Tampereen Kolmosessa saatiin tällä kaudella ihmetellä ja ihastella sarjan uutta tuttavuutta. Sarjanousija ACE pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti luottaen omaan osaamiseensa, ja tästä näyttöinä olivat muun muassa tiukat kamppailut sarjan kärkipään joukkueita vastaan, kirsikkana kakussa voitot Ilves-Kissoista ja NoPSista – kolme pistettä molemmilta, johon harva joukkue kärkinelikon ulkopuolelta pystyi. Suurelle yleisölle varsin tuntematon joukkue onkin noussut foorumistien ja lehtikirjoittajien juttuihin. ’’Mikä ihmeen ACE?’’ kuului esimerkiksi sarjan erään joukkueen otteluennakko.

A.C. Estudiantes (lyh. ACE) eli Tampereen teekkareiden jalkapallokerho on vuonna 1995 silloisen Tampereen teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden johdosta perustama futsal- ja jalkapalloseura. Seuran päälajina toimi alun perin futsal ja näin on edelleenkin, johtuen pitkälti opiskelukauden ajoittumisesta talven yli jalkapallolle perinteisemmän kesäkauden sijaan. Futsalin puolella seura on valtakunnallisestikin varsin tunnettu: seuran ykkösjoukkue pelasi viime kaudella Miesten Ykköstä ja naisissa Futsal-Liigaa. Jalkapallotoimintaa ACE on herätellyt uudestaan viimeisten vuosien aikana, kun kiinnostuneita harrastajia ja futsalista tuttua pelaajistoa on Tampereen seudulle jäänyt myös kesäkauden ajaksi enemmän.

Nykyisin ACE ei enää pelkästään ole teekkareiden seura, vaan enemmänkin Tampereen korkeakouluopiskelijoiden. Vaikka seuran juuret ovat teknillisessä korkeakoulussa, on pelaajistossa ollut edustajia myös muista Tampereen korkeakouluista. Vahvasti teekkaripainotteinen joukkue silti edelleen on, ja riveissä palloilee myös jo valmistuneita opiskelijoita. Ilmeistä onkin, että ACE on keski-iältään hyvin nuori joukkue.

ACE valmiina astelemaan kentälle kauden viimeiseen otteluun HJS:ää vastaan.

Nuori keski-ikä ei kuitenkaan kieli kokemuksen puutteesta: joukkueen pelaajistossa on useampia pitkän linjan jalkapalloilijoita, joilta kokemusta löytyy aina Kakkosesta saakka. Nykyisessäkin joukkueessa kokemusta korkeammilta sarjatasoilta omaavat pelaajat ovat tulleet Tampereelle opintojen takia. ACE tarjoaakin näille ainutlaatuisen mahdollisuuden jatkaa harrastusta samanhenkisessä seurassa opintojen ohessa. Tämä väylä on myös edelleen seuran pelaajarekrytoinnin isoin kanava, ja seuran toimintaan otetaan vuosittain mukaan kymmeniä uusia harrastajia. Harrastajia on jopa niin paljon, että seura laittoi pystyyn ensimmäistä kertaa myös jalkapallotoimintaan kakkosjoukkueen, joka taisteli tällä kaudella jo 7. divisioonan mestaruudesta.

Aiempina vuosina ACE on kärsinyt jalkapallossa lievästä pelaajakadosta, kun futsalissa mukana olleet pelaajat ovat kesäkauden ajaksi vaihtaneet toisen seuran riveihin. Tällä kaudella ACE:n yli 10 ottelua pelanneista pelaajista vain neljä ei ollut mukana seuran futsaltoiminnassa edeltävällä kaudella. Viime kauden nousulla Nelosesta Kolmoseen on toki vaikutusta tähän, mutta tämä osoittaa myös sitä, että pelaajistolle ACE:n edustaminen on hieno asia ja pelaaminen joukkueen riveissä tutussa ympäristössä tärkeää – ja ennen kaikkea tarpeeksi kilpailullista.

Suomen jalkapallokentillä ACE:n tarina on varsin poikkeuksellinen. Futsalissa opiskelijajoukkueet ovat aiemminkin menestyneet, mutta jalkapallosarjoissa ei vähään aikaan ole ollut toista yhtä korkealla sarjatasolla pelaavaa käytännössä opiskelijapohjalta toimivaa joukkuetta. ACE:n nousutahti alemmista divisioonista aina Kolmoseen asti on liki vertaansa vailla ja seura onkin jo onnistunut tekemään nimeä ainakin paikallisissa jalkapallopiireissä. Huomiota on saatu kanssakilpailijoilta sekä otteluita seuraamaan tulleilta katsojilta siitä, miten rohkeaa ja aktiivista sarjanousijan peli on ollut.

Kuluneen kauden 7. sija Kolmosessa tuskin jatkossa riittää ACE:lle, ja tulevina vuosina tullaankin varmasti näkemään vielä nopeampi, vaarallisempi ja pelirohkeampi Estudiantes.