ACE naiset matkasivat lauantaina pitkän matkan Tornioon FTKn vieraaksi. Ensimmäiset vastoinkäymiset kohdattiin Tampereen rautatieasemalla, kun juna saapui yli tunnin myöhässä. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan oltu kovin huolissaan. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että tämä aiheutti myöhästymisen seuraavasta junasta ja näin lopulta paikalle saavuttiin puoli tuntia ennen ottelun alkua. Aloitusvihellystä saatiin lopulta siirrettyä vartilla, vaikka ainakin yksi tuomari oli kovasti tätä vastaan huolimatta siitä, että tämä oli matkan aikana jo kotijoukkueen joukkuuenjohdon kanssa sovittu. Tiedä sitten jäikö tuomaria ärsyttämään viivästyminen vai mistä johtui se, että varsinkin ensimmäisellä puoliajalla jäi huomattava määrä virheitä viheltämättä. Ei sillä, etteikö peli olisi ollut aivan ACEn omissa käsissä varsinkin pelin alussa. Vierasjoukkue loi useamman vaarallisen maalintekopaikan, mutta kun viimeistely ontuu niin se ontuu. FTKn paikat syntyivät lähes poikkeuksetta vastahyökkäyksistä ja ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kolme erittäin vaarallista sellaista. Ensimmäisessä tilanteessa ACEn puolustus oli aivan kuutamolla ja FTKlla oli jo täysin varman näköinen maalintekopaikka, kun takatolpalta oltiin puttaamassa palloa tyhjiin. Jostain kuitenkin ilmestyi Maria Tetrin jalka puttauksen eteen ja takaiskulta vältyttiin. Toisessa FTKn paikassa Tiiat (Juntikka ja Ropanen) pääsivät nokikkain ja ainakin kotiyleisölle näytti, että Juntikka avaa maalitilin ottelussa, mutta toisin kävi kun Ropanen venytti jalkansa varmalta näyttäneen maalin eteen. Kolmannesta paikasta FTK ei kuitenkaan erehtynyt. Tiia Juntikka syötti ja Heta Huhtaniska viimeisteli lukemiksi 1-0. Tämäkin tilanne nähtiin vastahyökkäyksen päätteeksi ja pallo putattiin takatolpalta verkon perukoille. ACEn maalipaikat ensimmäisellä puoliajalla noudattivat tiettyä kaavaa. Hyvin rakennettuja hyökkäyksiä ja nopesti pelattuja erikoistilanteita, jotka päättyivät ohi, päin, blokkiin tai FTK onnistui siivoamaan pallot ennen kuin ACE pääsi ne viimeistelemään. ACE koki takaiskuja myös kovaa pelaavien vastustajien käsittelyssä. Ensimmäisellä puoliajalla vääntyi yksi polvi ja yksi nilkka. Kapealla ringillä pohjoisessa ollut joukkue kuitenkin paikkasi vaivat puoliajalla ja puri hammasta loppupelin ajan.

Toinen puoliaika alkoi hyvin, kun tasoitus nähtiin alle minuutin sisään. Vapaapotkussa FTK puolusti todella alhaalta, mikä avasi ACElle tilaa vedolle hyvältä etäisyydeltä. Minna Kivelä syötti Maria Tetrille vasempaan laitaan, josta Tetri iski pallon etukulmasta sisään. Toinen puoliaika muuten oli ACElta hieman heikompaa peliä kun ensimmäinen. ACEn huolimattomasta pelaamisesta aukesi FTKlle enemmän paikkoja, mutta Tiia Ropanen piti joukkuettaan pystyssä. Maalipaikat menivät kuitenkin joukkueiden kesken lähes tasan ja ACElla oli kaikki mahdollisuudet hoitaa ottelu omiin nimiin. Tällä kertaa ei kuitenkaan maalinteko maistunut ja FTKn yksi maalipaikka enemmän ratkaisi ottelun. FTK sai vaparin aivan maalivahdinalueen rajalta ja pallo iskettiin varmasti oikeaan ylänurkkaan ja loppulukemiksi 2-1. ACEn viimeisten minuuttien YV oli tehotonta eikä näin päästy viemään ottelua jatkoajalle seitsemättä kertaa.

Tilastot