Kaudeksi 2019 Tampereen Kolmoseen nousivat ACE ja PP-70. Odotettu sarjanousijoiden kohtaaminen miteltiin torstaina Hervannan keskuskentällä. Ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä, sillä useampaankin maaliin tontit luonut ACE vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lopulta puhtaasti 3-0.

Ottelu starttasi ACE:n hallinnalla ja joukkue saikin luotua laitojen kautta useamman maalipaikan, mutta osumat jäivät tällä kertaa uupumaan. Ensimmäisen puoliajan erikoisin tilanne nähtiin noin 20 minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen erikoistilanteen jälkikahinoista Antti Haavisto unohtui vieraiden puolustukselta maalille ja runnoi pallon verkkoon ohi PP:n maalivahdin. Päätuomari ehti näyttää jo keskelle, mutta PP:n pelaajien protestoinnin jälkeen maali päätettiin vielä hylätä paitsiona. Hetkiä myöhemmin kotijoukkue joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Juho Jumisko ei enää pystynyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen kentälle tuli Miika Varjonmaa. Vastoinkäymisistä huolimatta ACE jatkoi painostusta ja onnistui lopulta hyväksytysti maalinteossa 37 minuutin pelin jälkeen. Mika Knuuti rynni läpi oikealta keskityspaikkaan, ja maalinedessä valppaana oli tuttuun tapaan Tuomo Hentilä viimeistellen kauden kuudennen osumansa. Nämä jäivät myös taukolukemiksi.

Toisella puoliajalla ottelun kulku pysyi pitkälti samanlaisena ACE:n pitäessä palloa ja PP:n tyytyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Maalipaikat tuntuivat muuttuvan kotijoukkueella koko ajan vaarallisemmiksi ja 58 minuutin kohdalla sai kotijoukkue ansaitsemansa toisen onnistumisen. Niko Virtanen sai pallon uudelleen antamansa kulmapotkun jälkeen, ja miehen jalkatyöskentely sai PP:n puolustajan putoamaan kyydistä. Vasemmalla jalalla lähtenyt kierteinen keskitys putosi takatolpalle Varjonmaan päähän, joka voitti kaksinkamppailun ja puski pallon verkkoon. Tässä vaiheessa PP alkoi selvästi nostaa prässiään ja saikin ahdistettua ACE:n puolustusta paikoin niin, että onnistui saamaan riistoja hyvissä paikoissa ja pääsemään lähemmäs ACE:n maalia. Mutta kuten monta kertaa aikaisemminkin, nostaessasi miehiä ylös jää alas enemmän tilaa: ACE vaihtoi vielä tuoreita jalkoja kentälle ja juoksuvoimaa riitti PP:n hyökkäyspäässä lisääntyneen miehistön selustassa. Lopullinen niitti syntyikin 89 minuutin pelin jälkeen, kun nollapelin pelannut Valtteri Kannosto nappasi pallon pelitilanteesta ja pelasi sen nopeasti Varjonmaalle, jolla siinsi edessään avoin kaista. Useamman kymmenen metrin kuljetuksen jälkeen Varjonmaan syöttö linjan taakse löysi kentälle tulleen Rasmus Hämäläisen täydestä vauhdista, joka viimeisteli tyylikkäästi etualakulmaan loppulukemat 3-0.

ACE:lle pisteet olivat hyvin tärkeät ja voitolla joukkue paranteli asemiaan sarjan keskikastissa. Ensimmäisen kierroksen päättävä ottelu Estudiantesilla on torstaina 4.7, kun vastassa on sarjakärki HJS Akatemia.