24. huhtikuuta oli odotettu päivä ACE:n leirissä, kun Kolmosen sarjaohjelma julkaistiin alkukeväästä. ACE sai vastaansa seurahistorian ensimmäisessä Kolmosen ottelussa Ilves-Kissat. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kerran, ja tuolloin Kissat oli parempi lukemin 1-5. Harjoituspelin pohjalta oli jo kotijoukkueelle selvää, että vastassa on laadukas joukkue, ja sarjan ennakkoarvioissa Kissoja olikin povattu aivan kärkikahinoihin.

ACE sai otteluun loistavan startin, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen tuomari osoitti kotijoukkueen rangaistuspotkua. Tuomo Hentilä sai kunnian avata kauden maalihanat ja latasi pallon pilkulta varmasti maaliin. 11 minuutin kohdalla kotijoukkue onnistui toistamiseen, kun pallo pelattiin nopeasti Mika Knuutille oikealle laidalle. Knuuti rymisteli väkisin ohi telineisiin jääneen Kissojen puolustajan, ja päätti nousunsa loistavaan matalaan crossiin takaviistoon, josta Niko Virtanen paukutti ACE:n kahden maalin karkumatkalle.

Shokkialku vieraille sai myös Kissat heräämään peliin mukaan, ja pelin painopiste alkoikin siirtyä koko ajan enemmän kohti Juuso Auvisen vartioimaa maalia. Vieraat onnistuivat kavennuksessa 31 minuutin pelin jälkeen, kun Juho Ihalainen löi pomppivan pallon kotijoukkueen maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin tuomittiin nyt myös vieraille rangaistuspotku sekavan tilanteen seurauksena, ja Berat Grabovci onnistui 11 metristä. Noin viisi minuuttia tästä näytti ottelun päätuomari kepein perustein jo kolmatta rangaistuspotkua, isäntien epäonneksi jälleen Kissoille. Grabovci pääsi koittamaan illan toista osumaansa, mutta Auvinen haistoi miehen aikeet ja torjui pilkun rutiininomaisesti. Tilannerikkaan ensimmäisen puoliajan lukemiksi jäivät siis 2-2.

Toisen puoliajan alku oli kuin toisinto ensimmäisestä. Virtanen ja kapteeni Juuso Maskonen pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, ja Virtasen erinomainen haasto boksissa johti rikkeeseen. Rangaistuspotkujen sävyttämässä ottelussa nähtiin jo neljäs pilkku, ja Hentilä onnistui kotijoukkueen osalta tässä toistamiseen – ACE 3-2 johtoon.

Vieraat alkoivat lisätä painetta ACE:n päässä koko ajan, mutta kotijoukkueen taistelu esti tasalukemat. Ylärimaa lähemmäs vieraat eivät lopulta tasoitusta päässeet, ja pitkän tuntuisen lisäajan jälkeen tuomarin päätösvihellys vapautti kotijoukkueen voitonjuhliin. Sitkeästi toisella puoliajalla puolustanut ACE nappasi kauden sarja-avauksesta täydet pisteet ja jätti Kissat nuolemaan tassujaan.

ACE:n pelit jatkuvat samantien seuraavalla viikolla, kun niin ikään harjoituskaudella kohdattu Nokian Palloseura isännöi perjantaina 3.5. Estudiantesia.