ACE syyskierrokselle loistavista asemista

ACE lähti kauteen 2023 luottavaisena, mutta näin hyvää sijoitusta ei kauden puolivälissä ei osattu seurajohdossakaan odottaa. Loukkaantumisten sävyttämän viime kauden jälkeen joukkueeseen saatiin vahvistuksia, kun kauppiksen riveistä Atte Laitinen ja Juuso Takanen sekä Hervannan kampukselta Lasse Känsälä ja muutama muu pelaaja. Penkin taakse tuli myös paluumuuttaja, kun Tommi Kaipainen palasi täydentämään valmennustiimiä Harri Solan rinnalle. Näin kauteen lähdettiin vahvalla rosterilla tavoitteena seuran historian paras sijoitus kolmosessa.

Kausi lähti räväkästi käyntiin 4-0 voitolla TP-T:stä, 6-1 voitolla PJK:sta ja 5-1 voitolla TamU/2:sta. Näissä peleissä näkyi ACEn onnistunut talvikauden valmistauminen kilpailukauteen ja pelaajat olivat omaksuneet pelisysteemin. Pelityylin osalta ACEn DNA on ja tulee aina olemaan kauniissa ja älyllisessä pallonhallintaan perustuvassa jalkapallossa, mutta luonnollisesti jokainen kausi tuo mukanaan pieniä viilauksia.

Sääksjärvi ja Loiske tiedettiin edellisten kausien perusteella hankalaksi paikaksi pelata ja komea nousu tasoihin 3-0 tappioasemasta pelasti suuremmalta työtapaturmalta. Kaupin tekonurmella TP-49 jäi vastaantulijaksi isoin lukemin 9-0. Nokian keskuskentällä nähtiin tasainen kamppailu, mikä päättyi 1-1 lukemiin, vaikka lopussa ACElla olikin huippupaikka ottaa täydetkin pisteet kotiin. PP-70 kaatui Kaupissa hallitusti 3-1 ja TKT vähemmän hallitusti Hervannan nurmella 3-5.

Kärkikamppailu TPV:tä vastaan oli temmoltaan kauden paras ottelu ja ensimmäisen puoliajan ACE pelasi tyylilleen uskollisesti kaunista jalkapalloa, mursi TPV prässin kerta toisensa jälkeen ja pääsi hyville paikoillekin, mutta ilman tulosta. Tällä kertaa TPV:n pitkä päätyyn ja perään jalkapallo kuitenkin tuotti hyvän viimeistelyn ja ACEn virheiden kautta tulosta, vaikka pisimmät syöttöketjut jäivätkin viiteen syöttöön. Varsinkin TPV:n topparit puolustivat erinomaisesti vaarallisimmat tilanteet pois. Kauden toinen tappio tuli Paton vieraana, missä armottomasta hyökkäysruletista huolimatta palloa ei lopussa saatu paikoista sisään ja huolimattomuus kostautui vastustajan tehdessä maalit maalipotku- ja sivurajaheitto-tilanteista. Kierroksen viimeisestä ottelussa Hakaa vastaan ei vauhtia puuttunut ja lopputulos 4-2 takasi ACElle toisen sijan sarjataulukosta 23 pisteellä, eniten tehtyjä maaleja ja Sipolalle maalitilaston kärkipaikan.

Alkukausi pohjustaa hyvää sijoitusta koko kauden mittakaavassa ja ACE taistelee aidosti B lohkon voitosta sillä ristiin tullaan pelaamaan varmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.