Mänttä-Vilppula ei ole ACE2:lle ollut helppo paikka vierailla viime kausina, mutta sunnuntaina tähän saatiin muutos, kun joukkue haki Valolta täydet pisteet hienolla 3-5 vierasvoitolla.

Ottelu alkoi melko tasaisesti molempien joukkueiden selkeästi vielä hakiessa pelirytmiä. Valo avasi lopulta maalinteon 11 minuutin kohdalla, mutta ACE2 nousi tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin Jere Mäkisen maalilla. Ensimmäisen puoliajan loppuun osuivat molemmat joukkueet vielä toistamiseen ACE2:n maalista vastaten Roope Jetsu, joka kampesi itsensä tyylikkäästi puolustajan edestä väkisin vetopaikkaan.

Ottelun toiselle puolikkaalle ACE2 lähti isäntiä ryhdikkäämmin ja saikin pelistä hienoisen otteen samalla pitäen Valon poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta. 26 minuuttia oli kellossa, kun Mika Knuuti alusti illan toisella syötöllään Miika Varjonmaan yläkulmaan tiensä löytäneen 2-3-maalin. Hieman ennen toisen puolikkaan puoltaväliä ACE2 sai vapaapotkun, jonka verkon perukoille tykitti Ville Peräkorpi ensimmäisellä futsal-maalillaan. Valo alkoi tässä vaiheessa päästä peliin hieman paremmin mukaan, mutta vieraiden maalilla loistavan ottelun pelannut Valtteri Kannosto esti käytännössä kaikki Valon kavennusyritykset.

Ottelun lopullinen sinetti saatiin 31 minuutin kohdalla, kun ACE2:n kulmakuvio hämäsi vastustajan blokkaajan, ja Varjonmaa pääsi tinttaamaan pallon alakulmaan. Tämän jälkeen jokseenkin kyseenalaiset tuomariratkaisut olivat sekoittaa vierasjoukkueen pelin virhetilin täyttyessä, mutta Valon 3-5-kavennus reikäpaidalla jäi lopulta kotijoukkueen viimeiseksi maaliksi, vaikka kaksi kertaa lisämaaleja pääsivätkin kympiltä yrittämään.

Tärkeällä vierasvoitolla ACE2 säilytti saman kolmen pisteen eron sarjakärkeen. Seuraava peli on jo lauantaina 8.12, kun matka käy Turengin Liikuntahalliin sarjanousija Exoduksen vieraaksi.