ACE:n kotiavaus lauantaina vaasalaista FC Sportia vastaan ei alkanut toivotulla tavalla. ACE:lla oli vaikeuksia koko ensimmäisen puoliajan päästä todella testaamaan Sportin puolustusta ja peli pyörikin enimmäkseen ACE:n päädyssä. ACE sai ainoastaan prässillä hetkittäin Sportin ongelmiin, mutta todellisia maalintekopaikkoja sekään ei tuottanut. Sport aloittikin maalinteon jo viiden minuutin pelin jälkeen kun Vilma Rosenström siirsi takatolpalta pallon maalin. Vain reilun kahden minuutin päästä Rosenström teki päivän toisen laittaen karat sisään Sandra Lindin vahvan esityön jälkeen. Sport jatkoi pallonhallintaa ja puoliajan puolivälin tienoilla iskivät jo 0-3 johdon, kun Tiialeena Hakala viimeisteli vapaapotkukuvion poikittaissyötöstä pallon aivan tolpan juureen. Ensimmäinen puoliaika näytti siis ACE:n osalta varsin epätoivoiselta, kunnes minuuttia ennen puoliajan loppua Oona Jaatinen yksilösuorituksella kavensi lukemiksi 1-3 ja näin ACE oli vielä mukana pelissä.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa peliä ja ACE alkoi päästä peliin mukaan. Sport sai aikaan kuitenkin edelleen monta vaarallista hyökkäystä, mutta nyt ACEn puolustus oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kun kellossa oli 35:18 ACE:n työ palkittiin. Maria Tetri nosti hienon pallon ylös liikkuneelle Anne Riekille, joka tarjoili tiputuksen Jonna Arolle, eikä tämä erehtynyt viimeistellessään lukemiksi 2-3. Välittömästi kavennusmaalin jälkeen ACE vaihtoi maaliin Leena Lepikonmäen ja nosti hänet puolen kentän yläpuolelle, jotta päästiin pyörittämään ylivoimaa. Sport ei tuntunut olevan valmis tähän ja ACE sai helposti pidettyä pallon itsellään ja luotua rauhassa maalintekopaikkoja. Vain kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä tuli tasoitusmaalinkun Tetrin poikittaissyöttö tavoitti Lepikonmäen, jolla oli helppo työ siirtää pallo ohi Sport-vahdin.

Näin varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja siirryttiin jatkoajalle. Viiden minuutin aikana ACE otti uudelleen käyttöön hyvin toimineen YV:n, mutta maaleja ei nähty kummassakaan päässä. Rangaistuspotkukilpailussa vaadittiin molemmilta joukkueilta kaikki kolme vetäjää, joista ainoana maalinteossa onnistui Maria Tetri tuoden ACElle kaksi pistettä ja Sportille yhden.

Tilastot ja kooste