ACE naiset lähtivät liittocupin peleihin hyvin kapealla pelaajaringillä johtuen loukkaantumisista ja muista poissaoloista. Onneksemme saimme kuitenkin korvaamattomia vahvistuksia niin vanhoista pelaajista, uusista kokelaista ja jopa liigasta tutulta vastustajalta. Näillä avuilla pääsimme kahdella kentällisellä pelaamaan ensimmäisen pelimme FC Nokian nuorta, mutta yrittelijästä joukkuetta vastaan. Peli alkoi yllättävän nopeasti kulkemaan haluamallamme tavalla huolimatta monelle uusista taktiikoista. Tästä hatunnosto jokaiselle meidän vahvistukselle. Huikeaa pelinlukua ja pelaamista aivan kaikilta. Aloimme siis saamaan riistoja ylä-alueella ja pääsimme pitämään palloa suurimman osan ajasta. ACE aloitti maalinteon kahdeksannella minuutilla Jonna Aron toimesta ja heti seuraavalla minuutilla Jonna iski toisen maalinsa. Heti perään Lyylimaija Toivola viimeisteli ensimmäisen puoliajan lukemiksi 0-3. Toisella puoliajalla Sini Lauermaa, Anne Riekki ja Noora Terho iskivät kukin yhden maalin lähes kolmen minuutin sisällä, eikä montaa minuuttia kulunut kun Jonna teki kolmannen maalinsa ja pelin loppulukemat 0-7 Tiia Ropasen pitäessä maalinsa koskemattomana. ACE-leirissä oltiin ensimmäiseen otteluun oikein tyytyväisiä niin tuloksellisesti kuin toteutettujen taktiikoiden puolesta.

Finaaliottelu Ilvestä vastaan oli odotetusti hyvin erilainen kuin päivän ensimmäinen ottelu. ACE menetti kokoonpanostaan kaksi pelaajaa, mutta sai onneksi vielä viime hetkillä yhden vahvistuksen finaalipeliin. Taktiikkaa ja puolustusasetelmaa jouduttiin hieman muuttamaan vastustajasta johtuen ja oma peli ei luonnollisestikaan pyörinyt aivan samalla tavalla vastustajan puolustaessa hyvin. ACE sai kuitenkin luotua paikkoja ja piti Ilveksen poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta Tiian hoitaessa mainiosti loput. ACE eteni 1-0 johtoon kun Anne riisti pallon vastustajalta omalla kenttäpuoliskolla, eteni suoraviivaisesti maalia kohti ja tarjoili poikittain maalin edustalle, josta Jonna pisti pallon varmasti ohi Ilves-vahdin. Tauolle siirryttiin myös näissä lukemissa. Toisella puoliajalla Ilves haki ahnaasti tasoitusta, mutta Tiia venyi useampaan tärkeään torjuntaan. ACE sai myös omat maalintekopaikkansa, mutta tällä kertaa niistä ei saatu palloa maaliin asti. Ilves pääsi kuin pääsikin lopulta tasoihin Emilia Jokisalon laukauksella, joka taisi vielä muuttaa suuntaa ennen päätymistä maalin perukoille. Molempien joukkueiden yrityksestä huolimatta varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen ja ratkaisu siirtyi pilkuille. Ilveksen ensimmäisen pilkun laittoi Anni Karelehto vuorenvarmasti ohi Tiian. ACE:n ensimmäisen puolestaan veti Sini ohi Lilli Sandstömin. Ilveksen toinen vetäjä osui meidän onneksi tolppaan, mutta Lilli venytti jalkatorjunnan ACE:n toisen vedon eteen, jolloin siirryttiin tasatilanteessa kolmansiin vetäjiin. Ilveksen kolmas veto suuntautui keskelle maalia ja Tiia oli juuri oikein sijoittunut ja torjui pallon varmasti. ACE:n kolmas vetäjä, MuSasta lainassa ollut Elina Setälä, sijoitti kylmän viileästi oman vetonsa maaliin ja näin ACE juhli liittocupin voittoa.

ACE:n mukana olleet pelaajat:

  • Tiia Ropanen
   Sini Lauermaa
   Jonna Aro
   Noora Terho
   Anne Riekki
   Elina Setälä
   Kati Vastamäki
   Lyylimaija Toivola
   Noora Miettinen
   Emmi Välimäki