ACE julkaisi eilen ensimmäiset sopimuspelaajansa tulevalle kaudelle. Viime kaudella seuran väreissä esiintyneet Mikko Nieminen, Juuso Maskonen, Antti Haavisto, Juuso Auvinen sekä Valtteri Kannosto jatkavat joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Tyytyväisiä miehiä. Mikko Nieminen, Juuso Maskonen, Antti Haavisto, Juuso Auvinen ja Valtteri Kannosto olivat yhtä mieltä siitä, että ACE:ssa jatkaminen oli helppo päätös.


ACE julkaisi eilen illalla pre-seasonin toisen harjoitusottelun yhteydessä ensi kauden ensimmäiset sopimuspelaajat. Päävalmentaja Tommi Kaipainen oli mielissään, että seura sai pidettyä joukkueessa viime kauden tärkeitä palasiaan.

Luonnollisesti todella tyytyväinen, että tämä viisikko meillä myös tulevalla kaudella mukana. Ovat sitoutuneita pelimiehiä ja tärkeitä runkopelaajia meille.

Maalivahtikaksikko Juuso Auvinen-Valtteri Kannosto oli vartioimassa Estudiantesin tolppien väliä myös edellisellä kaudella 2019. Yhteensä 22 ottelussa tandemi jakoi torjuntavastuun likipitäen puoliksi. Molemmat veräjänvartijat olivat hyvillä mielin, kun saivat lyödä nimikirjoituksen paperiin.

Hieno saada jatkaa pelaamista ACE:ssa! Itselle kolmas kausi alkamassa ja joka vuosi olen itse kehittynyt ja joukkuena ollaan menty eteenpäin. Vahva usko, että sama jatkuu tänäkin vuonna. – Kannosto

ACEssa jatkaminen oli itsestäänselvyys, meillä on todella hyvä joukkuehenki ja mielenkiintonen projekti. Pelaamisesta täällä nauttii ja pelitapa kehittää myös pelaajia. – Auvinen

Auvinen ja Kannosto olivat myös yhtä mieltä siitä, että tulevalla kaudella joukkue pystyy parantamaan peliään sekä sijoitustaan sarjataulukossa.

Viime kesänä osoitettiin, että pärjätään tällä tasolla yksilöinä ja joukkueena. Nyt sama runko jatkaa ja saatu hyviä vahvistuksia, eli tällä kaudella päästään näyttämään, että kuulutaan tän sarjan kärkipäähän. Odotan meiltä ensi kaudella voittavaa jalkapalloa ja taktisesti edistyksellistä ja kokeilullista futista, minkälaista ei oo Suomen alasarjoissa koskaan nähty. – Auvinen

Jalalla pelaaminen on ollut tärkeässä roolissa ACE:n pelisysteemissä, ja maalivahtien taitotaso on kiinnitänyt Kaipaisen huomion myös tällä osa-alueella. Luonnollisesti luotettavien maalivahtien kiinnittäminen ensi kaudelle miellytti päävalmentajaa oikein paljon.

Auvinen ja Kannosto ovat hyvin sisäistäneet meidän filosofian ja maalivahdin vaativan roolin siinä. Heiltä molemmilta löytyy tärkeän torjuntapuolen ja 1vs1-osaamisen lisäksi myös kykyä ja malttia ratkoa pelin avaamisessa säännöllisesti esiintyviä tilanteita.

Toppariosastolle täsmäkiinnitykset

Mikko Nieminen on pitkän linjan ACElainen myös futsalkenttien puolelta. Päävalmentaja Kaipainen on tuttu vuosien varrelta ja Mäntän kasvatti on tyytyväinen, että saman valmennuksen alla voidaan jatkaa myös tulevana kesänä.

Helppo päätös jatkaa ACE:ssa. Tuttu runko ja valmennus jatkavat, joten tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta. Tommin valmennusaikana on joka kausi parannettu pelaamista ja uskon, että siihen pystytään tälläkin kertaa. Jo viime kaudella aiheutettiin pistemenetyksiä kärkijoukkueille, joten jatketaan siitä ja napsitaan paremmalla prosentilla pisteitä sarjan muilta joukkueilta.

Omalta osaltaan Nieminen toivoo, että pystyisi pelaamaan aiempia ehjemmän kauden. Jämäkkä ja itsensä täysillä likoon pistävä toppari on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista aiempina vuosina.

Henkilökohtaisesti viime kaudet ovat olleet enemmän ja vähemmän rikkonaisia, joten ensisijaisena tavoitteena on pysyä ehjänä ja saada fyysinen kunto nostettua sarjan edellyttämälle tasolle.

