Kauden 2016-2017 liigan mestari Ilves FS asettui Cup mestari ACE:n vastustajaksi 16.9. Pirkkalassa pelatussa Super Cupissa. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, vaikka ACE pääsikin 1-0 johtoon viidennellä peliminuutilla. Ilves pyrki prässäämään korkealta, mutta Anne Riekki pääsi kääntymään ohi prässääjästään ja eteni vauhdilla kohti vastustajan maalia. Annelta oikea-aikainen syöttö takatolpalle, josta Maria Tetri siirsi varmasti pallon maaliin. Ensimmäinen puoliaika jatkui tämän jälkeen tasaisissa merkeissä, vaikka kovin vaarallisille paikoille kumpikaan joukkue ei päässyt. ACE löysi kuitenkin yllättävän paljon tilaa Ilveksen puolustuksesta ja yksi vastaan yksi tilanteen kääntyivät useammin ACE:lle kuin Ilvekselle.

ACE sai salama-alun toiseen puoliaikaan, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Ilvesprässi ohitettiin ja päästiin ylivoimahyökkäykseen. Jälleen Anne Riekki haastoi vahvasti laidalta ja tarjoili keskelle Jonna Arolla. Jonna jatkoi vielä hyökkäykseen mukaan nousseelle Sini Lauermaalle, joka pääsi siirtämään ACE:n 2-0 johtoon. Alun jälkeen peliä jatkettiin taas tasaisissa merkeissä ja molemmille avautui maalintekopaikkoja, mutta sisään palloa ei saatu. ACE:n maalilla Tiia Ropanen tuli loistavasti vastaan ja esitti muutaman huipputorjannan ja piti näin Ilveksen nollilla. ACE siirtyi jo ratkaisevantuntuiseen 3-0 johtoon kun peliä oli enää viisi minuuttia jäljellä. ACE:n kolmas maali syntyi sivurajasta, jossa käytettiin hyväksi Ilveksen jättämää tilaa keskustaan. Noora Terho pelasi seinän Minna Kivelän kanssa ja syötti maalin eteen täysin vapaana olleelle Jonnalle, joka viimeisteli päivän esnimmäisensä. Ilves pyrki heti tämän jälkeen hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. ACE:n puolustus oli kuitenkin sen verran tiivis, että pian saatiin katko omalla kenttäpuoliskolla, josta Jonna nosti pallon hallitusti tyhjään maaliin. Muutama minuutti ennen loppu lukemat kaunisteltiin vielä 5-0. Tilanne lähti Tiian hyvästä avauksesta Jonnalle, joka pelasin nätin seinäpelin Annen kanssa ja pääsi viimeistelemään hattutemppunsa lähes tyhjään maaliin.

Maalikooste: Huuhkaja.tv