Viime viikon torstaina ACE matkasi TP-T:n vieraaksi Lamminpäähän. Ottelu oli siis ensimmäinen vieraille nurmikentällä tällä kaudella, sillä kaikki aiemmat ottelut oli ACE pelannut tällä kaudella tekonurmella. Lopulta hellekelissä pelatussa ottelussa ACE joutui taipumaan toisella puoliajalla TP-T:lle 3-1-numeroin.

Ottelun alkua jouduttiin heti alkajaisiksi siirtämään tunnilla eteenpäin, kun viikonloppuna Ratinassa pelattavan EM-karsintaottelun johdosta oli kentällä harjoittelemassa Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkue. Maajoukkuetason pelaajien murtautumiskuviot kalpenivat kuitenkin jo ACE:n avausmaalin edellä, kun ensin Miika Varjonmaa otti puolenvaihdon rinnalla alas ja vapautti laidalla Niko Virtasen vauhtiin. Virtasen keskitys oli tuttuun tapaan millintarkka, ja maalin edessä Tuomo Hentilän ”edindžekomainen” viimeistely ei jättänyt TP-T:n maalivahdille palaa. Oppikirjamainen maali olikin osa ACE:n avausjakson todella vahvaa avauskaksikymppistä, ja peli etenikin tässä kohtaa täysin vieraiden hallinnassa.

Tämän jälkeen pelin kuva muuttui, ehkä useampien sattumien summana. TP-T suoritti aikaisen vaihdon ja alkoi selkeästi nostaa prässiään häiriten onnistuneesti ACE:n pelin avaamista. Samoilla hetkillä hyvin pelannut Rasmus Hämäläinen loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään kentän. Vierailla perussyöttöpeli alkoi takkuilla ja haltuunotot karkailla, ja tämä johti useisiin pallonmenetyksiin omalla puoliskolla. Tämän seurauksena TP-T saikin usean erikoistilanteen hyvästä paikasta, ja lopulta Christian Sola onnistui tasoittamaan pelin hienolla vapaapotkulla. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta 1-1, ja vaikka TP-T hallitsikin palloa kohti puoliajan loppua, oli erikoinen yksityiskohta se, että onnistunut erikoistilanne oli lopulta kotijoukkueen ainoa laukaus maalia kohti.

Toiselle puoliajalle ACE pyrki palauttamaan avauskaksikymppisen hyvää otettaan tässä kuitenkaan onnistumatta. Liekö syy epätutun nurmialustan vai polttavan auringonpaisteen, mutta ACE:n peli takkusi edelleen, eikä joukkue saanut vaarallisen tuntuisia hyökkäyksiä kohti isäntien maalia. TP-T sen sijaan onnistui pääsemään vieraita paremmin maalipaikoille ja siirtyikin 63 minuutin pelin jälkeen 2-1-johtoon Joonas Thomasin osumalla. ACE:n vaarallisimmat tilanteet tulivat jälleen Virtaselle ja Hentilälle, mutta pusku ja puolittainen läpiajo eivät löytäneet verkkosilmukoita. TP-T piti pisteet lopulta Lamminpäässä lukemin 3-1, kun 84 minuutilla isänniltä onnistui vielä Lamin Fatty laukauksella rangaistusalueen kaarelta.

ACE:n pelit Kolmosessa jatkuvat torstaina 13.6. Otteluennakon mukaisesti toivotaan, että vihreämmät nurmet löytyvät Lamminpään sijaan kuitenkin Hervannasta, sillä Hervannan keskuskentällä pallo liikahtaa klo 19. Tervetuloa nurmen ääreen!