Lauantaina ACE:lla oli tiedossa tiukka taisto sarjaa johtavaa Ilvestä vastaan, kun joukkueet kohtasivat Ilveksen kotikentällä Tesomalla. Ottelu alkoi odotetun tasaisesti ja tilanteita syntyi molemmilla kenttäpuoliskoilla. Alku oli ainakin ACE:n osalta hieman hermostunutta ja täysin hallittuihin hyökkäyksiin ei aivan alussa päästy. Pelin edetessä tämä kuitenki parani huomattavasti ja ACE ajoittain jopa hallitsi peliä. Hallinnasta huolimatta Ilvekselläkin oli omat paikkansa ja ajassa 8:16 Ilves löysi diagonaalisyötöllä takatolpalle vapaaksi unohtuneen Elina Korsumäen, joka siirsi Ilveksen 1-0 johtoon.  Takaa-ajoasema on kuitenkin tullut ACE:lle tutuksi tällä kaudella ja tilanteen jälkeen pistettiin vain uutta vaihdetta silmään. Kauaa ei tarvinnutkaan tasoitusta odottaa, kun jo ajassa 9:31 Sini Lauermaa nosti pallon yli Ilveksen puolustuksen ja Oona Jaatinen tälläsi pallon ylänurkkaan. Saman vaihdon aikana nähtiin toinenkin osuma ajassa 10:40. Tällä kertaa asialla oli Minna Kivelä, joka liikkunu Ilves-maalin edustalle, jonne Oona Jaatinen pelasi pallon hyvän prässin seurauksena. Ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin myös tilanteita molemmissa päissä, mutta ACE pelasi johtoasemassa järkevästi ja pyrki välttömään vaarallisia tilanteita omassa päässä.

ACE jatkoi toisella puoliajalla hyvää ja aggressiivistä puolustamista ja pystyi hallitsemaan palloa, vaikka Ilves pyrki nostamaan prässiään. Työnteko palkittiin ajassa 27:45, kun Jaatinen löysi alta Lauermaan, joka eteni vasenta laitaa ja veto laidalta upposi takanurkkaan ja lukemiksi 1-3. Toisella puoliajalla Ilveksen pelissä alkoi näkyä turhautumisen merkkejä ja ACE:n peli puolestaan vapautui entisestään maalien myötä. Lisää nähtiin ajassa 29:53, kun Lauermaa puolestaan tarjosi laitanoston Jaatiselle, joka jatkoi pallon fiksusti takatolpalle, jossa Maria Tetri kiitti ja kuittasi taululle jo 1-4 lukemat. Tässä vaiheessa Ilveksen oli yritettävä kenties rohkeampaa hyökkäyspeliä, joka kuitenkin kostautui,  kun Oona Jaatinen ehti ensimmäisenä  irtopalloon Ilveksen maalin edustalla ja viimeisteli ACE:n viidennen maalin tehden päivän tehot 2+3. Peliä oli pelattu 31:48. Ilves pyrki hyvin pian ottamaan viidennen kenttäpelaajan käyttöön ja pyörittikin YV:llä lähes loppupelin. Harvat tilanteet joita ACE:n maalilla YV:n alussa syntyi Tiia Ropanen hoiti varmasti. Peliä oli enää vajaat kaksi minuuttia jäljellä, kun Ilves sai kavennuksensa. Jonna Kykkänen pelattiin vapaaksi aivan ACE-maalin edustalla ja kavensi loppulukemiksi 2-5. Lauantaina ei varmasti nähty parasta Ilvestä ja ACE puolestaan käytti maalipaikkansa erittäin tehokkaasti parantaen asemiaan neljän parhaan joukossa. Paikka pudotuspeleihin ei kuitenkaan ole vielä varma, joten hyvä peli on pelattava myös kahden viikon päästä GFT:n vieraana. 

Ottelun tilastot