Neljäs ACE:n uusi hankinta saapuu seuraan Åbo IFK:sta. Saku-Aleksi Peltonen tuo joukkueeseen nopeutta, taitoa ja kestävyyttä.

Saku-Aleksi Peltonen oli tyytyväinen mm. siitä, miten uusi seura on hänet ottanut vastaan.

Hyvä fiilis sopimuksesta! Jengi on ottanut hyvin vastaan ja treeneissä on kaikilla hyvä meininki. Hienolta tuntuu päästä pelaamaan jätkien kanssa.

Näin kommentoi sopimuksen allekirjoittamista ACE:n kanssa nuori Saku-Aleksi Peltonen. Hyvä fiilis on varmaan myös Antti Haavistolla, sillä Peltosesta tulee samalla joukkueen uusi nuorin pelaaja. Palloja keräilee jatkossa treenien jälkeen siis joku muu.

Peltonen on edustanut B-junnuista eteenpäin Åbo IFK:ta. Tuolloin tutuksi tulivat sekä B-junnujen Kakkonen ja Ykkönen, mutta samanaikaisesti ”Peltsi” nostettiin myös Åbo IFK:n edustusmiehistöön Kolmoseen. Ominaisin pelipaikka löytyy hyökkäävistä keskikenttärooleista, mutta laidalla pelaaminenkin onnistuu.

Tulemme todennäköisesti käyttämään Peltsiä pääosin keskisektorilla ja hyökkäyspään erilaisissa rooleissa. Ylipäätään tärkeää on, että meiltä löytyy monipuolisia pelaajia, jotta pystymme muuttamaan pelimuodostelmaa tarvittaessa hieman eri asentoihin. Yksi teemojamme tähän mennessä onkin ollut monipuolisuus, ja tähän muottiin Peltsi sopii erinomaisesti. Hän on taitava, nopea, kestävä ja erinomainen jalkapalloilija meille. – Kaipainen

Peltonen oli mielissään uudelta paikkakunnalta nopeasti löytyneestä uudesta seurasta.

Odotukset on melko korkealla. Treenatessa olen huomannut, miten paljon joukkueesta löytyy potentiaalia, kun tehdään oikeita asioita. Itse koitan vain tuoda oman panokseni mukaan ja sitä kautta parantaa ACE:n peliä. – Peltonen

Omiksi vahvuuksiksini laskisin nopeuden ja kestävyyden, ja näitä koitan joukkueen peliin tuoda. Pallokontrollikin on ihan kohtalaisella tasolla. Hyvät fiilikset tulevaa kautta kohti.

Harjoitusottelu ACE – RiPS 4-1

Peltonen on pelannut harjoituskauden molemmissa harjoitusotteluissa TKT:tä ja Ilves-Kissoja vastaan. Hän oli mukana myös viime viikonloppuna, kun ACE sai vieraakseen vaihteeksi joukkueita Pirkanmaan ulkopuolelta. Vastaan asettui Kaupin tekonurmella Riihimäen Palloseura, joka jäi lopulta jalkoihin isäntien käsittelyssä. ACE:n maaleista vastasivat Antti Haavisto, Tuomo Hentilä ja Juha Franssila. Yksi maali merkattiin RiPS:in omaksi maaliksi.

ACE:n seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana sunnuntai-iltana Pirkkahallissa TP-T:tä vastaan.