Futsalin Tampereen Kolmosen päätöskierros tarjoili perjantaina 8.3. herkkua kaikille futsalin ystäville, kun sarjakakkonen ACE2 kohtasi kauden viimeisessä ottelussa kotonaan sarjan kolmantena olevan KaVon. Tamppiareenalta suorana striimattua trilleriä seurasi vielä kauden ennätysyleisö, joten markkinointi oli tässä kohtaa onnistunut, koska pelin panos olikin selvä: ottelun voittaja nappaa sarjan mestaruuden.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ehkä pieni jännittyneisyys näkyikin molempien joukkueiden otteissa. Avausmaalia saatiin odotella ottelun neljännelle minuutille, kunnes Niko Virtanen pelasi oikean jalkansa vapaaksi ja käänsi pallon maalille, josta se pomppasi vierasjoukkueen epäonneksi omaan nuottaan. KaVo onnistui tasoittamaan paria minuuttia myöhemmin, mutta Virtanen vei ACE2:n uudelleen johtoon 8 minuutin kohdalla urheiluruutu-tasoa olevalla soolomaalilla oman pään pallonriiston jälkeen. KaVo kampesi itsensä hetkeä myöhemmin jälleen tasoihin, kun jatkuvasti kotijoukkueen puolustusta kiireisenä pitänyt Jan Kulokorpi osui toistamiseen. Kotijoukkueen kuskin paikalle laukoi 11 minuutin kohdalla jälleen Mika Knuuti tarkalla laukauksella takatolpan juureen. Tamppiareenan huutomyrskyyn räjäytti paria minuuttia myöhemmin Leo Salmela hienosti pelatun kulmakuvion jälkeen, kun Matti Kähkösen tarkka syöttö löysi Salmelan jalan 4-2-osuman arvoisesti. KaVo kavensi ottelun jälleen, mutta ACE2 onnistui ensimmäisellä puolikkaalla vielä kerran, kun Akseli Lahdensuo kävi tökkäämässä irtopallon verkkoon Jere Mäkisen hienosta esityöstä. Vauhdikas ja osaltaan sähköinenkin ensimmäinen puoliaika päättyi siis 5-3-numeroissa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue ehkä hieman passivoitui ja keskittyi enemmän iskemään vastaan suojellen omaa johtoaan. KaVo kävi lähellä maalintekoa useampaan otteeseen, mutta jälleen huikean pelin kotijoukkueen tolppien välissä pelannut Valtteri Kannosto esti huipputorjunnoillaan vieraiden maalintekoyritykset. Vapauttavaa kotijoukkueen 6-3-maalia saatiin odotella jo 36 minuutin kohdalle, kun Virtanen peippaili itsensä jälleen vetopaikkaan ja ujutti pallon vierasjoukkueen maaliin. Tämän jälkeen KaVo lähti hakemaan kavennusta viidellä pelaajalla ja onnistuikin kaventamaan pelin vajaa pari minuuttia ennen loppua. Kavennus tuli kuitenkin auttamatta liian myöhään, ja ACE2 iski lopulta neljä maalia tyhjiin, asialla Tuomo Hentilä, Roope Jetsu kahdesti ja kertaalleen maalivahti Kannosto, jonka upean kauden kruunasi suoraan käsistä lauottu loppunumeroihin 10-4 oikeuttanut osuma.

ACE2:n upea kausi Kolmosessa sai siis arvoisensa päätöksen. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana kuin viime kaudella, sillä suureen pelaajiston vaihtuvuuteen tottunut seura otti tälle kaudelle joukkueeseen mukaan ”vain” kuusi uutta pelaajaa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja joukkue päätti sarjan lopulta muun muassa parhaaseen maalieroon ja oli vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Lopuksi ACE2 kiittää kaikkia kaudessa mukana olleita. Pelit jatkuvat taas ensi kaudella. We are the Champions!

Ottelutallenne: ACE2 – KaVo