ACE sai sunnuntaina Futsal-Ykkösessä tuttuja vieraita Tamppiareenalle, kun vastaan asteli TPK. Kotiotteluista turkulaisia vastaan oli hyviä kokemuksia, sillä toissa kaudella ACE kaatoi sarjaporrasta ylempänä pelanneen TPK:n Cupissa ja viime kaudella sama toistui sarjapelissä. Myös tällä kertaa ACE oli vahvempi ja taisteli 3-2 voiton. Kolme edellistä ottelua olivat sujuneet ilman voittoja, joten pisteet tulivat erityisen maukkaaseen paikkaan.

Ottelun ensimmäinen vaihto sujui täydessä ACE:n hallinnassa ja vierailijat pääsivät ensimmäisen kerran hyökkäysalueelle, kun peliä oli pelattu reilun minuutin verran. Valitettavasti heti ensimmäinen hyökkäys kuitenkin kostautui, kun Samuel Sibakov pääsi laidalta murtautumaan ja viimeisteli hallitusti. Tasoitusmaali syntyi kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Niklas Salminen haastoi tuttuun tapaan oikealla laidalla ja pääsi toimittamaan pallon maalille. Maalivahdin torjuman irtopallon puttasi maaliin Juho Jumisko.

ACE on viime viikot hakenut uusia jippoja pallolliseen peliin ja väläyksiä uuden pelitavan onnistumisista nähtiin tänään. Vierailijat pitivät avausjaksolla prässitason melko alhaalla, mikä myös osaltaan helpotti ACE:n pelinavaamista. Maalipaikkojen suhteen jakso eteni aika tasaisesti, ACE:n luodessa ehkä vaarallisemmat tilanteet. 2-1 johtomaali nähtiin jakson loppupuolella Salmisen laukoessa rajapotkusta pallon komeasti takayläkulmaan. Näissä numeroissa siirryttiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alussa ACE:n virhetili alkoi täyttyä uhkaavasti, mutta onneksi myös maalisarakkeeseen saatiin lisäystä. Arttu Hentula pujotteli tyylikkäästi vastustajien läpi ja tuikkasi pallon etukulmasta sisään ohi vastaan tulleen maalivahdin. TPK tuli jälleen maalin päähän, kun pelikellossa oli 27 minuuttia. Vahva pivot-pelaaja Joona Forsström pääsi pyörähtämään vartioinnista ja laukoi pienestä kulmasta pallon maalin kattoon.

Vierailijat nostivat toisella jaksolla prässiä, mutta paine saatiin purettua kohtalaisesti. Painopiste alkoi kuitenkin siirtyä enemmän ACE:n puolustuspäätyyn ja maalivahti Miska Jurva joutui venymään lukuisia kertoja kovien laukausten eteen. Aivan huippupaikoilta vierailijat saatiin pääsääntöisesti kuitenkin pidettyä pois. ACE:llakin oli omat saumansa iskeä vapauttava 4-2 maali, mutta siinä ei tällä kertaa onnistuttu. Niinpä TPK pääsi lopussa hakemaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta paine kestettiin ja tärkeät pisteet jäivät Tampille 3-2 lukemin.

ACE:n parhaana palkittiin huippupelin maalilla pelannut Jurva. Kenttäpelaajista eniten esiin nousivat Salminen ja Jumisko, jotka aiheuttivat terävillä haastoillaan vaikeuksia vastustajan puolustukselle. Joukkue kärsii tällä hetkellä pienestä loukkaantumissumasta, joten kentällä nähtiin jälleen pari ensikertalaista Futsal-Ykkösessä. Alkukauden kakkosjoukkueen mukana pelanneet Väinö Lehtonen ja Leo Salmela täyttivät paikkansa debyytissään mallikkaasti.

Valmentaja Tommi Kaipainen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Ensimmäisellä puoliajalla TPK puolusti aika passiivisesti. Saatiin rakennettua hyvin haastopaikkoja sekä hetkittäisiä ylivoimatilanteita hitaissa hyökkäyksissä. Tontteja oli ehkä useampaankin kuin kahteen maaliin. Toisella jaksolla sitten TPK nosti prässiä selvästi ja meillä omat pallonhallintajaksot kuivui yksittäisiin huonoihin päätöksiin ja vähän taas kasvaneisiin etäisyyksiin. Loppua kohden TPK pääsi myllyttämään pitkiä toveja meidän päädyssä, mutta puolustettiin kuitenkin päällisin puolin ihan ok ja Miska otti maalilla kiinni loput. Hyvä tulos pelistä, hyvillä mielin päästään treenaamaan vielä parit jutut kuntoon ja ensi viikonloppuna pistejahtiin Helsinkiin.”

ACE päättää sarjan ensimmäisen puolikkaan Helsingissä Zenithin vieraana lauantaina 15.12. Ennen joulua kohdataan vielä myös FC Rauma kotiottelussa lauantaina 22.12. klo 14.00. Tervetuloa kannustamaan!