Tulevalle kaudelle ACE on saanut kaksi uutta sopimuspelaajaa: Heini Lehtipuu tulee haastamaan ACE:n kovaa maalivahtikaksikkoa ja Emilia Keski-Korpela tulee vahvistamaan puolustussuunnaan pelaajistoamme. Menetyksiä edelliskaudesta on hyvin tehojakin iskenyt Amanda Sirén, joka on toistaiseksi jättänyt futsal-liigakentät sekä pitkään ACE:a edustaneet Venla Kuusinen ja Jenni Laatikainen, jotka Tampereelta pois muutettuaan ovat jättäneet joukkueen. Lisäksi edelliskauden tapaan poissa pelikentiltä on edelleen Susanna Savijoki. ACE:n tämän hetkinen pelaajamäärä ei siis päätä huimaa, mutta tällä pienehköllä joukolla on päästy harjoittelemaan erittäin hyvin pitkin kesää. Lisäksi syksyn aikana on nähty monta potentiaalista try-out pelaajaa, jotka voidaan vielä tulla näkemään ACE-paidassa.

Harjoituspelejä on ehtinyt kertyä vain yksi, joka pelattiin Ylöjärven Ilvestä vastaa ja se päättyi vieraiden 3-1 voittoon. Harjoituspelissä testailtiin uutta pelitapaa ja päästiin näkemään, kuinka se eri tilanteissa toimii. Loppukesä ja alkusyksy onkin mennyt pitkälti uuden pelitavan opetteluun ja uusien taktiikoiden sisään ajamiseen. ACE on monena vuotena ollut tunnettu erittäin laadukasta puolustuspelaamisesta, jonka viimeisenä lukkona on ollut vahva maalivahtipelaaminen. Tästä tavaramerkistä pidetään varmasti kiinni tulevallakin kaudella, mutta vastustajat saavat kokea myös uudistuvan joukkueen.

Harjoituspelin lisäksi ACE osallistui viikkoa ennen kauden avausta Liittocupiin, jossa ACE kohtasi ensin Nokian voittaen ottelun 5-1 ja toisessa ottelussa Ilveksen häviten 4-0. Päävalmentaja Jussi-Pekka Penttinen näki Liittocupin peleissä paljon hyvää. “Liittocupissa peli alkoi näyttämään siltä, miltä sen haluan näyttävän ja kauden alkuun on nyt hyvä lähteä kun tiedetään, että pelitapa toimii”, sanoo Penttinen. Penttinen on ollut erittäin tyytyväinen koko valmennustiimin toimintaan kesän aikana. Apua on saatu fysiikkavalmennuksen Suvi-Marja Hytöseltä ja valmennukseen Jani Timmerheidilta sekä Henri Hytöseltä. Muutenkin kesätoiminta on Penttisen mielestä ollut aktiivista ja pienen ryhmämme sitoutuminen toimintaan on ollut erinomaisella tasolla.

Tavoitteena päävalmentajalla on tulevalla kaudella syyskauden aikana kehittää peli siihen suuntaan, että keväällä ollaan kovassa iskussa. Tavoite on myös pyrkiä kolmen parhaan joukkoon ja päästä hyviin asemiin Final Four -turnausta ajatellen. “Uusien taktiikoiden sisäänajo voi ottaa aikansa alkukaudella”, pohtii Penttinen. Vastustajista hän nostaa esiin Ilves FS:n ja MuSa futsalin. “Ilves on liigan ennakkosuosikki jaMuSa:lta on kovat odotukset tulevalle kaudelle, mutta muuten uskon asetelmien pysyvän suhteellisen samana”, Penttinen summaa. Omista pelaajistaan hän ei nosta ketään yksilöä esiin vaan toteaa, että uusia pelaajia tulee nouseen tehoille uuden pelitavan myötä.

ACE:n maalivahdit Leena Lepikonmäki ja Tiia Ropanen ovat Suomen parhaimmistoa. Vastikään maajoukkuepeleissä erinomaisia otteita esittänyt Tiia Ropanen lähtee hyvillä mielin tulevaan kauteen. “Tavoitteena on pelata ehjä kausi joukkueena ja lähteä aluksi tavoittelemaan pääsyä neljän parhaan joukkoon ja edetä siitä”, sanoo Ropanen. Henkilökohtaisina tavoitteina Ropasella on pelata ehjä kausi, pitää oma maali mahdollisimman puhtaana sekä pysyä mukana maajoukkueessa. Ropanen olisi myös valmis ottamaan futsal-urallaan seuraavan askeleen, jos esimerkiksi tarjoutuisi mahdollisuus pelata ulkomailla kovemmissa sarjoissa. Kaikkia futsalin ystäviä Ropanen kehottaa seuraamaan kautta, sillä tulossa on tasainen kilpailu ja lisäksi yllätyksiä tullaan näkemään. “Tervetuloa kaikki Hervantaan katsomaan pelejä, tarjolla voi olla myös herkkuja”, toivottaa Ropanen!