ACE matkasi perjantaina Nokialle kauden toiseen otteluunsa NoPS:in vieraaksi. Kuten kauden avausottelussa Ilves-Kissoja vastaan, myös NoPS kohdattiin jo harjoituskaudella kerran ja oli sarjan ennakkoarvioissa rankattu aivan kärkipäähän. Estudiantesilla oli siis hyvin tiedossa, kuinka laadukas vastustaja olisi Menkalan tekonurmella vastassa.

Avauskokoonpanoon ACE teki pari muutosta kauden avausotteluun. Ilves-Kissoja vastaan kahdesti osunut Tuomo Hentilä jäi pois sairastumisen vuoksi ja hänen paikkansa otti Rasmus Hämäläinen. Tolppien välissä ollut Juuso Auvinen sai vaihteeksi huilivuoron Valtteri Kannoston aloittaessa maalilla. Myös Roope Pöyry avasi oikean laitapuolustajan tontilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta aivan vaarallisimmalle maalintekosektorille eivät nokialaiset päässeet ACE:n puolustaessa keskustaa tiiviisti. Parhaimmat paikat NoPS sai oikeastaan luotua erikoistilanteista, ja kerran Kannosto venyikin maaliltaan erinomaiseen torjuntaan alakulmaa kohti suuntautuneeseen puskuun kulmapotkusta. ACE:n kannalta ikäviä uutisia tuli puoliajan puolenvälin tienoilla, kun keskikentän monitoimimies Timo Uljanoff sai tällin jalkaansa ja joutui puoliajan loppupuolella jättämään pelin kesken. Kentälle hänen tilalleen tuli Juho Jumisko. Ensimmäinen puolikas ei tarjonnut maaleja ja puoliajalle siirryttiin sopuisasti tasalukemissa.

Toinen puoliaika sai vieraiden kannalta paremman startin ja ACE saikin paremmin otetta pelistä. Erityisesti oikealta laidalta tuntui löytyvän tilaa, ja juoksukone Jumiskon laidalta ACE saikin luotua etsikkohetkiensä vaarallisimmat tilanteet. Kemijärveläisen crossit eivät kuitenkaan ensimmäisenä osuneet vieraspelaajien jalkaan ja tilanne säilyi maalittomana.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin vajaan 70 minuutin pelin jälkeen, kun ACE:n maalivahti Kannosto ja vieraiden Ville Kuusinen törmäsivät 50-50-pallossa boksin ulkopuolella. Pelaajat törmäsivät kovalla voimalla, eikä hienoa peliä pelannut Kannosto voinut jatkaa ottelua. ACE vaihtoi maalivahtia ja Auvinen otti paikan vieraiden maalilla.

Tilanteen jälkeen NoPS alkoi saada enemmän ja enemmän painetta vieraiden maalille ja maalipaikkojakin alkoi syntyä enemmän. Lopulta kotijoukkue onnistui juuri ennen lisäaikaa 89 minuutilla, kun kulmapotku etualueelle löysi Kuusisen pään, jonka voimakas pusku löysi tiensä maaliin. ACE:n hakiessa tasoitusta puolustuslinjaan jäi enemmän tilaa, ja nokialaiset onnistuivat käyttämään tämän hyödykseen. Wihtori Vänttinen laukoi hienon haltuunoton jälkeen tarkalla laukauksella NoPS:lle ottelun loppulukemat 2-0.

ACE jatkaa Nokian vierailun jälkeen vieraskiertuettaan heti seuraavalla viikolla. Lauantaina matka käy Forssaan FJK:n vieraaksi, jossa isännillä on sarjasta alla tappio ja tasapeli. FJK-ACE starttaa Kuhalan tekonurmella klo 14.