ACE:n toinen uusi kiinnitys on enimmäkseen pääkaupunkiseudulla tähän asti pelannut Pietu Lyytinen. Vaasassakin uransa aikana vaikuttanut laituri tuo joukkueeseen lisää jalkoja ja haastovoimaa.

Pietu Lyytinen uskoo tuovansa joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.


Pietu Lyytinen siirtyy joukkueeseen Helsingin IFK:n organisaatiosta, jossa viimeksi pelasi Uudenmaan piirin Kolmosessa HIFK/2:ssa. Sarjataso on siis jo entuudestaan tuttu, ja ACE:nkin toiminta on tullut tutuksi talvikaudella futsalin merkeissä. Peliuran aikana Lyytinen on kerinnyt edustaa myös Vaasan IFK:ta.

Aikaisempia seuroja ovat Helsingin ja Vaasan IFK, josta edellisessä viettänyt jo vuosikymmenen ja jälkimmäinen tuli tutuksi opiskelujen aikana. HIFK/2:n kanssa Kolmosessa tuli yhteensä pelattua yli 5 kautta.

Lyytinen on päässyt sekä omasta että valmennuksen mielestä hyvin seuraan sisään. Sekä päävalmentaja Tommi Kaipainen että Lyytinen olivat mielissään sopimuksen synnystä.

Huippufiilis tulla useamman pääkaupunkiseudun Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen pelaamaan Pirkanmaan piiriin, ja toivottavasti taistelemaan myös Kakkoseen noususta. Meillä on hyvät eväät haastaa Kolmosessa kaikki joukkueet. – Lyytinen

Pietu on ehdottomasti vahvistus meidän hyökkäyspäähän. On nopea, taitava ja työteliäs pelaaja, joka väläytteli vaarallisuuttaan Kissat-pelissä. Hänellä on aiempaa kokemusta tältä sarjatasolta ja se tekemisestä kyllä näkyykin. Aktiivisuus, asenne ja tekeminen ylipäänsä ollut hänellä treeneissä aivan kiitettävällä tasolla. – Kaipainen

ACE mielletään edelleen enimmäkseen opiskelijoiden seuraksi, ja tässäkin suhteessa Lyytinen sopii joukkueen profiiliin. Kauppatieteiden opinnot ovat viimeistä sinettiä vaille valmiit, vaikka opiskelijaseuraan päätyminen ei uuden seuran etsinnässä pääprioriteetti ollutkaan. Itseään Lyytinen kuvaa mielellään sisään leikkaavaksi ja pelirohkeaksi laituriksi.

Itselle suurin syy liittyä miehistöön on hyvä fiilis treeneissä ja laatu tekemisessä, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Oikealta laidalta usein sisään leikkaavana linkkinä tuon joukkueeseen voimaa, kestävyyttä ja pelirohkeutta.