ACE nappasi toisen voittonsa Kolmosessa perjantaina Janakkalan Palloa vastaan ja nousi näin tukevasti sarjataulukon keskikastiin. JanPa-voittoa edelsivät tappiot Ahvenisjärvellä Loiskeelle ja Kaukajärven tekonurmella TPV/2:lle.

17.5. ACE korkkasi kautensa Ahveniksella, kun Loiske matkasi perjantai-illaksi Estudiantesin vieraaksi. Ottelu oli ehkä ennakkoasetelmista poiketen isännille lopulta haastavampi mitä oletettiin, sillä Loiske onnistui jäädyttämään ACE:n pelinrakentelua hyvin ja oli vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa. Tästä kertovat vieraiden Joel Matjuksen kaksi maalia kulmapotkuista, ja tämä oli jo liikaa ACE:n onnistuessa maalinteossa vain kerran. Lopulta lukemiin 1-3 päättyneessä ottelussa kotijoukkueen leirissä vallitsi lähinnä tyytymätön ilmapiiri ja rutkasti parannettavaa jäi seuraavaan peliin. ACE:n ainoasta maalista vastasi kapteeni Juuso Maskonen.

23.5. vastaan asettui TPV/2, joka oli onnistunut saamaan peliin kenties kauden vahvimman kokoonpanonsa. ACE oli päättänyt unohtaa viime viikkoisen Loiske-pelin ja kentällä nähtiinkin selkeästi pirteämpi ja pelirohkeampi ACE. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen vieraat palkittiinkin onnistumisella, kun vapaapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi Mikko Niemiselle, jonka kääntölaukaus painui verkkoon 51 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen TPV:n kokeneempi pelaajisto alkoi kuitenkin ottaa pelissä ohjia ja kovatempoisessa ottelussa ACE:n jalat alkoivat pikku hiljaa loppua. TPV alkoi vyöryttää hyökkäyksiä yhä enemmän ja alkoi löytää välejä vieraiden linjasta ACE:n keskittyessä enemmän vastahyökkäyksiin. Tasoitus syntyi vain kuusi minuuttia ACE:n osumasta, mutta vieraiden voittomaaliksi jäänyt 1-2-maali syntyi vasta 78 minuutilla hyvin pelanneen Mika Ahosen jalasta. Lopulta ACE joutui taipumaan toiseen peräkkäiseen tappioon 1-4 lukemin. Vaikka palloa jouduttiin kaivamaan maalista neljä kertaa, pelasi Estudiantesin maalissa Juuso Auvinen huippuottelun torjuen monta vaarallista tilannetta ja piti torjunnoillaan pelin pitkään tiukkana.

Ahvenisjärvelle ACE pääsi taas toukokuun viimeisenä päivänä JanPa:n saapuessa vierailulle metsästämään kauden avauspisteitään. ACE oli tyly isäntä ja piti vieraat nollilla 2-0 voitolla. Isännät jatkoivat samalla rohkealla eteenpäin pyrkivällä jalkapallolla kuin TPV/2:kin vastaan, ja tuloksena oli kaksi hienoa maalia. Ensimmäisen osuman iski Niko Virtanen komealla puskulla Topias Tuomolan mainiosta keskityksestä, ja vain minuutteja myöhemmin Juuso Maskosen läpisyöttö vapautti Rasmus Hämäläisen nokikkain JanPan maalivahdin kanssa maalintekoon pienen pompun saattelemana. Pirteästi ACE:lla esiintyi erityisesti ahnaasti maalintekoon hakeutunut Virtanen, ja olikin osua pelissä useampaan otteeseen. Tolppien välissä vastuun sai tällä kertaa Valtteri Kannosto, joka torjui upeasti ottelun loppuhetkillä myös JanPan vaarallisen suoran vapaapotkun.

Myös ACE:n päävalmentaja Tommi Kaipainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen perjantaina. Pelien tarkempaan analysointiin mieltynyt Kaipainen kommentoi matsia seuraavasti:

Saimme kolme pistettä hyvällä pelillä eli olemme tähän hyvin tyytyväisiä. Ottelun yhtenä teemana meillä oli uhkan luominen syvyyteen. Yritimme pelata vastustajan selustaan ottelussa 25 kertaa, mikä on korkein lukema kaudella tähän mennessä. Lukema kertoo siitä, että aloitteemme syvyyteen ovat lisääntyneet ja lisäksi saamme pallon yhä säännöllisesti sellaisille alueille, joilta eteneminen selustaan on mahdollista.

Maaliodottama ottelussa oli erään simulaation mukaan 1,61 – 0,81. Myöskin tässä kategoriassa ja molempiin päihin onnistuimme erinomaisesti.

Alkukaudella olemme kiinnittäneet huomiota myös sivurajaheittoihin, sillä emme olleet ensimmäisissä otteluissa näissä hyviä. Nyt säilytimme pallonhallinnan 79-prosenttisesti sivurajaheitoista, mikä on myöskin kauden tähän asti korkein noteeraus.

Kauden kulun Kaipainen on myös nähnyt toistaiseksi positiivisena, mutta myöntää, että kehitettävääkin on:

Kausi on tähän asti sujunut hyvin. Meillä on toki yhä paljon kehitettäviä osa-alueita pelissä, mutta pyrimme luomaan näille mittarit, harjoittelemme ja mittaamme tämän jälkeen peleissä miten olemme osa-alueilla kehittyneet. Kauden alusta tähän pisteeseen voitaneen lyhyesti tiivistää, että eteenpäin on menty. Seuraava mahdollisuus jälleen parantaa on ensi torstaina TP-T:tä vastaan.

Estudiantesin seuraava ottelu TP-T – ACE starttaa Lamminpään urheilukentällä tämän viikon torstaina klo 19.