A.C. Estudiantes aloitti tänään illalla harjoittelun ja sitä kautta valmistautumisen Tampereen Kolmoseen kaudelle 2020. Talven ensimmäiset harjoitukset polkaistiin käyntiin Pirkkalassa vielä hieman aiemmin kuin seuran ensimmäisellä Kolmosen kaudella.

ACE sijoittui ensimmäisellä kaudellaan Kolmosessa sarjan 7. sijalle. Joukkoon mahtui tukku hyviä esityksiä sarjan kärkipään joukkueita vastaan, kuin myös huonommin sujuneita otteluita joukkueen alapuolelle sijoittuneita seuroja vastaan. ACE:n selkeä tavoite onkin lähteä parantamaan viime kaudesta, ja harjoitukset alkavatkin jo aiemmin kuin viime kaudella.

Päävalmentaja Tommi Kaipainen on kauden alusta innoissaan ja kommentoikin pitkään odotettua treenikauden alkua seuraavasti:

Fiilis kauteen lähtiessä on tosi innostunut! Tänään on ensimmäiset treenit ja voisi oikeastaan todeta, että onneksi tämä 3 kk sapatti poissa treenikentiltä tulee päätökseen.

Vaikka viime kauden 7. sija olikin tyydyttävä, on Kaipaisella jo selkeitä tavoitteita kevääksi.

Tärkeitä tavoitteita meillä kevätkaudella on kehittää omaa pelitapaa ja ajaa uusia pelaajia samalla joukkueeseen sisään. Viime kausista meillä on pelitavan ja toiminnan puolesta hyvät pohjat. Nyt olisi tarkoitus hienosäätää pelitapaa ja katsoa samalla pelitaktisia asioita, jotka oletuksiemme mukaan Kolmosen kilpailukenttään puree. Toiminnan laadussa pyrimme tietysti kausi kaudelta myös parantamaan.

Uusia pelaajia ACE:en odotetaan saapuvaksi vajaat puolen tusinaa. Osalla näistä pelaajista sopimustilanne on jo selkeämpi, osan kanssa joudutaan odottamaan pidemmälle kevääseen. Varmasti toiseen suuntaan ovesta matkaajia ACE:lla ei tämän hetken tietojen mukaan ole.

Pelaajaliikenteestä voisi todeta, että ehdottomasti tärkein asia on se, että edelliskauden joukkue pysyy lähestulkoon kokonaan kasassa. Lisäksi tämän hetken oletuksien mukaan tulemme saamaan n. 5 uutta pelaajaa pelaavaan kokoonpanoon mukaan ja se on tietysti myös ringin syvyyden kannalta ehdottoman tärkeää. Uusien pelaajienkin myötä joukkue on kohtuullisen hyvin tasapainossa, kun katsotaan pelaajamääriä pelipaikkakohtaisesti.

Uusista pelaajasopimuksista ACE ilmoittaa lähempänä ensimmäisen harjoitusottelun ajankohtaa. Varmistuneet harjoituspelit ovat 26.1. TKT:tä vastaan ja 1.2. Ilves-Kissoja vastaan. Viimeisinä sovituista harjoituspeleistä ovat vielä kohtaamiset TP-T:n kanssa 15.3 ja viime kaudella Kakkosessa pelanneen TamU:n kanssa 29.3.