Antti Haavistolla lähtee käyntiin toinen kausi Hervannan Los Blancosissa. Pallollisesti vahva pelaaja stunttasikin muutamaan otteeseen viime kesänä myös keskikentän pohjalla.

Positiivisen viime kauden jälkeen odotan vielä parempaa kesää. Pelaaminen ACE:ssa on hauskaa ja hyvä meininki tulee varmasti näkymään tuloksina ensi kaudella.

Nieminen ja Haavisto edustavat modernia topparityyppiä parhaasta päästä. Heillä on monipuolinen syöttövalikoima ja ovat molemmat hyviä kuljettamaan. Mm. nämä on meidän avauspelaamisen kannalta keskeisiä taitoja. – Kaipainen

”Meidän oma David Silva”

Estudiantesia aiemmat kaudet kipparoinut Juuso Maskonen on ollut tärkeä palanen ACE:n keskikenttää. Nimen kirjoittaminen sopimuspaperiin oli iso asia niin seuralle, kuin herralle itselleen.

Hyvältä tuntui päästä laittamaan nimi paperiin! Pre-season on lähtenyt mukavasti käyntiin ja joukkueessa on vahva kehittymisen halu.

Keskikenttäpelaaja on innoissaan tulevasta kaudesta ja siitä, miltä joukkueen tekeminen on pre-seasonilla näyttänyt. Tulevan kauden osalta Maskonen on vakuuttunut siitä, että merkit paremmasta kaudesta ovat olemassa. Selkeitä tavoitteitakin löytyy.

Tulevalla kaudella lähdetään parantamaan sijaa sarjataulukossa. Talvelle ja keväälle on sovittu jo useita treenipelejä, joissa on mahdollista saada tietoa joukkueen suorituskyvystä ja tätä kautta kohdentaa harjoittelua oikeisiin kohteisiin.

ACE osoitti edelliskaudella olevansa varteenotettava joukkue Tampereen Kolmosessa, ja viime kauden runko on näillä näkymin onneksi jatkamassa myös tulevalla kaudella. Myös muutama täsmävahvistus on jo saatu treenirinkiin, joten kaikki edellytykset onnistuneelle kaudelle 2020 on olemassa!

Päävalmentaja Kaipainen ei säästellyt sanojaan kehuessaan vuolaasti keskikentän taikuria.

Maskosen Juuso on meidän oma David Silva. Monipuolinen keskikenttäpelaaja, jolla työkalupakista löytyy ratkaisuja niin ylös kuin alaskin päin. Kapteenina Juuso on esimerkillinen ja hänen arvomaailmansa istuu joukkueen arvoihin todella hyvin. Juuso on työteliäs, kannustava, periksiantamaton ja reilu. Omalla olemisellaan Juuso nostaa pelikavereita ylöspäin.

ACE – TKT 1-0 (0-0)

Itse harjoitusottelun ACE vei nimiinsä Tuomo Hentilän toisen puoliajan maalilla. Syötön osumaan tarjoili jälleen työteliäästi esiintynyt kapteeni Maskonen. Puolustuspäässä syntymäpäiviään viettänyt Antti Haavisto pelasi varmasti, kuin niin ikään tolppien välissä merkkipäiväänsä nollapelillä juhlistanut Juuso Auvinen. Aina kehitettävää kuitenkin löytyy, ja tästä Kaipainen mainitsi myös kommentoidessaan ottelua.

TKT-pelissä onnistuttiin kohtalaisen hyvin pallollisen pelin tavoitteissa rakenteluvaiheessa. Puolustussuuntaan sen sijaan tämä ei ollut niin eheä kokonaisuus kuin NoPS-peli, ja tietyt asiat oikeastaan jokaisella kolmanneksella puolustettaessa kaipaa selkeyttä ihan valmennuksesta asti.

Tästä päästään oikeastaan aasinsillalla tulevaan viikkoon eli tärkeimmät kehityskohteet oli helppo löytää ja nyt olisi parit treenit aikaa näitä työstää ennen viikonlopun Kissat-peliä. Varmasti mielenkiintoinen matsi tuolloinkin tulossa ja paljastanee jotain uutta meille itsestämme sekä tulevasta ensi kauden vastustajasta uuden valmentajan alaisuudessa.

Harjoitusottelu Ilves-Kissat – ACE pelataan 1.2. Pirkkahallissa klo 10.15.

Uusista sopimuksista ACE ilmoittaa myöhemmin.