Viimeiseen otteluun ennen Futsal-Ykkösen joulutaukoa ACE:n vieraaksi saapui FC Rauma. Rutinoitunut raumalaisjoukkue oli kivunnut sarjan piikkipaikalle ja oli kauden avausottelussa voittanut myös ACE:n 5-1 lukemin. Tällä kertaa osat vaihtuivat ja ACE pääsee joulun viettoon 7-2 voitto taskussa. Kotijoukkueen kokoonpanossa oli jälleen pari ”uutta” pelaajaa, kun loukkaantumisten kanssa taistellut Jesse Saari teki parin vuoden tauon jälkeen paluun futsalotteluihin ja tämän kauden Saksassa opiskeleva Topias Tuomola piipahti joululomalla myös pelikentälle.

Kapealla ryhmityksellä matkassa ollut vierasjoukkue vetäytyi melko alas ja ACE sai ottelussa helpohkosti pallonhallinnan. Aikaisemmin tällainen asetelma on välillä tuottanut vaikeuksia, mutta kauden aikana kehittynyt pelinrakentelu lähti tällä kertaa rullaamaan alusta alkaen mukavasti. Avausmaalia saatiin odotella kuitenkin hieman jakson puolivälin yli. Mikko Nieminen pääsi vasemmalta laidalta sijoittamaan pallon takakulmaan Niklas Salmisen diagonaalisyötön jälkeen. Vierailijat saatiin melko hyvin pidettyä pois tekopaikoilta, mutta 1-1 tasoitus syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia. Avausjakson lopulla ACE kuittasi johdon vielä uudelleen itselleen Juho Jumiskon napauttaessa maalin edustalta pallon verkkoon rajapotkun jälkeen. Varsinkin ykköskentällisellä Nieminen – Tuomola – Salminen – Jumisko oli paikkoja useampiinkin osumiin, mutta tauolle lähdettiin 2-1 lukemissa.

Tauolla korostettiin omien pallonhallintajaksojen tärkeyttä, ettei ajauduta samanlaiseen puolustustaisteluun kuin joskus aiemmin johtoasemassa. Pallonhallinnasta ei kuitenkaan kauaa ehditty nautiskella, kun pallo saatiin jo seuraavan kerran verkon perukoille. Nieminen hankki pallonriiston puolessa kentässä ja lähetti matkaan Jumiskon, joka tavoitteli vielä takatolpalta Salmista. Raumalaispuolustaja ehti kuitenkin väliin, mutta liukui pallon epäonnekseen omaan maaliin ja ACE siirtyi 3-1 johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu vain 24 sekuntia. 4-1 maaliakaan ei tarvinnut odotella pitkään, sillä ykköskentällinen iski heti seuraavassa vaihdossa uudelleen. Jumiskon laukaus rajapotkusta kimposi jälleen raumalaispuolustajan kautta sisään. Myös kakkoskentällinen pääsi maalin makuun, kun Santtu Ojalan kulmapotku tavoitti raumalaisten keskelle unohtuneen Väinö Lehtosen, joka sijoitti ensimmäisen maalinsa Futsal-Ykkösessä. Tulostaululla siis 5-1 pelikellon näyttäessä 25:38.

Tässä vaiheessa pelin kuva muuttui, kun vierailijat alkoivat pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla aina tilaisuuden tullessa. Raumalaiset pyörittivät maltilla ja ajassa 29:09 onnistuivat syöttelemään pallon maalinedustalle Jaakko Valtaselle, jolla oli helppo työ viimeistellä. Kuitti saatiin pari minuuttia myöhemmin jälleen rajapotkusta, kun Tuomolan syöttö läpi raumalaispuolustuksen tavoitti Niemisen, joka tälläsi pelivälineen n. 10 metristä verkkoon. Osuma oli jo ottelun neljäs erikoistilannemaali kotijoukkueelle. Tällä kaudella johtoasemat ovat olleet sen verran harvinaista herkkua ACE:lle, että alivoimapuolustamista ei olla paljon pelattu ja alussa siinä olikin hieman hakemista. Loppua kohden muoto saatiin paremmin tiivistettyä ja vierailijat pidettyä pois pahanteosta. Jumisko iski vielä kertaalleen pallon tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 7-2. ACE:n parhaana palkittiin kaksi maalia iskenyt Nieminen.

Toinen kahden maalin mies Jumisko kuvaili ottelua seuraavasti: ”Pidettiin hyvin palloa ja hallittiin sitä kautta peliä jopa suvereenisti. Aiemmin Raumaa vastaan ollaan lähdetty heidän kävelyvauhtiin mukaan, tänään kuitenkin tempo pidettiin hyvänä läpi ottelun. Oli myös mukava nähdä meiltä usean maalin ottelu, varsinkin, kun viimeistelyn kanssa on ollut ongelmia läpi kauden.”

Nyt edessä on parin viikon joulutauko, jonka jälkeen pelit jatkuvat lauantaina 5.1. PTU:n vieraana Porissa.