Lauantain ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tiukasti puolustaen ja palloa ei juuri vaarallisille alueille saatu. Ensimmäinen tilanne tuli kuitenkin kotijoukkueelle muutaman minuutin pelin jälkeen, kun ACE sai puolustusalueen riiston ja Noora Terhon läpisyöttö löysi Jonna Aron, jonka veto kuitenkin painui takatolpasta ohi maalin. Montaa minuuttia ei tästä kulunut, kun GFT sai myös ensimmäisen maalintekopaikkansa. Kiia Laine jakoi maalivahdinavauksen suoraan Daniela Tjederille, joka pääsi harhauttamaan oman puolustajansa ja laukomaan, mutta Tiia Ropanen ACE:n maalilla oli hyvin pallon edessä. Puoliajan edetessä molemmat saivat satunnaisia hyökkäyksiä, mutta molemmille tuli myös huolimattomia pallonmenetyksiä eli kumpikaan joukkue ei kyennyt osoittamaan parastaan. Tämä saattoi johtua vastustajan hyvästä puolustuspelaamisestä tai yksinkertaisesti puutteista omassa hyökkäyspelaamisessa. Puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla ACE sai muutamia maalintekopaikkoja, mutta lähes jokaisessa paikassa vedot eivät tuntuneet löytävän tietään tolppien väliin. GFT sai myös vaparin erinomaiselta etäisyydeltä, kun tuomari ei nähnyt pallon osuvan vastustajaan ja tulkitsi tilanteen palautukseksi. Tiia Ropanen kuitenkin torjui tämänkin GFT:n yrityksen. Vierasjoukkueen ensimmäinen todella vaarallinen paikka syntyi, kun Daniela Tjeder pelasi Tuula Sirénin vapaaksi maalivahdinalueen sisälle, mutta veto karkasi yli maalin. Puoliaika päättyi ACE:n kannalta harmillisesti, kun vain kaksi sekuntia ennen puoliajan päätöstä, kun GFT sai prässättyä pallon syvällä ACE:n kenttäpuoliskolla ja pelasi ylivoimahyökkäyksen erinomaisesti ja Kiia Laine pääsi iskemään pallon takatolpalta tyhjiin ja lukemiksi 0-1.

Toista puoliaikaa ei montaa sekuntia ehtinyt kulua, kun tilanne olikin jo 1-1. ACE sai katkon keskellä kenttää ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Jonna Aro pelasi erinomaisen pallon laidalta maalille, jossa takatolpalla odotti Heidi Rannikko. Pallo ei kuitenkaan tullut Rannikolle asti, vaan kimposi GFT:n omasta pelaajasta maaliin. Toinen puoliaika lähti muutenkin hyvin käyntiin kotijoukkueelta ja pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle, tosin vaarallisille maalintekopaikoille ei hallinnasta huolimatta päästy. GFT:n ensimmäinen pallonhallintajakso tuotti kuitenkin tulosta. Pallo pelattiin kovana ACE:n maalille, jonne oli liikkunut molemmilta joukkueilta pelaaja, mutta ACE:n epäonneksi pallo kimposi omasta pelaajasta maaliin asti ja näin GFT siirtyi 1-2 johtoon. Maalin jälkeen GFT tuntui nostavan prässinsä erittäin korkealle ja ACE:n pallonliikuttelu kävi samalla heikommaksi. Myöskään GFT:n peliavaaminen ei tuntunut sujuvan, vaan se sortui usein nostamaan korkeita palloja ACE:n päätyyn. Vaarallisimmat paikat tulivatkin lähinnä prässin seurauksena, eivätkä hyvin rakennelluista hyökkäyskuvioista. Yksi ACE:n parhaista paikoista syntyi, kun Tiia Ropanen pelasi nopealla avauksella Oona Jaatisen läpiajoon, mutta tällä kertaa veto suuntautui päin maalivahtia. Myös GFT pääsi puoliajan toisella puoliskolla useampaan kertaan tulittamaan kohti maalia, mutta kerta toisensa jälkeen vedot pysähtyivät Tiia Ropaseen. Kerran myös tolppa pelasti ACE:n enemmiltä takaiskuilta. Muutama minuuttia ennen loppua ACE vaihtoi maalivahdin viidenteen kenttäpelaajaan ja haki tasoitusta ylivoimalla. Tulos jäi kuitenkin kauas toivotusta. ACE sai yhden laukauksen kohti maalia ja sekin suuntautui päin maalivahtia. Kotijoukkueella oli pelin aikana riittävästi paikkoja voittoon, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin asti.

Tilastot ja kooste