mutta tällä kaudella on ryhmässä mukana ja myös ennestään kovassa keskikentän kilpailussa.

Jallu on omimmillaan keskikentän pohjalla peliä tekevässä roolissa, johon hänellä onkin erinomaiset valmiudet. Joitain ominaisuuksia eritelläkseni, niin Jallulla on erinomainen potkutekniikka, laaja syöttövalikoima ja oikeastaan hän on kokonaisvaltaisesti hyvin peliälykäs pelaaja, joka nimenomaan uskaltaa pelata jalkapalloa. – Kaipainen

Juho Lundahl täydentää ACE:n maalivahtiosaston

ACE sai varmistuksen myös kolmannen maalivahtinsa jatkosta, kun Juho Lundahlin nimi saatiin sopimuspaperiin.

Lundahlin Juho tuli meidän rinkiin viime kaudelle mukaan. Hän on treeneissä mukana viimeisen päälle hyvällä energialla. Juho on erittäin urheilullinen ja räjähtävä maalivahti, minkä ansiosta hän ehtii 1vs1-tilanteissa hyvin lähelle hyökkääjää ja onkin tosiaan erinomainen lähitorjuja.

Kaikkinensa meillä on erinomainen maalivahtikolmikko ja kun kaikkien jatkot varmistui, niin tiedetään, että syvyys riittää meillä tällä osastolla. – Kaipainen

Siinä missä luonnollisesti Kaipainen oli innoissaan maalivahtiosaston syvyydestä, oli innoissaan myös itse maalivahti Lundahl, ja odottaa niin ikään malttamattomana kauden alkua. Lundahlilla olikin selkeästi tiedossa henkilökohtaiset tavoitteet ja odotukset tulevalle kaudelle.

Hyvällä fiiliksellä lähden ACE-uran toiseen kauteen. Meillä on tällä hetkellä laaja ja kova nippu ja mahdollisuudet saavuttaa tulevalla kaudella mitä vain. Omalta ja joukkueen kohdalta tavoitteet onkin asetettu korkealle. Ilman loukkaantumisia olisi tavoitteena nostaa oma pelaaminen uudelle tasolle. Myös kehittyminen toimivaksi osaksi ACE:n pelitapaa, jossa myös maalivahdilla on pallollista roolia, kuuluu isoihin tavoitteisiin tälle kaudelle. Puolustussuuntaan maalivahdin homma onkin sitten aika yksinkertaista: kaikki pitäisi hakea.

Juho Lundahlilla lähtee käyntiin toinen kausi ACE:n paidassa.

Lundahl luettelee vahvuuksiksiin nopeuden ja pelinlukutaidon, jotka korostuvat eniten läpiajoissa. Joukkuetovereille lähtee suitsutusta siitä, että yksissäkään treeneissä ei pääse helpolla: joukkueessa on paljon hyviä maalintekijöitä, jotka takaavat kehittymisen viime kaudesta.

Kaiken kaikkiaan ennakoisin, että ACE on tulevalla kaudella tiivis pallonhallintajoukkue, josta vastustajien on erittäin vaikea löytää heikkouksia, mihin iskeä. Vaikeampiinkin peleihin viimeistään valmennus vetää sen ässän hihasta, millä pelit käännetään meidän eduksi. – Lundahl

Koronavirustilanteen vaikutukset ACE:n toimintaan

Koronavirustilanteen takia monet urheilusarjat ympäri maailmaa on jouduttu keskeyttämään ja myös liikuntapaikkoja sulkemaan. Tämä koskee myös Suomea ja sitä kautta ACE:a, joka on hyvin tietoinen pandemiatilanteesta. ACE noudattaa viranomaisohjeita ja seuran harjoitukset ovat toistaiseksi peruttu. Kauteen valmistautuminen jatkuu kuitenkin vaihtoehtoisin keinoin. Päävalmentaja Kaipainen kuvaili joukkueen valmistautumisesta tällä hetkellä tarkemmin:

Joukkueen arki muuttui aika totaalisesti. Tällä hetkellä pelaajat tekevät omatoimista kunto-ohjelmaa, kun joukkueella ei harjoituksia ole. Kokoonnumme verkossa kerran viikossa joukkueen kanssa ja käymme sitä kautta yhdessä läpi pelin eri osa-alueita. Samalla pystymme vaihtamaan kuulumisia ja pitämään joukkuehenkeä yllä, joka omalta osaltaan lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Vaikka tilanne on hyvin vaikea ja omalta osaltaan hankaloittaa joukkueen valmistautumista kauteen, pyrkii Kaipainen näkemään tilanteessa myös parempia puolia.

Valmennustiimin puolella valmistaudutaan kauteen eri tavoin. Tämänhetkinen tilanne mahdollistaa sen, että pääsemme suunnittelemaan harjoittelua vieläkin paremmin ja yksityiskohtaisemmin, kuin mitä toistaiseksi on ehditty. Pystymme nyt myös esimerkiksi scouttaamaan vastustajia tarkemmin, mitä kautta meillä tulee harjoitusviikkoihin yksityiskohtaisempaa sisältöä siihen, miten lähdemme pelaamaan eri vastustajia vastaan. Tiivistettynä oikeastaan on sellainen tunne, että tilanteen takia voimme nyt luoda yksityiskohtaisemman ja kokonaisvaltaisemman suunnitelman kaudelle, mitä olimme tammikuun alkuun mennessä ehtineet.