Naiset varmistivat lauantaina paikkansa futsal-liigan finaaleissa, kun se kaatoi toistamiseen välierävastustajansa Vaasan FC Sport-j:n. Kolmanteen osaotteluun venähtänyt välieräsarja oli erittäin tasainen, sillä lauantain ratkaisevaa ottelua jouduttiin jatkamaan aina 10 minuutin mittaiseen jatko-otteluun saakka. Vaiherikkaan ja yleisölle viihdyttävän ottelun jälkeen tamperelaiset pääsivät kuitenkin juhlimaan 3–1 -kotivoittoa ja joukkueelleen historiallista finaalipaikkaa.

Lauantain maalinteon aloittivat vaasalaiset, kun Pipsa Lahtinen pääsi näppärästi kääntymään pallon kanssa ACE-puolustajan estelyistä huolimatta ja esitteli millintarkkaa vasemman jalan viimeistelyään. ACE ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan vielä ensimmäisen puoliajan aikana Maria Tetri toi tamperelaiset tasoihin sivurajapotkullaan, joka otti maalin edessä kimmokkeen vaasalaispuolustajasta. Alun hankaluuksien ja vaikeamman ensimmäisen puoliajan jälkeen ACE hyppäsi paremmin peliin mukaan, ja toisella puoliajalla nähtiin tasaista vääntöä. Vaarallisia maalipaikkoja syntyi kumpaankin päähän, ja vaasalaiset täyttivät riketiliään tiuhaan tahtiin. Loppujen lopuksi tuomaritoiminnasta suivaantunut vierasjoukkueen valmentaja joutui siirtymään katsomon puolelle seuraamaan suojattiensa edesottamuksia. Varsinaisella peliajalla jäätiin kuitenkin ilman lisämaaleja.

Jatko-otteluun lähdettiin puolin ja toisin uupunein jaloin sekä vaasalaisten riketilin ollessa yhtä rikettä vaille täysi. Kun jatko-ottelua oli pelattuna vain minuutti, pallon kera tyhjän maalin eteen luikahtunut ACE:n Oona Jaatinen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kuuden metrin pisteeltä pallon kävi sijoittamassa varmasti verkkoon jo toistamiseen onnistunut Tetri. Pian tämän jälkeen vaasalaisten riketili tuli täyteen, ja ottelun tuomarit veivät pallon kymmenen metrin rangaistuspotkupisteelle. Tamperelaisvalmennus onnistui hienosti taktikoinnissaan, sillä ACE:n Anniina Myötyri varmana viimeistelijänä vaihdettiin sisään hoitamaan annettu rangaistuspotku. Näin ollen ACE siirtyi johtoon 3–1. Viimeisellä viisiminuuttisella nähtiin vaasalaisten tehottomaksi jäänyttä ylivoimaa sekä tamperelaisten osalta kurinalaista puolustamista. Näin ollen ACE:n finaalimenestystä päästään seuraamaan ensi kerran keskiviikkona klo 19 Tamppi Areenalla.