ACE palasi upealla voitolla kesätauon jälkeen kotikentille, kun se sai vieraakseen sarjakakkosena majailevan NoPSin. Kevätkierroksella viime hetken maaleilla taipunut kotijoukkue kaatoi ennakkosuosikkina otteluun lähteneet nokialaiset Ahvenisjärven auringonpaahteessa 4-2-numeroin.

ACE aloitti ottelun räväkästi ja vieraat saivat shokkialun jo neljän minuutin pelin jälkeen. Niko Virtanen lähetti erinomaisen sivuvapaapotkun ja maalin kulmalta toppari Mikko Nieminen pääsi survomaan kauden toisen maalinsa. Lisää ilonaiheita kotijoukkueelle oli luvassa vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Virtanen sai pallon vasemmalla laidalla ja lähti leikkaamaan keskelle. Lopputulemana oli vihainen oikean jalan laukaus etuyläkulmaan ja isännät karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle.

Vahvan alun jälkeen oli vuorossa ACE:lle ikävämpiä uutisia. Juho Jumiskon reisi sanoi sopimuksen irti vajaan kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, ja jo valmiiksi vähämiehisellä penkillä otteluun lähtenyt kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa. Kentältä Jumiskon paikan otti Roope Pöyry. Vaihdon ja paahtavan kelin johdosta nautitun juomatauon jälkeen vieraat alkoivat päästä paremmin pelin juonesta kiinni. Lähimpänä kavennusta oli Pekka Äijälä, joka näki suoran vapaapotkunsa kimpoavan kuitenkin ylärimasta ACE:n maalilta väljemmille vesille.

Kohti puoliajan loppua NoPS pääsi yhä useammin maalipaikoille ja pääsikin lähellä puoliajan loppua murtautumaan kerran ACE:n boksiin vaarallisesti. Eric Bullockia kohdeltiin tuomarin mukaan liian kaltoin ja seurauksena oli NoPSin rangaistuspotku, jonka Äijälä laittoi varmasti maaliin. Puoliajalle siirryttiin isäntien 2-1-johdossa.

ACE nollasi heikomman ensimmäisen puoliajan lopun puoliajalla ja jatkoi toisella puoliajalla siitä, miten ensimmäinen alkoi. Vain kuusi minuuttia ehdittiin pelata toista puoliaikaa, kun oman pään kulmapotkusta pallo pelattiin Virtaselle täyteen vauhtiin. Tämän perässä ei pysynyt kukaan NoPSin puolustajista eikä edes maalivahti Virtasen kiertäessä vieraiden veräjänvartijan mestarillisesti ja siirtäen pallon vasurilla verkkoon 3-1-maalin arvoisesti. Virtasen kauden viidenteen osumaan syöttöpiste merkattiin Mika Knuutille.

Isännät suorittivat toisen vaihtonsa ja Miika Tuovinen tuli sisään 62 minuutin kohdalla. Tuovinen ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kun palloa kaivettiin nokialaisten maalista neljännen kerran. Alati vieraiden puolustajien riesana ollut Virtanen jallitti jälleen puolustajansa ja käänsi pallon keskelle. Maalin edessä vastaan juossut Knuuti vuoti pallon nerokkaasti Tuoviselle, joka otti pallon haltuun, ja kirjaimellisesti siirsi nöyryyttävästi pallon ulkosyrjällä tolpan juureen. Taululle 4-1 ja Tuoviselle kauden avausmaali.

Helpoksi ACE ei johtoasemassa pelaamista itselleen tehnyt. Vain minuutteja edellisestä ja vieraiden nosto boksiin osui Antti Haavistoa käteen. Tilanne tulkittiin tahalliseksi ja tuomari näytti Haavistolle punaista korttia ja tämä tietää pelikieltoa seuraavista peleistä. Pilkulta vieraiden kavennuksen viimeisteli jälleen Äijälä.

NoPSin kiri vajaamiehistä ACE:a vastaan jäi lopulta todella vaisuksi. Keskitykset eivät löytäneet omia, ACE puolusti tiiviisti ja loput hoiti varman pelin tolppien välissä pelannut Valtteri Kannosto. Turhautuneisuus alkoi paistaa vieraiden pelistä ja tämä johti myös paikoitellen hätäisiin ratkaisuihin. Vaarallisimmat paikat olivat siunaantua kotijoukkueelle iskeä vastustajan selustaan vastahyökkäyksin, mutta kuluttava keli ja vajaamiehisenä pelaaminen laski mahdollisuuksia karata uudestaan kolmen maalin johtoon. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Virtanen, mutta hattutemppuun oikeuttanut laukaus pomppi kuitenkin oikeasta alakulmasta ohi. Upean esityksen jälkeen ACE nappasi toisen voittonsa sarjan kärkinelikkoa vastaan ja paranteli asemiaan sarjan keskikastissa.

ACE:n kotipelit jatkuvat heti torstaina, kun Hervannan nurmella vastaan asettuu FJK.