ACE varmisti kahden runkopelaajansa kiinnityksen, kun seuran seniori Mika Knuuti ja keskikentän pohjan kapellimestari Timo Uljanoff allekirjoittivat sopimukset tulevaa kautta koskien.

Nopeutta, fyysisyyttä ja pallonhallintataitoa. Näitä ominaisuuksia ACE saa Mika Knuutilta ja Timo Uljanoffilta.

Timo Uljanoff oli mielissään viime sunnuntaina sopimuksen allekirjoittamisesta. Vieressä myhäili toinen sopimuksen allekirjoittaja Mika Knuuti. Miehet edustavat ACE:n konkariosastoa, sillä molemmat ovat pelanneet seurassa jo usean kauden ajan, ja esiintyneet samoissa väreissä myös futsalin puolella.

Suoraviivainen ja fyysinen vauhtikone

Mika Knuuti on joukkueen vanhin pelaaja. ”Vanhuus” ei ainakaan tunnu näkyvän miehen liikkeessä, sillä juoksutesteissä Keminmaan kasvatti onkin kellottanut joukkueen nopeimpiin kuuluvan ajan. Viime kaudelta mieleen on painunut erityisesti kauden avausottelussa nähty suoritus Ilves-Kissoja vastaan, jossa Knuuti karisti puolustajan kannoiltaan ja karkasi laidalta eteenpäin tarjoten namupassin takatolpalle Niko Virtaselle. Suoraviivainen rymistely onkin poikinut liikanimen ”Hirvi”.

Knuuti on pelaajatyyppinä enemmän suoraviivainen menijä, ja näitäkin toki tarvitaan. Tulemme käyttämään häntä tulevalla kaudella todennäköisesti laiturina tai ysinä ja erityisesti, kun tarvitsemme vauhtia ja rymistelyä kärkeen. Nopeutensa lisäksi Knuuti on myös erittäin fyysinen ja hyvä suojaamaan palloa. Vaikka meillä on hyökkäyspäähän nopeita pelaajia, tuo Knuuti fyysisyydellään tähän uuden ulottuvuuden. – Kaipainen

Viime kaudella Knuuti esiintyi yhteensä 17 ottelussa onnistuen kerran maalinteossa ja antaen 3 maalisyöttöä. Tuolloin Knuutia nähtiin välillä myös laitapuolustajan roolissa, mutta tälle kaudelle päävalmentaja Kaipainen on kaavaillut enemmän hyökkäyspään roolia. ACE:n konkariosaston edustajalle jatkosopimuspäätös oli helppo, ja mies odottaa jo malttamattomana tulevaa kautta.

Useampi vuosi on jo ACE:ssa tullut tahkottua eri sarjatasoilla, joten mikäs sen mukavampaa kuin kirjoittaa jatkosopimus! Tekemisen taso on noussut hurjasti pelaamieni vuosien aikana, ja tällä hetkellä meillä on koossa heittämällä iskukykyisin nippu,
joka tulee aiheuttamaan pettymyksiä vastustajilleen. Rinkiin on saatu lisää leveyttä ja laatua, joten joukkueen suoriutumisen voi olettaa pysyvän hyvänä mahdollisten pienten loukkien ja poissaolojen myötäkin.

Viime kautta ajatellen toivon, että tällä kaudella ollaan joukkueena tuloksellisesti tasaisempia. Viime kaudella pystyttiin ryöstämään pisteitä ennakolta koviltakin joukkueilta, mutta sitten toisaalta taas menetettiin pistepotteja häntäpään joukkueille.

Henkilökohtaisista tavoitteista Knuuti kuvaili kaudelle seuraavasti:

Henkilökohtaisesti viime kaudelta itselleni jäi hampaankoloon muutama missattu maalipaikka, joista paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu kääntää ottelu meille. Tulevalle kaudelle pyrin tuomaan entistä enemmän juoksu- ja vääntövoimaa kentän molempiin suuntiin. Vahvuuksiani ovat pitkät pystyjuoksut ja kaksinkamppailupelaaminen, joita toivon mukaan pystyn hyödyntämään entistä enemmän hyökkäystehojen ja maalien muodossa tulevalla kaudella.

Pallonhallintaa ja riistopelaamista keskikentän pohjalle

ACE:n toimistolle on saatu tiiliseinä!

Näin huudahti vitsikkäästi Timo Uljanoff, kun miehestä napattiin kuva sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Huumoriveikkona mies antoi kieli poskessa kommentteja tuntemuksistaan enemmänkin:

Erittäin hyvillä fiiliksillä uuteen kauteen! Miehet ja peli on seksikkäitä, niin eihän tässä oikeastaan edes malta odottaa kauden alkua. Treeneissä on ollut hyvä pöhinä päällä ja viime kauden runkoon on saatu muutamia lisävahvistuksia. Kova luotto porukkaan, että ollaan kärkikahinoissa tulevalla kaudella.

Timo Uljanoff on ollut viime kaudet ACE:n keskikentän ankkuri. Viitasaarelainen on vahvimmillaan erityisesti pallonkäsittelyssä, pelin avaamisessa ja kaksinkamppailuissa. Kaipainenkaan ei säästellyt sanojaan kuvaillessaan ”Timpan” tärkeyttä joukkueelle:

Timpan jatkaminen meillä on mahdollisesti yksi tärkeimpiä jatkosopimuksiamme. Hän on ollut viime kaudet todella keskeinen pelaaja meille, jolla on jokseenkin uniikit pohjapelaajan ominaisuudet. Hän on todella vahva prässiä vastaan sekä häneltä on vaikea riistää palloa, ja se onkin se asia, mikä tekee hänestä niin kiinnostavan vaihtoehdon kutospaikalle. Hän soveltuu myös hyvin sekä yhden että kahden pohjapelaajan systeemiin. Kaiken muun lisäksi hän auttaa meitä todella paljon puolustussuuntaan työmäärällään, toimintasäteellään sekä riistopelaamisellaan.

Sen lisäksi, että Uljanoff on Knuutin ohella pitkän linjan ACE:lainen, edustaa hän niin ikään Knuutin kanssa myös yhtä erikoisinta osastoa seurassa, nimittäin rakennusalaa. ACE:n pelaajistosta hyvin merkittävä osa on rakennusalan opiskelijoita, mutta Uljanoff on hankkinut koulutuksensa osaston toistaiseksi ainoana ammattikorkeakoulusta yliopiston sijaan. Villimpien huhujen mukaan ACE:n toimistotyömaan johtaminen onkin miehen osoite yleensä varsinaisen työpäivän jälkeen.

Joo, on pitänyt vähän opettaa noille teekkareille tuota käytännön puolta, niin päivät venynyt. Ollaan vaihdeltu noita ACE:n toimiston seinien tyyliä tässä käytännössä viikottain. Viimeisimpänä opeteltiin muuraamaan. Ajattelin, että ensi viikolla rapataan oikein urakalla.