ACE varmisti lisää pelaajia niin puolustukseen, keskikentälle kuin hyökkäyspäähänkin. Laitapuolustaja Miika Varjonmaa, keskikenttäpelaaja Miika Tuovinen sekä laitahyökkääjä Rasmus Hämäläinen tekivät myös ensi kautta koskevan sopimuksen seuran kanssa.

Yksi jokaiselle kentän osa-alueelle. Miikat Varjonmaa (vasemmalla) ja Tuovinen (oikealla) sekä Rasmus Hämäläinen (keskellä) ovat juuri kirjoittaneet nimensä sopimuspaperiin.


Nouseva laitapuolustaja

Miika Varjonmaalla alkaa kolmas kausi ACE:n jalkapallojaoston mukana. Ensimmäisen kauden katkaisi työt Helsingissä, viime kaudella pistemerkintöjä kertyi yhden maalin ja neljän maalisyötön verran. Päävalmentaja Kaipainen luonnehti pelaajaa seuraavasti.

Varjonmaan Miika on hyökkäysvoittoinen laitapuolustaja, jonka erikoisominaisuus on oikein ajoitetut nousut. Varjonmaa tarjoaa meille vaihtoehdon eritoten silloin, kun haluamme laitapuolustajan avulla tuottaa leveyden yläalueille. Keskityksillään hän onnistui tarjoilemaan muutaman maalisyötön viime kaudella ja näitä odotetaan tietysti tällä kaudella lisää.

Pelaajalle itselleen jatkopäätös oli helppo, ja odotuksia on tulevaan kauteen niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisellakin tasolla.

Tuntui hyvältä lyödä nimi paperiin. ACE:ssa pelaaminen on monella tasolla mielekästä. Olen kehittynyt pelaajana koko ajan ja nautin osana tätä joukkuetta olemisesta. Meillä on mahtavia tyyppejä joukkue täynnä valmennusta myöten, ja todella taitavia yksilöitä. Viime kausi näytti, että pystymme pärjäämään tällä tasolla hyvin, ja odotankin, että tällä kaudella meillä on kaikki mahdollisuudet taistella sarjan kärkipaikoista.

Jonkin verran perfektionistin vikaa itsessäni kai on, ja oma tavoite onkin pelata ”tasaisempi” kausi kuin aiemmin. Joka kauteen mahtuu parempia ja heikommin menneitä otteluita, joten haluan omalla tekemisellä joka pelissä varmistaa sen, että autan joukkuetta mahdollisimman hyvin. Tietysti ehjänä pysyminen on tärkeää myös.

Tuovinen tukemaan hyökkäyksiä

Miika Tuovinen on ACE:sta monille tuttu myös futsalparketeilta. Vaikka viime kaudella keskikentän pallotaituri pääsi kunnolla sisään vasta kauden puolenvälin jälkeen, syntyi tulosta silti kahden maalin ja kahden maalisyötön muodossa. Hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta on siis kyse.

Viime kaudella Tuovinen pääsi oikeastaan sisään kauden puolenvälin jälkeen ja tekeminen näkyi 2+2 tehomerkinnöin. Nyt hän on hyvin jatkanut tästä jo pre-seasonilla ja toiveissa on, että hänen panostaan saadaan tällä kaudella enemmän joukkueen käyttöön. Pelaajana hän mm. nousee hyvin taustalta boksiin ja puolustussuuntaan puolustaa hyvin syöttölinjoja pois ollen erinomainen syötönkatkoja. – Kaipainen

Tuovinen kommentoi itse sopimustaan lyhyesti seuraavasti:

Tottakai hyvillä fiiliksillä, kun pitkään jatkunut ACE-ura saa jatkoa. Luottavaisin mielin kohti kauden alkua, sillä joukkueen tekemisessä on sitä laatua, mitä tällä sarjatasolla pärjäämiseen tarvitaan.

Maalintekijä ja prässipelaaja

ACE sai tärkeän laiturikiinnityksen, kun Rasmus Hämäläinen allekirjoitti jatkosopimuksen. Hämäläinen kuuluu myös näihin ACE:laisiin, jotka ovat olleet mukana nousemassa Kolmoseen aina Kutosesta asti. Mukavat kuusi maalia ja kaksi maalisyöttöä viime kaudelta eivät kuitenkaan riittäneet lahtelaiselle, vaan tavoitteina on myös maalimäärän kasvattaminen.

Hyvillä mielin uuteen kauteen. Pitkästä aikaa ei noustu sarjaporrasta ylöspäin, joten vastustajat ovat pääosin tuttuja ensi kaudella.

Tulevalta kaudelta odotan, että jatketaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Jo viime kaudella pystyttiin kaikki joukkueet haastamaan, mutta hiukan maksettiin vielä oppirahoja kokeneita Kolmosen joukkueita vastaan. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan ehjän kauden ja kenties tekemään muutaman maalin enemmän kuin viime kaudella.

Yksi Hämäläisen erityisominaisuuksista on vahva prässipelaaminen. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta myöskään joukkueen sisällä, ja ahnas vastustajan alakerran paineistaminen onkin poikinut lempinimen ”Rässi-Rasse”.

Hämäläinen viihtyy enimmikseen oikealla laidalla. Hän on kuitenkin suhteellisen kokonaisvaltainen pelaaja varustettuna hyvällä pelikäsityksellä, joten ei ole poissuljettua, ettemmekö hyödyntäisi häntä muuallakin. Rasse on lisäksi todella työteliäs ja taitava pelaaja prässissä, joten jahka saamme ajettua sisään hieman aggressiivisempaa tapaa puolustaa, kuin mitä pre-seasonilla on tähän mennessä nähty, niin näille Rassen ominaisuuksille tulee olemaan käyttöä. – Kaipainen

Lisää sopimusuutisia on luvassa tulevalla viikolla.