Lauantaina ACE:n toimistolla kävi jälleen kuhina, kun seura pääsi taas sopimukseen useamman pelaajan kanssa. Tällä kertaa nimensä sopimuspaperiin laittoivat monikäyttöpelaajat Roope Pöyry ja Topias Tuomola sekä joukkueen viime kauden paras maalintekijä Tuomo Hentilä.

Tuomo Hentilä, Roope Pöyry ja Topias Tuomola jatkavat ACE:n paidassa.

ACE:lle tärkeä uutinen oli hyökkääjä Tuomo Hentilän jatkaminen seuran paidassa. Viime kaudella Kolmosessa Hentilä oli joukkueen paras maalintekijä 12 maalilla. 20 ottelussa maalien kaveriksi mahtui myös yksi maalisyöttö. Pitkänhuiskea kärki oli tyytyväinen sopimuksesta ja odottaa innolla tulevaa kautta.

Hyvät fiilikset päästä jatkamaan ACE:ssa. Itse olen ollut mukana kutosdivarista asti ja on ollut hieno seurata, kuinka joukkue on vuosi vuodelta kehittynyt hurjaa vauhtia. Toivottavasti tulevana kesänä pystytään ottamaan seuraava askel eteenpäin ja kamppaillaan viime kautta paremmista sarjasijoituksista.

Päävalmentaja Tommi Kaipainen oli luonnollisesti tyytyväinen maalintekijänsä jatkosta ja kommentoi myös tyylinsä mukaisesti hieman analyyttisemmin.

Tuomo on viime kaudet kantanut meillä päävastuun ysipaikalla. Hän on todella monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan useampaakin erilaista ysipaikan roolia. Edelliset kolme kautta Tuomolla ovat olleet erinomaisia ja oli ilo huomata, että ensimmäisellä Kolmosen kaudella hän pystyi kasvattamaan maalimäärää edelliskaudesta divaria alempana.

Juuri nyt pre-seasonilla Tuomon pelaaminen näyttää vaarallisemmalta kuin koskaan mm. parantuneiden pystyliikkeiden ansiosta. Paineita asettamatta voi ehkäpä hekumoida, josko tällä kaudella nähtäisiin parasta Tuomoa koskaan.

Monikäyttöpelaajat Pöyry ja Tuomola

Hentilän lisäksi ACE ilmoittaa, että Roope Pöyry ja Topias Tuomola jatkavat seurassa myös tulevalla kaudella. Molemmat ovat Estudiantesia seuranneille niin ikään tuttuja kasvoja, sillä molemmat ovat pelanneet joukkueessa jo useamman kauden. Päävalmentaja Kaipaisen mukaan molemmat pelaajat ovat joukkueelle tärkeitä erityisesti siksi, että pystyvät pelaamaan useammalla pelipaikalla: Pöyry viihtyy sekä laitahyökkääjänä että -puolustajana, Tuomola valmentajan mukaan käytännössä missä vain.

Pöyryn Roope on joukkueelle todella arvokas pelaaja pystyessään pelaamaan sekä laituria että laitapuolustajaa laadukkaasti. Roope on vahvan palloilulajitaustansa vuoksi hyvin peliälykäs ja erittäin kamppailuvoimainen pelaaja. Roopella lähtee meidän mukana nyt neljäs kausi ja odotuksissa on, että Roopen kehityskäyrä jatkaa kulkua ylöspäin, kuten aikaisemmilla kausilla. – Kaipainen

Topias on yksi näistä pelaajista, keitä olen valmentanut koko lyhyen valmennusurani ajan. Hän on myös Tuomon ja muutaman muun ohella pelaajia, jotka ovat olleet meidän matkassa Kutosesta saakka. Topias on erittäin monikäyttöinen, pelikova ja taitava pelaaja. Monikäyttöisyytensä vuoksi Topiasta onkin käytetty hyvin usein siellä missä on tarvittu ja mies on vastannut huutoon. Näkisin tässä vaiheessa, että sama jatkuu tulevallakin kaudella ja Topias tulee olemaan erittäin tärkeä osa meidän kokonaisuutta. – Kaipainen

Pöyry kommentoi nimen lyömistä paperiin seuraavasti ja kuvasi myös omia toiveitaan tulevasta kaudesta:

Oli helppo päätös jatkaa, kun saa harjoitella ja pelata hyvässä valmennuksessa. Omalta osalta toivon ehjempää kautta kuin viime vuonna loukkaantumisten osalta. Pre-seasonin pääsi nyt aloittamaan paljon aikaisemmin, joten tässä ehtii hyvin treenata sekä pelitapaa että fysiikkaa. Odotan, että joukkueena saadaan kehitettyä pelaamista viime kauteen nähden ja pystytään sitä kautta ottamaan enemmän pisteitä myös sarjan kärkijoukkueilta.

Niin ikään Tuomola kertoi jatkamispäätöksen olevan helppo.

Meillä on hyvä joukkuehenki ja kilpailukykyinen joukkue. Tulevalle kaudelle lähdetään kehittämään joukkueen pelitapaa entisestään ja uskon, että oma sekä joukkueen pelaaminen ottavat harppauksia eteenpäin kauden aikana. – Tuomola

Harjoitusottelussa Kissat vahvempi

Viime viikon tapaisesti uusia pelaajia julkistettiin harjoitusottelun yhteydessä. Aamutuimaan lauantaina pelatussa ottelussa ACE sai vastaansa hyvin vahvistuneen ja sarjan voittajasuosikkeihin povatun Ilves-Kissat. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, kun Kissat vei ottelun itselleen lopulta tylysti 6-0. Kommentteja ottelusta antoi päävalmentaja Kaipainen.

Peli oikeastaan tarjosi meille sitä, mitä lähdimmekin hakemaan: todellisen mittarin ja valtavasti lisää informaatiota. Meillä oli ottelussa numeroista huolimatta hyviä hetkiä ja suorituksia. Pääsimme näkemään, miten päivän valittu pelitapamme ja yksittäiset pelaajat performoivat sarjan parhaisiin joukkueisiin povattua joukkuetta vastaan. Mm. näiden tietojen perusteella pääsemme fokusoimaan harjoitteluamme tulevan kuukauden aikana jälleen tärkeimpiin kehityskohteisiin ja uskon, että pelistä saatu tieto auttaa meitä tekemään parempia päätöksiä mm. pelitapakysymyksissä ihan koko kautta koskien.

Lisää sopimusuutisia Estudiantesilta on luvassa tulevalla viikolla.